Author Topic: Айгюл Йозкан: Без разпятия и забрадки !  (Read 9894 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline PETER

• Forum fan

Айгюл Йозкан e министър на социалните грижи и интеграцията в кабинета на федерална провинция Долна Саксония.
"Разпятията нямат място в класните стаи на държавните училища", каза в  интервю за списание "Фокус" новата социална министърка. Тя добави, че  същото се отнася и за мюсюлманските забрадки, защото държавните училища  са неутрално по отношение на религиите място

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5505819,00.html

Тая симпатяга е толкова мюсюлманка, колкото съм и аз. :)

Offline yusu

• Global moderator
    Никъде не пише ,че е мюсюлманка, освен в заглавието , още повече,че тя членува в ХДС,може да е туркиня и да не е мюсюлманка,всъщност тя е и толкова християнка. Значи хората са избрали личност а не религиозно лице. Май е от най новата религия  -атеист!

Offline Dantes

• Candidate member
  • *
Ако атеист е ново религиозно течение , то кое е върховното им божество?
Нещо не се връзва.

Offline tersid

• Adviser

Айгюл Йозкан e министър на социалните грижи и интеграцията в кабинета на федерална провинция Долна Саксония.
"Разпятията нямат място в класните стаи на държавните училища", каза в  интервю за списание "Фокус" новата социална министърка. Тя добави, че  същото се отнася и за мюсюлманските забрадки, защото държавните училища  са неутрално по отношение на религиите място

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5505819,00.html

Тая симпатяга е толкова мюсюлманка, колкото съм и аз. :)
Хипотетично ,  възможно е  колкото е тя мюсюлманка , и ти да  си толкоз ;D . Обаче със сигурност ,ти не си министър. :P :P

Offline Adrenalin

• Senior member
i kakvo obshto imat takiva temi sas nashiq sait?

Offline PETER

• Forum fan
Същото каквото имат помаците с пумите  :)

tersid, не ми трябва аз да съм министър, а министър да е този който искам аз. :)

Offline Adrenalin

• Senior member
а някой казвал ли ти е че много искаш?

Offline ultras_as23

• Member
  • **
Много точно!Не трябва да има
каквито и да било видими разделениея между хората.В САЩ и във Франция вече е така.
Религията трябва да е само и единствено във къщи.
През 70-те г. в Албания Енвер ходжа е направил точно
същото.А е бил мюсюлманин...
В резултат на политиката на албанския лидер
в Албания и до днес никой не се интересува от това кой е
 християнин и кой мюсюлманин,хората от двете религии в страната
 се женят спокойно по между си и
създават семейства.Все пак живеем в ХХІ век. :)

Offline Исянкар

• Avarage member
Много уместен пример с Албания. Достойна светка мюсюлманска европейска страна. Там са изостанали по някои други критерии, но не и по този. Други страни от региона трябва да се учат от тях.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
 Енвер ходжа ne e izpolzvano v smisal na religiozno lice a kato uchitel. Vse pak toi e bil komunist pri tiqh niama religiq. Ne e vazmojno da ima komunist мюсюлманин tova e absurt kakto niqkoi posochi primer s gore posochenoto lice v temata.

Offline ultras_as23

• Member
  • **
 О, тук много бъркаш...Явно не си запознат сериозно с историята на ХХв.
 Знаеи ли,че в Египет в ср. на 50-те г. е установен твърд ляв режим начело с Гамал Абдел Насър?
 И той ли е бил антимюсюлманин?
 А Сирия през 60-те г. е била обявена за комунистическа арабска държава.
 И там ли Хафез Асад,който е мюсюлманин е бил безверен атеист с антиислямски убеждения?
 Мога да посоча още примери но смятам,че няма смисъл.
 Тия хора изглежда наистина за живели в съвремеността и по някакъв начин са опитвали да въдворят ред по
 своему.
 Справка - в Египет  има 10 милиона християни-копти със свой патриарх - Александрийския.
 В Сирия - арабите-християни са 1,5 милиона...Така,че тези двамата,а и Енвер Ходжа са целели точно това
 - унификация на нацията.А Енвер се е поучил точно от тях.
 В България преди 1989г.,е направен опит да се направи същото с т.н. "Възродителен процес" -
крайно просташки,глупашки и античовешки начин на действие,нямащ нищо общо с горните 3 случая.
 А за вас който не знае - т.н. "Възродителен процес" в тази му форма е дело на евреите-комунисти -
 Давид Елазар и Нико Яхиел/личен съветник на Тодор Живков/.
 През 2009г. по телевизия СКАТ имаше цяло предаване за тези двамата и резулатата
от тяхната дейност - т.н."Възродителен процес".И в мемоарните книги за историята на България от 1944 до 1989г.
се казва същото...

Offline tersid

• Adviser

А за вас който не знае - т.н. "Възродителен процес" в тази му форма е дело на евреите-комунисти -
 Давид Елазар и Нико Яхиел/личен съветник на Тодор Живков/.
 През 2009г. по телевизия СКАТ имаше цяло предаване за тези двамата и резулатата
от тяхната дейност - т.н."Възродителен процес".И в мемоарните книги за историята на България от 1944 до 1989г.
се казва същото...
Моите уважения  ultras_as23,но СКАТ едва ли е надежден източник и това по скоро звучи като оправдание  за терора с бедните евреи  ,които така и така  можаха да научат българските комунисти на интернационализъм.Мисля ,че е по коректно всеки да си признава  вината . Действа очистително.

Offline ultras_as23

• Member
  • **
 За съжаление фактите са си факти...Като изключа СКАТ/щом така желаете/,какво да кажем тогава
щом това дори е официално признато от Искра Баева и Евгения Калинова в книгата им
"Българските преходи 1939-2002г.",Сф,2002г. ...?????????А го пише и поне в още 10 издания - някои от които
 по-седесарски и от СДС-то и по-депесарски и от ДПС-то...
Когато през 2005г. в ПУ Пловдив,беше на посещение г-н Лютви Местан от ДПС,където изнесе лекция
,по време на въпросите след нея,аз директно му зададох един въпрос във връзка с т.н. "Възродителен
процес",на когото той така и не отговори и си тръгна след около 2-3 минути...
Няма да изпадам в подробности,който се интересува какво точно съм го питал ще му отговоря чрез
лично съобщение.И когато разберете какво точно съм го питал аз,попитайте го същото и вие.
Реакцията му ще бъде интересна,а не само неговата а и на всички останали...Защото тия
 хорица слуги и васали на В.М.,в това число и всички управляващи в България са наясно със същността на нещата
и знаят,че те стоят по точния начин който е именно този.

Offline ultras_as23

• Member
  • **
Ако атеист е ново религиозно течение , то кое е върховното им божество?
Нещо не се връзва.

Веднага ти отговарям!
Отговор на Енвер ходжа пред италианския вестник "Кориере де ла Сера" от 22 март 1976г.,стр.2:
Въпрос:Защо насадихте атеизъм в страната/има се предвид Албания/?
Енвер Ходжа: Никакъв атеизъм не е насаждан тук.Целта е всички да бъдем еднакви и равни.
 Тези подходи за които говорите вие носят различия и конфликтност.Наш дълг и цел е да ги премахнем и
дори ликвидираме изцяло.Албания е на всички ни.И всички сме албанци.Това е нашата цел.Ще я постигнем".
 ;) ;) ;)
И излиза,че върховният Бог на атеизма май е единството и мира между хората... ::)

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Болшинството в Албания са мюсюлмани шии ( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B8%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC) Упрравляващата върхушка на Сирия в лицето на  Хафез Асад са алеви. Те както казва един мой познат Иранец - са шии които са забравили че са такива. Както едните така и другите са в страни от класическия ислям на Корана и лесно се поддават на интригите било то от запад или север. Същото нещо се отнася и за Египет. Това че примерите които даваш не са продължилки дълго и не са постигнали целите си означава че са грешки.  Грешката си е грешка било то в Албаня , Сирия, Египет или където и да е.  Пък за Българския 'Възродителен процес' да не говорим много 'хубав' пример!!!!!!