Author Topic: Какви се чувстват помаците в душите си?  (Read 95339 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ventsislava Traykova
Candidate member Дата на регистрация: юни 10, 2010, 10:19:59

Zdraveite!

Interesuva me pomashkata identichnost, po-tochno kakvo e vijdaneto na pomacite sprjamo sebe si.
 V mnogo literaturni iztochnici piche, che pomacite priemat sebe si eventualno kato bulgari, turci i t.n. i che tochna identichnost e trudna za opredeljane.
 Az bih iskala da znam aktualnoto mnenieto na pomashkoto naselenie, kakvo e tahnoto mnenie za proizhoda im i kato kakvi se chuvstvat. Biha me interesuvai i danni, koito mogat da me nasochat kum chisla sprjamo broja na pomashkoto naselenie, predimno v bulgarija.
Osuznavam che interesite mi sa verojatno malko slojni za realizirane, no mnogo bih se radvala,ako chast ot horata v tozi site biha mogli da mi pomognat s informazii ili interviewta.

blagodarja predvaritelno i izvinete latinicata, no klaviaturata mi e bez kirilica, koeto mi otnema mnogo vreme pri pisane na kirilica

Surdechni pozdravi

Ventsislava

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
 Това е едно писмо до мен на една талантлива студентка учи в Германия,и се интересува живо за истината на нас помаците в смисъл не като исторически документи,защото и до днес не са намерени точно такива които да индетефицират произхода на помаците.По скоро е важно да се разбере като какви ние всеки за себе си се е самоопределил и се чувства в душата си- помак,българин,турчин,това е важното! Ето копие от постинга на Венцислава!

Hello,
I am a bulgarian student studying in Germany and I'm about to write my thesis. I would like to write my work about the Pomaks in Bulgaria. My field of study is cultural anthropology, so  I'm supposed to do a number of interviews to fulfill my work.
So I would like to ask You, if there is any chance to afford a group of person with a pomak backgroud, wich I be able to interview? The subject-matter of my thesis is the pomak identity.
I'm thanking You in anticipation!

Regards

Offline pomakos_ a

• Avarage member
Pomaka se chuvstva POMAK  takyv v dushata si dokato e jiv,makar che ima i hora po vyzrastni,koito kazvat turci sme oti sme musulmani.
Religiqta si nqma nishto obshto s tova. Tova e,taka mislq. Malko spam men mi aresa tazi pesen videoklip na Yusu za pomacite.
 Stani mome samnalo e

Offline Seiko

• Global moderator
ladislavpix sjunet

Сюнет някаде из помашко.Какви се чувствуват всичките тези хора ? - Интересен въпрос  но и без одговор мисля, по-скоро са хора като всички останали по-земята със своите традиции,обичаи и бит. Проблеми, борба за оцеляване и стремеж  нашите деца един ден да живеят по-добре...

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
В смолянска и кърджалийска област болшинството помаци се чустват вътре в душите си като етнически българи с мюсюлманска вера.

Offline Gelina

• Forum fan
В смолянска и кърджалийска област болшинството помаци се чустват вътре в душите си като етнически българи с мюсюлманска вера.

Теб пък  кой те пита, като не си помак? :P

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Теб пък  кой те пита, като не си помак? :P
Ами къв съм? Ахмак ли?

Offline @xmet

• Senior member
Ами къв съм? Ахмак ли?
Ми сам си си отговорил, тъй като сам си задал въпроса си. Остава ти да провериш дали е вярно с оригинала. ;D

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Ми сам си си отговорил, тъй като сам си задал въпроса си. Остава ти да провериш дали е вярно с оригинала. ;D
Вярно с оригинала, подпечатано и подписано!

Offline Adrenalin

• Senior member
Не можах да разбера хвалиш ли се или се уплакваш с това?:) То не е лошо да си българин и да си мюсюлманин,но при нас пък болшинството не се чувстват такива,ние се знаем като помаци,къде по-религиозни,къде и понятие си нямат от религия,но...помаци А какви се чувстват по вероизповедание болшинството в Смолянско,можем да погледнем тук
 http://www.nsi.bg/Census/Religion.htm
Не са кой знае колко голямо болшинство мюсюлманите като гледам,а тези които не могат да се самоопределят доста са ги застъпили по опашката;)

neru

• Guest
"Аз съм помак. И какво от това?"
Ами нищо!Все сме си българи!

Offline Adrenalin

• Senior member
ti znaesh li izobshto kakvo e pomak?

Offline KaraIbrahim

• Moderator
"Аз съм помак. И какво от това?"
Ами нищо!Все сме си българи!

Да си помак-това е душевно състояние.
 Да си българин-това вече е диагноза. ;D

Offline Сидхарта

• Historian
  Да си помак-това е душевно състояние.
 Да си българин-това вече е диагноза. ;D
Много'' ласкаво ''изказване на брат към брата -няма що - аферим.

Offline Adrenalin

• Senior member
tova e istinata ves.K nqma za kakvo da se obijdash v sluchaq