Алейкум селям уа рахматуллах уа баракатух !
Братко Яхя цитирания стих 7 от сура 21 е свързан с потвърждение, а не с това че християните трябва да разясняват нещо неясно на мюсюлманите. Нужно е само да погледнеш 6-те стиха по-горе и двата по-долу за да го разбереш това. Освен това същия въпрос вече ми беше зададен, а отговора ми беше, че когато говорим за Корана трябва да се има в предвид, че там има послания които са отправени към някой, на когото те трябва да се предадът. Като писмото с парите за изхарчената електроенергия например. Наш дълг като мюсюлмани е това да го направим, тъй като призивите са към вас, но са в нашата книга. Оттам нататък вие ще се съобразители с тях, ще ги приемете ли или няма да ги приемете това си е ваш проблем. Ето на това аз му викам да си свалиш тежеста от гърба.
Уа Алейкум селям!Точно туй мислех и аз да сторя, Брате!
1. Наближава за хората тяхната равносметка, а те нехайни се отдръпват.
2. Всякога, щом получат ново напомняне от своя Господ, те го слушат, подигравайки се,
3. с нехайни сърца. И скришом си шепнеха угнетителите:
“Този [Мухаммад] не е ли само човек като вас? Нима ще последвате магията, когато ясно я виждате?” 4. Рече [Мухаммад]: “Моят Господ знае всяко слово на небесата и на земята. Той е Всечуващия, Всезнаещия.”
5. А те рекоха:
[/color]“Объркани сънища. Той само си го е измислил. Той е само поет. И нека ни донесе знамение, както предишните бяха изпращани!” 6.[/color]Нито едно селище, което погубихме преди тях, не повярва, че те ли ще повярват? 7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение.
[/color]И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете! Тук се казва, че тези, които не искат да приемат Исляма, се подиграват на Свия Господ! Но Аллах им казва - "
[/color]И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете! "Казано е повече от ясно - Който не му е ясно нещо за Словата на Аллах - да пита знаещите Напомнянето!
Стъгласен съм че бога на мюсюлманите Аллах или Ел-Хайю (Вечноживия) и бога на иудео-християните Елоах или Яхве (Живия бог) е един и същ, в това число щеше да влезе и римския Ю-питър (небесния отец), ако той не се приемаше буквално за отец т.е. баща и ако беше монотеизтичен бог, който няма божествен син т.е. римския император заменен по-късно от пророка Иса през Първия вселенски събор. Следователно мюсюлманин означава отдаден на иудео-християнския бог Елоах или Яхве (Живия бог), но не и на триединния.
Преди да всичко искам да разбера Брате, какво наричаш Троица / Триединство /?
Защото думата "Тройца" не е Библейска дума, а е Коранична!
Какво Брате означава Троица според Исляма?
Освен това в Корана се говори за божествената книга уммул Китаб, която запечатала в себеси всички низполани откровебния към пророците, в тази книга са и откровенията към Иса синът на [/color]Мериам.
Брате, Надявам се, че това е правописна грешка. И аз много често греша Брате, но ако не е грешка, искам да кажа, че аз обсъждам Корана само по превода на проф. Цветан Теофанов! Това е единственият превод одобрен от Главно мщфтийство на мщсщлманите в България! Ако ползвам други преводи - ще посочвам излишно това!
Та в този превод майката на Исус е наречена Мариам / включително и в транслитерацията от арански език, виж Сура 19 /, а не Мериам!
Това което ни се предлага днес като Теврат - Тората и Зебур- Псалмите са героични песбни,епически повествования, предания, ленди, семейни хроники и пр.предавани в поетична форма. Учените подвърждават факта, че Битие съдържа в себе си два текста наречени Яхвиски, които не е по-късно от 9-ти век и Жречески кодекс, който не е по-късно от 5 в., докато от множеството Евангелия през първия вселенски събор били пренебрегнати и Еврейското Евангелие написано през І и ІІ век., Евангелието на ебионитите (евионитите) създадено е през ІІ век и е използвано също от иудео-християните. Като се има в предвид, че същите тези иудео-християните са истинските последователи на Иисус и ученици на апостолите му. За сметка на тези евангелия били канонизирани, такива които датират между ІІ и ІІІ в., а може и по късно, който са най-малко с цели 200-300 години след като Иисус се е възнесъл.
Юдео-християни няма, Брате! Юдеите и християните винаги са били противници в религията!
Юдеите не признават Христос за Месия, както го признават християните и Мюсюлманите и за това в корана са наречени с най-лошите думи - "магарета", "маймуни проклети" и пр.
Евамгелието никога не е ползвано от Юдеите, Брате! Ако юдеите вярваха в Евангелието, то те щяха да се наричат християни и юдаизма нямаше да съществува.
Не разбирам понататък какво искаш да кажеш, с това за възнасянето на Христос и за Евангелията!
Никъде не съм писал, че по времето на халифа Йезид, дъщерята на пророка Фатима била жива, писъл съм че тогава се заражда шиизма, който бил твърдо зад ехли бейт, [/color]семейството на Али и ФатиАма т.е. тяхните синове, внуци правнуци и пр. това означава ехли бейт. Всички те са и потомци на пророка Мухаммед.
Братко Яхя възнамерявам за тази вечер да приключа и да продължа на следващия ден, ако Аллах ми е отредил живот и през него.
Али Фатима, синовете, внуците и правнуците, не са едно семейство, Брате! Те са от различни семейства и ако жиувеят заедно, би могло да се нарекат, че са от едно домакинство! Но при всички случаи са от различни семейства, а
Фатима никога не е виждала внуците правнуците си и пр. и никога не е живяла с тях!