Author Topic: Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата  (Read 285922 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Темата за Дилмана ли е или за личности спорове межде tersid,abc i PETER!
И всеки се мисли за прав а не вижда че спами заглавието на темата,имайте уважение.

Offline PETER

• Forum fan
PETER,не ми е работа да влизам в спора ви с Даниела,но от предишните ви постинги разбирам,че на вас все някой ви пречи.
Преди заради вас напусна един уважааван човек Мустафа–б ,заради подигравки с исляма.Все пак тук е помашки сайт и е нормално да имате уважение на болшинството изповядащи тази религия,и не само тази.
Вие се опитвата да налагате Атеизма ви/ безверието за основна ваша гордост.
Защо не погледнете по далече от носа ви по света за да се убедите,че досега друга алтернатива няма.Навсякаде по света още от ранни години у децата се създава принцип на вяра и уважение без значение дали ще се наследи религията или промени,но е факт
Конкретно по темата- направи ми впечатление оживеност в дискусиите на този форум когато от Админите беше поканена журналистката Даниела Горчева.
Вижда се с просто око,че е човек на свободата на словото без значение на етнос или друго.Вие се опитвате на фона на това да спорите безмислено за дискриминации които според вас българи не се допуска и не е възможно.Беше ви казано точно и ясно- дискриминация има основно от хора на власта под един или друг повод или метод.Не ви уйдисва Даниела и гледам сте запретнали ръкави  и срещу нея.
Кой ли ще е следващия който ще напусне заради вас!
,пак за вашето си безбожие.По рано така с провокациите си прогонихте и Метка,Шабан..да ги изреждам ли.Малко ви са 4 бана досега..

Помакос,

Уважение се дължи на личност, но не на теза. Уважение се дължи на изповядващ някаква религия, но не на самата религия. Никога не съм обидил лично Мустафа, нито кой да е друг в този сайт. Това че някой си е тръгнал, щото не е станало на неговото, си е негова работа и ако обичате не ме товарете с нея. Нито имам някакви права да гоня, нито одобрявам гоненето и цензурата.

Не моето безбоже е проблема Ви а това че не можете да намерите аргументи срещу моите тези и губите всеки спор.
Не е вярно че няма друга алтернатива освен религията. Напротив статистиката показва че хората без религия са по-богати, по-образовани, по-млади и с по-малко престъпления в сравнение с останалите.

А за спора с Дилмана не се тревожете.
Ако тук не може да спорим ще продължим да си спорим във фейсбука.

Успех.

Offline abc

• Forum fan
Копирах го за да няма промени.

Нямам навика да променям постовете си, да ги дописвам или пък да променям никовете си.

Offline PETER

• Forum fan
Назми, не съм чела последните постинги, които си изтрил. Молбата ми е - не трий нищо, в което няма нарушение на форумните правила, нека викат и кряскат, след като не им стигат аргументите - това също е илюстрация за интелектуалното им безсилие. И говори лошо не за този, по чийто адрес са нападките, а за авторите им.

Само напомням.:)

Offline Dilmana

• Editor
Zdraveite,. Ne sam se obidila, shte otgovoria,kogato se pribera v kashti, zashtoto sega pisha ot hotel!
Peter, mai shte tryabva da vi obiasnivam ne samo smisala na dumata diskriminacia, no i znachenieto na dumi kato vlast i prava.
 Pozdravi.

Offline Dilmana

• Editor
 Nazmi, nyama problem.Neka tazi tema, ako mozhe, da ne e za  men.
Neka da e za sporove ot vsyakakvo estestvo. Razbira se, uchastnicite da badat taka dobri da ne prekrachvat granicite na prilicchieto- t.e. da nyama vulgarni dumi i grozni obidi kam daden uchastnik. Tova ne e tolkova trudno.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
..
Neka da e za sporove ot vsyakakvo estestvo. Razbira se, uchastnicite da badat taka dobri da ne prekrachvat granicite na prilicchieto- t.e. da nyama vulgarni dumi i grozni obidi kam daden uchastnik. Tova ne e tolkova trudno.
  Дадено Дилмана,нека продължат споровете от всяко естество при условие цитирането от теб
"участниците да бъдат така добри да не прекрачват границите на приличието,да няма вулгарни думи,обиди"!
Смятам да не се разводняват темите понеже всички твои постинги  и  доста публикации от" Диалог" Медиапул" са тук и така нововключил се в дискусията ще бъде в час!
 Бих допълнил само ,че е удоволствие с теб да се дискутира.!

sirrio

• Guest
tersid, чл. 162 (1) от НПК би трябвало да го напомниш на Юзеирови - в момента те са най-големите провокатори на етническия мир в България, да не кажа че си правят чиста гавра с държавата и българите. Между впрочем ти познаваш ли ги? Много бих искал да чуя и мнението на Даниела Горчева по въпроса, като журналист и интелектуалец, какво мисли тя за поредицата от бих казал "изцепки" на братя Юзеирови и техните истински намерения.

sirrio

• Guest
Тук виждам, че някои хора засягат и темата за циганите. Аз познавам доста от тях, имам и приятели цигани, та моето впечатление е, че една част от тях, около 1/3 да речем, работят нещо, а всички останали разчитат само на социални помощи и на КРАЖБИ - това е инормация от първа ръка, така че моля не я оспорвайте. Аз не веднъж съм казвал, че основната причина за всички проблеми на циганите е това, че не разрешават на децата си да посещават училище и да се образоват. Докато това не стане, циганският проблем няма да намери решение. А народо-психологията им е другата страна на медала. Както казал един циганин, на който му предложили работа: По-добре да съм гладен, отколкото уморен. :D

Offline tersid

• Adviser
tersid, чл. 162 (1) от НПК би трябвало да го напомниш на Юзеирови - в момента те са най-големите провокатори на етническия мир в България, да не кажа че си правят чиста гавра с държавата и българите. Между впрочем ти познаваш ли ги? Много бих искал да чуя и мнението на Даниела Горчева по въпроса, като журналист и интелектуалец, какво мисли тя за поредицата от бих казал "изцепки" на братя Юзеирови и техните истински намерения.
Аз нямам връзка с тези хора и дори не искам, защото смятам ,че те са пионки, които са използвани  за отвличане вниманието на народа от истинските проблеми или ги използват за предупреждение към ББ да не се занимава с някои политически кръгове.
Тези хора не са никакви защитници на никого , а удовлетворяват интереси на политически и икономически играчи ,така ,че не ме интересуват и нека се оправят със Наказателния кодекс.Освен това ,те не си правят гавра само с българите ,те си правят гавра със всички етноси в България.
Похватите които използват тези хора ми напомнят на похватите които използваха кадрите верни на старата държавна сигурност,така ,че съм сигурен,че тук е намесена левицата заедно с ДПС , или пък всички партии заедно , вкл. и ГЕРБ .Забележете ,че работят основно с ултиматуми ,а не със доводи -чиста проба ,ченгеджийница.
За себе си смятам ,че самите Юзеирови е възможно да имат стара ,но все още топла връзка с ДС , но него твърдя, само предполагам, но съм сигурен в това ,че те са със същото грозно лице ,каквото имат АТАКА, ВМРО, БНС и тем подобни лумпени.

Offline dim56

• Forum fan
Евалла, tersid, перфектен отговор!

Offline muti6

• Adviser
Ето нещо интересно на вниманието на спорещите:

Юзеир Юзеиров:
Ще се кандидатирам за президент на България, не признавам Трети март
Мария Филева

Не празнувам Трети март, не признавам този празник. Ще се кандидатирам за президент, а брат ми Али ще ми е вицепрезидент. България трябва да стане федеративна република и тогава ще върнем старото турско име на Търговище – Ески Джумая. “Аз съм българче” няма място в училище, иначе да учим и “Аз съм турче”. Против съм смесените бракове, доказано е, че са вредни. В България се извършва геноцид над турците – същият като Арменския геноцид в Турция. Горд съм, че съм наследник на най-великата империя в света – Османската. Тези откровения принадлежат на един от скандалните братя Юзеирови – Юзеир, който въпреки белгийското си гражданство, претендира за овладяване на българската държава. Наскоро той обяви, че ще създава нова партия с абревиатура ОТОМАН. В нея включил и по един източноправославен християнин, католик, арменец и … кришнар, за да може да я регистрира. Ако не му я признаят обаче, вече е подготвил документи за трета. И с нея ще атакува съда. Ще пробва, докато си направи партия. Обича да ходи с фес, допълнен с френски костюм и английски чепици.

Г-н Юзеиров, ще празнувате ли утре?

Какво да празнувам?

Трети март, националният празник на България.

Не, аз не го празнувам. Дори не го признавам за национален празник. Това не може да бъде празник – една държава да празнува освобождението от друга държава. Всичко друго, но не и точно това. Досега беше Девети септември, преди това беше друго. В Всяка правителство променя националния празник.

Пак не разбрах, защо няма да отбележите националния празник?

Да ви кажа, в Белгия празнуваме на втори юли, мисля, че беше, националната независимост. Защо не празнуваме националната независимост? Защо празнуваме освобождението от отоманско иго? Защо не празнуваме някой друг празник?
http://www.vsekiden.com/?p=66049

Offline Dilmana

• Editor
Здравейте и от все сърце честита Баба Марта на всички, да сте живи и здрави!
поздравявам ви с една хубава българска песен:
Dilmano Dilbero - Amazing Bulgarian Music

Що се отнася до 3 март, сигурно пак ще скандализирам пишман патриотите, любителите на клишета, папагалите и зубрачите, наизустили болшевишките си учебници, но продължаващи да са невежи и да не си знаят родната българска история,  смятам че това е дата която е повече от спорна, за да бъде национален празник.
Препоръчвам им да се поинтересуват щеше ли България да бъде независима страна, ако санстефанският договор беше продължил да действа ?
Предвижда ли този договор, например,  срок за изтегляне на руските окупационни войски?

Offline Dilmana

• Editor

Ето ви четиво за размисъл:
http://society.actualno.com/news_287600.html

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Ами, за да нема поне днес, пак спорове и кавги, нека на всеки който празнува и почива днеска, да му е весело, почивно, празнично и най-вече слънчево и здравословно!  ::)
Честито, и на непразнуващите и на празнуващите людье, както и на по-свободните и прозорливи хора, намиращи се между тях!  ;)