Видях колко си историк,а и колко си теолог.
Не знаеш елементарни неща!Ама съвсем основни неща,като това,че дева Мария не е богиня и това,че на Петдесятница Светят Дух слиза над апостолите във вид на огнени езици ,а не както казваш:"им се явили огнени езици".
Никаде не съм казвал че дева мария била богиня. Ако четеше дискусиите щеше да видиш, че за това заобиколно беше споменато от Балканджията, като по този начин искаше да каже, че празника бил езически и пр. Или тебе само мойте постенги те вълнуват?
Ако наистина много добре си запознат с темите, които се обсъждат тук за свободната воля и пр. ,щеше също да знаеш ,че християнството е учение на духа и вярата,а исляма е религия на закона.
Ти си запознат много по-малко с исляма, от колкото аз със християнството изглежда.
Клипчето според мен е добро, защото показва в части християнското мислене. Имаше нужда от това клипче, защото клипчето което пусна ти ,беше много пошло (да се преведе на разбираем език) и измъчено (за нас християните). Един от въпросите по спомен беше:"Как така Иисус е Бог, като той е живял на земята, как на небето ще остане без Бог?" .
Слаба ти е паметта прегледай пак клипчето за да зададеш въпроса си правилно. Не беше ли как така като Иисус е умрял и пр?
Аз те приканих да дискутираме,но ти нищо не засегна.Всъщност обикновенно до същинска дискусия не се стига.....защо ли е по лесно да се клевети отстрани и да се отбягва разнищването...
Нямаше да реагирам и пиша така,но твоето поведение го провокира.Няма да пропуснеш шанс да покажеш грешният път и вяра на християните.
Добре, мисли си и говори така,но тук не е джамия.Тук има и християни и се поставяш в положение да отговаряш и заставаш зад думите си,ако са лъжа!!!.
Виждам какво е тук, обаче не видях да ми се задават въпроси, а пък за дискусия никой не ме е приканивал.
Както веднъж сам се определихте за муджахидин, г-н муджахидин Хюсейн Мехмед, (тук трябва да е точка май) Вашето отношение към християните и християнството все повече ме притеснява.Подигравателният тон бе напълно излишен,освен ако просто сте нямали какво друго да кажете.
Самата тема е провокираща, не аз.
Ако сте завършил теология в България,как изобщо са Ви издържали нервите да стоите на лекции?Богословието в Българските университети е основно ортодоксално насочено.Имайки в предвид показаното отношение към християнството и актуалната ви религия се чудя за причините на записването Ви там...... А понеже правите основни грешки,който ако бяхте завършили там не бихте ги правили и това събрано с гореказаното смятам,че сте завършили другаде, а това другаде според мен са ви научили с пропуски за християнството,защото е било с ислямска насоченост.
Казвам всичко това,защото за н-ти път парадирате,че много знаете за религиите тъй като сте теолог,а добре че само Вие сте такъв....
А вие сте си взели изпита по Логика без никакви проблеми. Дори мога да кажа, че бихте могли да бъдете и асистент на някой известен лектор по Логика.
Имах желание да уча магистратура християнска теология, но не съм бил кръщаван. В ВИИ не питаха този и онзи дали са обрязани и с какви имена са, но както и да е.