Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1063270 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #2055 on: August 25, 2012, 19:04 »
http://www.bnews.bg/article-57444
Израел праща помощ за близките на Мустафа
Израелски дипломати ще подпомогнат финансово близките на Мустафа Кьосов от якорудското село Юруково, който загина на летището в Сарафово.

36-годишният мъж бе шофьор на автобуса с израелски туристи, който бе взривен при терористичния атентат. Той загина при атентата и се превърна в българската жертва в трагедията.

Случайно или не никой от българските управляващи не почете с присъствиято си погребението му.

На фона на това представители на израелското посолство вече са разговаряли със съпругата на загиналия Кьосов – Емине Кьосова.

Те пристигнали лично в Юруково и поднесли съболезнования.

Дипломатите обещали финансова помощ за дъщерята на  Мустафа, която тази есен ще бъде в пети клас, съобщи "Инфомрежа".

Засега не е ясно каква сума ще бъде преведена на близките на загиналия Кьосов.

До момента семейството на Мустафа е получило 10 000 лв. финансова помощ от Министерски съвет, както и 5000 лв. от общината в Якоруда.

И израелката, чийто мъж загина, а след това й "откраднаха" бижутата още страда по повод, че не присъствувал представител на правителството или Кнесета...
.............
Гилат Коланги: От „БГ медици откраднаха бижутата ми” до „Лечението беше неуважително”???
Мъжът на Гилат Коланги се беше спречкал с терориста-камикадзе на летище Сарафово, преди бомбата да избухне

Ицик Коланги загина на място при терористичния акт на 18 юли 2012 г.
Гилит и Ицик Коланги на сватбата

Последните моменти, които си спомня младата жена са следните. Когато доближили автобуса мъжът й се насочил към багажника, за да остави куфарите. Казал й да се качва вътре, за да се настанят на хубава седалка.

Когато Гилат тръгвала към вратата на автобуса, Ицик започнал да се кара с младежа от летището, който започнал да вади техните багажи, за да пъхне неговата раница.

В момента, в който Гилат стъпила на първото стъпало, избухнала бомбата. После нищо не си спомняла.

Събудила се в болницата в София. Лекарите й дали успокоителни. Следващият път, когато отворила очи вече била в Израелска болница.

Дали наистина не е била доволна от отношението на БГ лекари или просто от яд, че е загубила съпруга си у нас, г-жа Гилат Коланги обвини нашите медици първо, че откраднали бижутата й – годежен и венчален пръстен, заедно със скъпа огърлица.

Оказа, се че всички бижута на пострадалите израелски туристи били предадени на медиците, които ги прибрали и вече са върнати на техните притежатели.

Сега пък не била доволна от положените за нея грижи. Нарече нашето лечение „неуважително”, а не спира да хвали израелското.

Възстановяването на Гилат Коланги напредва бавно. Тя не може да преодолее мъката, че на погребението на съпруга й Ицик не присъствал нито един министър от израелското правителство, нито пък някой от депутатите от Кнесета.

И като няма на кого да си изкара яда, го прави на гърба на БГ лекари, при това от ефира на Израелското военно радио.

чудеса.нет

Offline muti6

• Adviser
« Reply #2056 on: August 25, 2012, 22:04 »
Бан Ки Мун отива в Иран, въпреки САЩ и Израел
25.08.2012 19:40 0

Иран, която продължава да има изострени отношения със страните от Запада заради ядрената си програма, този уикенд в Техеран се орагнизира  среща между държавни и правителствени ръководители от 35 страни.

Въпреки натиска на САЩ и Израел обаче, генералният секретар на ООН също ще присъства на срещата.

Иранското управление цели да достигне дипломатически успех по време на срещата на Движението на необвързаните държави в Техеран, което включва общо 120 държави, но на предстоящата среща ще се включат само 35.

САЩ и Израел силно са се противопоставили на решението на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун да присъства на срещата, но последвалото обяснение от ООН беше, че Бан Ки Мун има реалните шансове да обясни точно какви са притесненията на международната общност пред иранското управление, свързани с ядрена програма на страната.

Египетският президент Мохамед Мусри също ще присъства на срещата на Движението на необвързаните държави в Техеран, което  е изключителна рядкост, тъй като от 1979 г. Мусри ще бъде първият египетски президент посещават Техеран./news359

Техеран/Иран
http://www.news359.bg/2012/08/25/ban-ki-mun-otiva-v-iran-vapreki-sasht-i-izrael/

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #2057 on: August 26, 2012, 13:26 »
Туркини се правят на вярващи, за да шофират пили

Туркини използват хитра стратегия, за да избегнат срещата с пътните полицаи, когато са употребили алкохол, съобщава турският в. "Хюриет".

Жени, употребили алкохол в порядъчно количество в турските барове, шофират спокойно, като забраждат главите си.

Целта е да заблудят полицаите, че са религиозни и следователно, че не употребяват алкохол.

В "дегизировката" на туркините, които се забавляват в нощните заведения в оскъдно облекло, са включени също и порядъчни за набожната мюсюлманка дрехи, т.е. такива които покриват ръцете и краката им.

Обикновено стратегията действа и забрадените жени не са спирани при пътни проверки.

Понякога обаче прекомерната употреба на алкохол все пак издава пилата жена зад волана.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5085211

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #2058 on: August 26, 2012, 20:43 »
Новината не е нова, но тъй като става въпрос за храната... и боклуците, които ни пробутват.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1475245

Offline sultan selim

• Forum fan

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #2061 on: August 27, 2012, 09:51 »
Борисов е медиен продукт от самото начало. Не откакто стана премиер и предизвика купища слагачески реакции спрямо себе си.

Спомнете си, той беше избран по странен начин за главен секретар на МВР на 01.09.2001 година. Без да има професионални компетентности, получи тази длъжност. Нямаше нито чин, нито опит, не е имало друг такъв главен секретар.

Четири години преди това, доколкото изобщо е влизал в публичното пространство, Борисов е влизал като охранител, свързан с подземния свят. Веднага след като стана главен секретар на МВР, той израсна като централна фигура за медиите – много бързо бе направен неговия имидж, за не повече от няколко месеца, а и той има необходимите артистични качества. Очевидно заради това е избран на тази роля.

Истината е, че той не се е самонаправил такъв, какъвто е. Няма как да се самонаправи. Няма как да вземеш човек без грам оперативен опит, да го сложиш на чело на системата за сигурност, да му дадеш достъп до всички медии и да го направиш в уникалната роля на ТВ-звезда и шериф на републиката за 2-3 месеца, ако това не е началото на дългосрочен политически проект, създаден от някой друг.

Един ден преди да заеме длъжността си в МВР, бе публикуван негов портрет в "Стандарт“. Там той бе изкаран световен шампион по карате, някакъв свръхчовек. Текстът бе публикуван, преди още някой да му знае името.

Така, че този рамбовски образ, постепенно впоследствие преобразуван в бащица и повелител на нацията, според мен, е изграден с колективните усилия на мощни задкулисни центрове на власт, а Борисов се оказа подходящ да изиграе тази роля.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #2062 on: August 27, 2012, 09:55 »
Аз го познавам отлично. Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала. Това му е била винаги настройката. Ако, не дай, боже, един ден той стане министър-председател, съм сигурен, че първото нещо, което ще направи, е да си назначи министър по ласкателствата и да го вика първи сутрин на оперативка. Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора. Аз го познавам в тази възрастова граница – 25-годишен, когато човек се учи. Но Бойко грам не се е променил и развил. Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти “Кръстникът” и 200 пъти Робърт де Ниро – криви си главата наляво надясно и примигва с очички. Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме.

Интервюто е публикувано на 17. 10. 2007  във вестник Атака, пррепечатано от в. Шоу:

Треньорът на Б. Борисов и Слави Бинев Валерий Найденов: Изгоних Бойко Борисов от таекуондото – той е страхливец!

Бащата на бойните изкуства у нас – Валерий Найденов е първият треньор по бойни изкуства на столичния кмет Бойко Борисов и на кандидат-кмета Слави Бинев. В момента Найденов е почетен председател на федерацията по таекуондо и притежава 6-и, най-висок дан в страната. Основоположникът на таекуондото в България е роден през 1953 г., но е с боен дух на 23-годишен младеж. “Шоу” се добра до реалните изследвания на общественото мнение, според които Слави Бинев е постигнал невероятен резултат, и то само за първите 10 дни от кампанията си. Архонтьт е вдигнал подкрепата за себе си цели 7 пъти според социалната психоложка доц. Антоанета Христова и ако тези тенденции се запазят до самия изборен ден, на 28 октомври, това означава, че той и Бойко Борисов отиват на балотаж. Същата тенденция очертава и Васил Тончев от “Сова-Харис”.

- Г-н, Найденов, защо не организирате един спаринг между вашите ученици Бойко Борисов и Слави Бинев?
 - Много преди вас се бях сетил за такъв двубой. Призовавам Бойко Борисов да се яви на спаринг със Слави Бинев. И нека това да бъде един свободен двубой. Ако Бойко каже: “Да”, ние от федерацията по таекуондо ще построим ринга отпред пред общината!
 - Бат’Бойко не е ли по-тежка категория?
 - Няма значение, той е и по-възрастен с три години от Бинев, тъй че се уравновесяват. Пък и има предимството на по-високия дан, който официално носи. Нека го докаже публично.  Седми дан  би следвало да отговаря на определени възможности. Ако ги има в действителност. Нали е мъж на годината, снима се в “Плейбой” като супермен… Нека се докаже публично. Чакам неговото разрешение да се изгради рингът.
 -  Познавате качествата и на двамата ви възпитаници. Какви са ви прогнозите?
 - Ако Бойко Борисов се яви на двубой със Слави Бинев и победи, аз ще се откажа от дана си.
 За доказателство на думите си мога да ви направя паралел на физическите изяви и на характерите, тъй като ги познавам добре и двамата. Бойко Борисов го знам от 1982 г. До 1985 г. беше мой възпитаник в таекуондо. След това премина към каратето в МВР. Между другото, аз го изгоних от нашия клуб.
 - Защо?
 - За клюкарство, лъжи и интриги, но не искам да издребнявам и да го бистря сега. През тези години, за които ви говоря, че е тренирал при мен, той беше един млад пожарникар. Дойде в 27-мо училище в “Люлин”, където започна да се занимава с таекуондо. Бинев се появи към 1985-86 г. Борисов беше един трудолюбив ученик.
 Но нямаше талант. Докато Бинев имаше таланта, който много бързо разгърна и стана шампион на Европа и на Балканите.
 - Какво означава талантът в бойните спортове?
 - Това е чувството за сигурност, увереност, дистанция, гъвкавост, да можеш да усещаш партньора, да можеш да го разгадаваш, да го помирисваш, както се казва. Докато, ако си само един робот, който може да рита, ти си оставаш просто ритащ човек. Плюс това Бинев се занимаваше много и с философската подложка на бойното изкуство. Ако не си се докоснал до нея, ако не си вътре в тая философия, ти не можеш да се изградиш пълноценно в това бойно изкуство. Не можеш да бъдеш майстор. За жалост като трениращ Бойко показваше страхливост. В таекуондото той успя да защити син пояс, а това е едно посредствено ученическо ниво.
 - Чел съм, че има черен пояс?
 - Това е от каратето. Аз говоря за таекуондото. Той започна първите си стъпки при мене и говоря за тези три и половина години, когато е бил при мен. Черният му пояс и седмият дан, с който той се хвали, че е най-висок в България, му го е дал неговият дългогодишен авер Румен Николов-Пашата.
 Човек, с който през 90-те години си построиха къща близнак. Пашата беше председател на федерацията по карате.
 - Къде му е къщата?
 - В Банкя. Преди 5-6 години му е даден на Бойко данът. Все едно аз да взема някой приятел от махалата, да пием по едно и да му кажа: Глей какъв си пич, я да ти дам един дан, щото нямаш.” Не е сериозно.
 -  Казахте, че Бойко Борисов бил страхливец. Няма вид на такъв.
 - Ще ви дам прост пример. Годината е 1984-та. Ние сме поканени от основателя на стила киокушин във Варна на състезание по правилата на киокушин. Предизвика ни на състезание Коце Божилов, който е доайенът на карате-киокушин в България, един много уважаван от мен боец. Той беше поканил всички от бойните изкуства, но отидохме само ние. Някъде около 10-15 състезатели, между които и Бойко Борисов. При една от първите срещи на мой състезател – Денислав Скорчев, един от състезателите на Божилов го удря лошо и му чупи челюстта. След две срещи трябваше да играе Бойко Борисов. И тогава Бойко идва при мен и почва да кърши ръце – тука аз мога ли да не играя… Вдруги ден съм на дежурство в пожарната, ако нещо се случи…” И аз го питам: “Абе, пич, страх ли те е, какво?” “Ми аз предпочитам, такова…” “Страх ли те е, бе? Щом те е страх, тая вечер взимай влака и заминавай за София.” И го върнах. Всички останали, даже имаше жени, се биха, играха. А той нямаше доблестта дори да излезе на татамито, да играе и на втората секунда да падне, уж се подхлъзнал. Него дори го беше страх да излезе на спаринг.
 Аз имам чувството, че самият мирис на адреналин го плаши. Много често чета по медиите – той е митичен герой, много добър каратист… При нас той имаше два прякора, които го характеризират отлично. Единият му беше измислен от Пламен и Данчо от Търново, които тъй като си биеха Бойко редовно, го бяха нарекли Праните гащи.
 Вторият прякор, който аз съм чул за него, е Борсука, понеже все странеше от хората. Той е един такъв, все се цупеше. Това определя донякъде субекта Бойко. Аз дори не мога да кажа, че е бил изявен таекуондист – той никога не е имал един медал, една купа по простата причина, че той никога в живота си не се е състезавал. Говоря за таекуондо. След като излезе от таекуондото през 1985 г., него го направиха треньор по карате в пожарната – някъде 1986-87 г. Сетне национален треньор по карате на МВР.
 - Обществото има друга представа за столичния кмет. Но тия дни разни политици го нарекоха мутра в целофан. Вие имате ли сведения за негово мутренско минало?
 - Мутренското време е в рамките на 1992-2000 г., а аз тогава не бях в България. Лични наблюдения за Бойко Борисов като мутра нямам. Но знам от адвокат на СИК, че Бойко е бил в управителния съвет на групировката.
 - Един генерал от Правец каза, че фирмата “Ипон” е била създадена от взривения по-късно Стоил Славов.
 - Нямам представа кой юридически е държал “Ипон”, но “Ипон” зае едно празно място, което остави един човек-емблема на охранителната дейност в България – Янко Димов. Ако той беше жив, Бойко сега щеше примерно да охранява паркинга на спортния хотел “Славия” в Овча купел, както го охраняваше в началото с една жилетчица, и щеше да казва: “Г-н Михалев, къде точно да ви паркирам колата?” фирма “Ипон” е формирана някъде през 1990-91 г. благодарение на вакуума, оставен от “Гардения 12″, фирмата на Янко Димов, който ми беше добър приятел. Той си беше чист кадър на МВР, беше зам.-шеф на отдел “Убийства” на Софийско градско управление, трикратен републикански по джудо, един прекрасен младеж. Аз се видях с него един ден, преди да се самоубие или преди да го самоубият. Официалната версия е, че се е самоубил. Знаете, че той охранява първи сестрата на царя Мария-Луиза. Точно в ония години Бойко се изяви и като крадец на идеи. Ще кажа защо. Когато арестуваха Живков, аз и Кин Стоянов, на Радой Ралин синът, излязохме по телевизията при Нери Терзиева и предложихме да предоставим охрана на Тодор Живков – безвъзмездно от федерацията по таекуондо. Докато трае процесът и има нужда. Тогава изглежда семейният съвет на Живков не взе такова решение, нямахме отговор от Жени Живкова и това нещо увисна във въздуха. Малко след това хитрецът Бойко отиде и се нанесе там. И стана охранител на Тато. Мигновено ни открадна идеята.
 Има и втори такъв случай. Аз се срещнах със Симеон в Мадрид още преди Бойко да знае, че имаме цар изобщо. Това породи невероятна завист. Беше през 1990 г. Аз бях в Мадрид на една олимпийска купа и ми уредиха среща със Симеон. Бойко ме следеше какво правя и веднага ми открадна идеята. И хоп, захапа да охранява и царя. Бойко не е съзидателен. Много е бърз в действията си, но му е лукава работата. Той явно е добър търговец. Той умее да краде – да чуе нещо и веднага да каже: това е мое, аз го направих!
 - За пръв път някой си позволява така да говори за народния любимец. Не ви ли е страх?
 - От какво да ме е страх? Аз го познавам отлично. Невероятен нарцис и комплексар. Човек, който обича гласа си и се радва на тялото си, на звуците си, обича да се обгражда с хора-огледала. Това му е била винаги настройката. Ако, не дай, боже, един ден той стане министър-председател, съм сигурен, че първото нещо, което ще направи, е да си назначи министър по ласкателствата и да го вика първи сутрин на оперативка. Във времето, когато го опознах, си беше простичко момче. Той не знае езици, не е контактувал с много хора. Аз го познавам в тази възрастова граница – 25-годишен, когато човек се учи. Дотогава се формира характерът на човек, затова си позволявам да говоря това. Ако ставаше въпрос за дете, което е тренирало при мен, то с годините може да се промени, да се развие. Но Бойко грам не се е променил и развил. Усуква се както преди, имам чувството, че е гледал поне 200 пъти “Кръстникът” и 200 пъти Робърт де Ниро – криви си главата наляво надясно и примигва с очички. Това е сто процента така. Трябва да сме дебили, за да не го осъзнаваме.
 - След тези негативни оценки какво очаквате от него?
 - Ако аз съм на негово място, ще дойда, ще ритна вратата и ще река: “Приказвай ми ги тия работи в очите!” Да, Бойко, аз моментално ще ти ги кажа в очите, но ти се криеш. Страх ли те е от треньора ти? Защо бе, Бойко?
 Навремето събираше гилзите като главен секретар на МВР, сега се бие в гърдите, че бил много ранобуден, от 5-6 часа почвал да работи. Добре, ама той идва в общината на съвет към 11-11,30 ч., това го знам от общински съветници. И щом чуе решението на общинския съвет, което не му е по свирката се намусва и отива да играе футбол. Събота и неделя, когато тежкотоварните камиони минават по алея “Яворов” и возят нелегално пръстта от незаконните строежи, той играе тенис, като си подбира противниците така, че винаги да бие.
 Когато беше побоят с циганите в “Красна поляна”, той два дни след това отиде и игра футбол с циганетата. Ние имаме силно изявен етнически конфликт и е редно той като кмет да не взима страна. Поведение на страхливец и марионетка.
 - На кой пък е марионетка?
 - Във всички случаи стоят хора зад него. Аз си представям така нещата -Цветан Цветанов, над него  Бойко с една ръка държи един конец, а над главата на Бойко – още 4-5 кончета и там една ръка, която дърпа и определя какви движения да прави.
 -  Коя е тая ръка?
 - Вие видяхте, че тая ръка, която преди това го галеше и го вдигна на едно от най-важните места в изпълнителната власт – царската ръка, той я целуваше, след това я захапа. Вероятно и БСП е ухапал.
 -  Знаете ли Тато да е давал куфарче с пари на бат’Бойко?
 - Чувал съм такива слухове, но не точно за Тато, а че покрай Тато Бойко е захлебил. Защото ти да охраняваш без пари и Тато, и царя, това са смешни работи. За пред хората.
 - Колко струва охраната на един бивш държавен глава? Знам, че сте били в ЮАР и сте развивали подобен бизнес там.
 - По принцип самата охрана се подрежда по една скала в зависимост от опасност, която грози обекта. Може да имаме престижна охрана, примерно за певци, артисти, за хора на изкуството. Имаме задължителна охрана за хора, които работят с пари, пренасят ги или за високопоставени дейци – религиозни, политически… И трето, когато имаме охрана при доказана съществуваща опасност. Аз мисля, че при Тато нямаше опасност. Мога да сравня неговата охрана с тази на високопоставен бизнесмен със средна опасност за живота му – би струвало не по-малко от 10 000 -15 000 евро на месец. Не говорим за шумяща опасност, тогава цената става тройна. За два екипа от по 7-8 човека, плюс поемане на всички разходи – командировъчни и т. н.
 Аз навремето се срещнах с един нисичък човек с едни червени бузки и с очила. Запознаха ни в Японския хотел. Казаха ми, че можел да говори на руски. Този човек си протегна ръката и каза: “Аз се казвам Карлос”. След това се оказа, че това е Карлос Илич Рамирес Санчес.
 -  Чакала!? Терориста!?
 -  Да. Беше 1978 или 1979 г. Един приятел ни запозна. Бяхме в казиното на Японския хотел. Аз се интересувах за охраната на големите политически имена. Тогава в Европа имаше вълна от тероризъм, беше убит Алдо Моро и т. н. Карлос каза нещо, което не мога да забравя: “Важното е да не те поръчат. Когато ти оградят на снимката физиономията с червения флумастер, си заминал.”
 Та ако бяха поръчали царя, ако бяха поръчали бай Тошо, какъв Бойко Борисов, какви “Ипон”- и… Нямаше да ги има днес.
 - А Бойко Борисов имал ли е нещо общо с ДС?
 - Не съм чувал. Прочетох някъде, че са му викали “Ларжа” в силовите структури, понеже бил стиснат.
 Повечето хора казват, че всички, които сме тренирали бойни изкуства по онова време, сме били под шапката на ДС. Ние бяхме наблюдавани. Тогава тези клубове ги смятаха за дисидентски движения. Цитираше се Лех Валенса как го охраняват киокушин в Гданск по време на стачките. Нас ни гледаха под микроскоп и от няколко училища ние бяхме изгонени. И Бойко го знае това нещо. Но ние намирахме начин – не тренирахме с кимона, тренирахме с анцузи. Когато пристигаше някой външен, правехме се, че тренираме йога. Клубът ни за бойни спортове се казваше “Клуб по източни изкуства и култура.” Ние всеки четвъртък слушахме лекции за архитектурата на Изтока, за шиацу, акупунктура, икебана, за кама сутра… Канехме преподаватели от университета. Не бяхме просто някакви биячи. И не случайно не станахме мутри.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #2063 on: August 27, 2012, 15:19 »
http://dnes.dir.bg/news/evro-darzhaven-dalg-obligatzii-11856774?nt=4

Държавният дълг на България нараснал с 560 млн. евро за една година

Близо 3,5 млрд. евро е външният дълг на страната, а вътрешният възлиза на почти 2,5 млрд. евро.

Държавният дълг на България се е увеличил номинално с 560,9 млн. евро през 2011 г., съобщи bTV, позовавайки се на данни на Министерството на финансите.
 В края на миналата година номиналният размер на държавния дълг е възлизал на 5 млрд. и 945,9 млн. евро. Близо 3,5 млрд. евро е външният дълг на страната, а вътрешният възлиза на почти 2,5 млрд. евро.

В края на периода държавният дълг е бил 15,5% от брутния вътрешен продукт. От финансовото ведомство отбелязват, че ръстът се дължи на полученото през 2011 г. ново вътрешно и външно финансиране и разликите във валутните курсове при преоценката на дълга.

В края на 2011 г. 53,3% от дължимите суми са в евро, 28,6% в левове, 15,6% в щатски долари и 2,5% в други валути.

Във валутната структура на държавния дълг се запазва тенденцията към увеличаване на относителния дял на дълговите инструменти, деноминирани в лева. Това допринася за ограничаване на рисковете, следствие от изменението на валутните курсове на международните пазари, отбелязват финансистите.

Според официални данни в началото на юли България е пласирала в пълен обем емисията еврооблигации в размер на 950 млн. евро при лихвен купон от 4.25%. Постигнатата доходност е 4.436%. (Доходността зависи както от лихвата, така и от това дали книжата се продават по-евтино или по-скъпо от номинала. Тя е по-меродавният показател - бел. ред.)

По времето на най-големия растеж в света, Милен Велчев постигна 7,5% лихва, а ние сега постигнахме 4,25% за срок от 5 години, каза по този повод премиерът Бойко Борисов през юли.

Книжата, емитирани през 2002 г., обаче бяха десетгодишни, а международните лихви тогава бяха значително по-високи.

„Общо на година спестяваме 62 млн. лева от разликата на Милен Велчев със Симеон Дянков. За пет години по 62 са над 300 млн. лв., които по-малко ще съкратим като дълг на следващото правителство", похвали се Бойко Борисов въпреки условностите на сравнението.
"Това е голям успех и се приема много добре от световните пазари - ще намали кредитните лихви за следващата година”, отбеляза още министър председателят.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #2064 on: August 27, 2012, 22:01 »
new.sliven.net/sys/news/index.php?id=84257Събор на каракачаните - традиция с поглед в бъдещето! (снимки)

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #2065 on: August 27, 2012, 22:08 »
http://www.rodopismolian.blogspot.com/2012/08/4_27.html 4-ма от свидетелите по делото за проповядване на радикален ислям в Родопите – със защитена самоличност
27 август 2012, понеделник
Share this history on :
digg

Четирима от свидетелите по делото за проповядване на радикален ислям от членове на организацията „Ал Уакф ал Ислами", което тръгва на 18 септември в Пазарджишкия окръжен съд, са със защитена самоличност и няма да се явят в залата, за да дават показания. По време на предварителното следствие те са дали доста подробности около подготовката и организацията на групата, действала във велинградското градче Сърница, в района на  Благоевград, Смолян и Рудозем. Някои от тях са присъствали и на проповедите за радикален ислям и са били близко до тарторите, затова имената им се пазят в тайна, пише софийски вестник.

Дали те са у нас или в чужбина, също ще остане тайна, защото ще дават показания по видеоконферентна връзка. Техниката ще бъде инсталирана в зала 1 на Съдебната палата в Пазарджик, а самите свидетели ще бъдат скрити зад параван. Гласовете им ще минават през специален модулатор, който ще ги променя до неузнаваемост. В рамките на 5 дни ще бъдат призовани и разпитани 30 свидетели и 10 вещи лица. Материалите от досъдебното  производство са събрани в 31 тома, съдия-докладчик е шефката на местните окръжни магистрати Ивета Парпулова, която чете и присъдите срещу убиеца на сестрите Белнейски - Лазар Колев.

Срещу ислямистите, тартор на които е един от ходжите на Сърница - Саид Мутлу, прокуратурата предяви обвинение за проповядване на радикален ислям. Разследването е събрало доказателства, че духовният водач на една от трите джамии в Сърница от май 2005 г. до октомври 2010 г. в областите Смолян, Благоевград и Пазарджик е ръководил нерегистрираната по законоустановения ред в България организация „Ал Уакф ал Ислами", която си е поставила за цел проповядване на омраза на религиозна основа чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите и лекции по време на срещи в кафенетата. Сред останалите ислямисти са бившият мюфтия на София и шеф на Съюза на мюсюлманите у нас Али Хайраддин, районният мюфтия на Пазарджик Абдуллах Мустафа Сал их, както и лидерът на забранената и регистрирана в Кьолн (Германия) секта „Халифат" Ахмед Ахмед. Проповедникът бе арестуван през 2003 г. и бе осъден на три години условно лишаване от свобода и обществено порицание. Ако бъде доказана съпричастността им към нелегалната организация и проповядването на забранената религия обвиняемите ги грози затвор до пет години.

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #2067 on: August 28, 2012, 00:28 »
 :-X

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #2068 on: August 28, 2012, 10:32 »
:-X

И успяха- ЦРУ вербуваха всички синчета на комунистическите лидери завършили,пътували и търгуващи в чужбина,по този начин още през 1985 година вече бяха овладели горните етажи на ком. партиите и се подготвяше тоталното разграбване на народите и държавите.
Най лоши бяха продажниците сред българите-Една част не бяха дори родени в България,други-описани от обкръжението на Живков като Евксиноградските копеленца,учещи в чужбина и възпитани в материализма подготвяха постепенно подмяната на властта.

Единствените пречки бяха старите кадри-като Живков,Хонекер,Чаушеску и пр.,които бяха премахнати постепенно.
В Румъния даже бяха дислоциирани доста агени на ЦРУ начело с католическият пастор Ласло Тьокеш,който организира първият митинг,като на участващите в него-основно цигани им е платено.Постепенно агентурната мрежа на ЦРУ измамва Секуритате,поради внедрените агенти там и печели пропагандата.
ЦРУ-организират действията и от двете страни-от страна на "народа" и от страна на властта.
Чрез поставени хора (Виктор Станчулеску и компания) убиват един от най верните хора на Чаушеску - Василе Милеа .След което Николае прави най голямата си грешка назначава на негово място неговият убиец Виктор Станчулеску (ЦРУ агент достигнал на висок пост в държавата),който подмамва Чаушеско да напусне страната с хеликоптер-основно Букурещ и верните му хора-така Чаушеску не подозиращ,че му се готви капан-сам попада в него.
След като е "хванат"-т.е. арестуван е от хората,които е трябвало да му помогнат в "бягството"-е организиран бърз процес(пълен фарс) и е разстрелян в едно с жена си.
Така Чаушеско губи животът си от хора от неговото обкръжение вербувани от ЦРУ ,които създават хаосът в страната.

Румъния е един от най големите успехи на ЦРУ .

Моделът с народното недоволство е често използван похват от ЦРУ - нужни са само няколко агенти,малко пари и алчни хора.
Така бе постигната арабската пролет,сирийският бунт и т.н. ,като навсякъде е подсигурено с огромна пропагандна медийна поддръжка.
Там където нещата се самозараждат и са в Ущърб на САЩ-се потушават бързо и кърваво в пълна медийна тишина и комфорт- Бахрейн например-Бахрейн е абсолютна монархия(пълен тоталитарен режим),като Саудитска арабия-хората нямат никакви права-особено мнозинството представено от шиити.

http://brink.blog.bg/politika/2011/04/11/bahrein-sauditskite-sili-v-avangarda-na-brutalni-represii.726929
http://www.investor.bg/drugi/338/a/tankove-nahluha-v-stolicata-na-bahrein-zaradi-razmiricite,112674/
http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/02/17/1046068_bahrein_smaza_protesta_s_tankove/

В момента начело на Египет стои американско протеже( и човек на Сорос)-срещу който пак се надига народно недоволство,което е бързо потушено и слабо отразено.
http://news.ibox.bg/news/id_1967913331

И т.н.

Поздрави

Поздрави

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #2069 on: August 30, 2012, 14:50 »

Ислямисти ще събарят пирамидите

http://znanie.eu/?p=469