Author Topic: "ПОМАЦИТЕ - изстрадана история" - нова книга от П.Япов �  (Read 78750 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Като оставим този неандерталец настрани на всички останали съм длъжен да ви отговоря по цивилизовано. Ако моето мнение е да се изтъкна пред вас, може да се каже че вие до една голяма степен виждате нещата правилно. Но от друга страна не може пет човека да пишем за помаците и петте версии да са различни. Нужен е синхрон в действията ни. Аз лично с Япов се познавам. Той прегледа първата ми книга и ми написа предговора. Това е така. Задътлжен съм му в тази насока. Познавам се и с Дурсунски. Мога да се запозная и с Бозов и Имамски това не е проблем за мен. Те също могат да направят тези постъпки. Но за жалост никой от нас не го е направил до сега. Както и Дурсунски и Япов никога не са ми казали да работим съвместно. Да проучим всякаква версия и да установим кое е по-правилно от историческа гледна точка. Може аз в някой отношение да не съм писал някой неща правилно, те също. За съжаление нещата стоят така и после защо сме били упреквани.  

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
(Модератор: - Част от коментарът в цитата е изтрит, защото съдържа обидно съдържание, дискриминира расово, или призовава към етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие!)

Изтритo от Модератор!

Offline Hadj

• Adviser
  Помак БГ.Извинявай брат ама казаното от теб за Япов май потвърждава мнението че двама писатели трудно водят диалог.Аз ценя труда на всички които сте се заели да търсите  корените на помаците.Чакам с нетърпение и твоята следваща книга.Прав си че трябва да обедините усилията си или поне да споделяте мнения между вас а на читателите нещата да се представят по-изчистени.Не можем обаче да отречем че Япов имал възможност да ползва източници до които не всеки би се добрал и това е благодарение на неговата близост с внука на последния турски султан.
     Жалая ти творчески успехи и да ни зарадваш с новата си книга.
                                                 Еселямуалийкюм

Offline abc

• Forum fan
... че двама писатели трудно водят диалог...

По-точно определение не съм срещал. Писател е изстрел в десятката.

Offline Hat

• Moderator
  Нужен е синхрон в действията ни. Аз лично с Япов се познавам. Той прегледа първата ми книга и ми написа предговора. Това е така. Задътлжен съм му в тази насока. Познавам се и с Дурсунски. Мога да се запозная и с Бозов и Имамски това не е проблем за мен. Те също могат да направят тези постъпки. Но за жалост никой от нас не го е направил до сега. Както и Дурсунски и Япов никога не са ми казали да работим съвместно. Да проучим всякаква версия и да установим кое е по-правилно от историческа гледна точка. Може аз в някой отношение да не съм писал някой неща правилно, те също. За съжаление нещата стоят така и после защо сме били упреквани. 
Аз сьщо мисля,че най правилният начин за по нататьшно действие относно помаците и техният произход е намирането на синхрон и удвояването на скороста.Познавам П. Япов и знам,че за написването на книгите му е положен кьртовски труд и те стават реалност благодарение на личните му контакти сьс знаещи хора.Смятам,че той черпи информацията си от един от най надеждните и точни източници.

Противен

• Guest
че двама писатели трудно водят диалог

Писатели-фантасти,

Offline Hat

• Moderator
Ти наистина си "противен".

Offline Dobrev

• Forum fan
Аз сьщо мисля,че най правилният начин за по нататьшно действие относно помаците и техният произход е намирането на синхрон и удвояването на скороста.

Ха ха, удвоявайсе скорости, удвоявайте - имате още няколко години докато се преведат всички османски архиви, тогава ще има да буксувате на едно място ;)

Offline isa71

• Forum fan
Ха ха, удвоявайсе скорости, удвоявайте - имате още няколко години докато се преведат всички османски архиви, тогава ще има да буксувате на едно място ;)
ами ако се окаже че истината е съвсем друга,ти ще забусуваш ли?

Offline Dobrev

• Forum fan
ами ако се окаже че истината е съвсем друга,ти ще забусуваш ли?

Цъ.
Проарабчетата колкото и да го извъртате, няма как от тези хора да направите араби.
*Абдуллах - първо поколение мюсюлмани. Тези чиито родители все още не са приели Исляма.
...

(МОДЕРАТОР: Коментара е преместен в друга тема "Помаци - Християни", тъй като е вписана в тема отнасяща не по същество на обсъждане и на най-подходящото място в тема за представена информация!)

Offline isa71

• Forum fan

Цъ.
Проарабчетата колкото и да го извъртате, няма как от тези хора да направите араби.
*Абдуллах - първо поколение мюсюлмани. Тези чиито родители все още не са приели Исляма.
;[/i]
абе момък ,кои ти е казал че са араби?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
абе момък ,кои ти е казал че са араби?
Принципно Дорсунски ако не се лъжа.

Offline Hat

• Moderator
Бояне сега се уверявам,че ти нямаш реална представа за помаците,като цяло.Селча,Вьлкосел и другите села,които познаваш не са помашкият свят.Османските архиви няма да покажат нещо,което не е известно те само ще потвьрдят,че исляма е пьрвата и последна религия,която помаците изповядат.Ако имаш достатьчно време да се поровиш из архивите ще си обясниш значението на тези чаршави,които изкарваш.Хората са запазили историята си в чист вид и тя е уважавана наука и на почит в сьседна нам Турция а не е пренаписана и изопачена,като при нас в Бьлгария.П. Япов много добре е обяснил в книгата си доста неща и дори в нея ще откриеш обяснение на тези списьци,какви са как са направени,защо и т.н.Сигурен сьм ще откриеш истината за себе си рано или кьсно.Не натрапвай обаче грешните си разбирания,защото е дразнещо за нас.Може да попрочетеш и Сефан Цвайг "Звездни мигове" Стивьн Рьсинман "Падането на Константинопол".

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Хат, исляма е възникнал през 622 година и няма как да е първата религия на който и да е народ. Всички са имали други религии преди него ;)

Offline isa71

• Forum fan
Принципно Дорсунски ако не се лъжа.
може да е имало заселени арабски пленници,но като цяло в родопите е имало племена които са приели религията.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42