1., 2., 3. Ти не ме правиш циничен, а ме караш да се смея колега.
Никой няма как да те направи циничен,ако не си ти самият циничен.След месеци наред призоваване да спреш с безсмислените си нападки срещу християнството,ти не се усещаш и продължаваш.Това,че ти е забавно и даже се смееш показва и потвърждава цинизма ти и характера ти.
ПАЗИ БОЖЕ ТАКИВА ХОРА ЗА ПИШАТ ИСТОРИЧЕСКИ КНИГИ И ДА ПОУЧАВАТ ХОРАТА!!!
4. Не към черния камък трябва да се молиш ами към джамията Каба. В голяма част през пророческия живот на пророка мюсюлманите се молели към Храма в Ерусалим, не че Бог не е навсякъде, но е редно главите ни при молитва да са към свещените места.
Имам си,а незнаеш,че молитвите ти и на всички мюсюлмани са към черният камък.Пет кратните молитви са насочени ,към черният камък,който се намира в джамията Кааба.Самата джамия е построена заради този камък.
Да наистина това е факт!По-голямата част през живота на Мухаммед,мюсюлманите са се молели към храма в Йерусалим.Защо е било така?!?!
Това е било така,защото Мохаммед се изселва с голяма част от своите последователи от Мекка в Медина.В Медина е имало много евреи и с този си жест,да се молят към едно и също място в Йерусалим, ги спечелва за свои съюзници.Най-малкото те са му били като домакини и са били болшинство.
С течение на времето всички мюсюлмани с много малки изключения,се изселват от Мекка и други места при Мухаммед в Медина.Медина се оформя,като център за всички мюсюлмани и град държава с „губернатор” Мухаммед.Езичници и евреи в течение на времето са станали малцинство за сметка на мюсюлманите.Точно в такъв момент Мухаммед премества посоката на молитвите на мюсюлманите от храма в Йерусалим,към черният камък в джамията Кааба в град Мекка.Евреите негодуват от това,но Мухаммед казва,че така сега ги изпитва колко са му верни...
Нека сега да разясним какъв е този храм Кааба, и какво е значението му за Мухаммед конкретно.
Племето на Мухаммед се наричало курайш.Било е високопоставено сред всички араби, като пазители на езическият храма Кааба, в който са се молели и посещавали всички араби в определени дни в годината наречено още тогава - Хадж.Буквално някои от племето курайш, са били портиери,като са държали ключовете за храма и никой не влизал там без тяхното позволение.От тук може да се види връзката и привързаността на Мухаммед към черният камък или казано общо,към джамията Кааба в Мекка и следващата традиция вече при мюсюлманите,като вече негови последователи.
Сега въпросът ми е дали, и какво свещено място е джамията Кааба...
Както се видя по-горе черният камък се е почитал много от преди Мухаммед.Всички араби езичници са посещават камъка в храма Кааба всяка година в определен месец.Явно е ,че същият камък е бил от огромно значение за езическите вярвания и е бил свещен за тях.Същата традиция продължава и в новата религия ислям,като мюсюлманите продължават да правят Хадж и да посещават храма всяка година пак в същия месец.
5. Никой не ти казва да спреш да четеш Библията и аз я чета и то с голям интерес и не с по-малко въодушевение от теб и не спекулирай с написаното в Корана за Библията прави разлика между откровение и написани предания и легенди през 9 и 6 век. Като нескопосано съединените т. н. Яхвиски и Жречески кодекси, се отнасяли за периоди като Палеолита, за 3-то хилядолетие, за времето на Хамурапи (Вавилонската кула) 2-то хилядолетие пр. Хр., за времето на Мойсей живял през времето на Рамзес ІІ и Мернехтап, за времето на Обитованата земя и Съдии и за времето на Соломон и Давит 11-10 век пр. Хр.
Говориш както ти отърва и според ситуацията.Досега спореше как Библията била неистинска,приправена,фалшифицирана , а сега говориш как я четеш и и се въодушевляваш .Всичката ти работа е такава Хюсеин Мехмед(pomak BG).Шмекерстване и лукавстване.
Истината е ,че никой мюсюлманин няма как да признае,че Библията е истинска, защото в Корана се догатва за това.И друга втора изключваща предното истината е, че всеки мюсюлманин трябва да приеме,че Корана е потвърждение на Библията и Библията е също божествена(свещена) книга.Тоест в Корана има огромно противоречие,което много вярващите мюсюлмани не искат да се замислят и отмятайки с ръка го подминават,за да не изпаднат в грях и да не се усъмнят в писаното в Корана.Четейки пък Библията и по-конкретно Новият Завет,виждаме противоположен дух и смисъл на вярата.
6. Вие отдавна сте забравили какво ви е учил Христос и сте наблегнали на религиозната свобода която ви учи Павел иначе нямаше да има съществена разлика от това което ви учил Иисрс и това което учи Мухаммед.
Нищо подобно!!!
Всичко,което ни учи Христос си стои в Библията и всеки от нас може да прочете и да се поучи.Няма грам разминаване в духа на Иисус и апостол Павел.Апостол Павел просто доразвива и разяснява смисъла на думите на Иисус.Апостол Павел на променя закона ,а Иисус.
Всъщност има огромна разлика в думите на Иисус и Мухаммед!Иисус променя из основи закона и законичеството,а Мухаммед следва законнически дух.Ето от къде идва закона и какво казва Моисей, и какво казва Иисус:
Моисей:
23. ако пък стане повреда, нека даде живот за живот,
24. око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога,
25. изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено.
19. На оногова, който причини повреда върху тялото на ближния си, да се направи също, каквото е той направил:
20. строшено за строшено, око за око, зъб за зъб; както той е причинил повреда на човека, тъй и нему да се направи.
21. Който убие добитък, да го заплати, а който убие човек, да бъде умъртвен.
22. Един съд да имате както за пришълеца, тъй и за туземеца, защото Аз съм Господ, Бог ваш.
23. Тогава Моисей говори на синовете Израилеви; и изведоха хулителя вън от стана и го убиха с камъни, и синовете Израилеви направиха, както бе заповядал Господ Моисею.
Иисус променя този закон:
21. Слушали сте, че бе казано на древните: "не убивай; а който убие, виновен е пред съда".
22. Аз пък ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си без причина, виновен ще бъде пред съда, а който каже на брата си: "рака'" *, виновен ще бъде пред синедриона *; а който пък каже: "безумнико", виновен ще бъде за геената огнена.
23. И тъй, ако принасяш дара си на жертвеника, и там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе,
24. остави дара си там пред жертвеника и иди първом се помири с брата си, и тогава дойди и принеси дара си.
25. Помирявай се с противника си скоро, докле си още на път с него към съдилището, за да не би някак противникът ти да те предаде на съдията, а съдията да те предаде на слугата и да бъдеш хвърлен в тъмница;
26. истина ти казвам: няма да излезеш оттам, докле не върнеш и последния кодрант *.
27. Слушали сте, че бе казано на древните: "не прелюбодействувай".
28. Аз пък ви казвам, че всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.
29. И ако дясното ти око те съблазнява, извади го и хвърли от себе си; защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената огнена.
30. И ако дясната ти ръка те съблазнява, отсечи я и я хвърли от себе си; защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената.
31. Казано бе също: "ако някой напусне жена си, нека й даде разводно писмо".
32. Аз пък ви казвам: който напусне жена си, не поради прелюбодеяние, той я прави да прелюбодействува; и който се ожени за напусната, той прелюбодействува.
33. Слушали сте още, че бе казано на древните: "клетва не престъпяй, а изпълнявай пред Господа клетвите си".
34. Аз пък ви казвам: да се не кълнете никак: ни в небето, защото е престол Божий;
35. ни в земята, защото е подножие на нозете Му; ни в Иерусалим, защото е град на великия Цар;
36. ни в главата си се кълни, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен.
37. Но думата ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, то е от лукавия.
38. Слушали сте, че бе казано: "око за око, и зъб за зъб".
39. Аз пък ви казвам: да се не противите на злото. Но, ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата.
40. И на тоя, който поиска да се съди с тебе и да ти вземе ризата, дай му и горната дреха.
41. И който те принуди да вървиш с него една миля, върви с него две.
42. Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем.
43. Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си".
44. Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.
46. Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите?
47. И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците?
48. И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.
7. Сега любовниците ви са безчт, а на жените ви също толкова, а във вашето общество педофилите едбна камара, да не говорим и за тези дето си лягат с дъщери, сестри и пр. бих те приел на сериозно ако не гледах телевизия и не разбирах от интернет.
Аз нямам любовница и никога не съм имал.В християнството даже мисленото изневеряване и пожелание към друга жена или мъж се смята за грах,а камоли да си с втора жена едновременно в действителност.Това показва,че проблема не е в християнството,а в това ,че съвременното общество не приема християнските принципи и ценности.Как е в исляма?Доколкото ми е известно съвсем официално можеш да имаш 4 съпруги.Съвсем законно и официално можеш да се ожениш за 6 годишно момиче и да правиш секс с него,когато е на 8 годишна възраст.
Колкото до полигамията тя не е ваведена от Мухаммед, а си е съществувала от преди.
Тук си прав!
Мухаммед не прави новост в полигамията.Тя си я е имало и преди Иисус и след него.Въпроса е ,че Иисус категорично одобрява само моногамията,а Мухаммед не се съобразява отново с негови думи и разрешава полигамията в новата религия.
Мухаммед чрез Корана прави една основна крачка в решаването на този проблем, като я ограничава в 4 жени и то сираци и вдовици с цел да не се появи разврат в обществото
Итересно, защо смяташ тук,че полигамията е проблем?
В исляма се смята,че човек може да има само 4 съпруги,защото Мухаммед е имал само толкова.Всъщност Мухаммед е имал само една жена до нейната смърт.След това се жени за другите три.
Интересното тук е,че първата му жена му предлага брак,а не тои на нея.Била е много богата и небезизвестна сред арабите.Ислям вече е имало,когато са били женени,а той не се е женил тогава за други жени.Не е ли бил състрадателен?Тогава нямало ли е сираци и вдовици?Нямало ли е разврат в обществото?
Изобщо ако си състрадателен според мен не е нужно да се жениш,а можеш просто да осиновиш или просто помагаш.Ако е само заради състрадание,нужно ли е да се прави секс?Доколкото знам в исляма,ако си женен за една, две,три или четири жени си длъжен да спиш с всички тях иначе брака не се зачита.
8. Вие сега не ги удряте, а ги отвличате и ги склонявате в проституция.
Не знам християнството да одобрява отвличането и проституцията,което показва,че хората които го правят не са християни.За сметка на това пък знам ,че исляма разрешава да се удря жена,което показва,че хората които го правят са мюсюлмани.
9. Свещенните войни не са от Мухаммед, тях ги е имало и преди него, а и след него, пример кръстоносците, това е характерно и за мъчениците убити в името на Елоах - Аллах или казано на ваш разбираем Ю-питер (небесния отец).
Ти вярваш ли,че всеки които нарича нещо свещено,то е такова?
Кръстоносците са били католици,следователно еретици и отлъчени от православната църква през 1054-та година.В кръстоносните походи не са участвали православни и се е случвало да са разбити на българска територия от българите.Като цяло и православните доста са страдали от тези кръстоносни походи.
10. Думата ислям означава мир, от същия корен е и Ерусалим, градът на мира.
Аз не зная арабски и знам,че думата ислям не означава мир,а означава покорство и подчинение,а ти си учил арабски и не знаеш това.Това,че има общи корени или букви с други дими не променя значението на думата ислям.А и защо толкова се натискаш думата ислям да означава мир?
11. Не бъди сигурен, че трябва обезателно да знаеш арабски за да те чува по добре бог, някъде и попрекаляваш в глупостите си.
Внимавай Хюсеин Мехмед(pomak BG),огъваш се.Наричаш глупости собствените си предишни думи и учението на исляма.Да не би да си прихванал от свободолюбието и духът на християнството?
Не аз казвам,а ислямските теолози,че четенето на български на Корана не може да се сравни с четенето на Корана на арабски.Неслучайно винаги когато се чете или цитира нещо от Корана на български ,се казва и същият текст на арабски.Неслучайно езана е винаги и само на арабски.Неслучайно се правят лагери на момичета мюсюлманки и се учат на арабски,където наредени в кръг четат Корана на арабски и им се повтаря ,че това ги приближава до рая.Неслучайно много не арабски мюсюлмански държави използват арабската писменост.Неслучайно всички мюсюлмани се поздравяват с арабското :”..Селям алейкум ..”,което е на арабски,а не използват роден език в случаят :”Мир вам”.Неслучайно всички мюсюлмани използват за думата Бог арабската дума Аллах.
12. И хиджапа не е въведен от Мухаммед, имало си го е и преди. Дори и на запат до преди да се появи периода разварт, жените са ходели с дълги поли и от части с покривала по главите. Пък и аз не съм виждал една икона с Дева Мария да е с разголена глава. Всички които са позирали са си носили такива.
Има истина в думите ти,но пропускаш,че в исляма покриването на жената показва колко е отдадена на Аллах и следва казаното от Мухаммед,тоест задължително е,а и пълното покриване на жената,като и се виждат само очите,го има само в исляма.
Имайки в предвид само тези моменти, се налага да ти кажа,че се чувстваме добре мюсюлмани и за нас е абсурдно да приемем горе посочените неща. Смятаме,че фанатизма е еднакво лош, както и атеизма и се пазим от него....
Какво според теб означава фанатик?
Това че не са знае как е изглежала Дева Мария не ви дава прави да лъжете хората с лица, които може и да не са били хора за пример, от дворцовия живот в който са живяли.
Много рядко лицата на Богородица са еднакви в иконите и това е факт.Много от иконите рисувани,като разкази по стените на църквите.Зараждащото се изкуство не е идолопоклонничество,защото няма почитане на божество
.След като помага на хората да се настроят молитвено,следователно е добро.Не забравяй и че тогава хората не са можели повечето да четат и точно с икони им се е разказвало.Има и икони,който са се самоизографисали(чудо) ,а има и икона на Дева Мария,която е рисувана от апостол, и където образът си и е нейн.И понеже тогава е нямало фотография ,са използвали икони,където незнаещите образите на праведниците са рисуали красиви мъже и жени според преценката им.
Както вече писах по-горе,фанатизма е много лошо нещо според православните.Ние не смятаме,че Бог е фанатик и ще се сърди за това,че ще нарисуваме нечии пророк с друго лице,поради незнание на истинското му лице.Смятаме,че Бог е над тези неща и не се интересува от обвивката,а от съдържанието. Пък и едва ли всеки е можел точно едно към едно да прерисува нечие лице,нали?