Türkçe > Videolar

Vreme razdelno (Ayrılık zamanı)

<< < (8/9) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: rahmie on May 31, 2008, 15:05 ---Babacan,
Nemoga da razbera zashto tolerantnosta ne ti se haresva, ne e li choveshko da se otnasyame kam vseki CHOVEK nezavisimo ot religiyata, ubejdeniyat ili narodnosta mu, prosto po choveshki?

--- End quote ---
Благодаря ви, Рахмие.
Както най-често се случва именно жената е в състояние да умиротвори ситуацията и да усети на интуитивно ниво правилната посока.
Истината е, че очаквах и се надявах тук именно да се опознаем, да науча нещо ново, да чуя и да обмисля и други гледни точки.
Надявах се въпросите и намеренията ми да не бъдат посрещнати с хокане.
Но, какво да се прави: от едни хокане, от други разбиране и ще можем да си водим дискусия и да се разберем като хората...
Аз поне се надявам

Metka:
Gospodin Paskov, tai kato ti obi4ash da davash saveti kak se oceliava vav saita na Voinite na Tangra, az sashto shte ti dam savet.
Tuka roga4ite sashto ne se tolerirat;
Mesiite sashto.Pomacite nqmame nujda ot Mesia.
I nie nikoga ne se zaiajdame parvi, tova prosto e 4ast ot kulturata ni na oceliavane.
Tova e sait za nashata kultura i gostopriemstvio.Tova se neshta s koito vinagi se e zloupotrebiavalo imenno sreshtu nas.
Az pomnq mnogo dobre vaprosite ti.
Kategori4no zaqviavam 4e tuka nqma da ti odgovorq, zashtoto odgovorat e mnogo prost.
Vaprosite ti sa shovinisti4ni.
Balgarskata kjonstitucia ne reglamentira i ne definira statutat na etni4eski malcinstva.
Predpolagam 4e i Turskata konstitucia e analogi4na.
Vapreki tova Nie se radvame 4e ima takav sait.
Makar 4e varu saita sa praveni mnogo opiti sa hakvane kato za garnitura pereodi4no tuka se izsipva Shovinisti4na invazia.

Bi trqbvalo i ti da se radvash , a ne da proektirash varhu nas nasilstvenoto priemane na religiata ni - neshto koeto spored vizantiiskite dokumenti se e slu4ilo na balgarite pri Tcar Boris.

Пламен Пасков:

--- Quote from: metka on May 31, 2008, 19:38 ---Gospodin Paskov, tai kato ti obi4ash da davash saveti kak se oceliava vav saita na Voinite na Tangra, az sashto shte ti dam savet.
--- End quote ---
Метка, не помня да съм давал такива съвети в указания от вас рсурс.
Но даже и да съм го правил, или са ми поискали съвета, или с хората, на които съм го давал, имаме установени отношения, които ми позволяват да го направя. При всички положения какво съм писал и говорил аз със хора от други сайтове вас изобщо не ви засяга, така че тази забележка за мен е заяждане.
Не си позволявайте вие да ми давате съвети, без да съм ви ги искал, по няколко причини:
1. Това се прави на ЛС или при лична среща, и то само ако, пак подчертавам, съм ви ги искал, а АЗ НЕ СЪМ!
2. Тези ваши съвети са оф-топик, то ест, нямат връзка с темата, следователно, са нарушение на правилата
3. Не сте нито в позицията да ми давате съвети, нито да ми говорите  на ти, така че най-учтиво ви моля да коригирате поведението си към мене, каквото и да ви струва това

--- Quote ---Tuka roga4ite sashto ne se tolerirat;
--- End quote ---
Ако под "рогачи" имате предвид мене, това е сокърбление и обида, за която очаквам 2 неща:
1. Реакция от администрацията
2. Ако такава не последва, се чувствам свободен в бъдеще да ви отвръщам по аналогичен начин, така че, отговорността и решението остават изцяло за форумната администрация

--- Quote ---Mesiite sashto.Pomacite nqmame nujda ot Mesia.
--- End quote ---
Вие отново, подобно на някои персонажи, продължавате да боледувате от месиянството да се произнасяте от името на всички помаци, и в същото време да обвинявате други хора в това.
Това е цинично и скудоумно.
Надявах се този форум поне да остане чист от такива нездрави прояви на "аз, мен, моето, нашето" със замъглени очи, и на говоренето от първо лице множественно число, характерно само за:
1. Короновани и императорски персони (етикета ги задължава да говорят с "Ние, Николай Втори...)
2. Политически функционери (премиер-министри, президенти, лидери на партии и парламентарни групи, или поне кметове), зад които формално или реално стои група хора (предположително, избиратели). Ако вие сте такъв, следва да се разкриете, и да посочите кой и кога ви е избирал, в противен случая ставате в смешната позиция не само на самозванец, но даже и на анонимен самозванец. Което е два пъти по-смешно.

--- Quote ---I nie nikoga ne se zaiajdame parvi, tova prosto e 4ast ot kulturata ni na oceliavane.
--- End quote ---
Това е оксиморон.
В едно изречение вие направихте 2 взаимно-изключващи се твърдения.
Заяждате се първи, и още как, и то не за пръв път, това вижда всеки, който посещава дискусията.
А вашата култура на оцеляване (вашата персонално имам предвид, защото продължавам да не смятам Метка за спикер на помаците) си е ваша лична работа. Вие сам се самоопределяхте като безроден космополит (въпреки, че аз за такова животно не съм чел или чувал, но нейсе - права на самоопределеяне все пак - всеки ги разбира по своему), така че не виждам къде се навирате да говорите за когото и да било, освен за себе си.

--- Quote ---Tova e sait za nashata kultura i gostopriemstvio.Tova se neshta s koito vinagi se e zloupotrebiavalo imenno sreshtu nas.
--- End quote ---
Нашата = кого? На Метка Велики Първи?
Това ваш персонален сайт ли е?
Защото не ви видях във форумната администрация и не съм ви питал какъв и на кого е този сайт. Както сам се досещате, вашето "гостоприемство" няма с какво да ме очарова и такова гостоприемсво за мене е равно на анти-гостоприемство, така че престанете да ни го рекламирате - няма да купя нищо от вас.

--- Quote ---Az pomnq mnogo dobre vaprosite ti.
--- End quote ---
Радвам се за вас

--- Quote ---Kategori4no zaqviavam 4e tuka nqma da ti odgovorq, zashtoto odgovorat e mnogo prost.
Vaprosite ti sa shovinisti4ni.
--- End quote ---
Още един оксиморон, и смешно оправдание за невъзможността ви да даете смислен отговор.
Аз и не настоявам вече, за мен е ясно, че се опивате от собственната си графомания и логорея и просто настоявате да бъдете публикуван, надявайки се, вероятно, че по този начин наякой ще ви чете и ще ви се възхити.
Търсете си своите 5 минути слава, нищо против, но не намесвайте мене в това - аз нямам и не искам да имам нищо общо със вас, нито имате шанс да ви стана издател или хроникьор..

--- Quote ---Balgarskata kjonstitucia ne reglamentira i ne definira statutat na etni4eski malcinstva.
Predpolagam 4e i Turskata konstitucia e analogi4na.
Vapreki tova Nie se radvame 4e ima takav sait.
--- End quote ---
Е и?
Още един офттопик.
Какво общо имат конституциите със заглавието на темата?
И пак "Ние се радваме" Кои сте "Вие", Господи!
Радвайте се, лошо няма, ама говорете за себе си, какви са тия мании да ни говорите на "ние" и за конституции, които нямат връзка с темата!

--- Quote ---Makar 4e varu saita sa praveni mnogo opiti sa hakvane kato za garnitura pereodi4no tuka se izsipva Shovinisti4na invazia.
--- End quote ---
Вие с техническата поддръжка на сайта ли се занимавате, или искате да ме изкарате отговорен за такива минали "инвазии"?
Аз представлявам единственно и само себе си, и с ресурси, време и желания за организации на каквито и да е инвазии нямам нито опит, нито имам някакво отношение, ако такива е имало.
Ако ще ме обвинявате, потрудете се да намерите и представите доказателства, защото иначе това си остава подличка инсинуация, простете за откровенността.

--- Quote ---Bi trqbvalo i ti da se radvash , a ne da proektirash varhu nas nasilstvenoto priemane na religiata ni - neshto koeto spored vizantiiskite dokumenti se e slu4ilo na balgarite pri Tcar Boris.
--- End quote ---
Оставете на мене сам да реша за какво да се радвам - вашата мания взема опасни размери - не стига, че се изживявате като множество, а не си погледнете в паспорта, където пише, че сте единствен и неповторим, но и тръгвате да гадаете на какво трябвало (!!!) аз да се радвам.
За извеждането на "логическия" извод, че съм искал да "проектирам" каквото и да било, оставям го за специалисти по засуканите въпроси на проблемите на човешката глава и душа.Аз не съм такъв, и при цялото си желание няма как да ви помогна, защото съм ветериранен лекар, а не хумамен специалист от нужните специалности.
Прочее, ще се радвам, ако в бъдеще освободите моите дискусии от своето присъствие - дискутирайте си с когото пожелаете, ваше право, но мое право е да ви кажа, че намирам моите евентуални диалози с вас за празна работа.
Не мисля, че сайта ще спечели от препирните ни, а съдейки по опита ни от двата други интернет-ресурса, това  е единственното, на което може да се разчита от вас: помпозни необосновани твърдения и заяждане с опонента, когато няма с какво и откъде да му отговорите.

deridere:
po dobre ne me u4i ti men az kakyv sym,kakto i az n a teb ne ti kazvam kakyv si i kakyv da si...ako iska6 izjivqvai s e za faraon ili doktor ili profesor...tva si e tvoe pravo..no az ne sym bylgarin i nikoga nqam da byda..makar 4 e sas sugyrnost obi4am bylgariq mnogo pove4e ot teb  dragi mi paskov..no edno e grajdanstvo ,drugo e etnos,i savsem drugo e religiq..bne smesvaite ponqtiqta

Пламен Пасков:

--- Quote from: deridere on June 01, 2008, 00:14 ---po dobre ne me u4i ti men az kakyv sym,kakto i az n a teb ne ti kazvam kakyv si i kakyv da si...ako iska6 izjivqvai s e za faraon ili doktor ili profesor...tva si e tvoe pravo..no az ne sym bylgarin i nikoga nqam da byda..makar 4 e sas sugyrnost obi4am bylgariq mnogo pove4e ot teb  dragi mi paskov..no edno e grajdanstvo ,drugo e etnos,i savsem drugo e religiq..bne smesvaite ponqtiqta
--- End quote ---

1. Не ви уча. Пази Боже!
Ако искате, кажете ми какъв съм - готов съм да го обсъдим - мен темата за моя произход или произхода на българите не ме притеснява и съм готов да се дискутираме, ако имате с какво.

2. Няма нужда да се изживявам.
Учил съм, взел съм си изпитите, минал съм си квалификациите, пише си ми го в дипломата.
Не съм си го съчинил аз, не ми го е казал никой отстрани.
Сам съм си го направил.

3. Това беше смешно - да седнете да ми казвате кой обичал България повече от мене, да я пишете с малка буква при това. Да не говорим, че не ме познавате изобщо, за да съдите.
Вие с какво я мерите, тази любов към Родината? В метри, секунди, килограми, в минути? Как я определихте - че вие сте най-големия Българолюбец, а аз трябва да съм зад вас? Тая работа ми прилича като дай да си ги мерим...като малките деца, ама айде, то се вижда.
За мен това си е заяждане с нарочното желание да ме уязвите.

4. Кога и къде съм ги смесвал?
Вие, странно защо, ми вменявате неща, които не само не съм писал, но даже и не съм помислял. По себе си ли съдите?
Аз съм напълно съгласен, че религия и народ НЕ СА идентични и нямат никакъв знак за равенство.
Мен в това не ме убеждавайте...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version