Author Topic: Йоан Дамаскин и критиката му към Исляма  (Read 122708 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline muti6

• Adviser
Всички така разправят. ;D Не им вярвай Пепи ,всички сме грешни  ;) :-[ едни в делата ,другите  в мислите /дето ги е срам или страх,  напримерно като / , а те са по лошите и небогоугодни и ше врат в най горещия казан.
Съвет на Люкман а.с.:
Не бъди прекалено сладък, за да не бъдеш изяден, и не бъди прекалено горчив, та   да бъдеш изплют. Знай че земния живот е едно огромно море, в което за съжаление   са се удавили много хора.

Offline PETER

• Forum fan
"Един от нас ще отиде в ада и това няма да съм аз"-интересно съждение ,нали Петре!!! ;D
"Ислямофобията" не е предразсъдък, не е просто предубеждение. Тя е страх от   исляма,страх от неведомото и смъртта. Страх, основателен както страхът от природни катастрофи. Породен не   винаги от собствен опит, но формирал се от видяното и чутото. Започва да прозира една странна самоомраза на Атеизма, в която има нещо   патологично. Той се стреми похвално да се отвори изцяло и прояви разбиране   за чужди ценности, но у него няма вече обич към самия себе си.
Пратеникът на Аллах (с.а.с.) е казал:
„Спорили Дженнета и Джехеннема.   Дженнета казал: “Няма да влезнат в мен, освен слабите и немощните от хората.” А   Джехеннема казал: “В мен ще влязат възгордяващите се и високомерните.” /Бухари –   4850/

Да се твърди за някакъв страх от исляма е смешно.
Погледнете реално ситуацията. Навсякъде където има преобладаващо мюсюлмани или има гражданска война или се източват природните им ресурси и правителствата са марионетки.
Напротив, според мен, исляма е много удобна религия за олигархията.
Какво по-добро за олигархията от хора които са приучени още от малки да се подчиняват, да бъдат скромни, да не задават неудобни въпроси, да са мълчеливи и послушни.

А Атеизма не се страхува от нищо. За него Човека е най-вишето същество на света. Същество което не се подчинява на никого. Господар на вселената.  :)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Fotakiev i Pepi az ne vi se podigravam, a iskam da vi spasq ot nevejestvoto koeto se vselilo viv vas. Sibudete se be hora. Tova koeto pisha sa realni nesta. kak ne vi e napravilo vpecetlenie. ta vie se molite na nqkakvi licnosti jivqli nqkoga, moletese na otec-Eloah, taka kato vi e povelqval Iisus sis molitvata otce nash. I temata e prodiljenie na edna duga koqto q zakluciha blagodarenie na teb Fotakiev, ako ne si zabravil. Ne ti podhojda da lijesh nali uj si sveshtennik ili lijite pri vas ne sa grqh ot kazanoto ot pavel ce nay vajnoto e vqrata a drugoto ne e v znacenie.

Offline abc

• Forum fan
помакбг като партиен секретар си, когото го е страх да види шаренията на света от страх, че не може друго да прави  ;D  Ти не спираш да се подиграваш напоследък, но пък за сметка на това си циничен. В наръчника ти за работа с масите пише да не поругаваш чуждата религия. Казвал съм го май. Та ти цениш ли написаното в наръчника си или го ползваш като кърпа за бърсане? Според нуждата. Това черта на исляма е или лично твоя? Далече си от вярата помакбг. Кетап имаш, но душата ти куца.

Offline Шали

• Advanced member
Fotakiev i Pepi az ne vi se podigravam, a iskam da vi spasq ot nevejestvoto koeto se vselilo viv vas. Sibudete se be hora....

Нали ти бях благодарила по-рано. Пак ли?

...Това черта на исляма е или лично твоя? Далече си от вярата помакбг. Кетап имаш, но душата ти куца.

Лично негова си е. Сакън...да не се петни исляма с изключенията му, молим абс. Между другото, трябва да се радваш, че не си опоменат сред тези с невежото вселение  :D

Offline pomak BG

• Historian
Abc ti neznaesh kak se podigravam ili maj znaes edin pit mislq ce se oplaka na adminite ot podigrafkite mi kim teb, naricahte latinska azbuka, deto uj trqbva da si kirilica spored nacionalizma ti. Eto tova vece moje da go vizpriemash za podigrafka, onova ot gore e teologiq. tazi nauka e dalec ot tvoite amatorski vijdaniq za religiq. Vij s fotakiev po lesno moje da se razbereme nali sme kolegi, za pepito neznam ama nqma da se ocudq ako i ty ne e nakakva posushnicka ili igumenka ili naj dobriq variant zavirsila seminariq ili bogoslovski fakultet.

Offline abc

• Forum fan
помакбг объркал си се. По принцип. Включително и последния ти пост е пропит с дребнодушие.  Твоята наука е далече от всички науки, да ме прощаваш и затова си ми далечен като човек на науката. Ким мен подигравки на тема латинска и не латинска азбука няма как да отправиш, защото азбуката не е обида. За теб обаче и азбуката и граматиката са мръсни неща  ;D

С прости думи твоята дребна заядливост и омраза към християнството и българите християни лична черта ли е, черта на исляма ли е или просто ти го ползваш за нуждите си? Или едната религия ти е останала като реализация, демек ако я махнем и ще останеш безработен ;)

Offline isa71

• Forum fan

А Атеизма не се страхува от нищо. За него Човека е най-вишето същество на света. Същество което не се подчинява на никого. Господар на вселената.  :)

Offline Hat

• Moderator

Да се твърди за някакъв страх от исляма е смешно.
Погледнете реално ситуацията. Навсякъде където има преобладаващо мюсюлмани или има гражданска война или се източват природните им ресурси и правителствата са марионетки.
Напротив, според мен, исляма е много удобна религия за олигархията.
Какво по-добро за олигархията от хора които са приучени още от малки да се подчиняват, да бъдат скромни, да не задават неудобни въпроси, да са мълчеливи и послушни.

Някаде пишат,че си свещеник ти казваш,че не си това няма голямо значение според мен.Начина ти на мислене е странен за мнозина но той си е твой и ти отстояваш позицията си добре.Лично аз смятам,че твьрденията ти за атеизма са плод на временно увлечение и ти рано или кьсно ще прозреш истината.Айзьк Азимов един добьр писател фантаст убеден атеист казва,че и най убедените атеисти променят мисленето си с напредването на вьзрастта с наближаването на сетният им час и срещата сьс сьздателя им и Господар на вселената чак тогава човек разбира,колко е малак и жалак и неистово започва да тьрси някаква опора.Смятам обаче,че света има нужда и от такива,като теб.

Offline Шали

• Advanced member
PomakBG, очаквам през следващите години да поработиш върху себе си и да се самоанализираш и ако намериш отговор на въпроса, защо ислямът ви превръща в надменни и възгордяли се човеци, да го споделиш с мен.

amatorski vijdaniq za religiq
Опазил Бог от такива със "специализирани виждания за религия" от твоя сой :-\
Имам достатъчно скъпи и ценни приятели и познати мюслими, за да не се подведа към омраза от тебеподобни. И не че нямам "критика към исляма" в няколко насоки, а нямам ни най-малко желание за такива дискусии. Всеки нека върви по пътя си. Пожелавам ти по-добро сърце :-*

Не ще коментирам банановата обелка, която пак си хвърлил на уличката. Сега да давам целия стих на ап. Павел, при все че никой тук не го интересува Православието...

Нали знаеш "Отче наш" на изуст ;) - "...с думи, дела и помисъл...". Та, остави човеците да ни преценят по думите и делата ни,  помисъла само Бог го знае.

Offline ivetko

• Senior member
  • Животът е кратък, изкуството - вечно!
ПомакБГ - за теб, с най-добри пожелания:

• Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед, що не звънти, или кимвал, що не дрънка.
  • И ако имам пророческа дарба и зная всички тайни и всяко знание, и  ако имам всичката вяра, така че и планини да премествам, а любов нямам,  нищо не съм.
  • И ако раздам целия си имот за прехрана на бедните и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, нищо не ме ползва.
  • Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее,
  • не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не мисли зло,
  • не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
  • всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.
  • Любовта никога не преминава; обаче пророчества ли са, ще се прекратят, езици ли са, ще престанат, знание ли е, ще се прекрати.
  • Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме,
  • но когато дойде съвършеното, тогава това, което е частично, ще се прекрати.
  • Когато бях дете, като дете говорех, като дете мислех, като дете отсъждах. Но когато станах мъж, прекратих детското.
  • Защото сега виждаме неясно, като в огледало, а тогава ще видим лице  в лице. Сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и аз  съм бил напълно познат.
  • И така, остават тези трите: вяра, надежда и любов; но най-голямата от тях е любовта.“(Апостол Павел)

Offline pomak BG

• Historian
Как ви дойде на акъл, че аз ви мразя или от безисходица го казвате. Аз не мразя човек който не познавам. Мразя лъжците, клевениците, позмазвачите за материални облаги, хора които са готови да продадът и майчното си мляко и пр. както виждате никаде не споменах национална принадлежност и пр. Ако сте от тях ще ви мразя, но сигурно не сте. Всичко останало е теологичен спор нищо друго.

Offline ivetko

• Senior member
  • Животът е кратък, изкуството - вечно!
Ура! Край на теологическите спорове!!!

Offline fotakiev

• Forum fan
Fotakiev i Pepi az ne vi se podigravam, a iskam da vi spasq ot nevejestvoto koeto se vselilo viv vas. Sibudete se be hora.  
Хюсеин Мехмед(pomak BG),
Сигурно вече десет пъти се правиш на бого докоснат ,като натрапваш на християните  наставления и забележки.Ако и ти си пророк и си посетен от някой ангел не ни го спестявай и ни го кажи,иначе ставаш параноик, груб,невъзпитан,ценичен и фанатичен и влизаш така в категория "кофти" човек.При положение,че никой не те е питал за християнството,ти все натам се насочваш и се стараеш и нас да насочваш.Ако искаш да те приемаме на сериозно трябва да станеш православен свещеник,дякон или поне да се кръстиш,защото сега като имамин и мюсюлманин не разбираш абсолютно нищо от християнство и от духа на православието.Естествено,ще кажеш,че всъщност искаш да ни направиш мюсюлмани....
ЗА да станем мюсюлмани,трябва:
1.Да приемем Мухаммед за пророк
2.Да приемем Корана за божествена книга
3.,Да започнем да приемаме мюсюлманите като богоизбрани следователно християните и всички други за по-лоша категория хора
4.,Да се молим по пет пъти на ден в посока черният камък в град Мекка
5.Да спрем да четем и тълкуваме Библията,защото фалшива,преправена или неистинска,защото ако продължим да четем,ще се объркаме и ще видим,че Корана и Библията са взаимно несъвместими,а исляма твърди че е продължение на Библията
6.Да забравим какво ни е учил Христос,а да гледаме какво ще ни учи Мухаммед,защото двете учения са различни като черното и бялото и няма как двете заедно да ги следваме
7.Да можем да се женим,за повече от една жена ,като може и някой от жените ни без проблем да е на шест години примерно
8.Да можем да удряме жените си
9.Ако умрем в името на Аллах ,ще сме директно в рая
10.Да забравим,че Бог е любов и да приемем нашата вяра, като  безрезервно подчинение или покорство към Аллах,защото думата ислям означава подчинение или покорство.
11.Ако искаме Бог за чува молитвите ни ще трябва да казваме думата Бог на арабски като го наричаме Аллах.Като се молим,ако бог иска да чува по-добре молитвите ни,ще трябва да ги казваме на арабски.
12.Да започнат жените да носят забрадки и да се покриват

Имайки в предвид само тези моменти, се налага да ти кажа,че се чувстваме добре християни и за нас е абсурдно да приемем горе посочените неща.
Затова не си прави труда и не се хаби!Не смятаме,че сме заспали,че да ни събуждаш.Смятаме,че фанатизма е еднакво лош, както и атеизма и се пазим от него....  

Tova koeto pisha sa realni nesta.
Единственото реално нещо е,че образите на светиите много често не са истински.Няма как да се знае как са изглеждали и затова иконографите рисуват когото харесат или както решат.Всичко друго не е реално,защото за нас няма значение дали иконата е хартиена,дървена,рисувана,печатана,метална,цветна,чернобяла,с истински образ или с друг образ.Иконата е само и единствено средство за подбуждане към молитва.

ta vie se molite na nqkakvi licnosti jivqli nqkoga, moletese na otec-Eloah, taka kato vi e povelqval Iisus sis molitvata otce nash.  
А ти не се ли молиш на жена ти да  ти помогне,когато имаш нужда?Не се ли молиш на мюфтииството да те подкрепи за това или онова?Не се ли молиш на приятел да се помоли за теб?Правиш го и затова не бъди лицемерен!
Когато се молим на светии,го правим ,защото знаем,че те са в рая и могат да се помолят за нас.Нищо повече!!!Ако досега не си знаел,беше редно да попиташ,а не да се подиграваш.
Относно молитвата "Отче наш"....Кой ти каза ,че не я използваме и не се молим?Това е най-главната молитва и всеки християнин я знае и казва.

I temata e prodiljenie na edna duga koqto q zakluciha blagodarenie na teb Fotakiev, ako ne si zabravil.
Не! Заключиха я,заради теб!Тине спря пак да обиждаш и "наставляваш".Ти след няколко призива и накрая предупреждения продължи както си беше решил.Темата бе заключена,за да не продължава започващото,а ти реши съвсем цинично да продължиш,като отвориш тази тема,ако си забравил,да ти напомня.

Ne ti podhojda da lijesh nali uj si sveshtennik ili lijite pri vas ne sa grqh ot kazanoto ot pavel ce nay vajnoto e vqrata a drugoto ne e v znacenie.

Даже и тук си лъжец и пак циничен!!!
Аз не лъжа и не съм свещеник,а ти лъжеш и си имамин.Не те ли е срам да го правиш като си духовно лице, и като всеки може да види,че ти си отворил темата?

Та всички тези черти в поведението ти лични ли са или така смяташ,че трябва да се прави според исляма?

Offline Шали

• Advanced member
... Мразя... Ако сте от тях ще ви мразя...

Eдна от причините да сме "ние" и "вие" до последния си земен ден  ;) - "омразата" от гледна точка на едната и на другата религия.
Споровете с какво са полезни? Да се повтаря за "идолопоклонничеството", ние пък да попитаме за живота на Мухамед и възрастта на жените му и т.н и т.н.

12.Да започнат жените да носят забрадки и да се покриват
Moже би ще се съгласиш, че този казус и въпроса за обрязването, имат по-широко и свободно тълкуване от християните относно намерение, изпълнение и пожелателност.