Author Topic: Авторско право и pomak.eu  (Read 14714 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Авторско право и pomak.eu
« Reply #15 on: March 17, 2010, 03:57 »
В такъв един преломен момент за сайта ни осезаемо е да чуем нашите членове на Форума ни.

Каквото и да правим е свързано отчасти с нас и ежедневието ни!
Не отричаме наши слабости ,но и нека не се забравя труда ни както и всичко свързано със сайта всеки ден.

Въпроса с авторски права важи всеки ден за различни Медии и ТВ,Вестници...

Подигнах въпроса навреме защото наистина не искам сайта да се използва за комерсиални цели и хора тук добили известност чрез сайта www.pomak.eu  да забравят откъде са тръгнали.
В тази насока ние сме демократични и имаме уважение към наши съфорумници тук допринесли за сайта,искаме уважение също към нас!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #16 on: March 17, 2010, 09:03 »
 Не е редно искането всички авторски публикации да стават собственост на сайта.Това ще демотивира хората да публикуват тук или ще ги подтикне да извлекат финансова изгода от публикацията си.При липса на сключен договор между автора и дадена медия той би трябвало да си запази правото на собственост върху материала с всички произтичащи от това последствия.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #17 on: March 17, 2010, 09:05 »
Не е редно искането всички авторски публикации да стават собственост на сайта.Това ще демотивира хората да публикуват тук или ще ги подтикне да извлекат финансова изгода от публикацията си.При липса на сключен договор между автора и дадена медия той би трябвало да си запази правото на собственост върху материала с всички произтичащи от това последствия.
Съгласен съм с Кара Ибрахим. Аз съм на същото мнение.

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #18 on: March 17, 2010, 13:09 »
Подигнах въпроса навреме защото наистина не искам сайта да се използва за комерсиални цели и хора тук добили известност чрез сайта www.pomak.eu  да забравят откъде са тръгнали.
В тази насока ние сме демократични и имаме уважение към наши съфорумници тук допринесли за сайта,искаме уважение също към нас!

Абе, кажете си по-ясно къде ви стяга чепика  ;)
Недейте го усуква по килифаревски  ;D

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #19 on: March 18, 2010, 12:24 »
Предстои промяна в правилата на Форума!

Oтделна точка ще има за това при какви условия да се копира,цитира...като се посочи задължително източника в случая сайта ни.

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #20 on: March 18, 2010, 19:45 »
Моето мноение по  въпроса е сходно с това на караибрахим,ако всички авторски публикаций станат собственост на сайта , тогава какво става с правата на самият автор , мисля че  трябва да се вземе разумно решение за да няма ущетени и да не се спре публикуването на какъвто и да е материал в сайта, добре е да има защита от копиране  на материали от сайта в други сайтове , в този случай е редно да се посочи източника , съгласна съм ,но все пак трябва и самият автор да има избор къде да публикува един и същ материал  едновременно .

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #21 on: March 18, 2010, 19:57 »
Фици,тук говорим за копиране  от наши членове които използват сайта pomak.eu за лични цели!

Това което се изисква е да се посочи източника- сайта ни!

Онези дето напуснаха не е от "Обич" към сайта,защото в трудни моменти  като не им уйдисва се изнесоха.

Мерси,сайта ни е международен и всеки сам за себе си избира къде да пише.

Това е свещенно право на избор на личноста.

Това което ние се опитваме е да дадем гласност съгласно Международните документи и законите на България.

Нашите членове за защитени тук в сайта,но е редно да се знае,че Форума е защитен и регистриран.

П.С- : Правата на самия автор са негови!
Всеки може да влезе в профила си и да изстрие  негови постинги или  предостави на други сайтове,така както направиха мнозина за съжаление без дори да кажат едно" БЛАГОДАРЯ на pomak.eu "
 Въпроса е- Да са се цитира източника на Инфо след разрешение на автора!

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #22 on: March 18, 2010, 20:17 »
Всеки може да влезе в профила си и да изстрие  негови постинги или  предостави на други сайтове,така както направиха мнозина за съжаление без дори да кажат едно" БЛАГОДАРЯ на pomak.eu "
 Въпроса е- Да са се цитира източника на Инфо след разрешение на автора!    -  С това съм съгласна напълно .

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #23 on: March 18, 2010, 20:23 »
Фицинка,по този въпрос и темата не е от вчера!

Въпроса опира до морал.

В Белия свят нещата са уредени със закон отдавна.Друг е въпроса за България,макар и да има Закон за авторски права.

Кой ги спазва питам.???

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #24 on: March 18, 2010, 20:32 »
Казано просто и ясно!
Сайта защитава членовете си и изисква всеки копирал от тук да посочи автора и източника.

Това е!

Ще залегне като точка от правилата на Форума.!!!  

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #25 on: March 18, 2010, 20:40 »
 Правилно!Автора и източника винаги трябва да бъдат посочвани,иначе се води плагиатство.А ако някой публикува един материал на две места,редно е да поясни това.Тогава отпада проблема COPY-PASTE

Offline tersid

• Adviser
« Reply #26 on: March 18, 2010, 20:40 »
Аз не съм съгласен да се копират моите постове където и да е другаде,без да ми се плати.И с този си пост обявявам ,че ако някъде за нещо си  ме цитират без да съм касирал парични знаци , тежко им и горко. :D :D ;) ;) :P :PТа дори и в този форум.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #27 on: March 18, 2010, 20:55 »
Правилно!Автора и източника винаги трябва да бъдат посочвани,иначе се води плагиатство.А ако някой публикува един материал на две места,редно е да поясни това.Тогава отпада проблема COPY-PASTE

Съгласен Караибрахим,нали затова даваме гласност,това се опитвам да обясня!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Re: Ynt: Авторско право и pomak.eu
« Reply #28 on: May 27, 2010, 07:55 »

Съгласно правилата на Форума и сайта  pomak.eu e -  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО посочване на източника.

sirrio

• Guest
Re: Авторско право и pomak.eu
« Reply #29 on: May 27, 2010, 13:18 »
Законът за авторското право защитава даден интелектуален продукт (музикално произведение, поезия, проза, филм и т.н.) срещу разпространението му без съгласието или в ущърб на неговия автор. Аз тук във форума не виждам някой да е измъдрил такъв интелектуален продукт, че да претендира за авторско право - това че си си написал мнението в някой форум не означава че имаш авторско право срещу copy-paste на същото, просто защото това не е интелектуален продукт!
От друга страна, ако авторът сам е поместил своя интелектуален продукт в интернет на общодостъпно място, то той автоматично се отказва от авторското си право и не може да има бъдещи претенции срещу разпространението на този интелектуален продукт. Не е нужно сега да откриваме топлата вода.
;)