Author Topic: Какви се чувстват помаците в душите си?  (Read 95464 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Много хубава статия на Явор Читаков. Нямам какво повече да добавя.

Offline Adrenalin

• Senior member
Абсолютно съм съгласен,реално е погледнато на нещата.

Offline Hadj

• Adviser
   Отговора се садържа във въпроса.Който е помак си се чувства помак.А еленския специалист да не бърза групово да ни определя какви сме от Смолянско,аз например не съм го опълномощавал  да ме представлява,както и мен също никой ,затова всеки според душевното си състояние. Но тук е пълно със атеисти материалисти които не вярват в духовното и душат а.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Статията на Я.Читаков от село Бабек дава нагледно отражение за истиноста.Вземайки впредвит факта,че всеки от нас като личност сам за себе си решава и вътре дълбоко в нашите души ние сами си знаем как се чувстваме.!  Хубаво е,че едно момиче като Венцислава студентка от БГ в Германия повдигна този въпрос впредвит факта,че много от нас съдейки Религията ни- Исляма  не могат да се самоопределят какви са. За това е нужно единствено душата как се чувстваме и сърцето ни
.Всичко това разбира се е трайно свързано с нашите родители и близки!
Религията по начало е свързана с нашите родители.Ние наследяваме от тях това,колко са процентите когато дадено помашко семейство се опълчва на традициите и ритуалите???
 В Родопите по начало семейството е дом-крепост,и това е знак в днешно време помаците да са горди от този факт- за пример са десетки,стотици села Рибново,Брезница,Туховища.Абланица .. и онези наши помаци живеещи в Турция как се чувстват!???
 Въпрос??

Stani mome samnalo e

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
   Отговора се садържа във въпроса.Който е помак си се чувства помак.А еленския специалист да не бърза групово да ни определя какви сме от Смолянско,аз например не съм го опълномощавал  да ме представлява,както и мен също никой ,затова всеки според душевното си състояние. Но тук е пълно със атеисти материалисти които не вярват в духовното и душат а.
Ако беше чел малко по внимателно думите на еленския специалист щеше да видиш, че той казва ''БОЛШИНСТВОТО смоленци'' което ще рече че има и малцинство смоленци което мисли различно. А това, че ти си от това малцинство си е лично твой проблем и не говори от името на всички ;)

Offline Hadj

• Adviser
Ако беше чел малко по внимателно думите на еленския специалист щеше да видиш, че той казва ''БОЛШИНСТВОТО смоленци'' което ще рече че има и малцинство смоленци което мисли различно. А това, че ти си от това малцинство си е лично твой проблем и не говори от името на всички ;)
   Ти пък чети внимателно и забележи че аз говоря винаги от свое име.И престани да се кашляш по вксяка тема~!Това какъв съм не считам че ми е  "проблем" проблема е при теб  и трябва де се свържеш с екстрасенс.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Аз самия съм екстрсеснс хахах   ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Hadj

• Adviser
Много хубава статия на Явор Читаков. Нямам какво повече да добавя.
   И се произнесе човека че няма какво да добави/защото той счита че е за всяка манджа  пиикантна подправка/Темата вече воже да се затвори.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
В сърцето  си се чувстваме част от турската култура
Сус бе Цец :))))))))))))

Offline Исянкар

• Avarage member
А какви се чувстват по вероизповедание болшинството в Смолянско,можем да погледнем тук
 http://www.nsi.bg/Census/Religion.htm
Не са кой знае колко голямо болшинство мюсюлманите като гледам,а тези които не могат да се самоопределят доста са ги застъпили по опашката;)

Общо взето наравно са мюсюлмани и християни в Смолянско. Но нека видим как стоят нещата по етническа група, което е по-важният въпрос свързан със заглавието на темата:

http://www.nsi.bg/Census/Census.htm

Offline Adrenalin

• Senior member
Заглавието е "Какви се чувстват помаците в душите си?" А не "Какви се чувстват по етническа принадлежност в душите си"

neru

• Guest
Както сам казваш,Нери или там какъвто си:
Цитат-A koi kakuv se chuvstva, si e mnogo li4en problem.Edno oba4e e sigurno-kato tzialo, vsi4ki sme bulgari!
Мутко,каквото съм казал-казал!Тва аркадаш дето после си писал  е чиста демагогия!Много приказки и нищо по същество.
Не си е струвало да репликираш,защото преди да се сетиш да го  напишеш това,вече съм  го прочел!

Offline ficinka

• Adviser

Не си е струвало да репликираш,защото преди да се сетиш да го  напишеш това,вече съм  го прочел!
[/quote]   Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта.   (Аристотел )Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето. ;)

Offline muti6

• Adviser
Както сам казваш,Нери или там какъвто си:
Цитат-A koi kakuv se chuvstva, si e mnogo li4en problem.Edno oba4e e sigurno-kato tzialo, vsi4ki sme bulgari!
Мутко,каквото съм казал-казал!Тва аркадаш дето после си писал  е чиста демагогия!Много приказки и нищо по същество.
Нищо ново не ми казваш Неру,предвидим си и само си чешем езиците, май!!!!Всички разбрахме,че  много  четеш и много знаеш,ама много се фалиш!!Истината има винаги няколко лица.ББ

neru

• Guest
Нищо ново не ми казваш Неру,предвидим си и само си чешем езиците, май!!!
Neru рече-Не си е струвало да репликираш,защото преди да се сетиш да го  напишеш това,вече съм  го прочел!
Мутиш употребява думата ПРЕДВИДИМ.
После Ficinka репликира-Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта.   (Аристотел )Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Мутко добавя-разбрахме,че  много  четеш и много знаеш.
Ето я мишката,дето родила планина!Пич,ти собствено мнение -категорично твое ,да си изразил някога?Употребил си думата„предвидим„.И аз можех но предпочетох  да ти обясня с по-прости думички а имено, че каквото и да напишеш ще ми е ясно предварително.
Предвидим съм,когато срещна фалш и лъжа!Тогава деѝствам както с мисирките-ръчно и в тавата на бавен огън.
Мутиш написал-Всички разбарахме.
Ето пак.Как да не се ядосвам?
Аве пич,къде беше събранието на което всички решихте или разбрахте.Или пък си ми спретнал съд,коѝто реши ,та разбрахте.Ти каква роля изпълняваше-съдия ,главен обвинител или председател на събрание
Аве наѝ-ти отива да отваряш и затваряш входа или изхода!