Български > Фото-галерия
Стари снимки - Деридере
Metka:
абц. оставям настрани съпротивата ти да възприемеш голата истина,защото ние не сме виновни за това че българският народ мисли за себе си като народ със робско самочуствие.
абц, аз съм български гражданин , както и ти. И не правя разлика .
А ти в твоя горен пост правиш.
Алеко Константинов също е бил български гражданин раахметлията.
И аз в качеството си на такъв , не само че имам правото да живея толко свободно в тази страна колкото и ти , но сички заедно имаме право и да иронизираме да критикуваме.
Но изборът ти да не бъдеш съпричастен към Алеко е твой.
Ти си свободен като правиш този избор.
Изборът на по силния..
Аз съм будалата..
abc:
Всеки да се самоопределя както иска. Аз никога не съм твърдял, че българите са били роби в империята. Били са мачкани, тормозени, малтретирани, но не са били роби. Не прави мои заключения без да съм те помолил. Знам стремежът ти да си жертва.
Та кой народ няма митологизирани и измислени герои? Прост въпрос по начало без капани и скрити мисли. Кой?
И още един въпрос. Ако пуснем тема за Мечо Пух и там ли ще намериш къде да вклиниш размислите си за лошите християни и жертвите мюсюлмани в България. Пасивната агресия също е агресия. Метка.
Твоите постове често са в стил "Кой не скача е червен!" :D
Спирам до тук защото се отдалечихме от темата за снимките. Мустафа прави хубави снимки, но няма да му го казвам, защото и него го гонят все врагове.
tersid:
--- Quote from: Metka on December 29, 2009, 20:43 ---
Народът които не убива писатели като Алеко Константинов.
Просто Бай Ганю уби авторът си.
--- End quote ---
Тук някъде има неволна грешка. Не мисля ,че правиш аналогия .Убийството на Алеко не е планувано убиййците са чакали съвсем друг човек. А и едва ли някой е имал основателна причина да го убие.Между другото ,съгласен съм със абс ,че всеки народ си има измислени и митологизирани герои и антигерои ,по една или друга причина. Бай Ганьо е един от тях, във Франция напр.е Тартарен Тарасконски , тоест всеки народ си има по един такъв типаж.
Metka:
--- Quote from: tersid on December 29, 2009, 21:38 --- Не мисля ,че правиш аналогия
--- End quote ---
Ок, мисли си.
Аз пък мисля че си краен перфекционист.Знам много добре как е убит Алеко Константинов. Това че го знам , усети и абц, които ти подценяваш.
Но нима Бай Ганя е само един гол мит?
Ето и друг аналогичен случай от новата ни история, този път Бай Ганя в кожата на мутрите
--- Quote ---В деня, в който умря Георги Стоев, писателят знаеше, че няма да живее дълго. "Нещо ще се случи", каза Стоев на адвоката си, когато излязоха от кафене в София, малко преди обед миналия понеделник. Секунди по-късно Стоев лежеше смъртоносно ранен с три куршума на улица пред хотел
--- End quote ---
babait:
какви стари джамии какви пет лява булнувате.Първата снимка на пазарската джамия е от 1950г. а другата от 1972г. Така наречената "писана джамия " имаще вътре един зелен и един черен надпис на арабски , и тук там сини цветчета. "паметник на кОлтурата" построен 1930-1936г. И всеки златогратчанин посетил другата страна на границата благославя аллах ,че границата не е минала по на север
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version