Author Topic: ЗАЩО КАСАЦИОННИЯТ СЪД ВЪРНА НЕДИМ ГЕНДЖЕВ НАЧЕЛО НА ГЛ  (Read 34730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline VOGEB

• Member
  • **
Здравейте
Някой може ли да припомни предисторията на борбата за Главното Мюфтииство
На мен ми прилича на историята с двата Синода
Защо точно сега се случва
Дали не предстои връщането на имотите на мюсулманските храмове

Offline VOGEB

• Member
  • **

Извинете ме В една друга тема видях че предисторията е описана но въпросите остават
Ако всичко в избора е било законно защо все пак касационния съд връща Генджев

Offline Hadj

• Adviser
    Това което става в главно мюфтийство си е срам за вероизповеданието ни. Аз лично считам че какъвто Генджев такива и останалите. Проблема е че главните мюфтии /в противоречие с принципите на исляма/ постоянно заиграват  с политици. Всички те заради Аллах  и богобоязан трябваше  хиляди пъти до сега да седнат и да решат проблема.
До сега няма конференция на която да е избиран съвсем демократично главен мюфтия. Даже ако прочетете последния устав ще видите че и тотолитарните партии нямат такова ограничение относно избиране на делегати  за конференциите. Представете ли си записано е че служителите в главно мюфтииство по право са делегати и че делегати могат да бъдат само имимите районните мюфтии и членове на настоятелствата. Като имаме в предвид че  са
отменили правото районните мюфтии да се избират а се назначават. Ако всичко това е предпоставка за демокрация здраве му кажи.
                Дано Аллах ДЖ.ДЖ. да даде  разум на всички.

Offline tersid

• Adviser

Извинете ме В една друга тема видях че предисторията е описана но въпросите остават
Ако всичко в избора е било законно защо все пак касационния съд връща Генджев
Защото някой не иска да има единна мюсюлманска общност и този някой  е дал наклон в  отсъждането  на съда и затова съдът връща   Недко барабар.

Offline 1pomak

• Member
  • **
В. "Стандарт": Мустафа Алиш Хаджи е назначен от ДПС, не е избран за Главен мюфтия.
Искам и аз да кажа, че случващото се с нашето вероизповедание е дълбок срам за всички нас и лично за мен. Моите приятели като кажат: "Ама то и вашите са като нашите попове" ми идва вдън земя да се скрия. Толкова алчност, толкова борба за имот в тия висши религиозни среди има, че да ти се отще от всичко направо.
Скоро четох за вакъвските имоти особено в Пловдив, говорим за много пари, хора, там са най-големите апетити..

Offline 1pomak

• Member
  • **
В крайна сметка да направят нов избор и това е. Нова конференция, делегати и ще се получи. Ама е хубаво да е помак главният мюфтия. За всеки случай

Offline yusu

• Global moderator
В. "Стандарт": Мустафа Алиш Хаджи е назначен от ДПС, не е избран за Главен мюфтия.
Искам и аз да кажа, че случващото се с нашето вероизповедание е дълбок срам за всички нас и лично за мен. Моите приятели като кажат: "Ама то и вашите са като нашите попове" ми идва вдън земя да се скрия. Толкова алчност, толкова борба за имот в тия висши религиозни среди има, че да ти се отще от всичко направо.
Скоро четох за вакъвските имоти особено в Пловдив, говорим за много пари, хора, там са най-големите апетити..

Правилно е човек да се срамува от такива думи по адрес на неговата религия, обаче да вземеш малко да се засрамиш от аватара който си сложил под името си също няма да е лошо! Какво ще кажеш?

Offline Исянкар

• Avarage member
Ама е хубаво да е помак главният мюфтия.

Аз съм ЗА винаги помак да е главен мюфтия в Р България !

Offline tersid

• Adviser
Аз съм ЗА винаги помак да е главен мюфтия в Р България !
Като станеш делегат на Изборното събрание може и ти  да си "ЗА" при условие ,че за избора имаш поставен един единствен критерий. На засега си "АУТ".

Offline Исянкар

• Avarage member
Като станеш делегат на Изборното събрание може и ти  да си "ЗА" при условие ,че за избора имаш поставен един единствен критерий. На засега си "АУТ".

Тук във форума май няма делегати, предлагам да се заключи и изтрие темата тогава, защото нямаме право да изразяваме мнение.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Има делегати Исянкар, познавам такива. Ама не знам защо говорите за нещо, за което хал хабер си нямате.
1pomag, още колко конференции предлагаш да се направят? Изглежда не си кандисал досега.

Offline Исянкар

• Avarage member
Ти не бъди толкова сигурен кой от какво си има хабер. Съдът сигурно също си няма хабер от ислямските работи, ама решава ключови въпроси ... Не забравяй, че сме светска държава все още, за разлика от някои наши съседи.

Иначе съм доволен от сегашния избор. Не е най-доброто, но е по-добро от това, което се опитва да ни натрапи ДПС. Дори изпратих писмо до някои съдебни институции да ги поздравя за решението им.

Както навсякъде - новият стар главен мюфтия е просто по-малкото зло. Да се радва на поста си, докато бъде излъчен достоен независим политически и истински светски ориентиран (и по възможност не владеещ турски език - най-добре помак) главен мюфтия. И това ще стане. Важно е гражданското ни общество да го желае силно и ще се случи, а то определя тези неща в една истинска светска държава.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Исянкар, пролича ти колко си осведомен.
Според теб ако 70% в едно село искаме да е кмет бай Иван например, но идва съдът и ти казва: "Не, няма да е бай Иван, а ще е бай Драган" Е Исянкар, на туй какво му викаш, аз му викам българска му работа.
Съдът знае по-добре и от мен как трябва да е, ама не му стиска, нямат изгода мюсюлманите да са обединени. Събират се 1000 имами, забележи "имами", а не случайни хорица и казват "Искаме Мустафа Хаджи", да ама съдът казва: "Аз пък искам Генджев, той е мой човек, заедно работихме навремето срещу мюсюлманите." Е, Исянкар, чудно ми е какво ли ще измислиш да отговориш.
Само да вметна, главният мюфтия ако не знае поне още два езика, то тогава главен мюфтия ли е? Дай да си изберем тогава Президент, който да знае само българския. Или пък Министър. Каквото си избереш.

Offline Исянкар

• Avarage member
Исянкар, пролича ти колко си осведомен.
Според теб ако 70% в едно село искаме да е кмет бай Иван например, но идва съдът и ти казва: "Не, няма да е бай Иван, а ще е бай Драган"

Ако бай Иван има богато досие в съда или съдът прецени, че има обстоятелства при избора на бай Иван, които не му позволяват да е кмет или бай Иван има други неща от миналото си, които морално или законово не му позволяват да е кмет - РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ КМЕТ

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Да, има една голяма подробност "ако".