Author Topic: Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата  (Read 286417 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline isa71

• Forum fan
PETER,не ми е работа да влизам в спора ви с Даниела,но от предишните ви постинги разбирам,че на вас все някой ви пречи.
Преди заради вас напусна един уважааван човек Мустафа–б ,заради подигравки с исляма.Все пак тук е помашки сайт и е нормално да имате уважение на болшинството изповядащи тази религия,и не само тази.
Вие се опитвата да налагате Атеизма ви/ безверието за основна ваша гордост.
Защо не погледнете по далече от носа ви по света за да се убедите,че досега друга алтернатива няма.Навсякаде по света още от ранни години у децата се създава принцип на вяра и уважение без значение дали ще се наследи религията или промени,но е факт
Конкретно по темата- направи ми впечатление оживеност в дискусиите на този форум когато от Админите беше поканена журналистката Даниела Горчева.
Вижда се с просто око,че е човек на свободата на словото без значение на етнос или друго.Вие се опитвате на фона на това да спорите безмислено за дискриминации които според вас българи не се допуска и не е възможно.Беше ви казано точно и ясно- дискриминация има основно от хора на власта под един или друг повод или метод.Не ви уйдисва Даниела и гледам сте запретнали ръкави  и срещу нея.
Кой ли ще е следващия който ще напусне заради вас!
,пак за вашето си безбожие.По рано така с провокациите си прогонихте и Метка,Шабан..да ги изреждам ли.Малко ви са 4 бана досега..
помакос,много е важно човек да има чуство за усет.
лошото е че на някои му липсва........
а интриганти винаги ще има

Offline pomakos_ a

• Avarage member
Благодаря Иса 71,кажете го на ПЕТЕР.
 Според неговата философия Атеизма е бъдещето на света,напук на реалноста днес.
Тенденциите по света на великите държави е да се спаси света чрез вярата в доброто,религията наследена или в душите ни ни прави по отговорни отколкото безверието на ПЕТЕР,затова са наркотиците,марихуаната,разпада на моралните ценности в днешното семейство на упадък,за съжаление.Темата е за Дилмана,но понеже ПЕТЕР се опитва или поне малко не уважава труда на толкова талантлив журналист,ценен навсякъде ми се прииска с постинга ми поне малко на ПЕТЕР да му присветне" червена лампичка" да се осъзнае сред народа и сайта в който налага и продължава неговата философия за живота...жалко за такива хора наистина!!!

Offline Шали

• Advanced member
...
Вижда се с просто око,че е човек на свободата на словото без значение на етнос или друго...

Те точно това опровергахме до тук ;)

И сега какво - и Дилмана ли е от докачливите...не вярвам! Умна, ерудирана дама...просто има много ценно свободно време, част от което толкова великодушно посвети на дискусията последните дни :)
А Петър по какъв начин се опитва да ви наложи атеизма си? Да не би някой мюслим да стана неверник след публикациите му :)

Offline isa71

• Forum fan
]
казвал съм му го,но ,,едно си баба знае,......
все пак темата е друга,да не спамим

Offline abc

• Forum fan
Не разбирам защо във всяка тема подобно на оня стар скеч за краставицата да се слага релиията? Къде от обичаен спор се пръкна вярата, безверието и не мислите ли, че непрекъснатото повтаряне, че атеистите са ІІ категория хора си е чиста дискриминация? Нали се борим да няма дискриминация?

Дилмана надали е толкова обидчива . Всички сме хора на свободата на словото, само дето границите на свободата ни са различни ;)

Offline gece yolcusu

• Adviser
Вижда се с просто око,че е човек на свободата на словото без значение на етнос или друго.

Те точно това опровергахме до тук ;)

Да не би да е имало гласуване за това чие определение е опровергано!
Становището на някой по даден въпрос, не означава опровергаване.
Ако визираш тълкуването на Петер, относно дискриминацията, той със сигурност бърка.

Offline tersid

• Adviser
Не се концентрирайте върху личността Дилмана,концетрирайте се върху нейните послания,защото времето на Дилмана ,наистина е ценно и не е прахосано като вашето. Доказателството за това е ,че ние я чакаме и че тя показва завършеност на мисълта и разбиранията.

Относно дискриминацията в България ще споделя моето виждане  с една дума - щом има Комисия по дискриминация, то в България наистина има дискриминация ,тоест правене на разлика между хората най вече на етнически и религиозен принцип.
А кои са дискриминаторите , по принцип дискриминаторите са главно ония които имат възможност да дискриминират по даден признак ,по силата на внушено и  вменено им социално,политическо ,икономическо, полово и т. н надмощие.
Дискриминацията като отношение не е само израз на неправомерна воля и сила,дискриминацията е и самочувствието ,че на теб като дискриминатор ти са вменени нелогични права на господар над дискриминираните .
Разликата между един българин и един циганин когато крадат е това ,че циганинът краде с мисълта да се  наяде, а в повечето случаи българина краде с мисълта ,че това е негово право .
Същата е работа е и с побоищата ,в повечето случаи българи бият цигани ,ги бият с мисълта че това е техно право и задължение ,а не с мисълта ,че се защитават.А в повечето случаи когато цигани бият българи става въпрос за самозащита.
Не ,че и  циганите са стока ,почти навсякъде по света те са дискриминирани  ,и причината за дискриминацията им е както в обществата между които те са се настанили ,така и в самите техни обичаи и култура.При тях е сложно и доминиращите общества не им дават да се развиват и самите техни общества също.Според мен техния проблем е решим, но не и на този етап, изглежда кармата и при тях и при нас, и при вас  си казва думата.

Offline abc

• Forum fan
Терсид донякъде си прав, но няма държава или смесена група в която да няма някаква дискриминация. Моето усещане е, че с темата се преиграва във световен план. Циганите са дълга тема и за тяхното положение вина имаме всички всупом с държавата. Престъпленията им когато са гладни донякъде са простими, но често откраднатото е за спорта, за ракия, двд и за цигански работи. Щом циганите тук са едни, а като отидат в една уредена държава се променят явно е, че проблема е и в държавата.

Без да оправдавам ничия кражба има разлика в тях. Едните крадат от други хора, другите крадат от работодателя си, третите направо от държавата. За обикновенния човек най-брутална е тази в която е жертва. Дългосрочно и по-обхватно тези дето крадат от държавата нанисат най-големите щети. На тражданина Пешо му е по-болно ако са му окрали добитъка, Москвича, каците и фуража от колкото ако са окрали Кремиковци. Което не оправдава нито едната нито другата кражба.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
tersid,abc.
  Всеки е прав за себе си.Едно е вярно по горе казаното от tersid- да ценим хората като Даниела!
Не се занимавайте с дребнави неща за теми по които може да се спори докато свят светува.
Реално погледнато- Дилмана внесе в сайта полъха на истината,една журналистка при това християнка в сайта на помаците се опитва да даде гласност на много неща.Досега други такива го правеха за реклама и после бързо се скриваха забравяйки проблемите на помаци и турци свързано с дискриминацията.
Искате пример за сравнение- ОК,Мартин Карбовски отиде в с.Рибново да снима" кървави чаршафи" и се изпокри,ами Бареков и Екипа му колко пъти биха път до Рибново за собствена реклама,а не за реалноста на нас.
В тази насока давам пълната си подкрепа на Даниела Горчева.
Ако малко се разровите и прочетете повечко  за труда и какво е писала ,ще се убедите какво богатство е да има такива хора не само в сайта ни,а и по света.
Де да можеше и политиците да имаше такива свестни...

Offline tersid

• Adviser
Аз за себе си и за дискриминираните съм прав.
Мненията на абс ги имам за голи думи които се опитват да правят димни завеси към съществото на проблемите . От какви причини или съображения са продиктувани тези голословия,няма да коментирам ,защото ще изпадна в междуличностни пререкания.За мен е несъвместимо да се пледира,тук в нашия сайт за плурализъм и демокрация от хора които са лишени от способността да се поставят на място на  онеправдания и да съпреживеят неговите чувства,защото излиза така ,че расисти и националисти ,ще започнат да ме учат на толерантност .
Това между нас не е важно ,защото би могло дори да се нарече конфликт, в който не е ясно кой какво е казал и кой как го е разбрал.
Затова препоръчвам на всеки който таи в себе си расови ,етнически и религиозни предразсъдъци и вражди да се запознае с Наказателния Кодекс на  РБ,който не играе превантивна ,а пряка наказателна роля .

Глава трета
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ

Раздел I
Престъпления против националното и расовото равенство

Чл.162. (1) Който проповядва или подбужда към расова или национална вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.
(2) Който употреби насилие срещу другиго или повреди имота му поради неговата народност, раса, религия или поради неговите политически убеждения, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.
(3) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяние по предходните алинеи, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
(4) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.
(5) (нова,ДВ,бр.28 от 1982 г.; изм.,бр.92 от 2002 г.; отм.,бр.103 от 2004 г.)
Чл.163. (1) Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната или расовата им принадлежност, се наказват:
1. подбудителите и предводителите - с лишаване от свобода до пет години;
2. (изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) всички други - с лишаване от свобода до една година или с пробация.
(2) Ако тълпата или някои от участниците са въоръжени, наказанието е:
1. за подбудителите и предводителите - лишаване от свобода от една до шест години;
2. за всички други - лишаване от свобода до три години.
(3) Ако е извършено нападение и от него е последвала тежка телесна повреда или смърт, подбудителите и предводителите се наказват с лишаване от свобода от три до петнадесет години, а всички останали - с лишаване от свобода до пет години, когато не подлежат на по-тежко наказание.

Раздел II
Престъпления против изповеданията

Чл.164. (изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) Който проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат, действие или по друг начин, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.
Чл.165. (1) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Който със сила или заплашване пречи на гражданите свободно да изповядват своята вяра или да извършват религиозните си обреди и служби, с които не се нарушават законите в страната, общественият ред и добрите нрави, се наказва с лишаване от свобода до една година.
(2) Същото наказание се налага и на онзи, който по същия начин принуди другиго да участвува в религиозни обреди и служби.
(3) За деянията по чл.163, извършени против групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с религиозната им принадлежност, се прилагат предвидените в него наказания.

Offline abc

• Forum fan
Всичко знаят само Господ и глупаците. Мненията на Терсид в голямата си част ги намирам като личностни нападки и омраза към непомаците и немюсюлманите. Което е вид дискриминация и расизъм, тоест според него една група хора заради етнографска или религиозна принадлежност са по-качествени от друга. Добре е внимателно да прочете копирания от текст, защото да копира може и копирната машина без да има нужда от интелект.

Offline tersid

• Adviser
Всичко знаят само Господ и глупаците. Мненията на Терсид в голямата си част ги намирам като личностни нападки и омраза към непомаците и немюсюлманите. Което е вид дискриминация и расизъм, тоест според него една група хора заради етнографска или религиозна принадлежност са по-качествени от друга. Добре е внимателно да прочете копирания от текст, защото да копира може и копирната машина без да има нужда от интелект.
Не, не мога да да престана да се смея ,драги ми Смехурко защото не разбрах ти за Господ ли се имаш или за глупак.
Относно ,личностните нападки и омразата ми към непомаци и немюсюлмани ,дълбоко си във неведение,защото не се бъркам в личните чувства на хората,освен ако и те не се бъркат във моите, а и не само затова .Проследи си сюжетната линия в изложението и ще видиш каква непоследователност и липса на връзка между изреченията правиш ,за да достигнеш до крайния извод ,че аз мразя. Не ,не мразя никого ,мразя някой да ми се бърка в мои възпрятия и да ми обяснява,че дискриминацията е нещо нормално,защото и в други държави я имало .А ,и да не ти обяснявам кои хора са способни да изпитват омраза ,защото може и да се припознаеш.А копирания текст ,го копирах  естествено за такива като тебе и Петер, за да го прочетете  и да внимавате  когато казвате ,че престъпленията ,които извършват циганите  са дискриминация към българите.
Както спрях да споря с Балканджи ,така спирам да споря и със тебе,защото ти не си виновен. Извинявай и това е.

Offline abc

• Forum fan
Ти просто си расист. Аз не знам всичко. Съмнявам се и уча. Ти се изживяваш като последна инстанция, та не се прави на неразбрал. Явно е, че не си Господ :D В нета има термин ХЕЙТЪР. Той е наопаки на повечето и вечно напада някой за нещо. Нетната агресия е признак на реална неудовлетвореност.

Поста ти в общи линии е съра бъра в ПМС съм. Колкото пък можеш, толкова. Никой не е съвършен, хеле пък ти ;)

Има ли каури за гонене? Волен сигурно приема и помаци Не е нужно да мразиш конкретно, а просто да мразиш. Успех!

Offline tersid

• Adviser
Май не си наясно с доста от определенията.Но , да кажем ,че е така ,както казваш  ти.Относно неудовлетвореността ,едва ли позна ,защото аз съм преситен от всичко човек и гледам на нещата от друга плоскост.  
А, това със  каурите  , аз ти казах. Не отричам да съм го казвал , но не отричам и да не съм го казвал. Само ,че аз разбирам под това определение едно нещо , а ти разбираш друго и го  чувстваш като обида,тоест проблема не е в мене , а в различното тълкуване и разбиране.
За мен "каурин"  е неверник ,атеист , а ти в какъв смисъл разбираш тази дума ,незнам. Моето определение  за "каурин" не се отнася за християните , то се отнася за безверниците и за бездушниците.И ако съм искал да ги гоня,макар и на шега в чата , ито в твое присъствие , то съм искал за това ,че непрестанно подлагат на унижение и провокации нашата религия и то тук  на място където се подразбира ,че за обида на Исляма трябва да се плаща.
За мен християните са хора които вярват в Бога и заедно със тях ще се явим горе в Съдния ден и затова хиляда пъти вповече ги уважавам тях ,отколкото хора които не ценят чуждия начин разбиране на света.

В интерес на форумната култура и етика ще е , да спомена ,че спама , личните нападки,безпочвени обвинения персонално към мен и не само мен, вменяване на расизъм и т. н и т. н. в сайта са нарушение на правилата,и при това  най безобразно , затова сезирам пред всички тук ,Админстраторите за налагане на бан.

Offline tersid

• Adviser
Ти просто си расист. Аз не знам всичко. Съмнявам се и уча. Ти се изживяваш като последна инстанция, та не се прави на неразбрал. Явно е, че не си Господ :D В нета има термин ХЕЙТЪР. Той е наопаки на повечето и вечно напада някой за нещо. Нетната агресия е признак на реална неудовлетвореност.

Поста ти в общи линии е съра бъра в ПМС съм. Колкото пък можеш, толкова. Никой не е съвършен, хеле пък ти ;)

Има ли каури за гонене? Волен сигурно приема и помаци Не е нужно да мразиш конкретно, а просто да мразиш. Успех!
Копирах го за да няма промени.