Български > Помаци

Какви се чувстват помаците в душите си?

<< < (41/42) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Фита on January 21, 2012, 22:26 ---И не ме прави християнин. Това, че с ходжата не се тачим много не е голям кусур!

--- End quote ---

Аго Фита, невъзможно е да съм допуснал такава грешка, би ли посочил кога и как. Ще чакам нещо  написано за куманите а не снимки на съдове, кюпове или гърнета ;)

Marlboro:
А бе Marlboro, сигурно майка ти е Мара, а баща ти Боро....Къде си тръгнал да обясняваш на българи, българската история!? Аспарух бил освобождавал от византийско иго? Кого?! Траките ли? Та те са романо-траки, византийци по това време! И кой болен мозък ви внушава , че булгарите били тюрки. Ако беше така, мойто момче тюрките нямаше да нарекат булгарите с прозвището "кипчак"...Това означава "чужденец", а не братовчед. Руснаците сталинисти казват пък, че кипчаките са клон на татарски род...Но! "Татар" също не е етноним, а прозвище и означава "чужденец". За това днешните татари искат да се преименуват защото това име им се струва обидно и безлично.

--------------------------------------------------------------------------------------------
 Anyone that begins a sentence off with "a be" is a dumb - dumb, non-intelligent human being from location: another planet.
Who the hell are you to talk to me like that? You don't know who you are, you yourself are not a bulgar-turkik.
Actually, it's true that Asparuh's, bulgar-turkik founded Tuna-Bulgar and saved abAlgarians from slavery in the Byzantine Empire.
In fact, trakians are not a single nation, they were a variety of clans and groups, and many of them migrated from ancient Anatolia. They have never been Romano - traki or Byzans-traki, they were under their yoke (slavery), first by Phillip II of Macedonia and then by Romano - Byzantine.
Kipchaks are one of the turkik groups from bulgarian-turkiks who speak turkik and write in Orkhon script and they have no relation with tatars, who are from Roran clans.
Tatars are from mongolian clans and they adopted the turkik language and script.

P.S. Take this , wrap it up in a newspaper, and smoke it or you can put in boiling water and drink it for tea, so it can stay in your chick brain (pileshki mozak).

"abAlgarians have never been bulgarian-turkik, before end of 7th century,abAlgerians are from different clans and ethnic groups."

Rasate:

--- Quote from: subigi kurt on January 20, 2012, 18:41 ---Аго Фита, остави тези клюки, афганистанец ми каза, китаец ми каза и пр. :D Дай нещо конкретно бе човек та нека да е и от википедията но не ни  баламосвай с кумани, булгари и къпчаци. Има толкова много тюрколози не Турци ама нарочно бягате от тях защото ви се хващат лъжите. Айде ся дай нещо по-свестно от клюки. Проследи имената на куманските племена и вождове по Балканите, Грузия, Египет и др.

--- End quote ---

Житие на блажения Павел Унгарски покръстил куманите-вождовете им Борекс и Мемброк. ;) ;)

Борекс и Мемброк,колко тюркско звучи ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Жената на Калоян-Целгуба(колко познато звучи-подобно на Губя цел ;) ) взела християнското име Мария или брат и Йона или другият Манастър(Манастир). ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Или куманските родове от българската история Тертерроба(Тертерова-аналог с гр. име Тартар-ад) или Шишман(аналог с Шишко).

От друга страна Куманите след като са разгромени от Монголите бягат в България и Унгария-Заселени са в Западна България до Егея и имаме царе от тях.Ако са тюрки защо не са запазили езикът си,като гагаузите(печенегите) поселени през 10 век в Североизточна България.

Поздрави.

tersid:

--- Quote from: Asparuh on January 16, 2012, 11:11 ---Какви са разликата между помаците които живеят в западните родопи и средните родопи ? Доколкото виждам много от помаците които живеят в средните родопи чувстват себе си като българи

--- End quote ---
Каквато е разликата между помаците от южните и северните Родопи, такава е разликата и между западните ,средните и източните. Демек ,каквито и чувства да имам , я съм си
"Я" - високопланински пич с една буква , а може  и с  пет, което е едно и също.

ibrahim65:
Какви се чувстват помаците в душите си?

Ами какви tersid ми взе думата от устата само че и аз искам да допълня че -
Това са единствените неопетнени хора запазели историята и ръцете си
чисти като снегът по върховете на Пирин, Родопите и Рила
Това са хора с душата си стоплели водата на Бяло и Средиземно море.
Това са хора които като пчелата винаги дават без да взимат и оплакват.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version