BARDAKÇI KÖYÜ
İlçe: DEMİRCİ - İl: MANİSA
Köy Muhtarı: Muammer BARDAKÇI
Nüfusu: 2007 yılı 830 kişi; 2000 yılı 625 kişi; 1997 yılı 641 kişi
İle Uzaklığı: 150 km İlçeye Uzaklığı: 20 km Rakım: 1250 m
Tarihi :
Köylüler Bulgaristan göçmenidir. Kişiler de Bulgarca-Rusça karışımı bir dil olan Pomakça'yı kullanmaktadır. Köye ilk gelenler bardak yapımıyla uğraştıkları için köy bu adı almıştır. Köylülerin bir kısmının da soy ismi bardakçıdır. Köylülerin anlattıklarına göre ataları Bulgaristan'da serin bir yerde yaşamaktaydı. Türkiye'ye geldiklerinde devlet, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde arazi vermiş fakat sıcak yerde yaşayamayacaklarını belirtip serin yer aramaya başlamışlar ve sonra Manisa'nın en serin yerlerinden biri olan Demirci'nin bu dağına yerleşmişler. Kendilerine uygun serinliği anlamak içinde dışarıda bir kaç gün bir parça etin ne kadar sürede bozulduğuna bakarak en geç bozulan yere yerleşmişler.
Kültür :
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri mısır unundan yapılan kaçamak dediğimiz yemekleri muhacir böreği ve yine mısır unundan yapılan mısır çorbası (Retkakaşe) meşhurdur.
Coğrafya :
Manisa iline 150 km, Demirci ilçesine 20 km uzaklıktadır. Balıkesir, Kütahya ve Manisa il sınırlarının birleşme noktasındadır.Her üç ile ulaşım imkânları vardır.
Ekonomi:
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Diğer önemli geçim kaynaklarından biri de el halıcılığıdır. Özellikle elma yetiştiriciliği önemli bir yer tutar köy ekonomisinde.
Muhtarlık:
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Muammer Bardakçı
1999 - Ethem İlkdoğan
1994 - Ethem İlkdoğan
1989 - Cemal Dede
1984 - Mehmet Bozok (16 yıl)