Author Topic: Честит национален празник  (Read 10338 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Честит национален празник
« on: March 03, 2010, 17:11 »
Да ни е честит националният празник и нека свободни и заедно- християни и мюсюлмани, вървим напред!!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Честит национален празник
« Reply #1 on: March 03, 2010, 17:35 »
Балканджия,мойте уважения знаеш.
Но дали е истински празник за българина,за онези от нас които имаме деди и кости по гробищата на България.
Много спорен празник решен от политиците.преди беше 9 септември.
Спомням си как съм марширувал насила за 1 май,за 9 септември..
Според мен 3 март е насила празник от политиците,не вярваш ли!! Ок
Съединението на България и 6 септември е по светъл празник от всичко.!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #2 on: March 03, 2010, 17:39 »
Назми, и за мен е малко измислен празник и никой българин не го усеща като истински празник. Написах темата, за да могат всички наши съфорумници да си напишат мнението по въпроса. Лично според мен истинския национален празник на България трябва да е 24 май- деня на нашата азбука, нещо позитивно и добро което сме дали на света. И ако зависише от мен, 24 май ми бил Националният празник ан България!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #3 on: March 03, 2010, 17:42 »
 Санстефанският договор няма нищо общо със свободата и независимостта

"Имам доста сериозни резерви към датата 3 март като национален празник. Санстефанският мирен договор е плод на фантазията на граф. Игнатиев - един ярък панславист, който в прав текст в своите записки казва, че историческата мисия на Русия е да обедини славяните под свое ръководство върху развалините на Турция и Австрия. Изобщо не става дума за никакво освобождение".

Това заяви проф. Пламен Цветков - преподавател в НБУ, в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия, предаде КРОСС.

Той допълни: "Санстефанският договор няма нищо общо със свободата и независимостта, за която са се били българските опълченци и четници, тъй като това е един договор за безсрочната окупация на България от Русия. Наистина се предвижда, че ще има някакво автономно Княжество България, но в същото време се предвижда двегодишна руска окупационна администрация без никакъв международен контрол и няма срокове за изтеглянето на руските войски след изтичането на тези 2 години. Трети март ме дразни най-вече с излиянията по адрес на една имперска сила, която като такава не може да бъде освободителна. Всеки път на Трети март ми се напомня, че ние може би сме единственият народ, който нарича освободители собствените си завоеватели".

Проф. Цветков коментира и митингите на българските партии, визирайки най-вече партия Атака. Според него при Атака стои въпросът "коя нация имат предвид". По думите му те са апологети на всичко най-зловещо, което има в традициите на Русия. "Те са и антисемити, както е известно, а традиционно българите не са такива".

Източник от БЪЛГАРИЯ!  http://society.actualno.com/news_287600.html

Offline todor

• Avarage member
« Reply #4 on: March 03, 2010, 18:00 »
i istori4eski plan sled 3-ti mart Balgariq se prevra6ta prakti4eski vav feodalna teritoriq na Rysiq
No nezavisimo ot tova 3-ti mart sie edin golqm praznik za balgarina tai kato se slaga krai na tyrskata vlast nad 4ast ot balgarite
tva e edno novo na4alo i 6ans za Balgariq da sa6testvyva i procaftqva bez podtisni4sstvoto na tyr4ina ...
4ESTIT PRAZNIK NA VSI4KI !!!!!!!!!!!!!!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #5 on: March 03, 2010, 19:11 »
Вечна памет на всички загинали знайни и незнайни герои!

Offline Петя

• Senior member
« Reply #6 on: March 03, 2010, 19:27 »
Честит празник на всички! :)
И вечна памет на загиналите герои за свободата на България.

Offline todor

• Avarage member
« Reply #7 on: March 03, 2010, 19:29 »
 :) БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #8 on: March 03, 2010, 20:12 »
Време е да помислим кой е истинския ни национален празник на нашата страна? Нека дадем малко предистория. Нека пършо разгледаме  24 Май.
Когато Борис наложи християнството на народа го обля с кръв. Първо изби 52 рода боляри-cum omni prole sua, тоест със цялото им потомство като в латинската дума ПРОЛЕ се включват дори и слугите. След това с кръв и огън бе наложено на обикновенния народ, дори собствения си син Владимир ослепил. Толкова невинни хора са загинали, за да поеме България пътя избран от нейния владетел. Може би тази негативна енергия, това проклятие тегне все още над нас и ние все още изкупуваме греховете на Бориса??!!! Но същия този владел който обля страната си в кръв съхрани и запази славянската азбука, а синът му я разви и направи така, че България да се превърне в културния център на славянския свят. България светеше като светилник на изтока и пръскаше светлината си над сръбските вискоки планини, над безкрайните руски гори. Славяните имаха вече възможност да творят, да пишат и да четат на родния си език, със свои си букви. Пишеха първите букви от азбуката си- Аз Буки Веди(ти) (и) Глаголи(ти) Добро Ест, тоест АЗ БУКВИТЕ ДА ЗНАМ И ДА ГОВОРЯ ДОБРО Е! Това е най великото творение и постижение на България, че даде "На вси славяни книги да четат"
А каква дата е Трети Март. Датата на подписването на един мирен договор между две империи, който и двете страни са знаеели отлично че няма да просъществува дълго. България от Османска територия се превръща в руска такава- "Задунайская губерня". Един договор спечелен с цената на кръвта на хиляди невинни мюсюлмани и християни..... Нима този ден обединява нацията?! Аз мисля че не го прави а точно противното разединява я.
Нека се замислим дали тази, днешната България е тази България за която мечтаеха дедите ни? Къде е онази България която пръскаше просвета и книжнина, онази която приемаше прокудените народи онази която прие куманите, когато татарите ги разбиха? Къде е онзи народ, който приемаше другите народи живеещи при него като братя, който работеше яко и имаше висок морал? Няма ли ги, изчезнаха ли или заспаха??? Аз искам онази България на толерантността и на културата, онзи мирен и трудолюбив народ които бяхме в Средновековието. Нека се постараем пак да сме такива. Нека 24 май- деня на най великото ни творение- азбуката да бъде нашия национален празник!! Нека онези милиони деца на България прокудени по чужди земи от немотията тук да се завърнат! През средновековието името българин се употребявало не толкова етнически, колкото като наименование на жителите на Българската империя без разлика в етноса, както всички жители на Византия са с наричали ромеи независимо от народността си. Нека името българин звучи гордо както през средновековието и то не заради войните ами заради културата на България, а не както сега името българин в цял свят да има негативен оттенък!

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #9 on: March 03, 2010, 20:12 »
Честит празник и от мен, поклон пред паметта на геройски загиналите за освобождението на България.

Offline todor

• Avarage member
« Reply #10 on: March 03, 2010, 20:26 »
 :) Balgariq e bila i 6te bade
ot 681g do razceta si,prez 9-10-11 vek Balgariq e minala prez mnogo...
o6te 150 godini ot osvobojdenieto nesa minali i vsi4ki iskat onazi balgariq koqto e bila nqkoga
neka iz4akame o6te pone 2 veka i da vidim kakva 6te e Balgariq ...
za 500 godini robstvo balgarskiq narod e varnat tolkova nazad spqmo razvitieto si 4e nee lesno da se postigne sa6toto sa tolkova kratko vreme...

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #11 on: March 03, 2010, 20:39 »
Честито, Честито!
Но, да видим какво става след 50 години, кой жив и здрав, тогава да пише!  ;)

Българският език изчезва до 50 години!, алармират учени от БАН- с видео
БЪЛГАРИЯ ОТБЛИЗО, ТОП СКАНДАЛНО.

До 50 години днешният български език ще се стопи напълно, а в ежедневната си реч ще използваме само англо-саксонски думи. Това твърди член-кореспондентът в Института за български език към БАН Емилия Пернишка. Според нейно изследване само за

http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-50-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0/

Offline ficinka

• Adviser
« Reply #12 on: March 03, 2010, 20:40 »
Жалко че нямаме толкова време 2 века за да видим резултатите , нормално е да искаме нещата да се развиват сега не след векове, съгласна съм с Балканджия името българин трябва да звучи гордо, с успехи с развитие ......но докато властта краде и урежда животът си с години напред какво се случва с обикновенните хора , какво ни остава освен една надежда че нещата ще са по-добри за напред ......

Offline todor

• Avarage member
« Reply #13 on: March 03, 2010, 20:48 »
jalko naistina 4e nqmame tolkova vreme da vidim dali naistina 6e se opravqt ne6tata
dori po nqkoga da ni se stryva 4e po zle nqma na kade,promqna ima i to kam po dobro
nqma nikva baza za sravnenie na 2010g s primerno 1952 g
rano ili kasno 6e se opravim ama nai nai 6ee kasno i to dosta kasno

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #14 on: March 03, 2010, 21:42 »
3 март е национален празник според мен, защото на 3 март 1878 г.  се признава българската нация, и се очертава модела на българската държава!