Author Topic: Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата  (Read 281868 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Не се учудвам, но като се има предвид, че в психиатриите ги натъпкват с разрешени опиати и това е единственото прилагано лечение...
Нужно е търпение, личен пример и възпитание - тия професии са призвание, но и децата не са лесни.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...

Както се вижда от редицата примери българската държава е капитулирала пред циганското малцинство.

Абсурд е да се говори за капитулация в случая.  Не съществува подобен проблем, който да иска държавата да го разреши и да не може, като се имат предвид многобройните механизми за това.  Следователно държавата просто не иска и отказва да се справи с проблема, а защо това е така е въпрос на отделна тема.

Нека не забравяме кои са най-активните и манипулируеми избиратели... 

Offline ibrahim65

• Moderator
Развяват отново Самарското знаме на Шипка

Христо Христов

20. Август 2011, брой 191

Копие на Самарското знаме ще бъде развято в неделя на връх Шипка по време на тържествата, посветени на 134-ата годишнина от боевете при връх Шипка. Репликата е изработена по инициатива на търновския клуб "Традиция", чиито представители ще вземат участие във възстановката на сраженията. Тя е точно копие на оригинала, като само дръжката е с тегло 25 кг и е осветена през пролетта на 2005 г.
Националното честване за отбелязване на 134-ата годишнина започва днес.
Между 90 000 и 100 000 души годишно се изкачват на връх Шипка, съобщи вчера директорът на Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа" Данчо Данчев. Той се оплака, че е трудно да се опази от кражби външната експозиция в парка. На Шипка имало полицейска охрана и СОТ. Данчев припомни, че въпреки охраната преди няколко години българи откраднали медната ламарина, с която е облицован Вечния огън.http://www.duma.bg/duma/node/19263

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Каква е връзката на последния постинг с темата за дискриминацията  ???  ???  ???

Offline Svetlina

• Forum fan
Слънчасване. ;D

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Човекът се е чудил къде да го публикува-аз бих го публикувал в тема новини.

Поздрави

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Тук вече сам си противоречите. Най-напред казвате, че от циганин до циганин има голяма разлика (ами добро утро,както се казва.  И от българин до българин има голяма разлика) и веднага след това пишете: "Докато не научим циганите "...стоп, стоп, стоп...
Кои сме тия НИЕ?  Ние, българиТЕ? А всички българи ли спазват закона? 
Защо не го кажете това изречение (че българската държава е правова и за всяко престъпление има равно по сила наказание) на президента Първанов, например?
Или на главния прокурор Борис Велчев?
Или на вътрешния министър Цветанов, който наруши  - и неведнъж, Конституцията на България? Или на предишния  министър на вътрешните работи - Румен Петков , който обядваше и вечеряше с оперативно интересни лица ? или на премиера Бойко Борисов?

И да не би циганиТЕ всички до един да са престъпници? Сам давате пример за роми, които живеят почтено. Как тогава си позволявате да слагате всички роми под общ знаменател и то под знаменателя на неспазващи закона? В България големите  престъпници са българи, не роми. И повечето престъпници пак са българи, не роми.

Съгласен съм с Дилмана.
 Виждате докъде доведе конфликта с циганите в Катуница. Конфликта стигна до истерия.Интересно е мнението на американския посланик за конфликта и отношението на държавата към малцинствата.

ВИДЕО–  Коментар на американския посланик Джеймс Уорлик за интеграцията на ромите у нас, шистовия газ и политическите скандали./...след 9 мин./

http://play.novatv.bg/play/254731/?autostart=true

Offline Jack

• Avarage member
  • Животът е кратък, наслаждавайте му се!
Семейство пребито от група в "Модерно предградие"

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4170391&page=2#commentsContent

Е дами и господа, правозщитници, продажни журналисти, какво става според вас? Нали циганите бяха страшно изплашени от протестите и не смееха да излизат от махалите?!?! Протестите още не са стихнали, а те вече пребиха цяло бългаско семейство, защото ИМАЛО НАГЛОСТТА ДА ПОПРЕЧИ НА НЯКАКВО СИ ЦИГАНЕ ДА ОГРАБИ СЪСЕДКАТА ИМ. Това ли са милите и хрисими хора представени от Вас, продажници....

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

Е дами и господа, правозщитници, продажни журналисти, какво става според вас? Нали циганите бяха страшно изплашени от протестите и не смееха да излизат от махалите?!?! Протестите още не са стихнали, а те вече пребиха цяло бългаско семейство, защото ИМАЛО НАГЛОСТТА ДА ПОПРЕЧИ НА НЯКАКВО СИ ЦИГАНЕ ДА ОГРАБИ СЪСЕДКАТА ИМ. Това ли са милите и хрисими хора представени от Вас, продажници....

Ponyakoga ciganite gi biyat predi da sa krali, ey taka prosto za profilaktika kakto moje bi da e v tozi sluchay. Tryabva da se izslusha i drugata strana, zashtoto tya pyrvo e yala kyuteka. ;)

Offline KaraIbrahim

• Moderator

Саморазправата никога не води до желаните резултати.
Ако хората си бяха викнали полицията да го залови на местопрестъплението,случаят  щеше да си остане в кримисводката като "заловен непълнолетен крадец".Явно обаче те са решили да го побият малко,"за да му дойде акълът друг път да не бара". Иначе не може да бъде обяснено как така двама души са го  държали,а той да вземе да се отскубне!И нали се сещате какво е казало на другите цигани?Най-вероятно нещо от сорта:"Едни българи искаха да ме колят!"Последствията са неизбежни.
  Ето защо не бива да се саморазправяме и после да ревем,че и с нас са се саморазправили.Трябва да се научим да разчитаме на полицията.И да я викаме не само когато нас ни бият и грабят.

Offline Rasate

• Forum fan
Викнали са полицията почти веднага,но е дошла чак след 20 минути-през този период цигането е избягало,дошли са другите-станал е кютекът и като са видяли патрулката са избягали. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Е то докато чакаш полицайте да се натъртят то ще се пенсионираш. ;D ;D ;D ;D ;D

От мястото на събитието,Расате. ;)

Поздрави

Offline Rasate

• Forum fan
Тази статия я по забравихме.Гледах един филм,ето и публикация от миналата година за него:

Според Майкъл Пейлин, половината население на България се състои от цигани!

На път е да се разрази нов скандал, подобен на случая с инсталацията на чеха Давид Черни който оприличиБългария на тоалетна.

Точно днес, когато нашата страна се опитва да получи подкрепа, за да влезе в Шенген, актьорът  от  комедийното шоу “Монти Пайтън”,  Майкъл Пейлин, който е и журналист,  натрапва мнението  за България като държава на циганите и чалгата.

Не, че чалгата не е навлязла достатъчно дълбоко в нашето ежедневие, но не може за една страна като България - с такава стара история, с подобни паметници на културата, с  толкова много кадърни хора, да се говори по този начин. И кой е Майкъл Пейлин да дава оценки за България?

На 15 февруари по телевизия Yesterday във Великобритания, е прожектиран филм на Пейлин, който прави тв пътеписи от света. Той пътешества през Румъния, Сърбия, Турция, България, Македония... Навсякъде Пейлин показва най-хубавите и интересни  страни на държавите, през които минава.

В своите филми той не прави паралел между отделните държави, а просто показва  плюсовете и минусите.  За Румъния, например, журналистът разказва, че е не само красива, но и модерна страна и отдавна е скъсала с комунизма.

Когато обаче, идва ред на България, коментарът е следният : “България е известна най-вече с това, че тук живеят много цигани. Те са около половината население”/?!/
Авторът на филма не  прави опит да покаже забележителностите на  страната ни и нейната столица, а поема направо към дома на Азис/!/.  На въпросите: ‘Ти ли си най-известният циганин в държавата?’ и ‘Има ли дискриминация към теб’,  Азис отговаря положително. Той смята, че цветът на кожата му е трън в очите на някои хора... И това го казва човек, когото гледаме постоянно по всички телевизии и предавания...

Филмът на Пейлин не продължава към Велико Търново, например, за да се видят дворците на нашите царе, а към Столипиново в Пловдив.  Журналистът е качен в каруца,  звучи чалга, показват се покъртителни кадри от стари панелки, боклуци и десетки цигани... И потресен англичанинът шепти към камерата: “Да се махаме оттук”...

Следва представяне на Турция, която, също като Македония и Сърбия, е показана в прекрасна светлина,  като  страна с богата култура...

За този филм алармира  в  електронното издание “Подземна медия” писателят-публицист Мартин Ралчевски, който живее и работи във Великобритания.  Ралчевски,   възмутен,  се пита по каква причина  уважаваният  журналист  Майкъл Пейлин  е направил толкова лошо представяне на страната ни, в която има толкова стойностни неща.  Азис и Столипиново ли са най-емблематичните неща в България?

Мартин Райчевски се опасява, че като се има предвид  часът на излъчването  и популярността на програмата, вероятно поне още 5 милиона британци вечер мислят  като Пейлин.  Писателят е писал лично писмо до актьора. Ето какво казва той в него:

"....

Предполагам, че знаете, че България е по-стара държава от Великобритания. България има собствена писменост, много преди вие да имате такава. България е била християнска нация, когато вие сте били още езичници. Днес България има повече висшисти на глава от населението, отколкото Великобритания. България има блестящи учени. България има прекрасни курорти, зимни и летни. В България, примамени от нейните природни красоти, живеят около 4000 англичани. В България има прекрасни исторически сгради. Има живо наследство. Тоест България съвсем не е само циганска държава…

Моля ви да ми отговорите защо направихте този тенденциозен филм, който представи страната ми в тази ужасна светлина? Както и каква беше целта ви?

…С огорчение, Мартин Ралчевски”

michael's palins new europe - eastern delight

Michael Palin in Bulgaria, Plovdiv Gypsy districts & Антибългарски филм представя Пловдив като цигански град

http://tv7.bg/news/bodilnik/229122.html

http://www.bnews.bg/article-23943

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Българите са системно дискриминирани от контрольорите в градския транспорт в София за сметка на пътниците от ромски произход.

Такава жалба е подал в Комисията за защита от дискриминация жителят на столичния жк "Дружба" Пламен Иванов срещу Центъра за градска мобилност.

Делото по казуса ще се гледа по същество на 9 май.

"На клиентите, които са от български произход, се изисква заплащане на билет или абонаментна карта, а на тези от цигански произход не се изисква", пише Иванов, цитиран от в. "Труд".

Той твърди, че е видял нееднократно как контрольорите не проверяват роми и ги подминават. Бил свидетел на два такива случая дори в Деня на независимостта на България м.г. А дни след като подал жалбата в комисията, и в автобус в "Дружба".

"Не искам кампания срещу циганите. Виновни са тези, които ги оставят да не спазват правилата. Не е луд този, който яде баницата. Столичната община е длъжна да ги контролира", заяви пред "Труд" Иванов, студент в Нов български университет.
При последния случай Иванов отправил забележка към проверяващите и дори записал техните служебни номера.

По-късно пред комисия от Центъра за градска мобилност контрольорите отговорили, че единият от тях не е бил на работа в същия ден. "Това е абсурдно. Аз откъде съм си взел номерата", възмути се студентът.

http://www.cross.bg/1299025

Offline Svetlina

• Forum fan
 Напълно верно твърдение. Най-малко 10 пъти съм била свидетел как контрольорите не проверяват циганите. Дори веднаж пътувайки към кв. "Красна поляна" в София бях нападната в полупразния трамвай от един според мен изперкал контрольор, който явно ме е дебнал, че не съм продупчила веднага билет, а на следващата спирка. И ми забрани да си дупча билета, за да има основание да ме глоби, а около нас бяха насядали всякакви хора, вкл. и цигани, които той въобще не провери, а остави спокойно да слязат, за да се разправя с мен.
Аз се възпротивих и се обърнах към пътниците за подкрепа. И ме подкрепиха, но онова говедо ми грабна билетите и се разкрещя, че нямам право да ги дупча, защото съм била нередовен пътник, смачка ги и с изкривена физиономия ме гледаше, сякаш кой знае какво съм сторила. Тогава един възрастен мъж се изправи и на свой ред му скръцна със зъби, та онзи се сви, а на мен ми каза:"Госпожо, не виждате ли, че се заяжда с вас, защото изглеждате добре облечена и може да си платите глобата. Не си късайте нервите."
Благодарих на гражданите за отношението. Бях си пропуснала спирката, но изчаках онзи да слезе преди мене и на следващата и аз слязох от трамвая.