Български > Помаци
ПОМАЦИ В ТУРЦИЯ - Pomaks in Turkey - Türkiye'de Pomaklar !
Nedim Mehmedoski:
--- Quote from: PETER on February 26, 2010, 20:16 ---То и от Гърция няма, а от Македония и по-назапад май е само Шериф... и Метка( като Торбеш :) )
--- End quote ---
:D Hahaha!!!
Ti izgleda so siot um mislish deka jas sum Metka!!??? ;D
dim56:
Моля не разводнявайте темата!
Давайте снимки, песни или други материали по нея.
За мен наистина е много интересно (а сигурен съм и за много други) да науча повече за живота на преселниците в Турция.
Националист:
Много интересна тема наистина :) . Забелязва се, че не говори завалено като банатските или бесарабските българи, а макар и да не знае някои думи има много добра дикция, може би турският език предразполага към това. За мен е интересно дали тези хора пазят българското в себе си - имат ли културни центрове, младите знаят ли езика или вече са почти асимилирани. Попринцип България е изоставила нашите мюсюлмани живеещи в чужбина. Бях гледал един филм за гораните, които се радваха като малки деца на няколко книги и разни снимки от България. Те обаче се крепят и имат културни центрове, в които пазят своите песни и обичаи. Дали някой от пищещите от Турция може да каже дали има нещо такова там :)
dim56:
Както бях писал по-горе, Терзи Хюсеин има клипове на турски език, в които разказва за историята на преселниците в Коджа бунар.
Предлагам ги тук с надеждата някой от вас да сложи субтитри към тях на български ;)
Hüseyin ESENER 1
Huseyin ESENER 2
Huseyin ESENER 3
dim56:
Huseyin ESENER 4
Huseyin ESENER 5
Huseyin ESENER 6
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version