Ето нещо интересно на вниманието на спорещите:
Юзеир Юзеиров:
Ще се кандидатирам за президент на България, не признавам Трети март
Мария Филева
Не празнувам Трети март, не признавам този празник. Ще се кандидатирам за президент, а брат ми Али ще ми е вицепрезидент. България трябва да стане федеративна република и тогава ще върнем старото турско име на Търговище – Ески Джумая. “Аз съм българче” няма място в училище, иначе да учим и “Аз съм турче”. Против съм смесените бракове, доказано е, че са вредни. В България се извършва геноцид над турците – същият като Арменския геноцид в Турция. Горд съм, че съм наследник на най-великата империя в света – Османската. Тези откровения принадлежат на един от скандалните братя Юзеирови – Юзеир, който въпреки белгийското си гражданство, претендира за овладяване на българската държава. Наскоро той обяви, че ще създава нова партия с абревиатура ОТОМАН. В нея включил и по един източноправославен християнин, католик, арменец и … кришнар, за да може да я регистрира. Ако не му я признаят обаче, вече е подготвил документи за трета. И с нея ще атакува съда. Ще пробва, докато си направи партия. Обича да ходи с фес, допълнен с френски костюм и английски чепици.
Г-н Юзеиров, ще празнувате ли утре?
Какво да празнувам?
Трети март, националният празник на България.
Не, аз не го празнувам. Дори не го признавам за национален празник. Това не може да бъде празник – една държава да празнува освобождението от друга държава. Всичко друго, но не и точно това. Досега беше Девети септември, преди това беше друго. В Всяка правителство променя националния празник.
Пак не разбрах, защо няма да отбележите националния празник?
Да ви кажа, в Белгия празнуваме на втори юли, мисля, че беше, националната независимост. Защо не празнуваме националната независимост? Защо празнуваме освобождението от отоманско иго? Защо не празнуваме някой друг празник?
http://www.vsekiden.com/?p=66049