Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1060893 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Mariana

• Forum fan
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2430 on: December 06, 2012, 18:46 »
МариЯно.Не бързай да се радваш за  постъпката на "принца",пък и не бързай да го оплакваш.Първо не се знае дали има такъв "ПРИНАЦ" защото както и българите и арабелите страдат  от същата болест да се правят на велики и всеки втори в Суадия и емирствата  се
провъзгласява за "принц".А някой от така наречените "принцове" отдавана живеят по правилата на Шайтана.Разточителтстото което е един от големите грехове в Исляма ги е обладарло до такава степен, че само това е достатъчно да се съмни човек до колко са последователи на Исляма тези хора.Когато милиони мюсюлмани/И НЕ САМО МЮСЮЛМАНИ/
умират от глад те копират разгуления живот на запада и не им пука че в богатстово което им е дал Аллах дж.дж.има, дял и за бедстващите.Така че, ако такъв е приел християнството явно
си е намерил мястото.

Аз, драги, просто бях постнала тук един линк за сравнение.
Всичките ти волни импровизации по мой адрес си остават за твоя сметка.

А християнството няма нужда все пак да го обиждаш.
Не приличаш на човек, който знае какво е християнството.

Не знам кому е нужно това надиграване коя вяра била по-добра.
Изопачената вяра не е добра, само това ще ви кажа.

И ако Бог искаше да има само една вяра, само един път към Него, вероятно той ще да бъде само един.
Но не е само един. И колкото и да не им се иска и да не им се е искало на всички войнстващи проповедници от разни времена, вери, страни да съществува само тяхната вяра и техния път /а останалия свят да бъде вкаран от тях "в правия път"/, това не зависи от тях. Както има различни култури, така има и различни вери. И ако днешните хора можеха поне малко да се поучат от цялата досегашна история на света, нямаше да им идва наум да убиват никога повече когото и да било заради религиозни различия.

Не си играйте да доказвате коя вяра е по-добра.
Всяко вероизповедание твърди разбира се, че е най-доброто, че то е най-добрият път.
Така е от векове, от самото начало/начала.

Но малцина са тези, които са могли или могат да усетят, развият и удържат, всеки в своето време и място, най-доброто, най-дълбоко универсалното от своята вяра.
Такива впрочем, никога не са, условно казано, "религиозни комплексари".

Offline Suleyman.45

• Advanced member
« Reply #2431 on: December 06, 2012, 19:38 »
Izvinyavam se nepoznata Vasha svetlost no vie po printzip nahluvate nay redovno koga ezuitski koga brutalno v nashata musulmanska teritoriya,no vinagi sus samochustvie na mentor.Ne moga da proumeya tova prosluvuto bulgarsko nahalstvo da  ni obyasnyava neshta koito sa chast ot nashiya duhoven mir.Nashata vyara,nashata istoriya,nashiya bit,nashite jeni i detza,kak se oblichame,kak se obichame tova e nash svyat i nasha svetinya.Vie i vashite sumishlenitzi nikoga ne vlizali v tozi sayt osven kato atakuvashti vragove i ehidni zlonamernitzi.Nikoga ne ste  zadali pone edin dobronameren vupros-lipsata na dobrina  na normalna choveshka dobrina prosto e ochevidna.Razlikata mejdu kulturnite niva na moite sumishlenitzi i vashite partnyori po nahalna ehidnost me pravi shtasliv.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2432 on: December 06, 2012, 20:15 »
Izvinyavam se nepoznata Vasha svetlost no vie po printzip nahluvate nay redovno koga ezuitski koga brutalno v nashata musulmanska teritoriya,no vinagi sus samochustvie na mentor.Ne moga da proumeya tova prosluvuto bulgarsko nahalstvo da  ni obyasnyava neshta koito sa chast ot nashiya duhoven mir.Nashata vyara,nashata istoriya,nashiya bit,nashite jeni i detza,kak se oblichame,kak se obichame tova e nash svyat i nasha svetinya.Vie i vashite sumishlenitzi nikoga ne vlizali v tozi sayt osven kato atakuvashti vragove i ehidni zlonamernitzi.Nikoga ne ste  zadali pone edin dobronameren vupros-lipsata na dobrina  na normalna choveshka dobrina prosto e ochevidna.Razlikata mejdu kulturnite niva na moite sumishlenitzi i vashite partnyori po nahalna ehidnost me pravi shtasliv.

Това, което сте написал, Сюлейман, са лични нападки.
Това са вашите "аргументи".
Аз съм зла, вие сте добър...

Браво на вас.
Изключително сте "добронамерен".

Опитайте и вие да сте малко по-смел, ако можете - и да отговаряте с аргументи, не с лични нападки.
Понеже те са последното, което говори добре за този, който ги отправя.

(Не знам дали знаете, впрочем, какво значи думата форум, драги Сюлейман.
И какво е нормално да се случва в един форум все пак.
Ако за вас е признак на нахалство човек да пише това, което мисли, да аргументира това, което мисли, да спори, ако щете, в един форум, то не знам дали знаете и какво значи думата "нахалство".)

Форумът във всеки случай не е храм примерно, където човек мълчи и се опитва да се допита до Бога.

п.с.:

Надявам се не сте имал предвид, че вашия личен мир не приема да си общува с други, освен с мюсюлмани.

Offline Hadj

• Adviser
Ynt: Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2433 on: December 06, 2012, 21:41 »

Аз, драги, просто бях постнала тук един линк за сравнение.
Всичките ти волни импровизации по мой адрес си остават за твоя сметка.

А християнството няма нужда все пак да го обиждаш.
Не приличаш на човек, който знае какво е християнството.
Изобщо НЕ ДРАГА   МариЯно.Ти си най-нахалния човек в този сайт ,впрочем така е с неуспелите журналисти.Ти искаш на бръщолевенията ти да се отговаря само както ти ни "поучаваш" инаече веднага агресия.Никой не ти обижда християнството,моята религия ме учи да уважавам вярата на хората ,ама на икрено вярващи не на такива ала бала християни .
Нямам претенции ,че зная всичко за християнството затова пък познавам Исляма.
   Р.S.Знаеш ли  колко беше хубаво като те нямаше.Хайде до ново изчезване.

Offline Suleyman.45

• Advanced member
« Reply #2434 on: December 07, 2012, 07:53 »
Nashiyat musulmanski mir e otvoren za gosti ne za agresyori s nechisti pomisli.Spomenavate za"argumenti"vsichki vashi poslaniya pisani do tozi moment demonstrirat prenebrejenie kum razlichnite ot vas.Hajd ne moje da ne razbira ot hristiyanstvo toy jivee v hrist.durjava kudeto pravoslavnata religiya e ofitzialno propagandirana.Hadj i nikoy drug ot nas ne e napisal nito red protiv hristiyanstvoto,taka che razlikata mejdu nas i vas otnovo ev nasha polza.Chel sum v presata che musulmani davat pari za stroej na pravoslavni hramova,potvurjdava go i Kurdjaliyskiyat sveshtenik ot predavaneto na Slavi po BTV,Vie IZAPADATE V NERVNA KRIZA SAMO PRI MISULTA ZA STROEJ NA NOVA DJAMIYA.

Offline Mariana

• Forum fan
Re: Ynt: Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2435 on: December 07, 2012, 12:52 »
Изобщо НЕ ДРАГА   МариЯно.Ти си най-нахалния човек в този сайт ,впрочем така е с неуспелите журналисти.Ти искаш на бръщолевенията ти да се отговаря само както ти ни "поучаваш" инаече веднага агресия.Никой не ти обижда християнството,моята религия ме учи да уважавам вярата на хората ,ама на икрено вярващи не на такива ала бала християни .
Нямам претенции ,че зная всичко за християнството затова пък познавам Исляма.
   Р.S.Знаеш ли  колко беше хубаво като те нямаше.Хайде до ново изчезване.

Аз не мисля, че ислямът учи да се обиждат непознати хора, да им се говори фамилиарно и нарочно да им се пише името неправилно.

Иска се крайно невъзпитание и изначално лоши чувства, за да се пишат подобни глупости по адрес на някого на килограм.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2436 on: December 07, 2012, 13:01 »
Nashiyat musulmanski mir e otvoren za gosti ne za agresyori s nechisti pomisli.Spomenavate za"argumenti"vsichki vashi poslaniya pisani do tozi moment demonstrirat prenebrejenie kum razlichnite ot vas.Hajd ne moje da ne razbira ot hristiyanstvo toy jivee v hrist.durjava kudeto pravoslavnata religiya e ofitzialno propagandirana.Hadj i nikoy drug ot nas ne e napisal nito red protiv hristiyanstvoto,taka che razlikata mejdu nas i vas otnovo ev nasha polza.Chel sum v presata che musulmani davat pari za stroej na pravoslavni hramova,potvurjdava go i Kurdjaliyskiyat sveshtenik ot predavaneto na Slavi po BTV,Vie IZAPADATE V NERVNA KRIZA SAMO PRI MISULTA ZA STROEJ NA NOVA DJAMIYA.

Моля не пишете такива неща.
Та вие нищо не знаете за мен.

Не клеветете така, защото да клеветиш наистина е грях.

В никаква нерва криза не изпадам при мисълта за нови джамии.
Напротив, ако можех, щях да помогна за реставрирането на джамията в Гоце Делчев например, но това не зависи от мен.

Колкото до това, че Хадж разбирал от християнство, понеже живеел в християнска държава, има сума ти българи атеисти, които живеят тук, в своята родина, и нищо не разбират от християнството. Ако не знаете, България не е теократична държава, тя е република със светска конституция и закони. Такива са и всички европейски страни и не само те, дори и Турция е светска република /поне по конституция/, не теократична като например Иран. За българите разбира се Православието е традиционната религия и повечето българи са такива, макар и някои само номинално. Но въобще не е достатъчно да живееш в България или в която и да било страна, за която традиционна религия е православието или пък католицизмът и пр., за да знаеш какво значи християнство. Вие бихте ли казал например, че е достатъчно да живее човек в някой смесен район, където мюсюлманите са повече, за да знае какво е ислям?

Offline Mariana

• Forum fan
Ynt: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2437 on: December 07, 2012, 13:13 »

п.с.:  Из Правилата на този форум:

"17. Персонални сблъсъци в този форум ще се трият незабавно..."

"21. Публикуването на изображения, коментари и цитати с цел да бъдат унижени хора, институции, учреждения или правителства , особено когато целят разпалване или подклаждане на конфликт, е забранено. В такива случаи администраторите на сайта имат правото да прекратят без предупреждение достъпа на провинилите се лица до форума."

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #2438 on: December 07, 2012, 13:23 »
Ааах тези лоши прости ПОМАЦИ.
Какво ли да ги правим, пък тези тук са доста нахални.
Постояно им обеснявам вие не сте етнос а ,,обност,,
ама те прости прости, така и не може да ме разберат.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #2439 on: December 07, 2012, 13:28 »
Турската икономика има с какво да накара еврозоната да бледнее от завист

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/08/09/1884101_turskoto_ikonomichesko_chudo_privlicha_germanskite/

Edin interesen komentar:

pzashev-
+Оценка
-9 +72
Аз за пореден път искам да кажа, че за нас Турция е отлична перспектива. Голям, бързо-развиващ се пазар. На прага ни. Имаме немалко българоезично лоби в него. За съжаление нямаме никаква политика. Нямаме институт който да наблюдава и анализира турската икономика. Нямаме програма за насърчаване на износа ни към Турция.
Ние знаем обидно малко за южната ни съседка. Учебници по история (с патриотизма им), турски сериали и ходене на море не е достатъчно да разберем как и с какво можем да успеем на турския пазар. И така поне можем да се радваме на успехите на германците.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2440 on: December 07, 2012, 14:07 »

Ааах тези лоши прости ПОМАЦИ.
Какво ли да ги правим, пък тези тук са доста нахални.
Постояно им обеснявам вие не сте етнос а ,,обност,,
ама те прости прости, така и не може да ме разберат.

Аз никого не съм нарекла нахален,
нито прост -

мен ме нарекоха нахална,
освен това неуспяла журналистка,
злонамерена,
изпадаща в нерви кризи при мисълта за джамии
и не знам какво още -

така че стига с тези евтини инсинуации.

Срамота е, в края на краищата.
Ако изобщо на някого хрумва, че е така.

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2441 on: December 07, 2012, 14:20 »
п.с.: 

"Изпащата в нервни кризи при мисълта за джамии" е причината да бъдат редактирани и публикувани примерно следните неща:

http://liternet.bg/publish28/ibrahim-bialev/pytiat-kym-hrama.htm

http://ibrahimbyalev.blogspot.com/2012/08/blog-post.html

А авторът тези разкази, линкове към които има по-горе, дали си спомня как реагирах на неговия апел във Фейсбук за джамията в Гоце Делчев или не, защо му е да си спомня...

Offline Suleyman.45

• Advanced member
« Reply #2442 on: December 07, 2012, 16:50 »
Pak tipichen bulgarski priyom,posochvate mi pravopisnite greshki ot vulnenie i burzane,no ne priznavate istinite koito sum napisal.Sigorno ste cheli moite otgovori  na bulvochite na agitkata na ataka,sigorno ste razbrali mnenieto mi za  jalkoto polojenie v koeto sa izpadnali redovite bulgari.Moralno ,kriminalnoalkoholno i kakvo li ne sgromolyasvane-pri polojenie,che chrez slovoto moje da promenite kum dobro vashiya narod,vie se opitvate da promenite kum zlo moite bratya musulmani.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #2443 on: December 07, 2012, 20:13 »
В Турция забраняват "Великолепният век"

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5351431

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #2444 on: December 07, 2012, 20:59 »
Pak tipichen bulgarski priyom,posochvate mi pravopisnite greshki ot vulnenie i burzane,no ne priznavate istinite koito sum napisal.Sigorno ste cheli moite otgovori  na bulvochite na agitkata na ataka,sigorno ste razbrali mnenieto mi za  jalkoto polojenie v koeto sa izpadnali redovite bulgari.Moralno ,kriminalnoalkoholno i kakvo li ne sgromolyasvane-pri polojenie,che chrez slovoto moje da promenite kum dobro vashiya narod,vie se opitvate da promenite kum zlo moite bratya musulmani.

Тук за никакви правописни грешки не е ставало дума.
Но като гледам какво сте написал се сещам, че на "форумни тролове" каквото и да напише човек, все тая.

Скоро не бях, във всеки случай, срещала такъв концентриран негативизъм и тълкувания от рода на "както дяволът чете евангелието" като вашите. Може много да ви се иска да ме изкарате привърженик на "Атака", но не аз, а вие приличате на "атакист". Те така реват, че са най-добрите патриоти и всичко знаят, и който не  мисли като тях е от черен по-черен - както вие ревете, че сте най-добрия представител на мюсюлманите едва ли не, ама не сте.

Не пишете от името на всички мюсюлмани.
Не приписвайте тази своя фалшива добронамереност на всички.