Български > Хоби и Развлечения
Всичко за футбола !
Seiko:
Много се радвам че Испания е новият световен шампион!
Тук фиестата /празника/ започна ,с фоерверки и гърмежи с музика и танци,всички и стари и млади се радват и празнуват , разбира се радвам се и аз наравно с тях!!!
dim56:
А Диего Форлан - играч на Мондиала!!!
Всичко е както трябваше да бъде.
Много се радвам за отбора на Испания - напълно заслужено са шампиони!
А тук в Памплона и без това не се спи ;D
SIVEK:
Испания победи в един двубой изпъстрен с много картони. Честито на новия световен шампион и на всички фенове на Испаниа.Аз бях за Холандия и много се разочеровах от най добрия холандец на терена Робен който можеше на два пъти да огорчи празника на испанците.Все пак се радвам че купата остана в Европа .
Nazmi:
Тренера на Испания Висенте дел Боске след като пое тима на Испания през 2008 г запази основния състав.
Нормално и логично беше Испания да спечели.
Та вижте състава и отбора когато започна мача с Холандците- 7 души от Барселона,3 от Реал Мадрит и 1 от Вилареал,все местни.Единствени в Чужбина са Фабрегас в Арсенал и Фернандо Торес в Ливърпул.
Макар и моя фаворит Бразилия да отпадна рано ЧЕСТИТЯ победата на Испанците.Те са един много емоционален народ,и като знам колко помашки семейства от години изкарват прехраната там и помагат на родителите си ми е драго много.
Най-добър млад играч: Томас Мюлер .
Златна топка за най-добър играч: Диего Форлан.
Златна ръкавица за най-добър вратар: Икер Касияс.
Златна обувка за голмайстор: Томас Мюлер.
П.С:- По правилата на ФИФА се отчитат головите асистенции,затова макар че 4 имаха по 5 гола Томас Мюлер с повече такива е Голмайстор на Мондиала :)
Nazmi:
Вратарят на Испания Икер Касияс получи наградата "Златна ръкавица" за най-добър страж на Мондиал 2010. Преди призът се наричаше Награда Лев Яшин, на името на легендарния съветски вратар.
Касийяс заслужи признанието с великолепните си изяви по терените на ЮАР. Капитанът на Испания беше на ниво през целия шампионат и има основна заслуга за световната титла, спечелена от "Ла Роха".
В същото време испанците поставиха рекорд за най-много поредни мачове без допуснат гол. Тимът на Висенте дел Боске не пусна гол в шест мача, след загубата с 0:1 на старта от Швеайцария.
Мюлер е най-добър млад играч на Мондиала
Младият нападател прибави още едно отличие към голмайсторския си приз
Томас Мюлер бе избран за най-добър млад играч на 19-то Световно първенство по футбол. Германският нападател бе продпочетен пред Андре Айеу (Гана) и Джовани дос Сантос (Мексико), а ФИФА дава това отличие на футболисти, родени след 31-и декември 1988-а година.
20-годишният нападател на Байерн (Мюнхен), който грабна и "Златната обувка" за голмайсторската титла, не успя да получи наградата си, тъй като по същото време бе в самолета на път за родината си.
Диего Форлан взе златната топка
Нападателят на Уругвай изпревари Снайдер и Вия
Нападателят на Уругвай Диего Форлан бе избран за най-добър играч на Мондиал 2010 и ще получи "Златната топка", съобщиха от ФИФА след финалния мач.
Форлан вкара 5 гола на Мондиал 2010, а "урусите" се класираха на четвърто място на световното първенство. на полуфинала те отстъпиха на Холандия с 2:3, а вчера загубиха със същия резултат от Германия в спора за третото място. Форлан се разписа и в двата мача.
Втори в класацията на ФИФА остана холандският халф Уесли Снайдер, а трети - Давид Вийя от Испания. Двамата, както и Форлан, вкараха по пет гола на първенството.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version