Türkçe > Duyurular

Pomaklar hakkında kitap için yardım talebi ( pomakBG )

(1/5) > >>

Тоска:
Değerli üyemiz pomakBG (Hüseyin Mehmed) , Pomaklar hakkında yazacağı ikinci kitabının basım masrafları için siz üyelerimizin maddi yardımlarını bekliyor.

Yardımlarınız için Hüseyin Mehmed'in ilgili banka hesap numarası :

IBAN- BG83STSA93000014817286BIC-STSABGSF

daylek:
ya bu duyuru çok güzelde ilk kitabın ve ikinci tasarlanan kitabın içerikleri yada en azından biraz daha tanıtımı yapılsa bu sayfada bu çağrı biraz daha direk hale ulaşmazmı ? Yani bu bir tavsiyedir sadece. Nerde , nezaman , kim , neyi yazmış , neyle ilgili yazmış bu kitapta yada gelecek zamanda ? tabiki pomaklarla ilgili de hangi açıdan bakılmış gibi...

pomak BG:
Pomaklar ve Moesia içinde TORBESHITE, Trakya ve Makedonya

Yazar: Hüseyin Mehmet

Içerik

Nitelikli / yerine Önsöz / ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .... 3
Mülkiyet ve Sorunları konu nüfusun ........................................ of Aspekti terminologichna .................................................. ,7
Nüfusun Emlak yönleri .............................................. ... 7
Balkanlar'da Arap nüfusa sahip Rehber
VII-X yüzyılda ............................................ .................................................. ..... 7
Balkan Yarımadası'nın nüfusu ile Selçuklu temas
içinde XI-XIV ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 12
Kuruluş ve Osmanlı İmparatorluğu'nun güçlenmesi ve Moesia, Trakya ve Makedonya'da İslam'ın yayılmasında katkısı ... ... ... ... ... .. 17
Nüfusun terminolojik açıdan .............................................. ... 35
in Pomaklar Balkan Savaşları 1912-1913 of arifesinde Osmanlı-Rus Savaşı 1877-1878 kadar ... ... ... ... ... ... ... ... ... .................... ........... 41
Doğu Rumeli'de Pomaklar. ... ... ... ... ... ............................................. ,41
Bulgaristan Prensliği olarak Pomaklar. ... ... ... ............................................... ,52
tarihinde Berlin Antlaşması sonrasında Umman imparatorluğun Pomaklar kalan toprakları 01.07.1878 ... ... ... ... ... ... ... .......................... ........ 63
Kresna at Pomaklar - 1878 Razlog Ayaklanması ve Ilinden - 1903 ............................. of Uprising Preobrajenie ...... 78
döneminde 1912 yılında Pomaklar - 1913 г. .... ... ... ... ... .................................... 84 ..
Balkan Savaşı sırasında Pomaklar 1912 ............................... 84
Rodop ve Christianization ve Ege Denizi (1912-1913 )........................ 89
.. 101 tarihinde Balkan Savaşı 16.06.1913 sırasında Pomaklar
yönetimi sonuna kadar I. Dünya Savaşı'nın arifesinde Pomaklar Tarım ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. ... ... ... ................................ 120
1924 den dönemde Pomaklar 1944 ... ... ... ... ... .............................. 128
1924 den Pomaklar 1934 ... ... ... ... ... ....................................... ........... 128
1939-1934 dan Pomaklar. ... ... ... ... ... ... ... ...................................... 140
1944 Dünya Savaşı'ndan beri dönemde Pomaklar ..................................... .................................................. .................................... 154
Bahar Edebiyatı ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 185

Nitelikli / yerine ÖNSÖZ /
Akademisyen Dr Peter Yapov, tarihçi, yazar ve anıları, emek Pomaklar da dahil olmak üzere tarihsel içerikli kitapların yazarı "

Ne zaman bu betik görüşlerini vermek istediklerinde, sadece hakaret yazar değil anlaştılar. O dikkatli, alanında uzman beni tanıyan beni onurlandırdı, ben bile yazının herhangi bir kelime şablon yazmak için değil görünüyordu! Ben bunu sen olmamalıdır. Ve ben, ama kabul birini hor, bu düşünce bu yazar, ve nerede bu genç o kadar çok ki bunun için ayrı bir risale yazdı bileyim nasıl! Bu konuda orada pek malzemelerdir.
Hâlâ el yazması okuma, ertelendi ve bence yazma. Nihayet başladı! Ve oh, sürpriz! Yazılı ve beni büyük bir özenle beat sürükledi.
Ilk şey benim gibi, benim bir arkadaşım işini - John Bosnev eczacı idi. Bu adam, sıradan bir eczacı ve diş hekimi, bir rehber yazı ile işgal etmişti - isimleri farklı ülkelerde aynı ilacı bulunur ne. Tıp aynı, ama şimdi adını farklıdır! Ve insanlar kim bilir olduğunu düşünüyorum kaç. Bulgaristan'da, bu kılavuz Bosnev yurtdışında ama takdir etmez hemen bir etki yarattı. Ve bu sorun başladı. Birçok ülkede yayınladı. Ve sadece bunun yayınladı, ancak bu değerli doktora ve profesörlük rütbesi. Ve burada Prof Dr Ivan Bosnev Tıp Akademisi Sofya biridir!
Yani arkadaşım hatırlayarak, ben ne kadar bu tür veri toplama ve ne şimdi okuma yazma almış bu genç yazarın çalışma düşündüm! Gerçekten! Dr Bosnev çok sayıda yayın yaptı ise ve bilim adamları tarafından kendisine herhangi bir takdir yetkisi vermek beni güvenilir vardı o / o genç adam yazılı Ve kazılan olan bir çok sevilmeyen, hatta bilinmeyen yazılar direkt!
İşte bu "itiraf" adlı önsöz isimlendirme için. İtiraf etmek, bu yazının yazılı ve hileli şaşırdı. Ancak, ne beni şaşırttı? Beni içinde hangi o araştırma atılmak için yapıldı yönde şaşırdım. Tarifi!
İLK: Nasıl o ilk Pomak geldi. gibi bir şey "ilk" kişi. Ve sonra, pomachestvoto gider ne nedenle ortaya çıkması. Ve bu myusyulmanstvoto kabulü ile ilişkili olduğu ve nasıl bizim topraklarda bu dinin yayılmasını ilerleme görüyorum. Bu çalışmada öylesine eşsizdir! bir düzenlemenin Pomachestvoto değil bir çocuk, "pomyusyulmanchvane" Osmanlı yönetimi sırasında işlenen söyledi. insanlar Pomaklar haline nerede çeşitli nedenleri vardır.
tıp biri ama isimleri farklı olduğu İKİNCİ: yazar öneriyor ve altında ne var isimleri orada burada Pomaklar / Profesör Bosnev gibi -.
ÜÇÜNCÜ: Parça farklı durumlarda, içinde Pomaklar davranış gibi Nisan Ayaklanması, Osmanlı-Rus Savaşı, sonra Bulgar devletinin kurulduğu sırasında gibidir, Balkan Savaşları, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları.
DÖRDÜNCÜ: şok Pomak köyü şimdi bir ordu altında, daha sonra başka bir düşer anlar - Bulgar oldu, Türk oldu. Daha sonra farklı güçlerin Pomaklar farklı yaklaşımları var. Ve ne karışık bölgelerde çeşitli toplumların tutum nedir?
BEŞİNCİ: burada onlar Yunanistan'da savaşlar geçti köylerde Pomaklar. Cins onlar gerçekten ayrılır. Hatta aileleri! Yunanlılar onlara çağrı "Yunan Müslümanları". Ve bu yüzden ne kadar? teorileri her türlü ve yorumlarıyla her türlü başka tarihsel olay, sadece bir Pomaks ülkelerin adapte olmak için izleyin. kırık bir ayna önünde adam gibi ve Pomaklar görüntü, bir olur!
ALTI: Bulgaristan Pomaklar olarak yazıldığından zorla hristiyanlaştırmak etmek gibi girişimler "Müslümanlaşma", aynı zamanda sözde zorunda kaldı.
Yedi: konuşma ve karma evlilikler - Ona pomakini Bulgarlar, Türkler onu pomakini ile. Ama melez ve komik bu tür.
Sekiz: Tüm bölümler ve Pomaklar ve burada hareket, "yol haritası" olduğu kadar uzanır. Yol Haritası pomachestvoto! Ve eğer varsa kart, böyle bir nüfus demektir. Etnisite!
konu dışı ben Yansımalar boğuldu: Sırada ne mi çıkıyorsunuz? Gerçekten ne? Yazarı İki gol acele gerekir:
Bir: Bir kitap sorununa! Bakım uygun yayıncı alınmalıdır. Bunların çoğu doğrudan veya önerilen script veya / bir şey daha kötü reddeder milliyetçiliğin her türlü kalabalık var! / 'll Preinachat yani sahte.
İkinci: doktora için bir tez hazırlamak. Ama bu yönde yapılmalı? İşte: iş başında hedefi takip işaret etmek. İşte bu tezi ispat edecektir. Ve burada bir amaç kanıtlamak için değil her şeyin belirten sonra! Bu bir avukatla savunma gibidir. O hedef sapma olmadı!
Ve eğer konu bir kitap değil, o zaman bir doktora tezi anlamda malzemenin yeniden düzenlenmesini gerektirir ki script sağlam bir işlem gerektirir - tezin kanıtı sürdürdü.
Burada yazar adama demiryolu üzerinde yer almalıdır ve geçiş taşımak için hazırlanıyor. Ve orada, dinle etrafına bakmak ve onlar outfits tren değilse sormak uyaran bir geçiş işareti: "duruyor! yazar ve öylesine hangi bir savunma yapmak için okul açılmalıdır. Ona da hiçbir durumda barda / a herhangi bir milliyetçi izi olması gerekir.
TEKLİFİN I:
- Kitap için değil, yayıncılık konu U için bir sponsor bulmak. Ne zaman sponsor - konu sahte olduğunun garantisi olacaktır.
- Bir doktora, ülkenin ilgisiz bir konu dışında düşünmek. Böyle bir şey için bir oda var.
O zamana kadar, yazar, yazının hazırlanması zaman doldurmak gerekir!
İyi bir zaman! Bu diyorum ve o da onun için iki eliyle oy vereceğini söyledi! iki ile ve sonra dört yokluğunda!

NAPISAL:

Konu nüfus sorunları ve terminoloji Aspekti belirlenmesi.

Nüfusun yönlerini belirleme.

Balkan Arap nüfusa sahip Rehber
Peninsula VII-X yüzyıl

602 yılında Bizans'ın durumu gelen Slavlar yarar ve kitle Balkan Yarımadası üzerinde yerleşmiş başladı. Bu dönemin önemli olayları Constantinus II Mart 658 yılında, o Küçük Asya'da geniş kitlelere Avarlar ve Slavlar yer değiştirmesinden Suriye sınırlarına Bizans için 665 yılında, 5000 yılında askeri bir kuruluş olarak Slavlar geçti eşlik etti Arapların ülke. Nedenle bu etkinlik için Slavlar ve Avarlar, yani 597, 609, ve 620 sırayla kuşatma Selanik ve 622 yılında kuşattı Slavlar önce 626 yılında Konstantinopolis kuşatması sona erdi ortak askeri eylem Selanik kaza katılan. Slavlar tarafından Selanik son kuşatma 647 tarihinde oldu
İlginç veri Arapların sonradan akınlar için ayrılmıştır. Bu Basil I, zor dış politika sorunlarının önünde durdu ve saltanatının ilk yılında korsan saldırıları içerir. Büyük Sicilya Bizans Araplara Arnavutluk'ta sık baskınlar ve Dalmaçya kıyıları yürütmek bir tehdit oluşturmaktadır. 866 yılında, Basil I tahta üzerinde durabilen önce, Araplar ve kuşatıldı Kotar (Kotor) kasabası ve ertesi yıl ele geçirilen Ragusa (Dubrovnik). Basil I yardım isteklerine yanıt ve dubrovchani Nikita plak-vida komutan tarafından yönetilen büyük bir filo gönderdi. Araplar geri çekilmeye mecbur kaldılar. Bizans müdahale Adriyatik kıyısı ve Dalmaçya, bazı yerel şehir ve Adriyatik Denizi adaları dahil özellikle boyunca kentlerde etkisini güçlendirir. Şehirler Bu konu, ancak iç özyönetim vardı Bizans, Konstantinopolis stratejist bir miktar takdir ifadesi olarak ödemek zorunda idi. Ege ve Akdeniz, Nikita plak-vida ve Nesar yendikten sonra bir süre askıya alındı yılında Arapların baskınlarda, yine IX yüzyılın sonunda güçlendirdi. Girit önemli bir üs olarak kullanılmış, Araplar yeni korsan saldırıları aldı. Dimitriada Thessalian şehir kırdı, Samos ve Limni kasıp kavuran adaları Been ve 902 yılında oldu. Head Arap filosunun Yunan genel Leo Tripolitanski durdu. 904 yılında Araplar saldırdı ve Küçük Asya'da Antalya şehir tahrip ve daha sonra birçok gemi Selanik başkanlığında, Balkan Yarımadası'nda imparatorluğun ikinci en önemli şehri. Selanik'te üç günlük bir kuşatma Leo Tripolitanski liderliğindeki düştü. Birçok insan öldü ve yaklaşık 22 bin esir ve köle dönüştü. Birçoğu böylece anavatanlarını dönmek olabilir Arap mahkumlar için Tarsus alış verişinde bulunulmuştur. Kameniyad John 904 yılında Araplar tarafından Selanik'te bir mukimi ve şehrin yakalamak için bir görgü tanığı, o Conquest Selanik "nin yazarıdır. Sagudatite bir Selanik kadar Behr toprakları batıda yaşadığı ve Selanik'in kuşatmasında 620 ve 647 katılmıştır Slav kabilelerinin, 904 yılında, kentin Arap kuşatması ile ilgili ise de değinilmiştir. Daha önce, Arapların İstanbul'u ele geçirmek için, birkaç kez denedim ama başarılı olamadı. Ilk girişim Muaviya üzerinde 674 den 677 kadar olan ikinci bir süre - Maslama 716, son bir yıl içinde.
           Araplar kendi yetenek ve iyi tüccarlar göstermektedir. VII yüzyıl ve daha önce, bunları satmak için Yemen ve karavanlar gelen malların Şam'a gitti satın başında. IX ve Suriye X yüzyılda Araplar boyunca aşağı İstanbul'un ticaret merkezine gitti yok. Eğer değilseniz Suriyeliler de kumar, Ruslar, Yahudiler, Bulgarlar, İtalyanlar, vb Hazarlar ticareti kuzeyinde, mor, biber ithal edilen kürk gibi. Rusya - pahalı kürkler ve balmumu. Araplar güney meyveler, otlar, silah, tekstil ve diğer getirdi yaptı. Konstantinopolis ile IX önemli ticaret merkezi ve X yüzyıl boyunca Thessaloniki oldu. Orada 8 Kasım büyük bir toplama - St Dimitar Bayramı şehrin koruyucusu olarak kabul. Orada tüccarlar ve diğer ülkeleri ve halkları gelen akın vardır. Ünlü alışveriş merkezleri ve şehirler Doğu Trakya'da Edirne ve Silivri gelen edildi. İtalya ile Adriyatik kıyısı doğrudan link Drach olmaya devam etmiştir. transit ticarette önemli rolü, daha sonra 966, Rodos ve Girit çalış.
Apart askeri akınlar ve ticari bir Balkan savaşı olarak Araplar katıldı. Bu 746 yılında İmparator Konstantin V ile Kuzey Suriye ve fethetti Germanicus bir kampanya - babasının memleketi üstlendi takip oldu. onun eline tutukluların sayıda ve Bulgar-Bizans sınırına yerleşti görev stratioti olarak hizmet vermişti. Ertesi yıl Bizanslılar Arap filosuna Kıbrıs adasının büyük bir darbe verilemez. Theophanes Confessor ve Patrik Nicephorus, İmparator Konstantin V göre Ermenistan ve Mezopotamya, onlar ele geçirildi yeni bir sefer üstlenmiştir Teodosinopol (muhtemelen bu bir kale Osrogena bugün Raz el AIM) ve kaleleri Melitene (modern Malatya). Yine Trakya'da yine onlar müstahkem şehirler inşa edilmiş Bulgar-Bizans sınır boyunca birçok Süryani ve Ermeni esirleri hale edildi. Trakya'da yerleşik şehirler için, Bulgaristan, vergi talep ama İmparator onayladı arzu etmedi. Bu nedenle, Bulgarlar yürüyüşü için, gibi, sözde Uzun Duvar ulaşan Trakya yerleşim geçti gitti. Bulgar Bizans ordusu ile görüşmede yenilgiye uğradı.
Leo IV kısa saltanatı sırasında, Doğu Araplar ile mücadele devam etti. Bizanslılar tekrar 778 yılında Arap orduları büyük bir yenilgiye Germanicus tabi verilemez. Zaman Suriye'de düşmanlıklar da İmparator sonra önceki politika Trakya'da kolonize yerel sakinlerinin çok sayıda ele geçirildi.
Bulgar-Bizans sınırında bulunan ve Doğu Rodop alan Ahridos bulunmaktadır. Bizim bundan eminim Bizans, bir tarım ülkesidir, kendi ülkesinde Arda Nehri Havzası ve köylerde yüzlerce dağ yamaçları boyunca dağınık boyunca küçük kasaba bir azgelişmiş dağlık bölge dahil olmasıdır. Alan noktalı büyük ve küçük nöbet onlarla kale Bizans. Şu anda isimler Ustra, Krivos, Perperikon Mnyak, Ephraim Potmos, ancak hangilerinin kale ve bulunamaz müstahkem şehirler vardır. Doğu Rodop şehirler - kalelerine zor bir nüfusa sahipti fazla 2 to 3 bin. Şehrin en yüksek tarafında ise ve kasaba kendisi eteklerinde kale durdu kamu binalarında ve evlerde kullanılabilir. Bölgenin nüfusu arasında ve çok sayıda militan battleworthy ordu yetiştirilir. XIV yüzyılda onu değiştirdi bu ordudan John Kantakuzenos ahiraiti dekolmanı bahseder. Daha fazla bu alan için ilginç ki Rodop Dağları'nın üç ünlü krallarının sınırları - Ivanko, Alexius Slav ve bir çocuk girdi asla. müttefikleri ile sadece çocuk John Kantakuzenos karşı, bu bölgede savaşmış ama yine de, o bölgede Meropa (Smolyan), Arda Nehri'nin orta ve üst ulaşır kadar uzanan ve geniş Aharchelebyskata varoşlarda kapsar hükümdarı kaldı. Yöre sakinleri Ahridos ahryani çağrıldı. Bu isim alanının adından gelmektedir. Böylece Bizans ve Osmanlı bilinen ve kronikler. XIII ve Ahridos yılında XIV yüzyılda ve Mora sırasında aynı bölgede, orta ve Arda Nehri, Osmanlı zamanında sınırları kaldı alt ulaşır boyunca yer olmak zorundaydı, ama adını Sultanyeri altında. İlçe IX yüzyılda Ahridos Araplar da İzinli olarak Madan mezar içinde 254 hicrî (870) ve Hacı Hasan Ruhidzhun adını keşfedildi yaşadım.

865 yılında Bulgaristan Christianization sırasında önemli ölçüde diğer dinler erişimi kolaylaştırdı. ülkede açıkça Arap pavlikyanski de vaiz iudeyski yerleşti haline geldi. Ayrıca - Bulgar hükümdarı ülkenin İslami vaiz olarak nüfus ve İslam arasında dağıtmak için geldi. Bu apaçık Papa Nicholas I soruya onlar Saracens (Araplar Suriyeliler) alınan İslami kitaplar için Bulgar bir grup tarafından sorulan sorulara verdikleri cevapların değil. o da zararlı ve küfür ve kötü görüşmeler bozulabilir görgü olduğunu söyledi, çünkü Papa onları yakmak için onlara emretti.

pomak BG:
Balkan nüfusu ile Selçuklu temas
Peninsula XI-XVI yüzyılda

1071 Sultan Alparslan Malazgirt seldzhutskiyat Çevrede Selçuklulara Küçük Asya'nın yolunu Bizans ordusunu mağlup keşfedilmiştir. Değil uzun Küçük Asya'da sonra seldzhutska ülke kuruldu. Selçuklular ve genuaziytsi venetsiyantsi arasındaki ticaret ilişkileri Balkan Yarımadası'nın Karadeniz sahilinde yapılacak. Ayrıca bazı Bizans hükümdarlarının sonra askeri zorla tehcir yürüyüşleri Selçuklular tarafından Anadolu'da sınır kaleleri rakiplerini karşı yakalandı. Böyle Boruy hakkında (şimdi Stara Zagora) eski, Edirne'de Makedonya ve nehir Vardar içinde Dolna Arda'nın vadi idi. 1090 yılları arasında 1091 Bizans zor zamanlar Trakya ve Peçenekler maloaziatskite Selçuklular bezchinstvashtite arasında ittifak neden yaşadı. Destek Peçenekler Tugortag ve Bonyak önderliğinde kuzey ve Kouman askerlerin işgal etti. Birlik Constantinople, Hıristiyan Avrupa için ölmeye Doğu Hıristiyan İmparatorluğu kurtarmak için endişe verici bir temyiz yapmak için acele de hükümdarlar şaşırttı. Nisan ayında büyük bir çaba ile 1091 İmparator Alexis Comnesus ben yıkıcı bir darbe indirebilmek için yönetilen zaman Peçenekler Levunion, Trakya güneybatısında, dönüş cömert bir hediye Comans çekti sonra. Bu pechenezkata tehlikeye son vermek oldu. Bizans'ta Uzun yıllar boyunca bu zaferi kutladı slogan "pechenezki Cuma altındadır. Bu olay için aynı Türk tarihçiler yazmak ki Selçuklu Sultanı Kılıç Arslan I, 200 bin, 40 bin Peçenekler Balkanlar istihdam edilmiş numaralı ordu komutanı. Bu birlikler ortaya yakalamak için, ve diğer şehirler, İstanbul'a her şekilde ulaşma başardı. Orada Kılıç Arslan, Chaka Bey, ciddi bir kayıp ve 1094 yılında Bizans ordusu idi hukuk babası öldürüldü yavaş yavaş iyileşti ve Selçuklu ve Peçenekler kırmayı başardı. Bu yenilgi Selçuklular ardından Ege ve Marmara denizleri onun çıkış kaybetti. Peçenekler ile nihai anlaşma 1123 yılında Battle Boruy hangi İmparator Isaac II Comnesus sürekli onları yendi of oluştu. Peçenekler üzerine bu yenilgi şüphesiz onlar Boruy civarında dağıldı. hala Rodop Türkleri, kim Arhidos çevresinde yaşamış karşılamak Bizans dönemlerinde Irechek göre. Bunlar Selçuklu benzer, Haçlılar etrafında 1189 Boruy de Selanik'te eski bir zamanda kaynaklı olarak bulundu. Aynı görüşü de Profesör Batakliev ki Rodop Türkler ilgi Bu bağlamda Yukarı Kale, Kırcaali köyünde Hazar Tekke büyükanne mezar yazıtı erken XIV yüzyılda yerleşmiş yazıyor. O hicrî 550 (1155) vefat etti ve Horasan dan 474 yılında hicrî (1081-1082 üzerinde sınır dışı) veya mezar bu tarihten önce 73-74 sene Hazar büyükanne bahseder Ölümünden. XIII yüzyılın başında Balkanlar'da Seldzhutskoto varlığı ve sözde bulunur. tyurkopuli, paralı Latinler ve Bulgarlar tarafından kullanılmaktadır. Örneğin, Latinler Kaloyan mücadelesinde 1205 yılında hem Comans ve Selçuklu yardım isteyin. Imparator Henry Arda Nehri boyunca onun seferine 1206 yılında da Selçuklular kullanarak başvurdu.
bugünkü Makedonya ve Arnavutluk yaşayan nüfus ve ödenen vergiler asla hükümet ve prensleri ile bir ilişkiyi desteklemeyen toprakları arasında Shar dağ içinde. Tamamen ücretsiz, o yüksek dağlarda cılız ve verimsiz araziler düzenledi. Bu büyük olasılıkla bugün torbeshite ve orman ataları idi. Muhtemelen yukarıdaki alanlarda bazı bölgelerinde ve daha önce ya da Araplar Selçuklular yaşadım. Örneğin, köy mlike, Prizren, bir Ahmed Ağa, Halep yerlisi, Suriye bir cami inşa etti. Bu köyde mlike cami olan yazıt okur aşağıdaki kayrak, of anlaşılmaktadır:

"Sen yıl 1238 yılında, aynı zamanda 688 yılında hicrî üzerine inşa edilmiş bu muhteşem cami Ahmed Ağa yaptı."

O zaman, Ahmed Ağa orada Halep diğer misyonerler olmadıkları sürece. Onların soyundan gelenler bugün Alepovtsi soyadı ve köylerde yaşayan mlike, Drago ve Krushevo Restelets. Onları Prizren, özellikle esnaf ve demirci edildi tespit edildi. Ayrıca Şam bir belge, Bakanlık Cumhuriyeti vakufs Suriye ve şöyle demektedir: "Halep Al-Ağa cins tarafından yayınlanan 1995 yılında kazanmış olduğu eski birçok cami inşa birçok misyonerlerin yerinden sahip tür .
erken 1265 Karaca Tartar Berken büyük bir ordu ile de Bulgaristan üzerinden Tuna Nehri geçerek İstanbul'a doğru yola çıktı, Bizans esaret eski Sultan seldzhutski Izeddin Kaygauz II serbest bırakmak. Bu yürüyüşe katılmak için Bulgar Çarı I. Constantinus Asen TİK çekmişlerdi. Yayın Sultan vardı zor değil ve Tatarlar kendi toprakları geri döndü. Dobruca'da Aynı zamanda bin Selçuklular, Sara Saltuk Sultan Izeddin Kaygauz II tarafından geri 1263 yılında gönderildi önderliğinde on vardı Bizanslılar, Selçuklular Anadolu ve Balkanlar ve teşekkür karşı savaşlara katıldı Sara Saltuk komutanı onların kahramanlık ve kutsallık hala canlı efsane haline geldi. İçinde hayatı hakkında bilgi en önemli kaynak Saltukname Ebyul İyi şanslar uh-Rumi'nin ürünüdür. Jem Sultan, Ebyul İyi şanslar uh-Rumi sırasına göre Balkanlar'da ve Anadolu'da önceden Sara Saltuk tritomnata çizilmiş ve çalışması için toplanan gitti. Bu eseri 1480 yılında bu çalışma tamamlandı inanılır ki Sara Saltuk Seyahatname Evliya Çelebi içinde 12 mezar bulunuyor bahseder ki Sara Saltuk ölmeden önce ona miras yedi gemi yapmak diyor . Bu ölünün mezara kadar açılmaz vücut korumak için yapıldı. Anadolu ve Balkanlarda bugün birçok Tekke vardır Sara Saltuk ile adlandırılmıştır. F.U. Hasluk mezarlar ve Ohri, burun, Babaeski (Türkiye) Babadach (Romanya) içinde türbelerin incelenmiştir. Grace M. Smith birçok mezar hakkında bilgi verir, bunlardan biri Balaget içinde (yani BH). Tadeusz Kowalski bu Gagauz Türk soyundan üç örtüşen dalgalar bulundu. İlk kuzeyden geliyor, ikinci - güney ve üçüncü gelen - Osmanlı İmparatorluğu. İkinci takım Türkler Anadolu'dan Balkanlar'a İzzeddin Kaygauz Saltuk II ve Sara komutası altında geçer gibi. Rumeli, Sara Saltuk bildirildiğine göre, Taşıma birçok yerde ziyaret etti. Sara Saltuk Ohri kentinde mezarını her iki Müslüman ve Hıristiyanlar tarafından ziyaret edilmiştir. Bazıları onun mezar olduğunu söylüyorsun ama diğerlerine göre - St Naum mezarını oldu. çeşitli dillerde konuştu Seyahatname gibi ve Saltukname anma ki Sara Saltuk ve ezbere İncil biliyordu. bir keşiş gibi, Hıristiyanlar arasında İslam vaaz giyinmişsin.
1341 yılında Adrionik III imparatorun ölümünden sonra, iç huzursuzluk Bizans oluştu. tahtın varisi olarak, V. Yannis Palaiologos küçük, atanan John Kantakuzenos regedit oldu. Ama yakında onu ve John V Palaeologus, Anna Savoy, annesi arasında açık savaş kırdı. Ömer, Emir Aydın, ilk John Kantakuzenos yardımcı olur. askerleri olsun dost ya da düşman oldular bakılmaksızın hangi geçtik toprakları, yıkılmış olmasına rağmen tekrar tekrar Avrupa'ya ulaşmak için deniz arası, o sadık bir müttefiki olarak gösterdi. Ancak 1344 yılında Ömer zaman Latinler Smyrna (İzmir) ve kale liman ele geçirilen büyük zorluklarla karşılaştı. Ömer daha sonra, şehrin kapılarını 1348 yılında, biraz öldü tatar yayı ile bıçakladı. John Kantakuzenos yeni bir müttefik bulmak zorundaydı. En yakın bağlantı güçlü Emir Orhan (1326-1359) idi. Kantakuzenos John Theodora Orhan onun kızıyla evlendi ve müttefik oldu.

pomak BG:
Kuruluş ve Osmanlı İmparatorluğu güçlendirilmesi
Moesia, Trakya ve Makedonya'da İslam'ın yayılması ve katkı.

Avrupa'daki Türklerin Akınları uzun bir geçmişi var. Osmanlı Empire''Hamer kendi çalışma capital''History olarak 1354 yılında o sıralarda Avrupa Gelibolu kale fethetmek için tüm işgaller söz bu konuyu incelerken, yazılı kayıtlara göre 18 saldırılar kaydedildi. O zaman, Neshri doldurulur ve Arap aileleri ile göçebe göre. XIV yüzyılda dikkat çekici bir olay - Balkanlar ve Avrupa - Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk büyük yeni güç oldu. yıllar Anadolu Selçuklu yaşayan ve için Osmanlılar sık sık diğer Balkan ülkeleri ve XIV yüzyılda Trakya, Rodop ve Zagora onların istilasına karşı verdikleri mücadelede Bizanslılar tarafından kullanılan bir yıllık olay oldu. Bizans Kantakuzenos Osmanlı İmparatorluğu'nun tehdit 1351 yılında Avrupa'dan Anadolu kıyılarına Osmanlı geçit engelleyen bir ortak filo olarak yardım için Bulgar ve Sırp kralı kral adresine John zorladı. Önerisini, ancak hiçbir yanıt buldu. Bu Balkan devletlerinin yanlış anlama Sultan Orhan'ın oğlu Süleyman, önderliğinde Osmanlıların kalıcı Balkanlar'da yerleşmek sağlar. 1352 yılında bu büyük depremden sonra kale Tsimpe ve 1354 yılında çekilen - ve stratejik Gelibolu kale önemli.
Balkanlar güçlendirilmesi sonra, Osmanlılar Trakya'da bir saldırı başladı. Askeri baskının artmasını 1359 özellikle zaman tutarlı Chorlu, Komotini, Didymoteicho ve diğer şehirler fethedilmiş sonra. 1364 yılında Sultan I. Murad orduları (1359-1389) Bulgaristan Güney sınırları sızmış ve Boruy (Stara Zagora) ve Plovdiv ele geçirdi. 1369 yılında Osmanlılar Edirne fethedildi ve başkent ilan etti. onlar başkent Didymoteicho kullanılan Bundan önce. Conquest Edirne'nin bir kampanya yarımada onları kovmak için organize Serres Uglesh despot ve Pirlepe Volkashin King, şaşırttı. onların orduları, 26/09/1371 Chernomen Savaşı olarak yenildi ve ardından 1372 yılında Osmanlı topraklarından Kuzey Trakya ve Rodop Zagore geçti. İki Ali Paşa Cevdet komutasında ù Osmanlı askeri birliklerin başında doğru Rodop Dağları'nın fethi olarak. Bir nehir Chaya boyunca gitti. İlk Zarenitsa kale, daha sonra yavaş yavaş dekolmanı fethedilmiştir derin dağ nüfuz etmeyi başardı. Ikinci takım Dryanovo doğru yola çıktı. Başka bir ordu daha sonra transfer ve Meropa Arda Nehri Ahridos içinde birlikte dağın doğu kısımlarında girmiştir. nehir Vacha boyunca Kuzeyden Osmanlı ve diğer parçalar, İbrahim Paşa liderliğindeki işgal etti. kale Gradishte yakalanması sonra kale Kale Kavurskoto çeşitli müfrezeler, beş kilometre batısında Devon yönetti. yakalama ve Rodop sonra, İbrahim Paşa köyü Gövren yakınlarındaki bir savaşta öldürüldü.
1393 yılında büyük yeni saldırı yapıldı. Sultan Bayazid I (1389-1402) kuşattı Constantinople, komutanı Evrenos Bey Selanik ve Teselya, Makedonya ve Arnavutluk'un fethi başladı karşı bir kampanya yapılması dilenmek iken. 25/09/1396 günü, Osmanlı hakimiyetine girmiştir Nikopol savaşı ortaçağ Bulgaristan bağımsız gelişimi biten ve. Osmanlı Balkanların ilk yerleşimciler generaller ve bitişiğindeki askeri garnizonlar edildi. Onları geldikten ve tüccarlar. Kademeli ile yerleşmelerin altyapı kurulduktan kendi kültürel, sosyal ve idari binaları, hangi inşa edildi sonra mahalleleri bunların orta kesiminde yoğunlaşmıştır.
Osmanlı işgalinden sonra, asalet ve yerel aristokrasinin İslam amacıyla kendi ayrıcalıklarını korumak için kabul edilen pek çok. soyluluk kalan Romanya, Macaristan ve Sırbistan'da sığınmıştır. Burada bir örnek King Shishman iki oğlunu işaret edebilir. Osmanlıların Bulgaristan fethinden sonra O'nun ilk doğan oğlu Alexander, Müslüman. O Samsun'da sultan subay birinci oldu ve daha sonra, 1413 yılında - Suriye, o Şeyh Bedreddin parçaları ile savaşta ölümü buldu içinde. Şartlar altında Osmanlı esaret altında, sonbahar açık değil. Fruzhin (isim, alışılmadık hanedanı) Macaristan'a kaçtı.
Batı Rodopi Serres de mülkiyetten Osmanlı vergi alacaklısı kayıtlarında 1499-1502, yani Batı Rodop nüfus birçok köyde de Müslüman olmayan, ama notlar orada yerli göç Müslümanların olgu olmuştur. Bunlardan biri kaybolmamış köy Teplen (Gotse Delçev) olduğunu. Golo Bardo, bugün torbeshite yaşamak alan, 1519 Osmanlı vergi kayıtlarından veri bulunan yılında nüfusun tamamen gayrimüslimlere oluşuyordu göstermektedir.
küçük bir yüz yıl daha sonra Bulgar devletinin topraklarına nihayet Osmanlı İmparatorluğu, Balkanlar asimile edildiği ve Yurouks yerleşim başladı. En popüler Yurushka odzhatsi haldokenskite Yurutsite olduğudur. Bulgaristan'da, neredeyse her yere yerleşmişler. Bu 1543 oldu - 1609 kendi örneği Gönderen tatarpazardzhishko, Plovdiv, 1566 yılında Lovech yılında vb bir geniş veranda yerleşti ve 1585 yılında - bir daha ferah veranda. Selanik Yurutsite Trakya ve Makedonya yerleşti. Birçok odzhatsi ve diğer Bulgar toprakları vardı. Yedisi tatarpazardzhishko ve üç - Lovech seçtiniz. Bunlar arasında Plovdiv yılında, vb Yurutsite ikinci Yurutsite Selanik sonra en edildi shad. Bunlar Balkan 1543 yılında geldi ve özellikle Ege Denizi yerleşti, Yurutsite Selanik gibi. 1642 yılında Plovdiv, üç geniş veranda anlaşmaya vardı. Yurutsite ofchabolu da yakın birçok Bulgar şehirlere göç vardır. Örneğin, Yurouks Wiese çoğunlukla Doğu Trakya'da yerleşmiş iken Plovdiv tatarpazardzhishko 1566 ve içinde geniş bir avlusu vardı. Yurutsite kodzhadzhak hemen hemen bütün Balkan Yarımadası boyunca dağılmış bulunmaktadır. Plovdiv örnekte, 1453 yılında geniş bir veranda yerleşti ve 1584 yılında - bir tane daha. İzler Yurutsite in kuzey bulunabilir. Znepole Vlasina ve yer arasındaki Sırp-Bulgar sınır Of Yurushka kulübe çağırıldı. Miletiç Lovech Pomaklar göre Paulicians torunları, ancak o zaman ve Ortodoks Bulgarlar Müslüman. Paulicians Yurouks İslam'a olan Asia Minor geldi dönüştürülür. Yurouks Lovech Arasında sufitskoto halventiya ve kardeşlik üyeleri - Ramazan vardı.
İslam'ın yayılmasına önemli bir rol Yurouks sufitski fraternities arasında yer oynamıştır erken Osmanlı dönemlerinde. Sufiler sadece aralarında var ve heterodoksalni fraternities edildi ortodoks İslam vaaz değildir. Erken Sufiler daha münzevi ve mistikler daha sazertsateli edildi. Allah korkusu ile birleşince, kıyamet günü korkusu günahkârlık duygusu ezici ve cehennem ateşi işkence, öylesine canlı, Kur'an'da anlatılan onları uçuş dünyadan kurtuluş aramak ister. Sufi, yünlü giysiler giymiş "Zuph" yabancı ve zikira için (hatırlama ve Tanrı'nın ihtişamını) büyük önem zavallı dilenciler gibi görünüyordu. Bir dindar Sufi, o aşağıdaki aşamalardan geçmesi gerekir: tövbe, yoksunluk, feragat, yoksulluk, sabır, güven olarak kabul Tanrı ve memnuniyeti. peygamberler ve onların takipçileri sonra Sufiler Müslüman toplum ve aziz arasından seçilecek onları düşünülen inanılıyor aralarında seçti. sufizma Evliya olarak bilinen Azizler. Bu kelimenin anlamını yakın bir akrabanın, koruyucu, koruyucusu ve dostu. Sufi böylece Tanrı olarak şükran inançlarını için salih için onlara bir keramet (mucize güç) verdi onların Evliya düşündüm. Bir Sufi aziz olmak, ilk önce o bir öğretmen ya da lideri oldu büyükanne (babası olarak da adlandırılır). hayatı boyunca, eğer onun etrafında müritleri toplanmış, o Sipariş sufitski başkanı oldu ki ölümü onun adı olarak değiştirildi sonra. her siparişte üyelerinin yanı sıra, sözde dervişler, ve rahip olmayan kimse sayıda bağlanmıştır - acemi ve böylece Müslüman toplumun tüm kesimlerinin içine sipariş penetrasyonu etkiler. onun bir parçası, bir meslekten olmayan bir Sufi Order üyesi olmak ya da) bir Şeyh (mentor bulundu olmalıdır - yani zengin deneyim ve derin bilgi birikimi ile kutsal adam. XII bu büyük fraternities tarihlerin erken yüzyıl
Pomaklar yüksek veya zikirat salyavatat (hatırlama ve övgü) dağıtılır arasında. Bu başvurular sırasında tespih kullanır. Ayrıca, onlara Evliya hikayelerini anlatmak arasında Evliya kadın hazarnebii, Evliya merhum vb tyurbetata varlığı da Sufiler Pomaklar arasında İslam'ın yayılması için ön koşuldur. Bu bağlamda tyurbetata kardeşler Guard örnekler ve Orta Rodop olacağını Sara Yenihan büyükannesi. Rodop Dağları köy Memkovo Xanthi yakınlarındaki Yunan kısmında, dördüncü ve türban vardı. Türbe Smolyan satranç Hüseyin Efendi de vardı. İslam Tatarpazardzhik içinde Sufitskoto kardeşlik, halventiya Kafkasya merkezli dağıtılmıştır. Shabani Halventiyskoto hareket Nevrokop (G. Delçev) gelişebilir yaptı. Makedonya'da, Kosova ve Arnavutluk İslam bir sadist sufitskite fraternities tarafından yayıldı. Onlar kadar Şam, Suriye değil oluştu. Melemiya veya melamiya - Nuria ayrıca Makedonya ve Kosova, İslam dissemine ama Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden içinde. Diğer fraternities Kosova'nın Arap topraklarından gelen shaziliya vardır. Makedonya'da da Refah üzerine Tekke sufitskoto bulunmaktadır. Onlar Manastır, Debre, Üsküp, Kalkandelen, vs bulunmaktadır Mısır ve Suriye'de merkezleri ile bu Sufi uzun muhafaza bağlantılar.
Birçok tarihçi, Irechek gibi kanaat Paulicians Bogomiller ve Balkanların bu dönemde Müslüman çok bulunmaktadır. fethinden Örneğin, başarı ve ardından Balkanlar'da köylüler arasında İslam'ın yayılması huzursuzluk ve anarşi Osmanlı döneminden önce olmuştur. 1211 yılında Kral Boril Bogomil karşı bir konsey çağırdı. Dahil, herhangi bir korku onun öğretilerini anlatmak olmadan Bogomiller esinlenilmiştir. Bir zamanlar dini anlaşmazlık, bunlardan biri zorla Ortodoks niyetli, dayatılan ve karşı diğerlerine işkence çeşitli maruz kaldılar ve sınır bölgelerinde hapsedildi. Pavlikyanstvoto ve Bogomil Lovech çok büyük ölçekli yayıldı. Sorunları bile Goran yerleşim tarafından sapkın olan, Dolno Pavlikeni Bahirevo, Üst Pavlikeni Lyjene, Telezheni ve Sokaevo Kalugeritsa. Hiçbir az tarihsel veriler bu bölgede sapkın öğretilerine karşı güçlü bir mücadele olduğunu gösteriyor. Örneğin, kral mücadelenin ölüm iki kopyası Bogomiller Lovech vardır. Birinde denilen drinovski, XVI yüzyılda, keskin Bulgar sapkınlar maruz kopyalanabilir. Tarihi efsaneler bu Gorno Pavlikeni Lovech yılında Pop Bogomil ve onun doktrini vaaz burada Kamenica bölgesinde öldürüldü söylüyorlar. Katolik Kilisesi de bu öğretiler karşı şiddetli bir mücadele yürütüyorlar. Bu izin sapkınlar XV yüzyıl ortalarında Bosna pataryani kitlesel pazarlama için kapıyı açtı köle olarak satılacak. Ortaçağ Bosna Batı için köle kaynağı haline gelmiştir. Balkan sapkınlar herhangi bir koruma yoksun ve daha fazla kaybedecek bir şey vardı. Onlar Osmanlılar ve onların dini öğretilerine yol buldum. Balkanlar kademeli sufitskite Mevlevi üzerine Nakşibendi, halveti vs Ve onlar tarafından çekti bu yana her iki grupta benzer dini görüşleri, Bogomil kırsal topluluklar vardı ve İslam din inandırıcı fraternities kurulur. Sipariş çoğunlukla bu kuvvet son tarafından Katolik veya Ortodoks benimsemeye zorlandı aldı.
 Bulgaristan pavlikyanstvoto içinde yakında bir Santavarin yayılan. Bu bir mektup 886-897 arasında Bishop Roma Neokesariya Stilian tarafından Papa Stephen yazılı olarak belirtilen V. Santavarin büyük olasılıkla Paulicians Constantine V ve Leo IV VIII yüzyılın sonunda John Tsimiski döneminde kolonize edildi soyundan (969-976) yeni gruplar tarafından getirilen idi Paulicians Suriye ve Ermenistan ve şehir yerleşti Plovdiv ve çevresi. bu topraklarda 988-989 yılları arasında Bizans İmparatoru Basil II düzeni çok sayıda Ermeni yerleşmiş olduğu gibi Ayrıca, Trakya'da, onuncu yüzyılda pavlikyanstvoto Makedonya'yı içine nüfuz başladı.
Paulicians Basil II tarafından kolonize Trakya ve Makedonya'da Bogomil yayılması için uygun bir zemin oluşturdu. Kanıt bu güne kadar köylerin isimleri Torbachi, Bogomil, Kutugeritsa, İlahiyatçı, Bogoslovets, Jeremiah, Bogomil Vadisi alan vb Makedonya'da ve dağıtıldı kaydedilir Makedonya'nın ağır razpostraneno Bogomilism oldu diken gibi Bogomil isimler , torbeshi, kutugeri vb Ayrıca efsaneleri ki doğduğu köy papazı Bogomil Bogomil ve onun mezar köyü yakınlarında bulunmaktadır bulunmaktadır. Onuncu yüzyılda, bu alanlarda ve Paulicians Bogomiller dışında kuzey Bulgaristan'da edildi. Bu apaçık Tuna Nehri (şimdiki köy Gigen yakın şehir Eskus bir ortaçağ kilise taş üzerinde yazıt, gelen) bir keşiş tarafından Hanani yazılmıştır.
Bogomil onuncu yüzyılda Kral Peter döneminde oluştu. Kendini onun kurucusu ve ilk başkanı papaz Bogomil bağlı. Ölümünden onun müritleri ayakta Bogomiller Michael başkanı sonra. Gruba bazı üst düzey yöneticisi havarilerine, İsa Mesih'in havarileri ile benzerlik tarafından çağrılan elçiler. Bogomil vaiz çalışmaları sayesinde, doktrin, XI sonucunda ve XII yüzyıldan daha fazla popülerlik kazanmıştır birçok dini tarikatlar Bogomil (belediyeler karşılaşılan), hangi Yaşlı başında birkaç görevlisi yardımcı oldu dedets denilen durdu.
Bogomiller üç gruba bölünecek. başında sözde mükemmel duruyordu. Bu doktrin en iyi uzman ve ana dağıtıcı ve rehberleri edildi. Birinci grup için Temsilciler öğrenme tüm standartlara uymak için gerekli idi. Bunlar, herhangi bir mülkiyet yalanladı, mütevazı ve orta hayatta sonuçlandı, evli değilseniz, et yiyen bir şarap içti, keşişler gibi koyu giysiler giymiş rave kaçınılmalıdır. Onların başlıca uğraşı el kitapları vardı, John's Gospel (gizli kitap) ve Katar sıradan onun doktrinini vaaz etmek. Diğer iki kategoriler - inananlar ve dinleyici. Müminlerin kardeşlik üyesiydi ve doğru dini ayinler performansını katılmak zorunda kaldı. belirli günlerde oruç belirli dini ve ahlaki kurallara uymak için, dua sık sık ve çok münzevi hayat onlar için sıkı gerekli miydi, ancak bağlayıcı değildi. Onlar, mal ve mülk sahibi bir kelime evlenmek olabilir - sıradan insanlar gibi yaşamak. dinleyici gelince, onlar fraternities dini törenlere katılan ve Bogomil onların yaşam özel bir şekilde bir çeşit gerektirir. Sadece dini ve ahlaki normlara saygı öğretildi.
Onlar şeytanın hissediyorum çünkü Bogomiller mükemmel bir dini ahlak vardı: mütevazı idi, gürültülü, evlilikten et ve şarap içiyorlar yiyerek vs Refrain pried değil dışarı güldü değil. Bogomiller günde dört kez ve dört kez gece boyunca dua ve ibadet "Babamız, sen telaffuz göklerdeki sanat ...". Dualar Tanrı'ya özel ibadet, kilise değil hitap etti. Hayır simgeleri onlar putlara ve Ortodoks ve Katolikler müşrikler ve putperestler denilen keçe gibi dua etti. Değil vaftiz olması ve çocukları vaftiz edildi. Değil ayinlerinde ve ömür boyu İsa gibi diğer hizmetleri yapan da onları meşgul ve gereksiz bunları düşündü. Ayini, onlar ekmek İsa'nın beden olduğunu iddia düz ekmek var, bir şarap İsa'nın kanı, ben genellikle şarap. Değil emanetler kabul etti ve görünüşe göre zaman önce olduğu gibi Tevrat inkar adam İsa doğmuş olmak. Mükemmel Bogomiller emek ve dilenciler ve yoksullar gibi kaçınılmalıdır. Ben destekçileri Yiyecek, içecek ve giyim değil, paganlar benzemeye tarafından cazip olmamaya çağırıyorum. Nefret kral, iftira ve zengin dini hiyerarşileri inkar, İsa'nın zamandan beri ve böyle bir üst düzey Ortodoks din adamları "kör Ferisiler denir. Doktrin manevi şeyleri Allah tarafından oluşturulan, sağlar ve malzeme - şeytandan. Bu nedenle, yaptıklarını en iyi et ve malzeme ile cazip değil. onların doktrin Tanrı göre yedi göğü ve evren ve altta yatan kara yerleşim ve geçersizdir oluşturdu. En yakın Tanrı'ya Şeytan, iyi bir melek, ama bir kere gurur duyuyordu, Tanrı arazi geçersiz onu gönderdi.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version