Аз пак не разбрах нищо затова питам ПАК.
Защо се е стигнало до това КЛАНЕ. На невини и щивилни и....
А това за Сервантес, и САЛАМА, господине вземи и го дай на майка ти, че ще и трябва.
А аз не разбирам защо се правиш на глупак.
Въстание срещу властта на султана се вдига, едно от многото впрочем. Вдига се от някаква си там рая, стадо, от неверниците, т.нар. В това въстание участват и батачани. Не градчета и села се вдигат по време на Априлското въстание, както е било планирано, впрочем. Така или иначе то не е могло с кремъкли пушки и с черешови топчета да свали властта на империята. Що се отнася до Батак, там Ахмед ага Барутанлията преговаря в един момент с въстаналия Батак. Батачани не са получили помощ от други въстанали селища, както са очаквали, и преговарят с агата и неговите башибузуци. Някои от т.нар. чорбаджии или хора с по-мекушав характер са били за това. Да се прерадеде оръжието и да има помилване, въпреки въстанието и водените преди това сражения, в което има и пострадали мюсюлмани, пострадали бажибузуци. Но след като батачани предават оръжинето си, не само че няма помилване и пр., ами започва поголовно клане.
ПАК ПИТАШ МЕ ЗАЩО Е БИЛО ТОВА КЛАНЕ...
Ами сигурно заколените са били виновни, какво друго да ти кажа...
Те са били виновни за тази прекомерна жестокост и кръвожадност.
Щото са били българи и християни вероятно.
Те тия сичките българи и християни са лоши, а мюсюлмани не могат да бъдат такива жестоки масови убийци.
Ако смяташ, че е така, нямам какво повече да ти кажа.-----------------------------------------------
Колко до намека за салама за майката на еди кого си, тия глупости със сексуален подтекст също ме разочароват, макар че не се отнасят до мен.
Не искам да видя, че съм защитила по-горе помаците като хора, способни на всякакви жертви за една идея, подобно на станалия нарицателен литературен герой дон Кихот.
А някои като теб и не само като теб са показали след това манталитет, по-несимпатичен и от този на оръженосеца му Санчо.