Author Topic: Чата в сайта- Chat rooms.  (Read 6873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Чата в сайта- Chat rooms.
« on: February 25, 2010, 23:48 »
Отварям една тема,поредната която откривам надявам се в полза за сайта. ;)
Не знам защо но и на мен времето ми не стига за всичко.!
След промените в Екипа на сайта които както виждам се възприемат доста добре се опитваме да променим и други неща в полза на хората тук които пишат.
Работи се по въпроса,освен правилата на Форума днес се натъкнах на един факт или случай за който никой не се сети!
 Става въпрос за чата ни.
Това е една придобивка за която много сайтове си мечтаят!
Казвам го открито!
 В други форуми са налице много по строг контрол,няма и чат за да могат там хората да се опознаят.!
Въпреки това днес наши съфорумници които аз знам, са се обиждали с вулгарни изрази,псувни..
И на двамата съм писал на лични.
Приемам го като вина на нас Админите,че досега не сме уведомили нашите членове,а то е.....

* Правилата на Форума са и правила за чата.
*Чата е неразривно свързан и част от сайта.
*Всяко IP се записва автоматически,бъдете внимателни в обидите ви взаимно.
*От днес  ще проверяваме всеки сигнал от нашите членове и ще има наказани ако  не се спазват правилата на общуване и взаимно уважение!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Чата в сайта- Chats room.
« Reply #1 on: February 26, 2010, 00:15 »
Потърпевшите на които съм писал приемете това като наша грешка на Екипа.
Така е и по света.Закони се правят когато се случи нещо с което да се алармира за проблем.
Пример- Америка днес.
След всяко събитие било то убийство,грабеж,изнасилване,природни бедствия страната и политиците реагират и променят закона да е в полза за обществото!
Така че, ще вземем мерки за в бъдеще правилата да са и в чата!

Offline Kaplan

• Adviser
Ynt: Чата в сайта- Chats room.
« Reply #2 on: February 26, 2010, 12:16 »
Радвам се, че се предприема такава стъпка.  Сигурен съм, че е за добро. Снощи бях един от присъстващите на разигралата се грозната сцена!  Дано не се повтаря !

Offline Шали

• Advanced member
Re: Чата в сайта- Chats room.
« Reply #3 on: April 22, 2010, 14:40 »
Oбръщението ми е към Екипа:
Нека се разгледа предложението ми, при постоянно спамене да се санкционират потребителите! Във всеки форум след едно-две предупреждения от страна на модовете се слага временно забрана малко да се кротнат и позамислят виновните.
Положението в този форум е извън контрол и като некви падари трябва властимащите да са подир 3-4-ма във всички теми във всички раздели. Не се церемонете вече, форумът е обърнат на чат  :-\

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #4 on: April 23, 2010, 06:02 »
Oбръщението ми е към Екипа:
Нека се разгледа предложението ми, при постоянно спамене да се санкционират потребителите! Във всеки форум след едно-две предупреждения от страна на модовете се слага временно забрана малко да се кротнат и позамислят виновните.
Положението в този форум е извън контрол и като некви падари трябва властимащите да са подир 3-4-ма във всички теми във всички раздели. Не се церемонете вече, форумът е обърнат на чат  :-\

......
Работи се по въпроса,освен правилата на Форума днес се натъкнах на един факт или случай за който никой не се сети!
 Става въпрос за чата ни.
Това е една придобивка за която много сайтове си мечтаят!
Казвам го открито!
 В други форуми са налице много по строг контрол,няма и чат за да могат там хората да се опознаят.!
Въпреки това днес наши съфорумници които аз знам, са се обиждали с вулгарни изрази,псувни..
И на двамата съм писал на лични.
Приемам го като вина на нас Админите,че досега не сме уведомили нашите членове,а то е.....

* Правилата на Форума са и правила за чата.
*Чата е неразривно свързан и част от сайта.
*Всяко IP се записва автоматически,бъдете внимателни в обидите ви взаимно.
*От днес  ще проверяваме всеки сигнал от нашите членове и ще има наказани ако  не се спазват правилата на общуване и взаимно уважение!

Offline Исянкар

• Avarage member
« Reply #5 on: April 23, 2010, 12:44 »
А някой има ли достъп до архив до този чат ?

Защото най-лесно е двама души в него да изфабрикуват как трети е написал нещо, което не е и да го изпратят на модераторите. На какви ли не подобни сценарии и постановки бяхме свидетели през годините тук. Така, че да не се прекалява много с чата и да не се приема "на сляпо" като "неоспоримо доказателство". Форумът затова е форум, защото написаното остава и всички го виждат, а в чата никой не може да каже дали двама души (или пък дори един само) не може набързо да копира някой разговор (освен, ако няма архив на чата) и да направи леки корекции и да го изпрати на модератор. Не е ли така ?

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #6 on: April 23, 2010, 19:31 »
      Как можа да ти дойде на ума такова нещо ? Какъв сценарий само си съчинил ! От кеде накъде  някой ще седне да фабрикува подобни глупости, ами влизай по- често в чата и сам ще се убедиш , че там се пишат понякога неща които нормален човек не иска да слуша и чете.Факт е обаче ,че това са единици хора на които понякога с право им се бият шутове и от чата и от сайта. Защо си толкова недоверчив , може би и ти умееш да правиш подобни фалшиви продукти? Чата е за нормални хора които искат да се запознаят и опознаят и за това е нормално и за него да важат същите правила както и за форума.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #7 on: April 23, 2010, 19:41 »
в краина сметка що не ни кажете кои са тия ,за да можем дружно да ги порицаем с едно мощно-У У УУУУУУУУ

Offline Исянкар

• Avarage member
« Reply #8 on: April 23, 2010, 20:43 »
      Как можа да ти дойде на ума такова нещо ? Какъв сценарий само си съчинил ! От кеде накъде  някой ще седне да фабрикува подобни глупости, ами влизай по- често в чата и сам ще се убедиш , че там се пишат понякога неща които нормален човек не иска да слуша и чете.Факт е обаче ,че това са единици хора на които понякога с право им се бият шутове и от чата и от сайта. Защо си толкова недоверчив , може би и ти умееш да правиш подобни фалшиви продукти? Чата е за нормални хора които искат да се запознаят и опознаят и за това е нормално и за него да важат същите правила както и за форума.

Аз самият съм бил жертва на подобен сценарий в този сайт (не в чата, от там имам много хубави впечатления) и по-старите знаят за какво става въпрос, така, че вече съм с едно око резервиран. Дано не ти се случва на тебе, но като цяло мишените са друг тип хора - неудобни :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #9 on: April 23, 2010, 21:48 »
Изиянкар,за кой пореден път трябва да напомня,че правилата на Форума се отнасят и за чата.
Така е и в големите форуми за които и ние искаме да имаме желание и толерантност.
Какво става ако даден участник наруши правилата и се държи арогантно в чата.?
Просто се копира постинга и се изпраща до Админ или Модератор,това е. ! Никой няма време или намерение да виси в чата и следи,приема се добронамереноста и желание за диалог.Чата е едно богатство за сайта,как не се цени това,но ако не се спазват правилата е нормално нарушилите да си поемат наказанието или чата да се затвори!

Offline Исянкар

• Avarage member
« Reply #10 on: April 24, 2010, 01:05 »
Изиянкар,за кой пореден път трябва да напомня,че правилата на Форума се отнасят и за чата.
Така е и в големите форуми за които и ние искаме да имаме желание и толерантност.
Какво става ако даден участник наруши правилата и се държи арогантно в чата.?
Просто се копира постинга и се изпраща до Админ или Модератор,това е. ! Никой няма време или намерение да виси в чата и следи,приема се добронамереноста и желание за диалог.Чата е едно богатство за сайта,как не се цени това,но ако не се спазват правилата е нормално нарушилите да си поемат наказанието или чата да се затвори!

Назми, а как ще коментираш, ако някой ти изпрати копирано моето име и зад него някакви неща, които не съм казал ? На кого ще повярваш ? Това не е ли най-лесния начин да се изфабрикуват набързо фалшиви изказвания и да се изхвърлят неудобни членове ?

УВАЖАВАМ правилата, но прости ми - ТЕ НЕ СА ОБЕКТИВНИ, ДЕМОКРАТИЧНИ И АДЕКВАТНИ ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЧАТА ! Едно е форумът, където всяко мнение се вижда от 100 човека, а друго е някакъв чат, където аз утре ще ти копирам "Nazmi: Исянкар е такъв, онакъв" и ти как ще докажеш, че не си казвал подобно нещо ? Назми, много добре знаеш, че преди време имаше скандал, че някой беше манипулирал мои лични съобщения, Гелина също си спомня, а сега оставяме такива хора още по-лесно да си вършат работа в чата - още утре някой ще ти прати на лични нещо "уж от чата" как например обиждам пак Гелина (не знам защо се стремят да ме скарат с това момиче, ама ако продължават ще отида лично в Рибново да се запозная с нея и вече да не правят опити) и после да ходя да се обяснявам, "че нямам сестра". Моля ти се, възрастен човек си, замисли се ! А и всички ! Не се знае утре дали в живота няма да ви го приложат този номер ... Не бъде толкова сигурен, сега приеха закона за "тайния свидетел" .. Току виж утре някой свидетелствал срещу някого, че е крадец и мошенник ... Много тънки са нещата и границата не бива да се минава, ама с това с чата направо е мината, а това е НАЙ-ХУБАВОТО МЯСТО ВЪВ ЦЕЛИЯ САЙТ и мисля, че рискувме да го опорочим и да ни е страх да влизаме, защото не се знае утре кой какво ще е копирал с редактирани или направо сложени нови думи зад ника ! ПЪЛЕН АБСУРД.
Затова попитах има ли архив на чата, защото, ако няма - моите уважения, ама е смехотворно да се наказват хора спрямо нещо казано там, ОСВЕН, АКО НЕ Е СТАНАЛО В ПРИСЪСТВИЕТО МИНИМУМ НА ДВАМА МОДЕРАТОРИ да речем ...

Съжалявам, че няма кой да застане на моята страна, но СЪМ УБЕДЕН, че всички много добре знаят за какво става въпрос, ама си траят, защото знаят, че това, ако се изпозлва срещу някого ще е срещу неудобни като мен.

Назми, ИСКАМ ДА ТЕ ПОМОЛЯ НЕЩО. Моля те, отговори ми на 3 въпроса :

1. Разбра ли точно защо не одобрявам тези правила за чата и опасенията ми ?

2. Правилно ли разсъждавам или някъде греша в преценката и това е невъзможно да се случи ?

3. Съгласен ли си с позицията ми по въпроса ?

Хиляди благодарности.

Някой друг също може да отговори на моите въпроси. Но смятам, че констатацията ми е напълно вярна.

Един 25%ов помак (само по гени, по душа може и повече ! :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #11 on: April 24, 2010, 04:34 »

Назми, а как ще коментираш, ако някой ти изпрати копирано моето име и зад него някакви неща, които не съм казал ? На кого ще повярваш ? Това не е ли най-лесния начин да се изфабрикуват набързо фалшиви изказвания и да се изхвърлят неудобни членове ?

УВАЖАВАМ правилата, но прости ми - ТЕ НЕ СА ОБЕКТИВНИ, ДЕМОКРАТИЧНИ И АДЕКВАТНИ ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЧАТА ! Едно е форумът, където всяко мнение се вижда от 100 човека, а друго е някакъв чат, където аз утре ще ти копирам "Nazmi: Исянкар е такъв, онакъв" и ти как ще докажеш, че не си казвал подобно нещо ? Назми, много добре знаеш, че преди време имаше скандал, че някой беше манипулирал мои лични съобщения, Гелина също си спомня, а сега оставяме такива хора още по-лесно да си вършат работа в чата - още утре някой ще ти прати на лични нещо "уж от чата" как например обиждам пак Гелина (не знам защо се стремят да ме скарат с това момиче, ама ако продължават ще отида лично в Рибново да се запозная с нея и вече да не правят опити) и после да ходя да се обяснявам, "че нямам сестра". Моля ти се, възрастен човек си, замисли се ! А и всички ! Не се знае утре дали в живота няма да ви го приложат този номер ... Не бъде толкова сигурен, сега приеха закона за "тайния свидетел" .. Току виж утре някой свидетелствал срещу някого, че е крадец и мошенник ... Много тънки са нещата и границата не бива да се минава, ама с това с чата направо е мината, а това е НАЙ-ХУБАВОТО МЯСТО ВЪВ ЦЕЛИЯ САЙТ и мисля, че рискувме да го опорочим и да ни е страх да влизаме, защото не се знае утре кой какво ще е копирал с редактирани или направо сложени нови думи зад ника ! ПЪЛЕН АБСУРД.
Затова попитах има ли архив на чата, защото, ако няма - моите уважения, ама е смехотворно да се наказват хора спрямо нещо казано там, ОСВЕН, АКО НЕ Е СТАНАЛО В ПРИСЪСТВИЕТО МИНИМУМ НА ДВАМА МОДЕРАТОРИ да речем ...

Съжалявам, че няма кой да застане на моята страна, но СЪМ УБЕДЕН, че всички много добре знаят за какво става въпрос, ама си траят, защото знаят, че това, ако се изпозлва срещу някого ще е срещу неудобни като мен.

Назми, ИСКАМ ДА ТЕ ПОМОЛЯ НЕЩО. Моля те, отговори ми на 3 въпроса :

1. Разбра ли точно защо не одобрявам тези правила за чата и опасенията ми ?

2. Правилно ли разсъждавам или някъде греша в преценката и това е невъзможно да се случи ?

3. Съгласен ли си с позицията ми по въпроса ?

Хиляди благодарности.

Някой друг също може да отговори на моите въпроси. Но смятам, че констатацията ми е напълно вярна.

Един 25%ов помак (само по гени, по душа може и повече ! :)

Исянкар,

съгласен съм с въпросите ти,и евентуални притеснения за проблемите в чата.
Приемам го сериозно и ще отговоря публично тук след съвет с Екипа на сайта.
Искам всеки да се чувства сигурен.
Имахме достатъчно подобни случай преди така че следва отговор на въпросите ви!

Offline Исянкар

• Avarage member
« Reply #12 on: April 24, 2010, 11:42 »
Назми, много благодаря, че си обърнал внимание на притесненията ми. Правя го не само за себе си, а за целия сайт и сигурността и свободата на всички потребители, които вярвам с времето ще се увеличават. За някои може да е пресиелно, но има всякакви хора. Тук  има няколко хиляди членове - не се знае на кой колко му е акъла както се казва. :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #13 on: April 24, 2010, 21:37 »
Има архив и за чата, то си върви,но само при сигнал може да се провери.Няма кой да виси в чата и следи, достатъчно е да се посочи на Админите час и ден за да се провери с тази опция.Така че всеки да си опича акъла и да знае че се записва.Оттук нататък е важно желанието на участниците да спазват правилата на форума валидни и за чата! Не е възможно някой да подправи текст с цел защото архива е тук!