МариЯно.Не бързай да се радваш за постъпката на "принца",пък и не бързай да го оплакваш.Първо не се знае дали има такъв "ПРИНАЦ" защото както и българите и арабелите страдат от същата болест да се правят на велики и всеки втори в Суадия и емирствата се
провъзгласява за "принц".А някой от така наречените "принцове" отдавана живеят по правилата на Шайтана.Разточителтстото което е един от големите грехове в Исляма ги е обладарло до такава степен, че само това е достатъчно да се съмни човек до колко са последователи на Исляма тези хора.Когато милиони мюсюлмани/И НЕ САМО МЮСЮЛМАНИ/
умират от глад те копират разгуления живот на запада и не им пука че в богатстово което им е дал Аллах дж.дж.има, дял и за бедстващите.Така че, ако такъв е приел християнството явно
си е намерил мястото.
Аз, драги, просто бях постнала тук един линк за сравнение.
Всичките ти волни импровизации по мой адрес си остават за твоя сметка.
А християнството няма нужда все пак да го обиждаш.
Не приличаш на човек, който знае какво е християнството.
Не знам кому е нужно това надиграване коя вяра била по-добра.
Изопачената вяра не е добра, само това ще ви кажа.
И ако Бог искаше да има само една вяра, само един път към Него, вероятно той ще да бъде само един.
Но не е само един. И колкото и да не им се иска и да не им се е искало на всички войнстващи проповедници от разни времена, вери, страни да съществува само тяхната вяра и техния път /а останалия свят да бъде вкаран от тях "в правия път"/, това не зависи от тях. Както има различни култури, така има и различни вери. И ако днешните хора можеха поне малко да се поучат от цялата досегашна история на света, нямаше да им идва наум да убиват никога повече когото и да било заради религиозни различия.
Не си играйте да доказвате коя вяра е по-добра.
Всяко вероизповедание твърди разбира се, че е най-доброто, че то е най-добрият път.
Така е от векове, от самото начало/начала.
Но малцина са тези, които са могли или могат да усетят, развият и удържат, всеки в своето време и място, най-доброто, най-дълбоко универсалното от своята вяра.
Такива впрочем, никога не са, условно казано, "религиозни комплексари".