Author Topic: Πομάκοι στην Ελλάδα - Помаците в Гърция - Pomaks in Greece !  (Read 34503 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ivetko

• Senior member
  • Животът е кратък, изкуството - вечно!
Видеото, нещо не може да тръгне, да няма някакъв проблем при качването в страницата ?!?  ???
Стана ли?

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Стана ли?
За съжаление и след логване, отново не се получава, причината е може би е в моят компютър, ако може да се даде и директна връзка!  ???

Offline ivetko

• Senior member
Директната връзка е моят компютър :( Дай ми e-mail и ще ти ги пратя.

Offline ivetko

• Senior member
Предполагам, че може вече да се гледа.

Offline KaraIbrahim

• Moderator

Offline Hadj

• Adviser
  Чуден клип,ама озвучаването с Валентина на мен не ми се връзва защото  при помаците в Гърция гайдата не е популярна а и начина не пеене е по различен.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Благодаря, най-после тръгна и дори намерих и филмчето!
Това е 8-та част от филма за Помаците в Родопите - България и Гърция, изготвен и публикуван в "YuoTube" , като поредица от 1/8 до 8/8 части!  :)
Наистина много впечатляващ и изготвен сравнително неутрално от гледна точка на коментарите от представителите на двете държави (BG + GR) и още другите две тихо претендиращи за този народ от хора (TR + MK), разделен и пребиваващ в момента на всяка една от техните четири свещенни територии, търпящи върху тях да се разхождат почти свободно и свенливо онези невидимите Помаци, позволили си дори и без ничий разрешение да живеят постоянно там, отгоре на това да имат и претенции да бъдат себе си !  ;)   

http://www.youtube.com/results?search_query=pomaks+in+greece&aq=0

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
www.eduvinet.de/comcult/pdf/regiokonf/bg/cocbgtmf430.pdf
www.makedonskatribuna.com/PomaksGreecearticle.pdf

Държавният министър и вицепремиер на Турция Бюлент Арънч заяви „Турското правителство ще продължи да се бори на всяка една законна платформа за разрешаването на проблемите пред които е изправено турското малцинство в Западна Тракия.
Арънч, който замина на посещение в Комотини за участие във възпоменателните церемонии по повод 15тата годишнина от смъртта на създателя на партията за Приятелство, разноправие и мир в Западна Тракия Др. Садък Ахмет във втория ден от посещението си премина в Ксанти.

В Ксанти Арънч посети председателя на Консултативния съвет на турското малцинство в Западна Тракия и избрания мюфтия Ахмет Мете и Турския съюз на Ксанти.

Бюлент Арнъч, който след това посети село Ехинос бе посрещнат с възторг от турското малцинство. Арънч изрази задоволство от това топло посрещане.

В речта си Арънч каза „Положението на турското малцинство в Западна Тракия днес е много по добре в сравнение с миналото и изрази убеждението, че в бъдеще ще бъде още по-добре”.

Бюлент Аранч акцентува, че Турция както в миналото така и за напред ще продължи да подкрепя турското малцинство в Западна Тракия.
http://www.trtbulgarian.com/trtworld/bu/newsDetail.aspx?HaberKodu=b129790b-bb48-4706-b496-

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
www.eduvinet.de/comcult/pdf/regiokonf/bg/cocbgtmf430.pdf
www.makedonskatribuna.com/PomaksGreecearticle.pdf

Държавният министър и вицепремиер на Турция Бюлент Арънч заяви „Турското правителство ще продължи да се бори на всяка една законна платформа за разрешаването на проблемите пред които е изправено турското малцинство в Западна Тракия.
Арънч, който замина на посещение в Комотини за участие във възпоменателните церемонии по повод 15тата годишнина от смъртта на създателя на партията за Приятелство, разноправие и мир в Западна Тракия Др. Садък Ахмет във втория ден от посещението си премина в Ксанти.

В Ксанти Арънч посети председателя на Консултативния съвет на турското малцинство в Западна Тракия и избрания мюфтия Ахмет Мете и Турския съюз на Ксанти.

Бюлент Арнъч, който след това посети село Ехинос бе посрещнат с възторг от турското малцинство. Арънч изрази задоволство от това топло посрещане.

В речта си Арънч каза „Положението на турското малцинство в Западна Тракия днес е много по добре в сравнение с миналото и изрази убеждението, че в бъдеще ще бъде още по-добре”.

Бюлент Аранч акцентува, че Турция както в миналото така и за напред ще продължи да подкрепя турското малцинство в Западна Тракия.
http://www.trtbulgarian.com/trtworld/bu/newsDetail.aspx?HaberKodu=b129790b-bb48-4706-b496-

До колкото знам село Ехинос (Шахин) си е чисто помашко и нема и един турчин. Имам приятел от там.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
До колкото знам село Ехинос (Шахин) си е чисто помашко и нема и един турчин. Имам приятел от там.
Да, чисто Помашко си е селото, но да видим дали има поне един случай, някой друг освен Турските партии и политици и от БГ-то и от ТК-то, да са обърнали поне малко внимание на Помаците, било то най-малко от "кумова срама" в България, камо ли в Гърция, в Македония, в Албания или в Туркията?  ???
Май, че е немало и не се очаква скоро, май  да има!  :o   :(  8)
Даже и вчера по икиндия, "Ингилизите" дадоха едно рамо за подкрепа и разширяването на "Евроседенката" на югоизток, тъй, че туй са май са все хубави хаберьвье от медията за некои льюдье, без само на национальите и хамалитье!  ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Да, чисто Помашко си е селото, но да видим дали има поне един случай, някой друг освен Турските партии и политици и от БГ-то и от ТК-то, да са обърнали поне малко внимание на Помаците, било то най-малко от "кумова срама" в България, камо ли в Гърция, в Македония, в Албания?  ???
Май, че е немало и не се очаква скоро, май  да има!  :o   :(  8)
Даже и вчера по икиндия, "Ингилизите" дадоха едно рамо за подкрепа и разширяването на "Евроседенката" на югоизток, тъй, че туй са май са все хубави хаберьвье от медията за некои льюдье, без само на национальите и хамалитье!  ;)
Ами редно е и други да идат и да се заинтересуват от проблемите на хората там. Все пак с тях ни свързва много. Ти защитаваш тракийския произход на помаците, аз пък съм убеден че и българите християни са в по голямата си част са траки, омесени със славяни. Така че няма големи пречки за нормално общуване. Единствените пречки са създени благодарение на ненормалната политика на на България и на други балакански страни спрямо тези хора.

Offline isa71

• Forum fan
и българите християни са в по голямата си част са траки, омесени със славяни.

Расате колко пъти ти каза че няма славяни

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Ами редно е и други да идат и да се заинтересуват от проблемите на хората там. Все пак с тях ни свързва много. Ти защитаваш тракийския произход на помаците, аз пък съм убеден че и българите християни са в по голямата си част са траки, омесени със славяни. Така че няма големи пречки за нормално общуване. Единствените пречки са създени благодарение на ненормалната политика на на България и на други балакански страни спрямо тези хора.
Не, различните теории за произхода на етносите и народите са белятьта на нацията, или не и защото Помаците може да са истинските наследниците на старите траки или местният народ на Родопите,  нито дори и някога да не са били еднакви с Протоболгарите било дошли от Онгъла (Балкария, Кавказия) или от Ариана (Иран), или с некои други велики народи на Балкана, а повече май от това затуй-щото, че всяко болшинство стояло дълго време затворено в телени мрежи - (металически или духовнически), иска да съсипе малцинството, без да се вълнува от неговото малцинствено мнение като прави общо собрание и го сочи и порицава все за назидание с повод и без повод, с хамьут или с хомоть!     8) ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Днешните българи нямат нищо общо с протоболгарите, ама стига сме спамили че се отклонихме от темата.