Author Topic: Йоан Дамаскин и критиката му към Исляма  (Read 122723 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline fotakiev

• Forum fan
Фотакиев кажи ся ти като какъв аджеба си туканка.  Като папаз който раздава супа на зависимите или нещо друго.Оти ако си тукана в ролята на папаз ще ти цитирам твои думи:
- "Християните никога не коментират и не говорят за другите религии.Гледат   си собствената чиния и се стараят да задалбочават в смиреномъдрието."
Фотакиев ,ти май земаш сой сайт галибата за наркокамуна , немой така оти са излагаш човече и ще излезе  вярна оная попска прикаска :  "нимой ма гледай какво праве ,слушай какво ти приказвам"
Като изключим несвързаните ти думи към мен на лична основа,ще ти кажа само,че нямаше да пиша ,ако твоят приятел не беше обиждал и подигравал на християнството в честите си писания.Така да се каже,той започна първи...
Поговорката,по-умничт отстъпва тук за мен не важи,защото не става въпрос за мен ,а за религията ми.Така,че ако искаш да не се бъркам и пиша не се обръщай към мен а към приятелят си ходжа Хюсеин Мехмед,като му кажеш същото като на мен,защото аз не го правя с голямо желание за разлика от него.

Не слагай думи в устата ми ,които не съм казвал.
П.П.Не се казва папаз ,а свещеник!И аз не съм свещеник!

Offline muti6

• Adviser
Хюсеин Мехмед (pomak BG),
Какво се опитваш изобщо да кажеш?Искаш да продължим да спорим и да се обвиняваме ли?

Преди да се отвори тази тема  ти пак не спираше да се подиграваш и клеветиш.Предопредих те няколко пъти и се налижи да се пусне критиката на свети Йоан Дамаскин.Ти продължаваш...
Защо не си гледаш твоята религия и не гледаш да я рекламираш без изнасяне на чужд гръб?Християните никога не коментират и не говорят за другите религии.Гледат си собствената чиния и се стараят да задалбочават в смиреномъдрието.Прави ми впечатление,че ти и доста мюсюлмани все си вдигате акциите,като осмивате другите.Това е доста комплексарско според мен.

Да, повечето икони на Богородица Иисус и светии на са истинският образ.Даже  в Япония те са рисувани като японци,а в Африка ,като негри.Не е никакъв проблем,защото както вече много пъти ти казах образа няма значение в иконата ,а тя служи за вдъхновение към молитва.Това,че ти не го разбираш и не ти е ясно си е твоя вина.

Постинга на Мутиш,най-отгоре му написах веднага дълъг отговор....,но прецених,че няма смисъл да го пускам.Взаимното обвинение никога не помага,когато не е подбудено от жив интерес за дискусия и истина.Ти обаче продължаваш ли продължаваш и аз отново няма да стоя безучастен.Щом толкова държиш да се критикуваме,добре....
Извиняавй Фотакиев,но май това вашето си е лична свада и ти като божий човек не ти ли е малко богунеугодно, като навлизаш в такава разпра за сметка на Исляма и сите мюсюлмани.Време е да се позамислиш накъде клонят нещата или и ние (като теб) да пуснем някоя тема ,като например:Идолопоклонничеството,като ерес и защо протестантите ви обвиняват в сериозен грях - ИДОЛОПОКЛОНСТВО,може и за "Триедеинството на Бог"и мн. други.    Така че  този подход според мен е ялов.
В Стария Завет един от 713-те закона е да не се сплетничиш или критикуваш   личността на друг публично.Смисълът на обръщането на другата буза е, че ако някой изтъкне някой твой   недостатък или грях, то трябва да си му благодарен и да го попиташ какво още   грешно вижда в теб.

Offline fotakiev

• Forum fan
Извиняавй Фотакиев,но май това вашето си е лична свада и ти като божий човек не ти ли е малко богунеугодно, като навлизаш в такава разпра за сметка на Исляма и сите мюсюлмани.Време е да се позамислиш накде клонят нещата или и ние (като теб) да пуснем някоя тема ,като например:Идолопоклонничеството,като ерес и защо протестантите ви обвиняват в сериозен грях - ИДОЛОПОКЛОНСТВО,може и за "Триедеинството на Бог"и мн. други.    Така че  този подход според мен е ялов.
Мутиш,бъркаш се...не аз отворих тази тема, а Хюсеин Мехмед (pomak BG) провери и ще видиш...

Offline tersid

• Adviser

ПредУпредих те няколко пъти и се налОжи да се пусне критиката на свети Йоан Дамаскин.Ти продължаваш...
Защо не си гледаш твоята религия и не гледаш да я рекламираш без изнасяне на чужд гръб?Християните никога не коментират и не говорят за другите религии.Гледат си собствената чиния и се стараят да задЪлбочават в смиреномъдрието.Прави ми впечатление,че ти и доста мюсюлмани все си вдигате акциите,като Усмивате другите.Това е доста комплексарско според мен.

Не слагай думи в устата ми ,които не съм казвал.
П.П.Не се казва папаз ,а свещеник!И аз не съм свещеник!
Не ,че нещо ,ама те гледах в един клип където беше в ролята на папаз. Може да не си бил ти. Съжалявам,човече и си Управи гласните букви ,ама първо виж какво си казал и нема се въртиш като чамова ритловица.

Offline muti6

• Adviser
Мутиш,бъркаш се...не аз отворих тази тема, а Хюсеин Мехмед (pomak BG) провери и ще видиш...
Така е Фотакиев за което се извинявам,но всичко останало казано от мен си остава в сила.Не приемам този начин на сплетничене ,особено от хора смятащи себе си за религиозни.

Offline Шали

• Advanced member
...като навлизаш в такава разпра за сметка на Исляма и сите мюсюлмани...
Когато е за сметка на Православието и сите християни, богоугодно ли е  ??? Или е угодно за малцината ***** във форума?

Offline muti6

• Adviser
Когато е за сметка на Православието и сите християни, богоугодно ли е  ??? Или е угодно за малцината ***** във форума?
Пепито,
Я съм невинен!!! ??? :o

Offline tersid

• Adviser
Пепито,
Я съм невинен!!! ??? :o
Всички така разправят. ;D Не им вярвай Пепи ,всички сме грешни  ;) :-[ едни в делата ,другите  в мислите /дето ги е срам или страх,  напримерно като / , а те са по лошите и небогоугодни и ше врат в най горещия казан.

Offline PETER

• Forum fan
Всички така разправят. ;D Не им вярвай Пепи ,всички сме грешни  ;) :-[ едни в делата ,другите  в мислите /дето ги е срам или страх,  напримерно като Фотакиев / , а те са по лошите и небогоугодни и ше врат в най горещия казан.

Хехе, че то нали и аз туй разправях, ама некои чистачи чевръсто го забърсаха.

Че върващите ще отидат в ада

"Защото всичко,което правят напрактика е сделка и следователно е лицемерно.Примерно когато правят добро,те се надяват за тази добрина да бъдат възнаградени и Бог да ги прати в рая.
Атеистите вярват,че няма Бог,рай и ад,но въпреки това правят добрини и не очакват да бъдат възнаградени за добрините си,следователно ако има Бог,рай и ад,атеистите ще попаднат в рая а вярващите в ада"

:)

Offline tersid

• Adviser

"Защото всичко,което правят напрактика е сделка и следователно е лицемерно.Примерно когато правят добро,те се надяват за тази добрина да бъдат възнаградени и Бог да ги прати в рая.
Атеистите вярват,че няма Бог,рай и ад,но въпреки това правят добрини и не очакват да бъдат възнаградени за добрините си,следователно ако има Бог,рай и ад,атеистите ще попаднат в рая а вярващите в ада"

Петре вярата не е сделка,така че не обръщай всичко в търговия. Ако някой прави добро с добри намерения,той не го прави ,за да му се върне , а защото така трябва и такъв е смисъла на вярата.Ти си бъди атеист и прави каквото е правилно и не казвай на другите какво да правят , пък където идеш.

Offline PETER

• Forum fan
Що бе Терсид? Ти не очакваш ли Бог да те възнагради заради това дето го правиш?  :)

Offline Шали

• Advanced member
Любов, Peter, любов  ;) Не е сделка, не е сметка, не е очакване на награда и не е борба за Рая  :) Има прекрасни думи на ап. Павел към Коринтяни. Виж си ги в нет-а, може и да разбереш.

Offline muti6

• Adviser

Хехе, че то нали и аз туй разправях, ама некои чистачи чевръсто го забърсаха.

Че върващите ще отидат в ада

"Един от нас ще отиде в ада и това няма да съм аз"-интересно съждение ,нали Петре!!! ;D
"Ислямофобията" не е предразсъдък, не е просто предубеждение. Тя е страх от   исляма,страх от неведомото и смъртта. Страх, основателен както страхът от природни катастрофи. Породен не   винаги от собствен опит, но формирал се от видяното и чутото. Започва да прозира една странна самоомраза на Атеизма, в която има нещо   патологично. Той се стреми похвално да се отвори изцяло и прояви разбиране   за чужди ценности, но у него няма вече обич към самия себе си.
Пратеникът на Аллах (с.а.с.) е казал:
„Спорили Дженнета и Джехеннема.   Дженнета казал: “Няма да влезнат в мен, освен слабите и немощните от хората.” А   Джехеннема казал: “В мен ще влязат възгордяващите се и високомерните.” /Бухари –   4850/

Offline fotakiev

• Forum fan
Всички така разправят. ;D Не им вярвай Пепи ,всички сме грешни  ;) :-[ едни в делата ,другите  в мислите /дето ги е срам или страх,  напримерно като Фотакиев / , а те са по лошите и небогоугодни и ше врат в най горещия казан.
terside,terside...... внимавай, да не се самоизгориш в злобата си.Мен няма от какво да ме е срам или страх.
Винаги се старая да пиша конкретно по темите и не нападам хората лично,като теб,защото е много ниско,долно и изпразнено от градивност и сила. 
Нямаше да ти отговарям на този пост,но реших да ти пожелая рая на замята и небето.

Offline yusu

• Global moderator
"Един от нас ще отиде в ада и това няма да съм аз"-интересно съждение ,нали Петре!!! ;D
"Ислямофобията" не е предразсъдък, не е просто предубеждение. Тя е страх от   исляма,страх от неведомото и смъртта. Страх, основателен както страхът от природни катастрофи. Породен не   винаги от собствен опит, но формирал се от видяното и чутото. Започва да прозира една странна самоомраза на Атеизма, в която има нещо   патологично. Той се стреми похвално да се отвори изцяло и прояви разбиране   за чужди ценности, но у него няма вече обич към самия себе си.
Пратеникът на Аллах (с.а.с.) е казал:
„Спорили Дженнета и Джехеннема.   Дженнета казал: “Няма да влезнат в мен, освен слабите и немощните от хората.” А   Джехеннема казал: “В мен ще влязат възгордяващите се и високомерните.” /Бухари –   4850/

Ето какво казва един обикновен , но достатъчно помъдрял човек за 'третата религия' както я нарича той!

Исмаил Джунин