Author Topic: Eзичеството  (Read 23354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Serif mkd

• Adviser
Eзичеството
« Reply #15 on: March 28, 2010, 01:30 »
Blagodaram brato.Se nadevam deka ce se drzite do temata.Vo sprotivno ce me primorate da go storam ona sto najmalku go sakam:Brisenje na postovi !Pozdrav i Selam!

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Ynt: Eзичеството
« Reply #16 on: March 28, 2010, 09:50 »
Teзи, които вярват в магически сили на предмети, растения, отдават им култ и не почитат един Бог.

Ние в джамиите не се занимаваме с вас, а вие не само в църквите (пример Боян Саръев), но и на всякъде другаде се занимавате с нас помаците. Нима вие не примамвате хората, като преписвате магически сили на иконите си, като говорите че те изцерявали и страдали като хората, дори и че плачели. С такива претенции бяха и предишните жреци на идолопоклоническите религии. Мисля че си чувала за фетишизъм и анимизмът. За да привлече жрецът джин към някой идол, той го намазвали с кръв, мас, урина или спирт. Като напръскването с кръв ставало и чрез жертвоприношение. Фетишизъм е термина с който се изразявало идолопоклонничеството, а анимизмът е вярата, че джинът живее в идолът. При вас се получава нещо подобно, обаче тук джина се нарича свят дух. Да не говорим какви работи правят протестантите с този свят дух. За статуетките виж католическите храмове, не случайно съм го отбелязъл.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #17 on: March 28, 2010, 11:20 »
Ние в джамиите не се занимаваме с вас, а вие не само в църквите (пример Боян Саръев), но и на всякъде другаде се занимавате с нас помаците. ...

В църквата (за сградата говориш, нали) миряните НЕ разговарят. Там не е място за вдигане на шум или бъбрене. Когато е празник всеки честити, но понякога и само с покланяне на глава. Никога не съм чула да се говори за ислям или пък да се правят планове за обръщане на хора. И не съм голословна, а лично съм била поставена в такава позиция и никога не се и няма да се възползвам от моментна слабост в нечия вяра, за да предложа животодаващата моя такава.

... Нима вие не примамвате хората, като преписвате магически сили на иконите си, като говорите че те изцерявали и страдали като хората, дори и че плачели. ...

Иконите сами по себе си нямат никакви магически сили. Чудесата са резултат на силната вяра и живот в нея.

...За да привлече жрецът джин към някой идол, той го намазвали с кръв, мас, урина или спирт. Като напръскването с кръв ставало и чрез жертвоприношение....
Тези дяволски магически подходи са известни само на теб. Как стои въпроса с магиите в исляма?

...При вас се получава нещо подобно, обаче тук джина се нарича свят дух. Да не говорим какви работи правят протестантите с този свят дух....
Светият Дух няма нищо общо, даже и подобно на това, което си представил ти. А протестантите няма какво да ги засягаш, защото са деноминация, която не познавам. Между другото, точно дискусиите между православни и протестанти използвате вие ислямските теолози, за да взимате наготово въпросите оттам, защото не знаете нищичко за православието ;)

И тъй като темата е "Езичество" нека честните мюслими да развият тук езическите отклонения в практикуването на ислям в България  :)

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #18 on: March 28, 2010, 11:34 »
Как стои въпроса с магиите в исляма?

В Исляма абсолютно е забранено да се прави и вярва в магия. Това просто е забранено (харам), който е по-запознат нека, да допълни и да обясни повече.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #19 on: March 28, 2010, 11:40 »
В Исляма абсолютно е забранено да се прави и вярва в магия. Това просто е забранено (харам), който е по-запознат нека, да допълни и да обясни повече.

Да, Сюлейман и аз съм почела и знам, че на теория е така. Но ПомакБГ не разглежда истинския смисъл на християнските символи, а подмята разни внушения, които действително съществуват. Това си е подмяна от където и да го погледнеш.
По повод магиите, ти нали си от Чеч-а и отлично знаеш за магиите на ходжи там. И не само там! В Курана има айети (ако греша в думата се извинявам) за разваляне на магии...

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #20 on: March 28, 2010, 12:21 »
Пепито е права- магиите са забранени от Корана!
 Питам тук дето знаят повече ,да ми кажат защо и в днешно време се ходи по Ходжи за разваляне на магии,за правене на магии.нали е Забранено а го има и днес!
Какво е редно да се направи според религията ни- Исляма!!!

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #21 on: March 28, 2010, 12:33 »
По повод магиите, ти нали си от Чеч-а и отлично знаеш за магиите на ходжи там. И не само там! В Курана има айети (ако греша в думата се извинявам) за разваляне на магии...

Пепито, мисля, че грешиш за айетите в Корана, там няма молитви за разваляне на магии. Единственото което съм чувал от Корана за магиите е, че този които  прави магии, и този който ходи да му развалят магия и двамата са неверници!
 Ако сам трябва да тълкувам това, според мен, Корана ни известява, че магията не съществува, или по-точно ако вярваш в Аллах, то никаква магия не може да те сполети.
  А за ходжите в Чеч-а, Да има такива които използват Корана, за премахване на магии. но дали точно може да се каже магия - незнам. По- скоро някакъв вид лечение (душевно),въпреки това аз неодобрявам тази практика, интересвното обаче е че идват хора от далече и повечето намерили лек, идват отново. Тази практика я правят по-старите ходжи. Новите, (скоро завършили в Саудитска Арабия, Турция, Кувейт и др.) отхвърлят тази практика и самите те казват, че това е харам. А на тези които все още се прехранват от това, само Аллах знае дали е за добро или лошо.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #22 on: March 28, 2010, 13:42 »

Какво е редно да се направи според религията ни- Исляма!!!
Четене на айет ал-Курсий
 Който прочете този айет сутрин, то той ще бъде защитен  до вечерта, а този, който го прочете вечерта, ще бъде защитен  до сутринта”.
Пратеникът на Аллах салляллаху алейхи ве селлем, е казал:  “Този, който е прочел айет “ал-Курсий”след задължителната молитва намаз, ще бъде под защитата на Аллах до следващата (задължителна) молитва намаз.”  
Сура Ал-Фалак
„Разсъмването“, е 113та сура от Корана,
В сурата се иска защита от разнообразни злини и лоши неща, като мрака на нощта, завистта, магии и уруки. По традиция тази сура се рецитира над болен човек или преди лягане.

,,СУРА 113. РАЗСЪМВАНЕТО (АЛ-ФАЛАК)

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Кажи [о, Мухаммад]: “Опазил ме Господът на разсъмването

2. от злото на онова, което е сътворил,

3. и от злото на тъмнината, когато настъпи,

4. и от злото на духащи по възлите [магьосници],

5. и от злото на завистник, когато завиди!”

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #23 on: March 28, 2010, 14:30 »
Сура Бакара/102 айет.

И последваха онова, което сатаните разправяха против владението на Сюлейман. И не бе Сюлейман неверник, ала сатаните бяха, учеха харата на магия и на онова, което във Вавилон бе низпослано на ангелите Харут и Марут. Не учеха никого докато и двамата не му кажат: "Ние сме само изпитание, тъй че не ставай неверник!" И /хората/ се учеха от тях как да разделят мъжа от жена му, ала с това не вредяха никому, освен с позволението на Аллах. И се учеха на онова, което им вреди, а не им е от полза. И знаеха, че който го избере, не ще има дял за него в отвъдния живот. Колко лошо е онова, за което продадохе душите си, ако знаеха!

Еврейски магьосник е направил магия на пратеника с.а.в. и по тази причина са низпослани последните две сури в корана - "Ан феляк" и "Ан нас" които, когато ги казваме сме предпазени от всяко зло, а не прескачането на огньове, обтриването с разни билки, целуването на предмети и редица други езически ритуали.
Все още има грешни практики, сурите да се изписват и да се носят в "амали", "муски" което не е правилно, а трябва да се изричат от потърпевшия, за да има "освобождаване".

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #24 on: March 28, 2010, 17:34 »
Много правилно gece yolcusu. В усновата на магиите стоят джиновете-сатани. Те са тези които внушават и разделят мъжът от жената, но както се казва в аета, чрез позволението на Аллах. Значи по някога магията може и да не подейства, ако Аллах не пожелае това. Тук трябва да не забравяме и следното, че всяко добро и лошо в съдбити на хората е за испитание на хората. Следователно и тези магии са за изпитание. И там в горепосочените аети се казва, че изпитание за хората били и научаването на тези магии. Първо ангелите ги съветвали, че ако поискат да научат магиите, ще станат неверници и въпреки това онези вавилонци, подобно на сегашната мода, ги възприели за нещо актоално за това време и ги учели. Не случайно и голяма част от жреците им били специалисти в тази насока. така наречените магии, били прокарани в исляма чрез суфизма. Това течение възприело цялата култура на Близкия изток и му предала един мюсюлмански облиг. Вникването на магиите в исляма чрез суфизма е пак по желанието на Аллах. Това е за наше изпитание. невежите които мислят че свяка арабско писмо е свързано с корана го внедряват сред хората. Интересното обаче тук е че привържаниците на тези муски, амалии и пр. повече са членове на християнството отколкото на исляма. Това се отнася и за гадателството в Йълдъзнаме от същия вид невежи "ходжи".

Но магьосничесвото не е характерно само за мюсюлманите както се изрази Пепито. Тя може би не е запозната добре но съществува една християнска литургия на св. Секер, действието на която е свързано с така наречената черна магия.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #25 on: March 28, 2010, 18:51 »
Идолопоклоници, като християните дето се молят на изображения и статуи в православните и католически храмове.

Прилагаш такийе, ходжа.

Езичници, са всички които не ползват един от трите "свещенни езици" от триезичната догма.
Тези "свещенни езици" са гръцки, латински и иврит. Само на тия езици е било позволено да се преписва и проповядва бибията. В този смисъл арабите с техния език и писменост, китайците и японците с техните иероглифи, българите и славяните и т.н. са били езичници.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #26 on: March 28, 2010, 19:04 »

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #27 on: March 28, 2010, 20:36 »
Обаче след като превели Библията на църковно-славянски и престанали славяните да бъдат езичници хахаха. Много умно. Така и останалите. Сега в света вече няма езичници.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #28 on: March 28, 2010, 21:05 »
...Интересното обаче тук е че привържаниците на тези муски, амалии и пр. повече са членове на християнството отколкото на исляма.
Но магьосничесвото не е характерно само за мюсюлманите както се изрази Пепито. Тя може би не е запозната добре но съществува една християнска литургия на св. Секер, действието на която е свързано с така наречената черна магия.
Муска с изписани сури носят християните, така ли

Литургията в православните храмове е на Св. Йоан Златоуст, така че, сигурно визираш някакви секти (а и няма изобщо такъв светия, а и какъв светец би бил един магьосник  ???) Доуточнявай се като споменаваш християнството, щото има разлики в деноминациите, а сектите едва ли са по силите някому да ги изучи всичките с всичките им откачатости. Напоследък се заговори за четене на Киприянови молитви, които обаче само свещеник изчита и които са за разваляне на магии. Аз по-скоро нямам интереси в тази посока и не знам подробности.

Неприемливо е да се слагат пари по иконите, да се лепят ръце, да се слагат бележки с желания, да се бърка дядо Коледа с празника Рождество.  ;)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #29 on: March 28, 2010, 21:40 »
Не поругавай религията на другите за да не поругаят твоята помак БГ.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42