Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1074320 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline Marlboro

• Forum fan
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2850 on: August 12, 2013, 06:18 »

How the Muslims killed Dracula

The Impaler

“I have killed men and women, old and young… We killed 23,884 Turks and Bulgarians without counting those whom we burned in their homes or whose heads were not cut by our soldiers.” (Dracula, in a letter to Matthias Corvinus bragging of his tyranny)

As Sultan Mehmet approached what appeared to be a fetid balding forest of rotting trees in the distance he soon realized the horror of what he approached. They were so close to their destination – the Wallachian capital of Târgoviște -that he was in no mood for this puzzling sight. But the figures became more clear as the steeds in the cavalry grew unruly and the infantry felt ill. Before him stood 20,000 impaled bodies of innocent men, women and children, all victims of Dracula in that winter of 1462.
http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=114250

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2851 on: August 12, 2013, 06:25 »

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2852 on: August 14, 2013, 21:08 »
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2237573

Българка, живеща в Египет, пред "24 часа": Мюсюлманските братя са артисти, медиите изопачават всичко

В разгара на египетските размирици една християнка от български произход живее на десетки метри от лагера на Мюсюлманските братя в Кайро. Илияна Илиева е родом от Русе, но преди 5 години заминава за египетската столица, където живее с мъжа си, който е от арабски произход, и дъщеря им. Когато я попитах дали би могла да ми разкаже какво се случва там, тя отговори, че има едно условие - да отразя казаното от нея точно, а не както ''западните и дори някои арабски медии изопачават нещата по изгоден за тях начин''. Реших да спазя условието й, като публикувам нещата такива, каквито са. В ексклузивното интервю за "24 часа онлайн" Илияна разказва каква всъщност е истината за ситуацията в арабската държава и защо според нея медиите дават ''толкова лъжовна информация''.

- Илияна, какво се случи днес? Разбрах, че е имало интересна ситуация.

- Както се очаква, започна разпръскването на поддръжниците на Морси, до момента напрежението ескалира. Едното място, където бяха разположили лагера си, беше близо до дома ми в Гиза. Тази сутрин мястото беше освободено, преместили са се още по-близо до нас. В такива ситуации аз и съпруга ми ходим да се запасим с вода и храна. И днес, когато чакахме пред супермаркета за такси, заедно с много други хора, едно тук-тук спря пред нас...

- Какво ще рече ''тук-тук''?

- Това са онези малки моторчета от Индия, приличат на калинки. Като моторизирани рикши са.

- Разбирам. Какво се случи тогава?

- Шофьорът, който беше видно мюсюлманин, с килимче за молитва и Коран до него, ни извика да се качим бързо. Каза, че Ихуаните (поддръжниците на Мюсюлманските братя) идват към църквата Хатеем Морсалим, която е близо. По пътя си били изгорили бензиностанция. Качих се на моторчето, благодарение на човека, който разбрал, че съм християнка. Мъжът ми е лекар обаче, Бог да го пази. Има един убит лекар в другия лагер.

[u]- Днес излезе непотвърдена информация, че полицията е убила 250 мюсюлмански братя и е ранила още 5000. Истина ли е това ?

- Това е такава лъжа! Най-отговорно ти го казвам, тъй като мъжът ми като лекар получава официална информация. До обяд убитите бяха 15, включително четирима полицаи и войници. Сигурно в момента са повече, но в никакъв случай няма 250 убити. Тия са такива артисти и лъжци! Има видео, показващо как правят снимките, на които уж са убити и ранени, а кръвта не е истинска. Те не са мюсюлмани, а изявени терористи. Има толкова много доказателства, но явно на западните медии не им е изгодно да ги видят или да ги покажат.[/u]

- В момента в Египет е страшно. Нямаш ли намерение да се върнеш в България? Още повече, че си християнка..

- Не, тук не е Сирия. И дума не може да става, че има опасност или гражданска война. В момента има сблъсъци между озверяла тълпа с терористични наклонности и полицията и армията. Напрегнато е в Кайро, Александрия и долен Египет, но в западната Делта на Нил е съвсем спокойно. Да се надяваме, че скоро и тук ще се успокои.

- Добре. Да кажем, че мотористът не те беше качил и Ихуаните бяха пристигнали. Нямаше ли реална опасност за теб ?

- Опасност да ме убият ли? Не! Египтяните като цяло са против Морси и протестиращите нямаше да го допуснат. Самите египетски граждани дълго време настояваха да се вземат подобни мерки срещу протестите, защото именно протестиращите МБ (Мюсюлманските братя) разрушават улиците, вандалстват и пречат на нормалния живот. Армията досега се въздържаше, понеже беше ясно, че ще има убити, но не можеше да се протака до безкрайност.

- Тоест в момента просто армията се опитва да спре вандализма на МБ, което си е съвсем в реда на нещата ?

- Да, проблемът обаче е, че МБ са въоръжени, дори с автомати, и стрелят по армията и полицията. Разрушават де що видят по пътя си витрина.

- А по медиите как ги изкарват нещата? Каза, че всичко изопачават.

- Много! Използват снимки от клането в Сирия и от други кървави места, за да изкарат нещата така, че МБ са убити от армията. Иначе аз не знам дали на света има полиция или армия, която на насочени срещу нея оръжия би стояла със скръстени ръце.
Добре. Сега беше Рамадан - свещени пости, завършващи с религиозен празник. МБ не си ли ''починаха'' ?

- Не, въобще! И точно това доказва, че не са никакви мюсюлмани, а използват религията така, както им е удобно.

- И какво следва сега ? Говори се, че нещата ще се влошат.

- Борбата с тероризма, подкрепян от МБ и Морси, няма да спре докато Египет не се изчисти от терористи. Преди години Мубарак изчисти страната, а Морси успя да ги върне само за една година. Как така ще се влошат нещата ?! Който вандалства, ще бъде арестуван. Иначе от държавна гледна точка системата си работи, има си президент, правителство. Подготвят се избори, след тях какво ще стане, един Господ знае.

- Тоест твърдиш, че нещата не са така, както са описвани ?

- Не са. С Морси е свършено, той е подсъдим за държавна измяна. Ако по някакъв фантасмагорен начин той се върне, всички египтяни ще се върнат по улиците и светът ще види още повече хора от онези милиони, които видя на 30 юни, когато беше голямото събиране против Морси. Имах видео от този ден, с мъжа ми бяхме там, но западните медии и това не отразиха. Току що пристигна ново официално съобщение от Министерство на здравеопазването, че има 56 убити и 526 ранени, огромна разлика от написаните по медиите 250 убити и 5000 ранени.

- Къде бяха МБ на 30 юни ?

- Те бяха на площад Рабаа. Една седмица преди 30-ти се бяха събрали там, след като заедно с Морси бяха апелирали поддръжниците им да ги подкрепят. Според капацитета на мястото, общо са били 300 хиляди, макар че казват, че са милиони. И пак ! Могат ли 300 хиляди да се сравнят с 30 милиона ? Между другото на този митинг на МБ, освен всички важни клечки, беше и Асем Абдел Магед, който е най-големият терорист, отговорен за убийството на около 80 египтяни в Асют през 1981 г. Той беше в затвора, но Морси го освободи. Всеки път, когато виждах тоя човек, гордо застанал на официалната трибуна до президента, ми ставаше лошо. Морси поддържаше терористите и това е ! Защо иначе поиска от Обама да освободи другия терорист, отговорен за 11 септември ?

- Казваш, че някои арабски медии също пишат това, което им е изгодно. Каква е причината да изкарват МБ жертви според теб ?

- Защото именно тия медии принадлежат на държава, чийто монарх поддържа МБ и тероризма като цяло. Всичко е навързано.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2853 on: August 15, 2013, 07:09 »
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=F8OEmsCuMU8

Разкриха го! Вижте мръсната ИСТИНА за Сидеров!? (ФОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО)

Малко известни факти за генезиса на партия “Атака” и нейния основател Сидеров се появиха наскоро.

Откъде започна всичко, свързано с “Атака“, не престават да се изумяват някои и днес. Как така Волен Сидеров успя бързо да завоюва позиции в политическото пространство и да влезе „от раз“ в парламента?! За основаването на партия, която още в самото начало разполага и с телевизионен канал, са нужни значителни средства, и те са забулени в мъгла, коментира публицистът Милен Радев, и се опитва да повдигне завесата, вглеждайки се в малко осветени фрагменти от биографията на Волен Сидеров.

През далечната 2002 година като журналист от „Монитор“ Сидеров е командирован в Москва, за да отрази международна конференция на тема „Глобалните проблеми в световната история“. На пръв поглед – нищо особено, поредната проява против глобализацията. Тя обаче се организира от московската „Хуманитарно-социална академия“, както е преименувана бившата Централна школа на съветския Комсомол.

Сред почетните гости на проявата е лидерът на Ку-Клукс-Клан в САЩ Дейвид Дюк. Останалите участници Юрген Граф, Ръс Граната и Фредрик Тобен, са известни с крайно антисемитски и неонацистки възгледи. Редом до тях е Ахмед Рами – отявлен ислямист и открит привърженик на Ал Кайда. Такова чудо – на една маса да се съберат ислямисти, Ку-Клукс-Клан и антисемити, не може да се случи без мощен покровител в сянка. След тази международна проява, на паметна снимка заедно с всички тях, намира място и бъдещият лидер на „Атака“.

Веднага след знаменателното събитие Волен Сидеров се развихря така, че на изборите през 2005 г. влиза триумфално в парламента. Смятан за крайно десен с неговите националистически и антисемитски изяви, Волен Сидеров отива рязко вляво, обявявайки се за национализация на чуждестранните капитали, но пропуска да прибави към тях руските в енергийния сектор на България, отбелязва в своя блог „de-zorata“ публицистът Милен Радев.

http://www.pernik1.com/разкриха-го-вижте-мръсната-истина-за-с.html

Скандални побойници и типове свързани с ъндърграунда работят като охрана на Волен Сидеров, разкри блиц-разследване на Биволъ.

http://www.pernik1.com/вижте-кои-са-мутрите-на-сидеров.html

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2854 on: August 16, 2013, 23:36 »
Vijte znaka koyto l  bylgarite go izpolzvat. Prav e Stoyan Dinkov che Bulgarite  ot Dulo klan sa Oguzi taka kakto i Seldjucite  a posle i Osmanliite.Osmanl
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945998_10151653294136553_213653793_n.jpg

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2855 on: August 19, 2013, 20:22 »

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2856 on: August 21, 2013, 14:36 »
Esed pak se proyavi. 635 dushi sa izbiti pri edno napadenie ne voennite mu sili . Ima veroyatnost za upotrebeno himichesko uryjie.

http://dunya.milliyet.com.tr/suriye-de-buyuk-vahset-/dunya/detay/1752667/default.htm

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #2857 on: August 25, 2013, 01:16 »
Esed pak se proyavi. 635 dushi sa izbiti pri edno napadenie ne voennite mu sili . Ima veroyatnost za upotrebeno himichesko uryjie.

http://dunya.milliyet.com.tr/suriye-de-buyuk-vahset-/dunya/detay/1752667/default.htm

Да , само че химическото оръжие е от страната на катарските наемници известни като "сирийска свободна" армия.

Какви са доказателствата- типът на химическото оръжие,ракетата и пораженията,както и на моментът с използването му-съвпадащо с посещението на комисията на ООН в Сирия по този повод.И най-бавно развиващият мозък ще забележи,колко удобно е за САЩ времето на използването на това оръжие.
Башар Асад никога не би се компрометирал в този момент.

Не само това,но един  доброволец албанец избягал от там  вече разказа как американски командоси обучават тези външни наемници от Либия,Египет,Авганистан и пр. в бази разположени в Турция и Йордания.

Само малоумници продължават да вярват на пропагандаторската машина в западният свят ръководена от САЩ .

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #2858 on: August 25, 2013, 10:13 »
Царски гроб на 64 века

Провадя. Едно от аристократичните семейства, владели цитаделата на най-стария европейски град Провадия-Солницата, е било избито по особено жесток начин и захвърлено в масов гроб. Възможно е да става въпрос дори за фамилията на Царя на солта.

Трагедия от 4300 г. преди Хр. разкри екипът на проф. Васил Николов вчера, когато окончателно почисти костите на 5 скелета, захвърлени в овална яма с диаметър 1,7 м.

В нея са открити останките на две деца на не повече от 4-5 г., юноша, жена и мъж. Черепът на едно от хлапетата е напречно разсечен, телата им са положени по гръб едно до друго. Юношата е бил захвърлен по лице. Жената, вероятно майка им, е прекършена, със свити на гърдите ръце и крака между главите на децата. Черепът й е смазан под огромен камък. Мъжът по-късно е хвърлен в ямата. На темето му зее огромна дупка. В корема му е била забита каменна тесла

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2859 on: August 25, 2013, 18:27 »
Как избягах в Канада

ЛОЛА МОНТЕСКЬО

Аз съм потенциален емигрант. От ония, дето са в Канада. Канада още не съм я виждала, ама един ден ще се установя там. Тая година на 15 август станаха 17 години как бягам в Канада. Всичко съм планирала. Всяка вечер обсъждам подробно плана с комшиите от 13-ия етаж, Мацко от капанчето и още двама-трима авери. Събираме се пред блока на тенекиеното.
Още преди 17 години им заявих на другите: "Аз в тая тъпа държава няма да седя и ден повече." И почнах да се подготвям за заминаване. Значи, ще ида първо във френската част. Там търсели жени. Само дето трябва да знаеш френски. И да имаш някакъв занаят. Ама колко му е - ще науча френски, колкото да си изкарам една добра заплатка. Той френският е лесен. Панталон, кроасан, мерси боку.... Ето, аз направо си го говоря. А за занаята, т'ва чужденците много се втеляват, значи. К'во па толко требва да му учиш? Е, на комшийката големата дъщеря учи, учи, учи, даже и университет завърши и пак я взима 500 лева, я не. За к'во да уча аз тогава? Освен това аз повечето неща си ги мога. Първо, аз мога да готвя. Пържени яйца, гювеч, филийки с кашкавал. Що да не стана една гурме-готвачка? Кво толко трябва да му учиш на това да готвиш? Мяташ в тигана, пържиш и си облизваш пръстите. И да чистя мога, и да сервирам мога, и да пиша мога, нали на училище съм ходила - все някъде ще ме вземат. Я чистачка, я келнерка, журналистка, я нещо такова. Имам и шофьорска книжка, може пък едно такси да подкарам. И въобще който ми обяснява, че занаят трябва да се учи, значи никога не е пипвал работа.
Ето, свако ми оная година сложи плочките в банята на шефа си във фабриката. Никога не е слагал плочки, ма то не е голямата философия. Лепиш, мажеш, все някак си става. Тя баба ми все на плочки е живяла, аре бе. Едно време, като са си мазали къщите с кравешки тор, та не са били хора ли? А сега - плочки! Лиготии. А па и с претенции как си им ги сложил. Ма неравно било, ма хлопали, ма мухлясвало отдолу, лелеееее като ми почнат с тия претенции. Ми да си ги слагат сами, бе! Той затова свако не му ги сложи докрая, остави го половината на мозайка, че много мрънкал. К'во като плаща, нема да му лепи. Прав е, подкрепям го. И въобще, тия, дето дават пари да им работиш, аз не знам какво си въобразяват. Че за 300 лева ще седи некой да им работи ли? Аз от 17 години съм безработна, ама не щото не си търся работа. Търся си. Ходя по интервюта. По хиляди съм ходила. Обаче, като ми кажат, че не дават повече от 600 лева, аз си взимам папките и бегом. Те на мене ще ми подхвърлят милостиня, разбираш ли. Че с 600 лева к'во по-напред да платя?
А и искат и всеки ден да им работя, разбираш ли...
И да седя от 9 до 5.
Е Сончето от супера, по цел ден виси на едно щандче и продава китайски гащи. То силно казано, че продава, щото никой не ги купува, ама тя по цял ден виси. Обаче иначе си е господар на времето. Като трябва да си напазарува, ходи да си пазарува. Като иска да скокне до Мимето да й направи един сешоар, скача. Никой не й търси сметка. Това е работа. Оня ден идва една мацка и иска да си купи гащи. Викам й, ела утре, миличко, Сончето е на маникюр. Тя се фръцна. Ма да се фръцка бе, ай са ще й тичаме по задника да й продаваме гащи, щото тя точно сега па е решила да си ги купува.
Не, то това нито шефовете шефове, нито клиентите клиенти в тая държава
Аз затова не им работя. Че като ти дадат 600 лева и искат от тях данъци да плащаш, че социални, че здравни, че за пенсия. Ще умра от смях, бе. Ама как ще плащам аз на циганите помощите? Оня ден чета, една взела 1000 лева социални помощи, щото от 11 места успяла да ги взима. За деца, за възрастни, за болест.... И така се събрали 1000 лева. Ей затова аз не работя. Да не плащам на тия. Значи, некои как умеят да се уреждат. Големи тарикати са. Аз може тарикат да не съм, ма и балък не съм. Седя си на тенекиеното, пия си кафенцето и им гледам сеира. Примерно Ани от денонощния. Тая па жена в коя държава живее, не знам. Ама скъсва се от работа, казвам ви. Денонощно продават в супера с мъжа си, на една почивка не са отишли. Че и големи мазници бе, когато и да ида в магазина, все ми вика "Добър ден", па "Довиждане". А иначе ми лепят бележки по входа да си платя асансьора. Няма да го плащам, аз вече им казах. Който е сакат, да си го плаща.
Не, и на съседи не случих в тая скапана държава, то моето не е живот! Затова твърдо съм решила, ще се махам. В Канада. Мацко от тенекиеното ме подкрепя. И той все тръгва занякъде. Даже веднъж беше в Испания, ма бързо се върна. Нищо не им разбирал, вика, та трудно било да намери работа. А и се беше забъркал в някакви проблеми - видял една кола на паркинга и му хрумнало да я открадне. "Ей така, казва, вървим си с Пешо по улицата и гледаме - колата отворена. И хич не ни е хрумвало да крадем коли, ма тя сама ни се изпречи. И к'во ни стана, качихме се. Тамън да я подкараме обаче, появи се един полицай. Бесен беше, чул ни, че говорим на български. Оказа се, че и той е българин. Удари ни по един як шамар и ни срита по задниците да си ходим право в България!" Та си дойде Мацко като посран, ма пак ще ходи. Аз пък да ви кажа, това някои българи, като отидат в чужбина, и се самозабравят. Ей като този полицай. Е к'во като е станал кука в Испания, бе, да не е по-голяма работа от мене, ама ха!
Идат, значи, някъде в чужбината, изкарат някой лев и се правят вече на западняци. Мазници!
Идват си тук за малко и почват с претенциите. Били работили по 12 часа на ден цяла година и затова държавите им били уредени. Акъл ще ми дават. Ма аз не им ща акъла бе, да не съм ги карала аз да ходят да работят, продажници нещастни. Па да си дойдат тук, да седнат с нас на тенекиеното, да видят лесно ли се плаща бира от 2 лева с нашите социални помощи. Щото то с техните и баба знае. Аз затова искам да емигрирам в Канада. Щото там и помощите им помощи, и пенсиите им пенсии. Леж си по цял ден, взимай 1000 долара и остави балъците да работят. Ще ида аз в Канада, казала съм. И ден повече няма да седя в тая скапана държава!

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2860 on: August 25, 2013, 21:12 »
Да , само че химическото оръжие е от страната на катарските наемници известни като "сирийска свободна" армия.

Какви са доказателствата- типът на химическото оръжие,ракетата и пораженията,както и на моментът с използването му-съвпадащо с посещението на комисията на ООН в Сирия по този повод.И най-бавно развиващият мозък ще забележи,колко удобно е за САЩ времето на използването на това оръжие.
Башар Асад никога не би се компрометирал в този момент.

Не само това,но един  доброволец албанец избягал от там  вече разказа как американски командоси обучават тези външни наемници от Либия,Египет,Авганистан и пр. в бази разположени в Турция и Йордания.

Само малоумници продължават да вярват на пропагандаторската машина в западният свят ръководена от САЩ .

Над 100 000 са убитите цивилни а ти си правиш гаргара с кръвта на избитите невинни деца. Засрами се най-после.

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2861 on: August 31, 2013, 06:17 »
http://neverojatno.wordpress.com/2010/05/16/doklad/

България през 2050г. Доклад на ЦРУ.

Отделът на ЦРУ за стратегически анализи за развитието на Източна Европа публикува на своята интернет страница следния интересен доклад за състоянието на България към 2050г.:

Доклад
относно перспективите за развитие и състоянието
на Република България към 2050г.

Нашите проучвания, направени въз основата на очакваното демографско развитие на региона и с отчитане на народопсихологията и интелектуалния потенциал на българския народ към момента, сочат следния вероятен сценарий за състоянието на страната към 2050г.

Населението ще бъде съсредоточено почти изцяло в няколко основни града: Северна България – Видин, Търново, Русе, Свищов, Варна и Разград; Южна България – София, Стара Загора, Пловдив, Кърджали и Бургас.

Населението на страната ще бъде около 6,5 милиона души, от тях 3,5 милиона българи, 2 милиона роми и 1 милион с турско самосъзнание. Градовете Разград и Кърджали ще имат полуавтономен статут и ще приютяват около 60% от жителите с турско самосъзнание. В София ще живеят около 2,5 милиона българи, а останалите 1 милион ще бъдат разпръснати по гореизброените градове. Селата и по-малките градове ще опустеят напълно вследствие липса на перспектива и условия за нормален живот. Те ще се превърнат в гета, в които ще се самонастаняват номадстващи ромски племена, които ще представляват реална заплаха за мира и спокойствието на страната.

Тези племена периодично ще нападат големите градове с цел ограбване и прехрана. Всякакви опити за за решаване на проблема с войнствените ромски племена, спъващи развитието на нацията, ще бъдат пресичани от Българския Хелзинкски комитет под предлог етническа дискриминация.

Пътуването между отделните градове ще става само с военизирани конвои. Всички българи, мъже и жени, ще преминават задължително военно обучение (по подобие на Израелската армия) и ще отбиват наборна военна служба. Техническият потенциал на страната ще бъде сведен до нулата, като ще се разчита на инженери, внесени от азиатските страни, чиито кадри – образовани и с интелектуален капацитет над средния – ще емигрират у нас или в Западна Европа.

Богатството на нацията ще е съсредоточено в един процент от населението, което ще живее в силно охранявана зона в полите на Витоша. България ще бъде отново диктатура, опитваща се да изглежда като президентска република. Земеделието ще бъде напълно унищожено и ще се разчита на внос на храни и хуманитарни помощи. Туризмът ще се развива като екстремен спорт по оцеляване, като ще бъдат изградени силно охранявани лагери на отделни места като Банско, Пампорово и по крайбрежието. България ще отпадне от Европейския съюз още през 2030 г. Българите ще получат забрана да пътуват извън страната под страх от смъртно наказание. В по-дългосрочен план, възможен е военен конфликт на Балканите и разпокъсване на България към 2060г.

Спасението на страната е възможно само ако до 2020г. се вземат мерки за повишаване на раждаемостта сред българите с българско самосъзнание, направят се основни преобразувания и стратегия за развитие на образованието и науката и се гарантира неприкосновеността на частната собственост и достойното съществуване на населението.

В интерес на оцеляването на държавата и нацията е ромите да живеят в специални зони, подобни на индианските резервати, като не се допуска да се разраства техният паразитизъм, но всеки, който иска да се интегрира, да получава образование субсидирано от държавата. Нацията не трябва да издържа елементи, които по никакъв начин не спомагат за развитието на страната и които претендират, че някой е длъжен да се грижи за тях, защото не притежават и не желаят да придобият никакви знания и умения, даващи им шанс да изкарват сами прехраната си чрез трудова дейност. Всяка държава, която принуждава способната част от населението си да работи за благото на неспособната част, е обречена на упадък и изчезване от картата на света.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o  :o---------------------------- ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2862 on: September 01, 2013, 08:28 »
http://news.ibox.bg/news/id_1653127674

Агенциите за работа в Холандия не искат българи и румънци

Събраната информация сочи, че няма особена нужда от наемането на работна ръка от тези страни. Имиджът на българите и румънците сред бизнеса в Холандия е лош, допълва англоезичното издание.

Участвалите в изследването агенции в момента работят с около 18 000 имигранти от Централна и Източна Европа. Повечето от тях работят с поляци, словаци, чехи и унгарци и мнението им за тях е положително.
======================================

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2262978

Ограбиха световноизвестна словенска флейтистка в центъра на София
Световноизвестна словенска флейтистка е била ограбена тази вечер в центъра на София. Това сигнализираха пред журналисти участници в Международната музикантска среща, която се откри в София в понеделник.

Фейтистката е пристигнала вчера в столицата за откриването на музикантската среща, организирана от Международната асоциация на музиканти темп`ора.

Музикантката паркирала автомобила си на столичната улица "Шипка". По-късно открили колата разбита, всички лични вещи - ограбени, заедно с инструмента, на който свири, и който е особено ценен за изпълнителката.

:o :o :o ::) ::) ::) :o :o :o

Offline Marlboro

• Forum fan
« Reply #2863 on: September 02, 2013, 03:27 »

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #2864 on: September 07, 2013, 10:25 »
Откриха запазена резиденция на тракийските владетели на връх Кози грамади

Труден е пътят до най-новия и перспективен археологически обект на връх Кози грамади в Средна гора. Древната резиденция на тракийските владетели, скрита в пазвите на планината, е на 1200 м надморска височина. Вече е наречена съперник на Перперикон, който ще бъде не по-малко атрактивен и от неговия събрат Татул. Но проучването на единствения запазен надземен тракийски храм, от който се е откривала великолепна гледка към Старосел, та чак до Чирпан и Хасково, е още съвсем в началото си. Малцина са имали привилегията да зърнат това великолепно място, наречено от неговия проучвател д-р Иван Христов „българския Мачу Пикчу” по аналогия с прочутия древен град на инките в Перу.

Тази му недостъпност го е опазила от алчните набези на иманярите през вековете. Това дава и уникалния шанс на археолозите да разкрият недокоснатата крепост на тракийските царе Аматок II (359-351 г. пр. н. е.) и Терес II (351-347 г. пр. н. е.), а за нас – да изпитаме своята издръжливост и жажда за приключения.

Приликата с Мачу Пикчу не е случайна, защото древните траки и инките са смятали планината за обиталище на боговете

Това е причината одриските царе да строят резиденции на високи и труднодостъпни места, от които са можели да контролират огромни територии, придвижвайки се със своята свита непрекъснато от една до друга резиденция, допълва още д-р Иван Христов. Тази на Кози грамади е уникална, защото е единствената изцяло запазена с реалната височина на стените от 5 метра, от които досега са разкрити 2 метра. Тя няма аналог у нас, с изключение на храма от о. Св. Кирик край Созопол, но там строежът е гръцки и е запазен само до основите, докато тук имаме самобитна тракийска архитектура. Отдалеч градът прилича на величествена скална пирамида

Стените са изградени от огромни, безупречно издялани каменни квадрови блокове. Буди удивление фактът как те са били пренесени до това недостъпно място.

Екипът на д-р Иван Христов печели тази година първа награда за опазване на архитектурното наследство на България от дарителската програма на „Мото-Пфое” и разкопките са възобновени, след като са били прекъснати през 2005 г. До този момент са разкрити югоизточната и югозападната кула на цитаделата, бастион, скално светилище и древен храм. Те показват, че резиденцията се е простирала на площ около 4,5 км, която в основната си част има правоъгълна форма. Открити са още отводнително съоръжение, костилки от гръцки маслини и дъна на амфори от о. Тасос, които говорят за търговските връзки на резиденцията с южната част на Балканския полуостров.