Днес като си разговаряхме с една млада помакиня(българка-мюсюлманка по традиция) ,аз съвсем ясно я навивах
Днес като си разговаряхме с една млада помакиня(българка-мюсюлманка по традиция) ,аз съвсем ясно я навивах да кандидатства за ръководен пост в една наша национална фирма-тя изтъкваше опасенията си,че няма да я одобрят поради арабското и име.
( Опасенията напълно са основателни, защото много добре знаят какво са теглили и патили самите те и техните родители )Това ме изненада видимо-т.е.
( Изненадан си, защото никога не сте съчувствали на мюсулманите когато са били малтретирани, убиждани и покръствани На чужд гръб и сто тояги са малко ) сред самите помаци има една вътрешна сегрегация-те сами се отделят от мнозинството на своят народ чувствайки една несигурност поради верски или унаследени фактори като името например
.( малтретирането и дискриминацията води до съгрегация, не се старай да изопачаваш действителността)Успокоих я и изтъкнах редица причини,че не е права-впрочем ние българите(с изключение
( де да беше изключение ) на някой ниско образовани кръгове) сме едни от най толерантните хора-включвам в това число и помаците ,като неразривна част от народа
.( това си е само твое мнение, което не отговаря на действителността) Не само и обяснявах,че не е нужно да се страхува-но и дадох редица примери-както и такъв с един мой приятел-също помак,имал същите притеснения,но спечелил мястото за което кандидатства благодарение основна на своите качества и малко и на моята морална подкрепа.-т.е. с две думи,бе на ръба да се откаже поради по горните предубеждения-ако не го бях разубедил.
Затова българи-било мюсюлмани или християни-бъдете по уверени в себе си и не живейте с унаследени предразсъдъци.
(Ами какво да правят Турците? Тях сигурно ги пращаш в Анадола, както правят близките ти неофашисти )