Четеш ли или само плямпаш? Обвиняваш в невежество проф. Теофанов, голям си неблагодарник ПомакБГ
Разясненията, когато са направени от жените на Мухамед или от други человеци мюслими, казваш са друга бира от Евангелията на учениците на Христос. Тези първите какво ги прави по-достоверни от Апостолите
В случея мога да кажа също, че с корена на една дума могат да се напишат множество думи, които да имат различно значение. В тази връска напълно е възможно аслама да е отдаваде, подчинение, посушание. Сещам се и за думата теслим, която означаваше препоръчай, занеси, изпрати и пр. Но едно е корена, друго е разновидностите му. Освен това трябва да се има предвид и буквите с които са написани думите, което също е в значение. А това с отдаването, подчинението и послушанието към Бог го приемам, аз приемам да съм му отдаден, да съм му подчинен и пр. Какво лошо и е това?
Колкото за апостолите и за жената на пророка никъде не съм правил сравнение между едната и другите. Щом за Аллах те всички са праведници и според мен е така. Колкото до Евагелията обаче и според учените те не са от учениците на Иисрус. Написани са поне с два, три века по-късно, от учениците т. е. апостолите е останало до нас само решението от събора им към езичниците-християни.
И още нещо, когато съм писал, че Корана е низпослан да се чете (в оригинал), да се разяснява (в превод) и да се прилага в живота на човек и поради това е низпослан, не съм имал в предвид това което си писала за жената на пророка и дугите мюсюлмани, че заради това те са по от апостолите, а за важноста на превода на Корана, който както виждаш е задълителен за мюсюлманите. В противен случай те няма как да се запознаят с единобжието, забраните и повелите и случилото се на отминалите народи, които са отбелязани като пример в Корана и които не са спазвали тези повели и забрани.