За сега съм събрал 60 песни само автентични златоградски,отсега занапред ми предстои да издирвам още! ........ Имам интерес да продължавам да събирам песните, там където хората не са толкова стари и могат да ми кажат мелодията, да ги зауча, защото само така ще се съхранят. То е пълно сборници с песни, ама мелодиите? И друго, всяка песен е по истинска история, интерес ми е да запиша и историята и песента, кой я е измислил, има ли живи потомци на героите и така..... Аллах напреж и я след него и ще гледам да запазя една малка част от помашкия фолклор от златоградския регион!
БРАВО, Браво, с много поздравления и с много похвали за този труд по събиране на песните, мелодиите, имената на хората които ги помнят и дали са свързани с някаква местна история, което е още по интересно и за песента!
Ако, някога, когато се съберат достатъчно, в което се надяваме, че вярват и всички Помаци, че това все ще стане!
А, още по-впечатляващото и хубавото е, че са Автентични и с Истинските им имена, а не възродени и все още неосакатени!
И ако, неможе да се намери да се публикува в някое списание за Родопска култура, то вярваме, че ще може да стане и да се издаде и цял сборник за този труд, или в най-малкият случай, поне ще може да се публикува в някоя друго списание или интернет-книжка за Помашката култура!
Смело напред и нека Всевишния да помага!