Фотакиев темите които се обсъждат тук за свободната воля и пр. аз ги знам много добре. Мисля че не си забравил че освен историк съм и теолог.
Видях колко си историк,а и колко си теолог.
Не знаеш елементарни неща!Ама съвсем основни неща,като това,че дева Мария не е богиня и това,че на Петдесятница Светят Дух слиза над апостолите във вид на огнени езици ,а не както казваш:"им се явили огнени езици".
Ако наистина много добре си запознат с темите, които се обсъждат тук за свободната воля и пр. ,щеше също да знаеш ,че християнството е учение на духа и вярата,а исляма е религия на закона.Клипчето според мен е добро,защото показва в части християнското мислене.Имаше нужда от това клипче,защото клипчето което пусна ти ,беше много пошло и измъчено.Един от въпросите(по спомен) беше:"Как така Иисус е Бог ,като той е живял на земята, как на небето ще остане без Бог?" Например на този най-елементарноинфантилен въпрос искаш ли отговор?Отговора е ,че Бог може да бъде където си поиска и може да прави каквото си поиска.Той е навсякъде!Когато Бог е говорил с Мойсей, да не би да е бил зает с него и да е липсвал другаде?
Аз те приканих да дискутираме,но ти нищо не засегна.Всъщност обикновенно до същинска дискусия не се стига.....защо ли е по лесно да се клевети отстрани и да се отбягва разнищването...
Нямаше да реагирам и пиша така,но твоето поведение го провокира.Няма да пропуснеш шанс да покажеш грешният път и вяра на християните.
Добре, мисли си и говори така,но тук не е джамия.Тук има и християни и се поставяш в положение да отговаряш и заставаш зад думите си,ако са лъжа!!!
Презнавам че не съм го ислушал до край, но на мен особенно ще ми е интересно да чуя тези теми от един християнски учен, та дори и философ да е той. Независимо, че много от това което ще се каже аз добре го знам. Няма тема в християнстото която да не започва с грехопадението и която не завършва с искупителната жертва на Иисус. Нищо ново под слънцето.
Както веднъж сам се определихте за муджахидин, г-н муджахидин Хюсейн Мехмед,
Вашето отношение към християните и християнството все повече ме притеснява.Подигравателният тон бе напълно излишен,освен ако просто сте нямали какво друго да кажете.
Ако сте завършил теология в България,как изобщо са Ви издържали нервите да стоите на лекции?Богословието в Българските университети е основно ортодоксално насочено.Имайки в предвид показаното отношение към християнството и актуалната ви религия се чудя за причините на записването Ви там...... А понеже правите основни грешки,който ако бяхте завършили там не бихте ги правили и това събрано с гореказаното смятам,че сте завършили другаде, а това другаде според мен са ви научили с пропуски за християнството,защото е било с ислямска насоченост.
Казвам всичко това,защото за н-ти път парадирате,че много знаете за религиите тъй като сте теолог,а добре че само Вие сте такъв...