Български > Помаци
Какви се чувстват помаците в душите си?
Hashashin:
Много хубава статия на Явор Читаков. Нямам какво повече да добавя.
Adrenalin:
Абсолютно съм съгласен,реално е погледнато на нещата.
Hadj:
Отговора се садържа във въпроса.Който е помак си се чувства помак.А еленския специалист да не бърза групово да ни определя какви сме от Смолянско,аз например не съм го опълномощавал да ме представлява,както и мен също никой ,затова всеки според душевното си състояние. Но тук е пълно със атеисти материалисти които не вярват в духовното и душат а.
Nazmi:
Статията на Я.Читаков от село Бабек дава нагледно отражение за истиноста.Вземайки впредвит факта,че всеки от нас като личност сам за себе си решава и вътре дълбоко в нашите души ние сами си знаем как се чувстваме.! Хубаво е,че едно момиче като Венцислава студентка от БГ в Германия повдигна този въпрос впредвит факта,че много от нас съдейки Религията ни- Исляма не могат да се самоопределят какви са. За това е нужно единствено душата как се чувстваме и сърцето ни
.Всичко това разбира се е трайно свързано с нашите родители и близки!
Религията по начало е свързана с нашите родители.Ние наследяваме от тях това,колко са процентите когато дадено помашко семейство се опълчва на традициите и ритуалите???
В Родопите по начало семейството е дом-крепост,и това е знак в днешно време помаците да са горди от този факт- за пример са десетки,стотици села Рибново,Брезница,Туховища.Абланица .. и онези наши помаци живеещи в Турция как се чувстват!???
Въпрос??
Stani mome samnalo e
Hashashin:
--- Quote from: Hadj on June 22, 2010, 19:19 --- Отговора се садържа във въпроса.Който е помак си се чувства помак.А еленския специалист да не бърза групово да ни определя какви сме от Смолянско,аз например не съм го опълномощавал да ме представлява,както и мен също никой ,затова всеки според душевното си състояние. Но тук е пълно със атеисти материалисти които не вярват в духовното и душат а.
--- End quote ---
Ако беше чел малко по внимателно думите на еленския специалист щеше да видиш, че той казва ''БОЛШИНСТВОТО смоленци'' което ще рече че има и малцинство смоленци което мисли различно. А това, че ти си от това малцинство си е лично твой проблем и не говори от името на всички ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version