Author Topic: НОВИНИ - NEWS - HABER  (Read 1062893 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: НОВИНИ - NEWS - HABER
« Reply #1530 on: June 14, 2012, 21:30 »
Първо не съм ти "Бе" ма.Казала съм ти първо си вижте кола в задника, и после кледайте (което е крайно невъзпитено)чужди задници и какви апетитни неща има за вас,Ма!

havaika, това вече присоли манджата, все пак трябва всеки да си знае границата.

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #1531 on: June 14, 2012, 21:31 »
Българската църква се самубичува от греховете им.Четем:"Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява"
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/06/14/cyrkvata-za-gei-parada-protiv-sme-tazi-beznravstvena-proiava.161384
 И разбираме,че са навътре .....дълбого в тъмни и миризливи гнусливи места на човешкото тяло:http://www.chudesa.net/dim-dukov-pravi-nova-carkva-ili-nov-gei-klub/Дим Дуков прави нова църква… или нов гей клуб?
 И още:Дядо Гавриил: Има гейове в църквата, но за мен е грешно!http://www.razkritia.com/149271/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8%D0%B8%D0%BB/
 Хайде да не задръстим сайта с причината в бъдеще православните да станат малцинство и техните опити за създаване на ариици от еднополови човешки екземпляри. ;D ;D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1532 on: June 14, 2012, 21:35 »

Българската църква се самубичува от греховете им.Четем:"Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява"
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/06/14/cyrkvata-za-gei-parada-protiv-sme-tazi-beznravstvena-proiava.161384
 И разбираме,че са навътре .....дълбого в тъмни и миризливи гнусливи места на човешкото тяло:http://www.chudesa.net/dim-dukov-pravi-nova-carkva-ili-nov-gei-klub/Дим Дуков прави нова църква… или нов гей клуб?
 И още:Дядо Гавриил: Има гейове в църквата, но за мен е грешно!http://www.razkritia.com/149271/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8%D0%B8%D0%BB/
 Хайде да не задръстим сайта с причината в бъдеще православните да станат малцинство и техните опити за създаване на ариици от еднополови човешки екземпляри. ;D ;D

Казах, че нищо не знаеш за Църквата.

Тя не е нито Дим Дуков (Бог да го прости все пак, понеже е покойник), нито във владиците - агенти на ДС. Нито в залитането по еднополова любов.

Но дали не би могъл едни постинг да сложиш, който да не е насочен към това да насъсква помаците или мюсюлманите въобще към тези, които не са мюсюлмали (били те християни или атеисти и пр.)?

Остави греховете на другите,
мисли за своите собствени.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1533 on: June 14, 2012, 21:47 »
Казах, че нищо не знаеш за Църквата.

Тя не е нито Дим Дуков (Бог да го прости все пак, понеже е покойник), нито във владиците - агенти на ДС. Нито в залитането по еднополова любов.

Но дали не би могъл едни постинг да сложиш, който да не е насочен към това да насъсква помаците или мюсюлманите въбоще към тези, които не са мюсюлмали (били те християни или атеисти и пр.)?

Остави греховете на другите,
мисли за своите собствени.

Истината боли ,НАЛИ?То не беше изселване на отказалите да се покръстят,увреждане генокологично на помакините да не раждат(статия на Лъчо-мозъка),то не беше отказали кръста пратени в Белене,урановите рудници и строителни войски.То не беше отказали да се покръстят икономическа репресия(виж статистиката на безработните и образовани помаци)То не беше оскверняване с чукове на гробовете на прадедите.Да изброявам ли как се налага религията на твоята любима църква "Надежда ,вяра и любов" ама кървав девиз......Кръста го оцапахте с много омраза и насилие и затова ще сте прокълнати-ще чезнете .....

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1534 on: June 14, 2012, 21:55 »
Истината боли ,НАЛИ?То не беше изселване на отказалите да се покръстят,увреждане генокологично на помакините да не раждат(статия на Лъчо-мозъка),то не беше отказали кръста пратени в Белене,урановите рудници и строителни войски.То не беше отказали да се покръстят икономическа репресия(виж статистиката на безработните и образовани помаци)То не беше оскверняване с чукове на гробовете на прадедите.Да изброявам ли как се налага религията на твоята любима църква "Надежда ,вяра и любов" ама кървав девиз......Кръста го оцапахте с много омраза и насилие и затова ще сте прокълнати-ще чезнете .....

Знаеш ли какво е казал Христос:

"Обичайте враговете си, понеже ако обичате само тези, които вас обичат, каква вам награда?"

И какви са Божиите заповеди, още от т.нар. Стар Завет, знаеш ли?

Не убивай, Не лъжесвителствай, Не кради, Почитай баща си и майка си, Не пожелавай това, което е на ближния ти и пр.

Само заблудени хора, престъпвайки всъщност Божиите заповеди, а още повече онзи Завет на любовта, който носи в себе си Месията (почитан, впрочем, като Божи пророк и според исляма), са могли да убиват или да насилват и пр.

Ти смяташ ли, впрочем, че пророкът Мохамед би одобрил това, което правят днес някои, наричащи се мюсюлмани, по света?

Смяташ ли, че би одобрил убийствата на случайни, невинни хора в разни атентати?

Трябва ли задади тези престъпления немюсюлманите да смятат, че ислямът на това учи своите последователи??

Как мислиш?

-------------------------
п.с.:

Както вече написах, не си способен и един потинг да сложиш, без той да насъсква към омраза.
И последният ти е такъв.

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1535 on: June 14, 2012, 22:02 »

"Обичайте враговете си, понеже ако обичате само тези, които вас обичат, каква вам награда?"

Не убивай, Не лъжесвителествай, не кради, Почитай баща си и майка си, Не пожелавай това, което е на ближния ти и пр.

Само заблудени хора, престъпвайки всъщност Божиите заповеди, а още повече онзи Завет на любовта, който носи в себе си Месията (почитан, впрочем, като Божи пророк и според исляма), са могли да убиват или да насилват и пр.

Ти смяташ ли, впрочем, че пророкът Мохамед би одобрил това, което правят днес някои, наричащи се мюсюлмани, по света?

Трябва ли задади тези престъпления немюсюлманите да смятат, че ислямът на това учи своите последователи??

Как мислиш?

п.с.:

Както вече написах, не си способен и един потинг да сложиш, без той да насъсква към омраза.
И последният ти е такъв.

И кое от горенаписаното е спазено ;D ;DДали не сте убивали  друговерци(помаци и др)Дали не лъжете-причината за възродителните процеси от 1981г(не ми излизай с постановката "ами комунистите атеисти"защото насилствената кръстилка не е от 1944г),дали  няма репресия в момента на религиозна основа?
 Айде стига с истърканата фраза "ислямисти -омраза".Ами от днес това любов ли е?http://www.dnes.bg/index/2012/06/14/sofiia-ne-e-ankara-vyzroptaha-ot-ataka-i-vmro.161331
 И мен ме събужда в неделя тъпата камбана и искам да дрънка звънче,но демонстрация на омраза не правя ;)

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1536 on: June 14, 2012, 22:13 »
И кое от горенаписаното е спазено ;D ;DДали не сте убивали  друговерци(помаци и др)Дали не лъжете-причината за възродителните процеси от 1981г(не ми излизай с постановката "ами комунистите атеисти"защото насилствената кръстилка не е от 1944г),дали  няма репресия в момента на религиозна основа?
 Айде стига с истърканата фраза "ислямисти -омраза".Ами от днес това любов ли е?http://www.dnes.bg/index/2012/06/14/sofiia-ne-e-ankara-vyzroptaha-ot-ataka-i-vmro.161331
 И мен ме събужда в неделя тъпата камбана и искам да дрънка звънче,но демонстрация на омраза не правя ;)

Синодът на БПЦ се извинява за т.нар. кърстилка още през 30-те години, ако не ме лъже паметта.

А тази форма "вие не сте ли убивали", какво да я коментирам?

Никого не съм убивала, да ти кажа.
На никого нищо не съм откраднала.
Не съм обидила даже никого зарадя вярата или етноса му.

Ако вярваш в колективинте вини, може би от тебе трябва да търся сметка сега за всички башибузушки изстъпления?

Но не бих могла да го направя.
За това не можеш да имаш никаква вина.
Освен, че си роден по-късно, не вярваш в колективните вини, за разлика от тебе.

Не мисли впрочем, нито твърди, че само мюсюламни са били репресирани, що се отнася до тоталиратния период поне. Режимът, който идва през есента на 1944 г. убива физически или прогонва голяма част от предишщния елит на страната. По лагерите, по-късно в Белене, Скравена, Ловеч и пр. са били закарвани всякакви хора "врагове на народа". Свинете са хранили даже с труповете на лагерници.

Освен това, драги ми анонимен, не мисли и, че християните не са били гонени в тази държава. Свещеници са били увивани буквално в дните след 9-ти септември, и то много свещеници... много. 

За децата от няколко поколения, родени след 9 септември 1944 г., се правеше всичко възможно, за да ес отреже достъпа до православната или въобше христянската вяра, понеже религията, както е казал Маркс, е "опиум за народите". Това беше офицаиланата идеология на онзи режим, който познавам и от личен опит.

И дори мен лично ме "профилактираха" в тагавашната милиция само заради това, че бях единствения млад човек, който по онова време влизаше в кварталната черква по време на служби. За възрастните хора тогава, как да е, не държаха толкова да не ходят по черквите, но за младите правеха всичко възможно да ги отделят от вярата.

И донякъде успяха, за съжаление...

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1537 on: June 14, 2012, 22:14 »
Елза: Синодът да гледа гейовете в църквата, а не парада
http://www.bnews.bg/article-52264
Не се учудвам! Църквата е била винаги лицемерна. Светия Синод да се бори с гейовете вътре в църквата, а не да се занимава с парада. В него няма нищо срамно и нищо страшно. Преди 40 години в Щатите, след побой над гейове хората са се организирали и са провели първия парад срещу дискриминацията на хомосексуалистите.  Ние не съблазняваме, не подстрекаваме никого.

Просто излизаме, за да покажем, че ни има и не искаме нищо друго, освен да се обичаме, да имаме права като другите, когато си търсим работа, когато учим и т.н.

Църквата да анатемоса наркоманията и проституцията, че там нещата са страшни

и наистина се нуждаят от помощ. Нека Синода да помага на бедни и болни хора, не да обсъжда лицемерно един парад. Има толкова много социални проблеми, които трябва да тревожат Църквата. Сетили се, че ще има парад! Ако това им оправяше проблема…”, каза специално за BLife Елза Парини, която отлиташе по работа за Барселона. ;)

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1538 on: June 14, 2012, 22:26 »

Повечето от днешните владици не могат да се погрижат за бедните и слабите.
Те обичат богатите.

Не разбрах обаче ислямът дали одобрява еднополовата любов?

Offline havaika

• Adviser
« Reply #1539 on: June 14, 2012, 22:30 »

Не убивай, Не лъжесвителствай, Не кради, Почитай баща си и майка си, Не пожелавай това, което е на ближния ти и пр.

Как мислиш?

п.с.:

И последният ти е такъв.

Повтарям: Кръстилката не е от 1944г,а от 1881г(горе сбърках годината) и това не е отделен периот.Тука е спазвано постоянство до ден днешен с девиз" Един език,един народ, една вяра" но този девиз е от преди 1000г.А сега почети мненията на твоя отбор и да видим не ни ли обвиняват колективно във вина на османската империя?То не се смята, а постоянно се пропагандира че за недъгите на мързеливите българи имат вина хората влизащи в джамия-не е ли вярно?

Гоне ни са християни но заради политически убеждения ,не заради религия по наследство.Тука няма тъждество ;)
" милицията влизала в църквата по...."   ;D ;D Ами досиетата показаха ,че милицията си е била постоянно в църквата.
     С друга празна аксиома ще ме размееш ли  ??? ::) ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #1540 on: June 14, 2012, 22:49 »

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #1541 on: June 15, 2012, 08:42 »
Повечето от днешните владици не могат да се погрижат за бедните и слабите.
Те обичат богатите.

Не разбрах обаче ислямът дали одобрява еднополовата любов?

Za Islama ne znam no v TR idvat na slujba razni popove, kardinali i tem podobni cyrkovni s cel da bludstvat s mladi hora no ponyakoga bivat prashtani imenno ot tezi mladi hora da se izpovyadvyat direktno pred vsevishniya.  ;) Edno popche govori za svirki v manastira. Ako e tuk shte mu izdadat bilet za ''direktno izpovyadvane''. V nyakoi dyrjavi narushavaneto na obshtestvenniya moral e golyamo prestyplenie, a tam kydeto ne e se svirka navsyakade :D :D ;D

Offline Mariana

• Forum fan
« Reply #1542 on: June 15, 2012, 13:00 »
Повтарям: Кръстилката не е от 1944г,а от 1881г(горе сбърках годината) и това не е отделен периот.Тука е спазвано постоянство до ден днешен с девиз" Един език,един народ, една вяра" но този девиз е от преди 1000г.А сега почети мненията на твоя отбор и да видим не ни ли обвиняват колективно във вина на османската империя?То не се смята, а постоянно се пропагандира че за недъгите на мързеливите българи имат вина хората влизащи в джамия-не е ли вярно?

Гоне ни са християни но заради политически убеждения ,не заради религия по наследство.Тука няма тъждество ;)
" милицията влизала в църквата по...."   ;D ;D Ами досиетата показаха ,че милицията си е била постоянно в църквата.
     С друга празна аксиома ще ме размееш ли  ??? ::) ;D

Написала ти бях в по-предишен постинг, че Синодът на Българската парвославна църква се извинява за кръстилката в началото на 30-те години на ХХ век някъде. Не знам дали въобще четеш какво ти пиша. Иначе щеше може би направиш елементарната сметка, 1944 г. и нататък е по-късен период.

Колкото до това, че комунистическата държава инфилтрира свои сътрудници в Българската православна църква, да, така е. В началото, в първите години и десетилетия, това не се отдава лесно на партията-държава и на нейната ДС. Но по-късно, вербувайки ги още като млади монаси, тази партия държава и нейната ДС успява да направи така, че и днес, толкова години по-късно, когато, впрочем, чак сега се отвориха досиетата и на висши клир, се разбра, че само трима владици от Св. Синод на БПЦ не са били сътрудници на ДС.

Владишният сан е до живот. Така е според каноните на Православната църква, не само на българската. Само в някакви изключителни случаи няка владика може да не изкара този пост до живот. Така че в момента ситауцията е такава, че самите тези 13 или колко бивши агенти и доносници (чийто отделни случаи на вербуване и на поведение като сътрудници не са еднакви разбира се), които са мнозинството в днешния Свети Синод на БПЦ, трябва за себе си да решат, дали се оттелят например някои от тях в някой манастир и да се извинят, ако щеш, по някакъв начин публично. Те едва ще направят това, да се оттеглят. И, с малки изключения, дори не се извиниха. Но има един Бог, който да съди, и духовници, и миряни, и всякакви. От неговия съд никой не може да избяга. Не е моя работа да преценявам как на този съд ще изглеждат техните дела и постъпки.

Във всеки случай някои от тези владици, съжалявам да го кажа, не само, че не благоприятстват за връщането на Христовия дух в Българската православна църква, ами са едми митрополити, които произвеждат в т.нар. архонти съмнителни бизнесмени от своето обкръжение, преместват разни свещеници от своите епархии, където им хрумне, някои път и много стойностни свещеници (като владици имат тази църковна власт да го направят) и пр.

Ти обаче не ми отговори дали самият ти не си имал някакво вземане-даване със същата тази прословута служба за сигурност. (Хрумна ми това подозрение не от друго, а от собствените ти коментари, от склонноста ти към манипулиране и инсинуации, която някак си се забелязва в тях.) На която са сътрудничили не само и днешни митрополити на БПЦ, не само, ако щеш и имами и мюфтии, не само бизнесмени разни и олигарси днешни и пр. На нея са сътрудничили и доста хора от върхушната на ДПС, както разбира се и на други партии. Много агенти и дносници се оказа, че е имало в тази страна, прекалено много за малка страна и население, което сме.

(Не, че съм дотам наивна да допусна, че би могъл да бъдеш искрен).

Има една поговорка, че стилът, това е човекът.
Твоят стил на писане, реагиране, "аргументиране" и пр. на нещо подобно прилича.
Нищо не знам за тебе, но това ми показваш.

И вероятно ще продължиш в същия дух.

Макар че никога не е късно за нещо различно...

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #1543 on: June 15, 2012, 14:20 »

Offline Mihluzin_87

• Member
  • **
« Reply #1544 on: June 15, 2012, 20:24 »
За кого бие камбаната и кому пее ходжата?!   
http://rodopchani.eu/Za-kogo-bie-kambanata-i-komu-pee-hodzhata