В село Бабяк е имало и втора джамия,която е съборена през 80-те години от бабечките комунисти,имам някакви смътни спомени от минара и,около нея е имало и гробове с плочи които са унищожени,след това беше направена фурна в нея!Другата джамия е в окаяно състояние,направен е някакъв външен ремонт,но вътре не е пипнато нищо,а и покрива и тече!Поговорих си с имама и ми разказа за надгробните плочи,2 са вътре в джамията,други той ги е спасил от унищожение,след като е помолил багериста да изкопае яма и там да заровят плочите вместо да ги унищожат както е направено с другите плочи от другата джамия и плочите на Гогово!Разказа ми ,че е идвал Татарлъ и казал ,че плочата на която пише 1315(има плочи и с по стари дати,на които липсва арабската буква х) е 100 годишна,а бащата на имама,който също е бил имам(както и предците им) му отвърнал:То ако тази плоча е 100 годишна,аз щеше да познавам този човек! А относно писаното от летописците,мога да кажа ,че е имало много начетени и образовани хора,хафъзи,тези камъни и джамии не са правени от невежи!