Author Topic: Какви се чувстват помаците в душите си?  (Read 95380 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline deniz7

• Senior member
От цялото интервю льсва неграмотноста на репортерката и наглостта на телевизия Скат да изкара помаците бьлгари.Народността ми казва човека е помак родопчанин.Помака си е помак от хиляди години.Няма как да стане друг вьпреки огромното желание на някои бивши другари.
И забележи в смолянско се чувстваха помаци а  якорудско и гоцеделчевско турци

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
И забележи в смолянско се чувстваха помаци а  якорудско и гоцеделчевско турци
Всяка мода с времето си

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
В смолянско аркадашлар в думата помак влагат едно значение- българин с мюсюлманско изповедание. Там огромна част от помаците се имат именно за такива.

Offline Kaplan

• Adviser
И все пак СКАТ остава любимата телевизия на националистите. Кой печели от тези филмчета - печели телевизията. А кой губи!? - аз, ти, той... защо губим, защото нас ни псуват и ненавиждат като прокажени, а националистите губят защото се изпълват с омраза, комплекси и негативна енергия...
 Не че като ме псува еди кой си, ще навреди пряко на мен, проблема е тама че ставаме обект на присмех и изтъркани клишета, от които младите силно се влияят от тях и когато признаеш произхода си, те те смятат за ''душмань'' без да те познават като човек, личност...

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Една лъжа повторена 1000 пъти става истина-Гьобелс

• Senior member
Истината винаги излиза на яве! ;)

Offline Rasate

• Forum fan
Колкото помаци,толкова и истини.

Характерното за българите(помаците) е ,че всеки човек си има и мнение и никой не може да го накара да мисли в противното-хем сме умни,хем сме и инати-затова сме много слаби в колективните работи,а извънредно силни в индивидуалните.

За потвърждение една от по-новите английски поговорки:
Един българин на едно място много нещо-много българи на едно място-нищо ;)
 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline Шали

• Advanced member
...
Един българин на едно място много нещо-много българи на едно място-нищо ;)

Поговорката би била реална, ако всички чувстваха, че помак=българин. Но в този форум това не е така. А и добре, че сте страшно инати и помаци, и непомаци, та да движите вече предъвканите дискусии за историята, фактите и чувствата.

Offline Rasate

• Forum fan
Поговорката би била реална, ако всички чувстваха, че помак=българин. Но в този форум това не е така. А и добре, че сте страшно инати и помаци, и непомаци, та да движите вече предъвканите дискусии за историята, фактите и чувствата.
Според мен е още по реална-колкото помаци-толкова и истини-Едни се чувстват българи,други се чувстват помаци,а пък трети-турци. :D :D

Offline Hat

• Moderator

Абсолютна глупост,истината е само една.Всичко останало е заблуда натрупвана умишлено с една единствена цел Дезориентация с последваща пьлна итеграция и асимилация.

ПАТРИОТ

• Guest
...

Offline dim56

• Forum fan
Децата на помаците в Чепинско запяха строфите на Добри Чинтулов
........................

Приятелю ПАТРИОТ, прави ми впечатление, че пропагандаторите в този форум (от едната и от другата страна) често криете източниците на безценната си информация. Понеже бееше прокламирано от админите, че в този сайт ще се обръща сериозно внимание на авторските права, предлагам всяка неавторска публикация, без посочване на източника, да се изтрива с посочване на причината за това.
Освен това, (НЕ)твоята публикация бъка от твърдения и квалификации, които не са в съгласие с правилата на този форум. Нямам нужда да чета парцала на АТАКА (отроче на БСП и ДПС, впрочем) в сайта на помаците - това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Dim 56,,източника на Инфо се базираше на постинги от един форум на Атака което е недопустимо,но с цел за хора като" Патриот"!
 Не знам,дали някой следи какво се случва в сайта и Форума ни,но обръщам сериозно внимание и молба на модераторите ни, админи и редовни членове на сайта за провокациите зачестили напоследък във Форума ни.Конкретно в една друга тема за Дилмана се нахвърлиха група  с цел и никой от 3 дни не я защити в темата,а тя е един журналист дето макар и остра говори реалноста в живота днес.!
 Тук гледам" ПАТРИОТ"слагам го в кавички понеже не се е докаал в форума ни,та" ПАТРИОТ" ми цитира постинги от форума на Атака за онези млади лумпени дето не познават помашката душа и си позволяват да слушаме речите на" Патриот" в кавички незнайно защо е тук да ми прави copy/paste/ от форумите им,мерси в сайта ни отдавна такива нямат място! Дим 56 по горе само защити сайта, а и няма да търпим такива като" патриот" не в душата,така че нека се знае тук е сайт на ПОМАЦИТЕ по Света,а не форум на Атака или други.За да опазим нашите членове сме се  борили и държим на това,всеки един тук има нашата подкрепа в сайта на помаците! И досега ще се стремим да отговорим на всеки наш съфорумник,член,или гост по света дето чете,пише или просто иска да знае.Досега поне с цената на лично време не сме върнали никой който пита.Живи и здрави.Н ;)

Offline samet_pomaka

• Member
  • **
Аmi 4esтno kazano samata tema na duskusiq e malko nepodobavashta v slu4aq.!
Кakvi se 4ustvat pomatsite v dushite si?

Нakratko, tova e edin test da se vidi dali vazroditelniq protses dava rezultati.
 Kakto vsi4ki vijdame otgovora mi e polojitelen "da" ima i to mnogo dobri rezultati.mnogo ot horata vav foruma nemogat da se opredelqt. v sastoto vreme sreshnah v edna druga tema vaprosa"kak se stava pomak" :)
Ami takava retsepta nqma:) !
Zasto ne zadaden vaprosa kam balgarite?
Kakvi se 4ustvat balgarite v dushite si? i
 kakvi otgovori o4akvate? da vi kajat 4e se 4ustvat gartsi,sarbi,rumantsi?
Kkto i da zadadem i vaprosa kam tsiganite kakvi se 4ustvat tsiganite v dushite si?:)i kakav otgovor o4akvate ?4e sa balgari armentsi ili gartsi?........v sastoto vreme ste vi dam otgovor na vaprosa. az ne se4ustvam balgarin ili balgaro mohamedanin ,4ustvam se pomak grajdanin na republika balgariq ,i sam gord s tova. ne barkaite etni4eskata prinadlejnost sas neshta kato religiq i taka natatak.4ovek moje da prinadleji  na koqto i da e etni4eska grupa i da ispalnqva religiq razli4na ot obshtoprietata v saotvetniq etnos.tova ne go pravi 4len na druga etni4eska grupa koqto izpovqda negovata religiq. kazano po prosto 4ovek moje da smeni religiqta si no ne i etnosa si.edin 4ovek ne stava pomak, balgarin ,grak , tur4in, tsiganin ....  nie se rajdame takiva...... i zadavam vaprosa kam 4oveka otvoril temata, kato kakav bi iskala da se 4ustva edin pomak? kato balgarin li? tur4in li? tsiganin  li? armenets li?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Самет,хубаво си се исказал,приемам постинга ти  за искрен.!
 И понеже в него имаше запитване за автора на тази тема  ви отговарям,че е добре да я има,както и степента на четеност показа,че имаше нужда от такава тема.

Едно младо момиче,студентка Венцислава Трайкова ме помоли да отворя такава и аз го  направих,ето запазено копие на темата..
  Ventsislava Traykova
Candidate member Дата на регистрация: юни 10, 2010, 10:19:59

Zdraveite!

Interesuva me pomashkata identichnost, po-tochno kakvo e vijdaneto na pomacite sprjamo sebe si.
 V mnogo literaturni iztochnici piche, che pomacite priemat sebe si eventualno kato bulgari, turci i t.n. i che tochna identichnost e trudna za opredeljane.
 Az bih iskala da znam aktualnoto mnenieto na pomashkoto naselenie, kakvo e tahnoto mnenie za proizhoda im i kato kakvi se chuvstvat. Biha me interesuvai i danni, koito mogat da me nasochat kum chisla sprjamo broja na pomashkoto naselenie, predimno v bulgarija.
Osuznavam che interesite mi sa verojatno malko slojni za realizirane, no mnogo bih se radvala,ako chast ot horata v tozi site biha mogli da mi pomognat s informazii ili interviewta.

blagodarja predvaritelno i izvinete latinicata, no klaviaturata mi e bez kirilica, koeto mi otnema mnogo vreme pri pisane na kirilica

Surdechni pozdravi

Ventsislava