Априлското въстание от 1876 година е масово въоръжено въстание на българите в Османската империя. То избухва на 20 април по стар стил в Копривщица[1] и е организирано от Българския революционен централен комитет. Въпреки че е неуспешно, то представлява своеобразен пик на българското националноосвободително движение. Днешните оценки, които българските историци дават на върховния бунтовен акт на българския народ, е, че той, мак
Светулке хайде сега да приложим твоето мнение към събитията "Априлски въстание" и "Батак". Нещо се правиш на ударен бе Георги.Значи като се налага насилствено християнство е законно, а когато се налага Ислам и се потушава бунт е геноцит.Я си оправи "мерките и теглилките"
Харесва ли ти закачката
Все забравям да ти кажа Хавайчо, че пра-пра-пра-дядо ми се е казвал Георги, а аз се казвам Светла Георгиева. Не че те вълнува особено, но участвувах тук с истинското си име, след това ме принудиха да се преименувам, но в интерес на истината, не са ме принуждавали да си сменям пола като тебе.
Явно ти се ползваш със специален статут тука и затова административно и традиционно са те накарали да си смениш всичко - сега си вече нов хомо сапиенс - с ново име, в друга, нежна и женска обвивка...
Отива ти, де, но си личи, че си Хавчо, а не Хава, а иначе се въртиш около полуистината.