Български > Фото-галерия

Стари снимки - Деридере

(1/5) > >>

babait:
Едната снимка не е от Златоград. До 1930г. не е имало джамия с минаре. Построениса след това с пари от Турция по един и същи проек(като клонинги) Ама това не изнася на кандидат ялучите да го напишат.

mustafa_b:

--- Quote from: babait on December 28, 2009, 21:31 ---Едната снимка не е от Златоград. До 1930г. не е имало джамия с минаре. Построениса след това с пари от Турция по един и същи проек(като клонинги) Ама това не изнася на кандидат ялучите да го напишат.

--- End quote ---

Ти да не се връщаш от референдума в Швейцария? Джамия без минаре в рамките на Османската империя?! Интересно.

babait:
http://www.rhodopes-gallery.com/?q=node/98

mustafa_b:
Така е било в малките села. Но в градовете минаретата са били задължителни. На снимките джамията в Златоград изглежда стара и дори е обявена за обект с културно-историческо значение в общината.

tersid:

--- Quote from: mustafa_b on December 29, 2009, 10:21 ---Така е било в малките села. Но в градовете минаретата са били задължителни. На снимките джамията в Златоград изглежда стара и дори е обявена за обект с културно-историческо значение в общината.

--- End quote ---
Така е Мустафа , аз доколкото имам познати от там знам ,че в града е имало три джамии с три минарета и незнам колко си мечити. Знам ,че двете джамии са съборени до основи заедно с минаретата около 70 те години, а на третата е съборено минарето.Бих казал и доста фрапанти неща,но нямам муза да опровергавам  babait -и. Както се вижда от снимките ,сградите наистина биха могли да бъдат защитени като обекти с културно историческо значение ,но няма как да стане.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version