Author Topic: Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата  (Read 286028 times)

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
Коте, за какви писма говориш и за какви учители. Признай си,това писмо най вероятно ти си го написала или пък някой фашизоид.Учителите в България макар и гладни имат що годе някакъв авторитет и себеуважение те не могат да паднат на нивото на фашизоидите които са способни да съчинят всякакви съчинения само и само да очернят малцинствата.

Терзид има писма от учители в едно ромско училище пратени до пресата-аз бях публикувал първото писмо-преписка от dnes.bg

Offline С.Стефанов

• Avarage member
         Не смея да напиша нещо конкретно,защото се страхувам да не превърнем и тази тема в поприще на антипомашки настроения и отричане  на всички помашки ценности.

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Ne pitam kakvo obşto ima sayta Pomak.eu s bılgaro-romskite problemi v Yanbol,ne pitam zaşto spodelyat zagrijenosta si toçno s nas koito nito sme romi nito bılgari.Ezuitştşinata na rasate i podobnite na nego siderovski çervenotikviçki e tolkova poznata,çe ne iznenadva veçe nikoy.Povtaryam vse pak,çe vseki narod si zaslujava sıdbata i romite-ne se li uvajava edin narod sam,ne uvajava li dostoyntvoto na svoite maltzinstva estestveno i nego nyama da go uvajavat.Romite ne sa naş problem dami i gospoda te sa vaş problem i vaşeto bıdeşte.Vola rie na gırba mu pada,no vtrençeni v minaloto si,zaslepeni ot faşizmokomunizma si vmesto priyateli  rodnini po obşt proizhod vie si sızdavate zorlen vragove.Koyto ne moje da tzeluva rıka tzeluva.......

Offline tersid

• Adviser
Терзид има писма от учители в едно ромско училище пратени до пресата-аз бях публикувал първото писмо-преписка от dnes.bg
Пресата в България може да публикува всякакви писма анонимни или не, лъжливи или не , тя за това е е свободна преса да дава глас дори и на онези които злословят неоснователно. А кой как ще преосмисли написаното си е негов проблем. Идиотите  и фашизоидите в България ,а те никак не са малко вземат всичко за чиста монета и почва да ги боли канчето за щяло и нещяло.Така , че вярвайте на всичко което не сте видели ,като ви е толкова акъла.
За мен истината е друга - каза си я по телевизията  самата учителка която уж я бяха били. Тя се смееше ,докато фашизоидите се деряха по форумите. И още нещо сигурен съм ,че циганите имат много по голямо уважение към учителите ,за разлика от българите които смятат че учителя е нещо като домашна прислуга. 

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Ne pitam kakvo obşto ima sayta Pomak.eu s bılgaro-romskite problemi v Yanbol,ne pitam zaşto spodelyat zagrijenosta si toçno s nas koito nito sme romi nito bılgari.Ezuitştşinata na rasate i podobnite na nego siderovski çervenotikviçki e tolkova poznata,çe ne iznenadva veçe nikoy.Povtaryam vse pak,çe vseki narod si zaslujava sıdbata i romite-ne se li uvajava edin narod sam,ne uvajava li dostoyntvoto na svoite maltzinstva estestveno i nego nyama da go uvajavat.Romite ne sa naş problem dami i gospoda te sa vaş problem i vaşeto bıdeşte.Vola rie na gırba mu pada,no vtrençeni v minaloto si,zaslepeni ot faşizmokomunizma si vmesto priyateli  rodnini po obşt proizhod vie si sızdavate zorlen vragove.Koyto ne moje da tzeluva rıka tzeluva.......

А, ясно, тебе не те засягат проблемите в България. И пак не пропусна да понаплюеш българските граждани във всякаква посока, разбира се, с турска азбука. 
Ако искаш да сте си само ВАШИ в сайта - напишете, че сайтът е забранен за други освен ВАШИ, щото това ти е болката, както чета.

Offline Svetlina

• Forum fan
Пресата в България може да публикува всякакви писма анонимни или не, лъжливи или не , тя за това е е свободна преса да дава глас дори и на онези които злословят неоснователно. А кой как ще преосмисли написаното си е негов проблем. Идиотите  и фашизоидите в България ,а те никак не са малко вземат всичко за чиста монета и почва да ги боли канчето за щяло и нещяло.Така , че вярвайте на всичко което не сте видели ,като ви е толкова акъла.
За мен истината е друга - каза си я по телевизията  самата учителка която уж я бяха били. Тя се смееше ,докато фашизоидите се деряха по форумите. И още нещо сигурен съм ,че циганите имат много по голямо уважение към учителите ,за разлика от българите които смятат че учителя е нещо като домашна прислуга. 

И какво каза учителката за това училище в Ямбол, я ни светни тука? Прочел ли си поне двете писма, та да разсъждаваш? И по какво съдиш кой кого уважава повече? Или просто си ...."вътрешно убеден".

Щото аз съм срещала всякакви цигани и на всякакви места, влизала съм в сайтове на различни цигански организации, мои приятели са работили и работят с цигани, и имам представа колко и кого уважават.

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Kuma lisa da ne se pravi na sveta voda nenapita,opredelenieto naşi i vaşi si go polzvayte za upotreba po vreme na çervenokafyavite vi mitingi pılni s şizofridni lunpeni,ako ne beşe jena ştyah da dobavya "kakvato si i ti".Mnogokratno sım otbelyazval,çe v İslyama nyama rasizım idelene na horata po tzvyat i narodnost,a delene na dobri i loşi.Vie dosega ne ste napisali dori edna dobra duma za moite bratya müsülmani,poslaniyata vi izlıçvat samo nenavist i zloba.Az napisah mnogo hubavi neşta za moite bılgarski uçiteli,za moite bılgarski priyateli i tehnite roditeli-vie me narekohte tziganin i go napisahte s glavni bukvi da ne propusna napisanoto sluçayno.ZA MEN LİÇNO TZİGANİN NE E OBİDNA DUMA,A  İ SME NA RAZLİÇNO KULTURNO NİVO İ TO NE VIV VAŞA POLZA.

Offline tersid

• Adviser
И какво каза учителката за това училище в Ямбол, я ни светни тука? Прочел ли си поне двете писма, та да разсъждаваш? И по какво съдиш кой кого уважава повече? Или просто си ...."вътрешно убеден".

Щото аз съм срещала всякакви цигани и на всякакви места, влизала съм в сайтове на различни цигански организации, мои приятели са работили и работят с цигани, и имам представа колко и кого уважават.
Не плачи мила Светла не тъжи, ти не си виновна. :P

Даниела Костова, кореспондент на БНР: Учители протестират срещу анонимки
През последните дни анонимен сигнал за побой над ямболска учителка предизвика напрежение в учителската общност в града. В анонимката се твърди, че възпитателката Светла Хлебарова  е бита и душена от баща на ученик от ромски произход. Повод за побоя е отправена от учителката забележка към дете, че не си е написало домашното.  Ето какво разказа за конкретния случай още  Светла Хлебарова: Забелязах, че детето не си пише домашните работи. Вторият час мина, също нямаше написано нищо в тетрадката и след това вече аз реших, че трябва да му направя забележка. Обърнах се към детето : Ти нищо не си написал в тетрадката, естествено със  строг тон. То се уплаши от това че му се скарах, отиде извика баща си и бащата влезе и започна да ми говори: Аз ще те набия, какво си мислиш че няма да те набия! Но нито съм бита, нито съм душена, нито съм заплашвана с убийство.След инцидента  до медиите е разпратено анонимното писмо, в което се търси закрила за учителите в „Петър Берон”.  Хлебарова заяви, че се чувства употребена в ситуацията и не е предполагала, че ще намери такъв  тип „защитници”, които дори не са имали смелостта да се подпишат под писмото. „Тук съм на непостоянен договор, не познавам добре колегите и съм много разочарована, че някой може да използва чувствата ми”, заяви Хлебарова. Тя допълни, че от дълги години  е учители никога в практиката си не е имала проблем нито с деца, нито с родители. Докато разговаряхме с нея група деца се бяха скупчили около учителката си и я милваха.
 В училището учат над 1000 деца от ромски и турски произход. През последните години в него се работи и по доста европроекти. Учителският колектив единодушно приема ОУ ”Петър Берон” като  училище еталон за етническа толерантност. Родителите на децата също бяха изненадани от пуснатия сигнал и недоумяваха каква може да е причината за него. Всички родители бяха не само доволни от учителите, но и заявиха, че лично ги познават. Един от бащите се оказа бивш възпитаник на училището, според него ситуацията от „неговото време „ е коренно променена. О, това беше от началото на 90-те години. Тогава тук беше голяма анархия, нямаше никакъв контрол. Сега е много по-различно.
Напрежението в учителския колектив понамаля след съвещанието в понеделник по обед. На него те приеха писмо декларация в отговор на двете анонимни писма.
Никой от учителите не вярва техен колега да е писал анонимното писмо. Директорът на училището Лиляна Славова заяви категорично че сигналът не е писан от техен учител и допълни:
„ Моят урок през тези дни е, че едно общество което се разяжда от омраза няма как да върви напред. Истината рано или късно, макар и окаляна, както писа една наша колежка, ще излезе наяве. Според нея е редно полицията да проучи случая и да се намери авторът на писмото. Директорът на инспектората в Ямбол Татяна Петрова заяви, че това е до момента в инспектората никога не е постъпвало оплакване или жалба от отношение на ромски родители към учители и възпита

http://www.yambolnews.net/index.php/drugosti/item/4008-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BD%D1%80-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8

Offline Svetlina

• Forum fan
 В мнението, което цитираш е ясно, че заплахи е имало, така че писмото на учителите не е някаква измислица, ето си откъса: "... Обърнах се към детето : Ти нищо не си написал в тетрадката, естествено със  строг тон. То се уплаши от това че му се скарах, отиде извика баща си и бащата влезе и започна да ми говори: Аз ще те набия, какво си мислиш че няма да те набия! Но нито съм бита, нито съм душена, нито съм заплашвана с убийство."

А като нищо учителите са се уплашили, предвид, къде се намира въпросното училище, и за всеки случай са накарали "учителката на гр. договор"  да успокои обществеността.  Що се отнася до думите на директорката, аз не се съмнявам, че ти харесват, само че как стоят нещата вътре, не е ясно.

Offline Svetlina

• Forum fan
Kuma lisa da ne se pravi na sveta voda nenapita,opredelenieto naşi i vaşi si go polzvayte za upotreba po vreme na çervenokafyavite vi mitingi pılni s şizofridni lunpeni,ako ne beşe jena ştyah da dobavya "kakvato si i ti".Mnogokratno sım otbelyazval,çe v İslyama nyama rasizım idelene na horata po tzvyat i narodnost,a delene na dobri i loşi.Vie dosega ne ste napisali dori edna dobra duma za moite bratya müsülmani,poslaniyata vi izlıçvat samo nenavist i zloba.Az napisah mnogo hubavi neşta za moite bılgarski uçiteli,za moite bılgarski priyateli i tehnite roditeli-vie me narekohte tziganin i go napisahte s glavni bukvi da ne propusna napisanoto sluçayno.ZA MEN LİÇNO TZİGANİN NE E OBİDNA DUMA,A  İ SME NA RAZLİÇNO KULTURNO NİVO İ TO NE VIV VAŞA POLZA.

Да бе, в исляма нямало расизъм... Но няма и християни, а за храмове да не говорим. Не ме разсмивай, моля ти се.

Да, циганин не е обидна дума, затове толкова грижи се полагат за ромите.

Offline Marlboro

• Forum fan
Все още не мие ясно за какво да ме е срам:
Znam,znam  Rashate, na teb nishto ne ti e qsno , ti vse oshte ot den na den se ychish na neshto novo v internet forymi , zsh'oto si g-n "Nikoi"i g-n bez diploma.!  :o
Tai kato dosega nishto ne e razbral kompota na ramenete ti s prestryvki , vikam da q razkriq na burzo tazi tcenna taina, za'sho pri teb nqma sram.  ::)

Razsajdeniqta mi vodqt do izvoda , che tazi stranna igriva kravna takan i postoqnnata jiteiska komunikatciq s etnosa na nai-tachenite ot vas kravni xindy-ariiski brachedi "tciganite" vi kara da praskate Chalga po tcql den i nosht , a moje bi krajbite ot bankomati sushto tazi kravna takan vi kara da kradete , a moje bi i  prochytata vi prostitytciq po tcql svqt e pak ot omeshenata kravna xindy-ariiska "tciganska" takan , a moje bi i lajite i izmislenite manipylatcii v haidyshkata vi istoriq sushto sa ot tazi "velika" ariiska kravna takan, a moje bi i zatova nqmash sram v magareshkata koja v litceto si a, Rashate  k'o sh'e ka'esh ha-a ,...?  ::) :-\

Omeshvaneto vi kravno (ot vashi lekari) sushto i  antropologicheski (ot vashi izmisleni"istoritci") s nishto ne sa po-razlichni ot tciganchetata po mantalitet i nravi, no vie haidytite estestvenno se chydite kak da se kriete i prepokrivate ot tazi istina s dolni laji , fabrikyvani mediini manipylatcii i izmisleni haidyshki sachineniq. 8)

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Gospojo,gospojo,vzemayte si redovno hapçetata,çe psihosıstoyanirto vi se vloşava.Toçno takiva i v takova SISTOYANİE bılgari izbiha semeystvata si bez da se trognat ot pılnşte s ujas i strah oçi na detzata si.Dumata hristiyanin proiznesena ot vaşata usta zvuçi skverno i obidno za istinskite hristiyani.Smenete si obkkrajenieto,prestanete s çeteneto i sluşaneto na duhovniya gey i glupak siderov i po nay bırziya  naçin si namerete sıprug-kolkoto po prost tolkova po dobre za semeynata vi idiliya.

Offline Svetlina

• Forum fan
Gospojo,gospojo,vzemayte si redovno hapçetata,çe psihosıstoyanirto vi se vloşava.Toçno takiva i v takova SISTOYANİE bılgari izbiha semeystvata si bez da se trognat ot pılnşte s ujas i strah oçi na detzata si.Dumata hristiyanin proiznesena ot vaşata usta zvuçi skverno i obidno za istinskite hristiyani.Smenete si obkkrajenieto,prestanete s çeteneto i sluşaneto na duhovniya gey i glupak siderov i po nay bırziya  naçin si namerete sıprug-kolkoto po prost tolkova po dobre za semeynata vi idiliya.

Честно да Ви кажа просто ме разсмяхте... Май такива като Вас са за хапчета, щом не Ви е ясно, че писмата са ги писали от училището, а не от партията Сидеров.

И още нещо, видяхме какви опитни ЦИГАНИ-ДЕПУТАТИ  - биячи и с криминално минало са избраниците на мюсюлманите в НСъбрание, тъй че мога да си представя как се вихрят местните бабаити-избраници.

Offline Suleyman.45

• Advanced member
Gospojo,iznenadan sım,çe vıpreki zlobnata si duşiçka vse oşte moje da se smeete razbira se samo podigravatelno,no vse pak e neşto.Ot tıpata vi partiya ataka ste Vie vaşa nesvetlost,a anonimnite uçiteli ili jurnalisti-mente jalki strahlivtzi i lıjtzi,koeto e toçno v stila na taka lübimata vi hranitelna sreda.Uçete romski-ima edno pravilo v jivota:nay omraznoto neşto vinagi te postiga zadıljitelno.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.

Правиш ли разлика между сайт и тема ?!

Заглавието на темата е:
Тема: Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата ?

Което включва всички етноси в държавата-т.е. и българите и ромите и техните взаимоотношения.