Author Topic: 3абрани и банове на потребителите в нашия форум  (Read 14585 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Пламен Пасков

• Guest
Това твърдение е долна лъжа! Казвал съм второто и то единствено в контекста на зараждането на помашката общност, а именно приемането на ислямската религия в миналото. Днес обаче помаците са си помаци без значение дали са вярващи или не!
Сега не ми се рови, затова приемам корекцията, че уважаемият mustafa_b не е писал първото.
Селям (Мир!)

И малките деца разбират що за мисия може да има участник във форума на помак.еу, който съвсем открито заявява в националистически форум - "къде се е чуло и видяло българи и руснаци да дават пари за вход на потурнак" и който на много места е разказвал за отношението си към "безродниците в Родопите".
"къде се е чуло и видяло българи и руснаци да дават пари за вход на потурнак...за тракийско светилище" е пълният израз.
Писал съм го, не съм го отричал.
В ДРУГ форум, ГОДИНИ, ПРЕДИ да пиша в този форум, и НИКОГА не съм си позволявал да наричам по този начин някого в мюсюлманските форуми.
А ти сега пък кажи, че при вас не наричате всекидневно българите каури, въпреки, че и ти от детството си общуваш с българи не-мюсюомани и уж имаш приятели от тях.
Има си правила в ТОЗИ форум, които не задължават членовете тук да не пишат в други форуми, да не са били участници в националистически такива.
Така че, в ТОЗИ форум аз такива думи към никого не съм писал.
Напротив: получавал съм тонове лъжи, клевети, оскърбления, несанкционирни, от mustafa_b и такива като него от клуба на "For Pomaks Only!"

Последните ми думи в този форум ще бъдат адресирани към администраторите - "Къде се е чуло и видяло в помашки форум да се гонят истински помаци за сметка на техните главорези."
Уважаеми mustafa_b, няколко въпроса, въпреки, че много мразиш въпроси:

1. Кои са изгонените "истински" помаци?
2. Откъде знаеш, кой е "истински" и кой - "фалшив" помак, като тук 99% от хората пишат с анонимни никове?
3. Как предлагаш да проверяваме: кое е истински и кой не истински помак тук, във форума?
4. Кои точно главорези имаш предвид? Кого наричаш главорез?
Ако визираш мен или някой друг форумец, и си мъж на честта, следва да го докажеш. Иначе, отново ставаш нарушител на правилата на форума.
Нещо повече: и на законите на страната (мога да ти  цитирам кои, макар че, съм сигурен, че знаеш), които са над правилата на един интернет форум.
Бил си кмет на Корница и знаеш, че в България все още има действащи закони, нали така?

Докато не отговориш на тези въпроси, последният ти абзац виси малко...неправилно.

Ще повторя към теб призива, който вече отправих многократно към Шумаров:

Умолявам ви да спрете с лепенето на етикети, с междуличностната конфронтация, с нарушението на правилата, и да се фокусираме на темите, тезите, с аргументи, факти и доказателства.

Толкова ли е трудно?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Пасков, с цялото си нахалство провокираш като искаш този форум да стане обект на междуфорумни кавги което е силно нарушение на правилата.
От там беше изгонен поради доказани твои расистки убеждения спрямо Ромския етнос в БГ което стана повод да се оттеглиш за известно време и от тук. Въпреки че никаде не съм се определял като какъвто и да е пак с лъжа предпочиташ да провокираш.
Удряли сме се по кокалчетата но виждам сега че биеш под кръста.
Аз се оттеглям да не пиша повече в този форум докато се нормализират нещата ( Метка, Мустафа_б  и  Шумаров на които много държа постоянно да бъдат тук) Дотогава пожелавам на Пасков пълното превземане на форума.
Селам Алейкум на всички форумци тук.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
       Стига. Достатъчно!!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Постинга е от г-н Шумаров,преместен тук- запазен!

Здравейте, уважаеми съфорумници!
Позволявам си да започна нова тема с това заглавие за да привлека вниманието ви към случващото се във форума.
От момента в, който научих за съществуването на този сайт, аз се регистрирах тука и се пристрастих към него! Причините за моето пристрастие са от сантиментално естество, както предполагам е при по-вечето помаци, които са тука. Тука прочетох много интересни неща за историята на помаците, запознах се с много достойни хора и оценявам престоя си тука, като много ползотворен за мене! Поради неразбориите между по-отдавна пребиваващи от мене в сайта потребители и ръководството на сайта, аз бях удостоен с поста модератор.Малко след избирането ми, администраторите на сайта са разбрали от поведението ми, че са допуснали грешка с избирането ми, и за да им спестя неловки ситуации, аз се оттеглих от този пост. През времето на моето модераторство бях ухажван от лицето Пламен Пасков с лични съобщения, на които отговарях с необходимото уважение, полагащо се на всяко живо същество!Ползата, която извлекох от тези съобщения бе, че си дадох сметка, че не съм подходящ за модератор, за което благодарих на Пасков.Първоначалната цел на пребиваването ми в сайта беше за културен обмен и развлечение! В последствие нещата във форума придобиха характер на "Време Разделно"-т.е-или си с едните, или си срещу нас! При всички случаи не съм прилагал двоен стандарт към никой - отнасял съм се с необходимото уважение към заслужаващите го! Към незаслужаващите го съм си позволявал и обидни думи! И не се разкайвам за това, защото са го заслужили!
От известно време ми направи впечатление пасивността и мълчанието на Метка във форума и в чата.Загуби се ей така-без никаква причина! В последствие бях удостоен с лично съобщение в което се "критикуваше" моята изява в Сербест форум.А тя беше възможно най-добронамерена към www.pomak.eu и към ръководството му! Последвалото съобщение се опита уж да замаже положението, като темата отиде към съфорумници, които не пишат тука вече, а именно Пламен Пасков и Боян Добрев.И няколко дни след това:Пламен Пасков влиза с гръм и трясък в www.pomak.eu!Когато събрах аналитичния и циничния си поток от мисли, стигнах до извода, че ръководството на сайта няма смелостта да ни каже, че иска тези индивиди да са тука.Правят недостойни чупки в кръста и мълчат, като Сергей Антонов за Папата! Ако аз бях Пламен Пасков, щях да се обидя от такова поведение, и да се махна от там, където не съм желан! Но за това се иска TENER COJONES!Иска се достойнство!Иска се чест!
Уважаеми администратори,
Проявете смелост и застанете зад Пламен Пасков открито, защото с мълчанието си изпадате на негово ниво! Няма нищо лошо да имате приятелство с него, да споделяте идеите му, или да махате с опашка от радост, когато ни нарича "потуранци" Това е ваш избор и може да не е споделян от всички, но поне е по-достоен от мълчанието!
На това аз му викам TENER COJONES! ДА ИМАШ ТОПКИ!
Такова поведение мене лично ме отвращава и с голяма мъка ви съобщавам, че аз също се оттеглям за неопределено време от сайта!
Дано Аллах да е доволен от вас!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Г-н Шумаров,отговарям ви в качеството ми на Администратор на сайта от мое име,тъй като в момента Ондер и Рахмие са заети и не са в близост!
Позволихте си по горе да отправите много сериозни обвинения,обиди към нас Админите на сайта.
Цитат" Когато събрах аналитичния и циничния си поток от мисли, стигнах до извода, че ръководството на сайта няма смелостта да ни каже, че иска тези индивиди да са тука.
Правят недостойни чупки в кръста и мълчат, като Сергей Антонов за Папата! "

Отговор-Г-н Шумаров,Ръководството на сайта помак.еu '' НЕ прави чупки в кръста"както се изразявате,и това сме доказали още от създаването на сайта до днес.Личи си,че си имате проблем който най-малко нас ни засяга.Бяхме ви гласували доверие за Модератор като в интерес на истината аз ви предложих на Ондер и Рахмие,за което после съжалявам като гледах с какво недоброжелание ги....../на испански /се отнасяхте към съфорумниците ни главно християни.Беше ме срам да ви чета.Усетихте се и вие сам си подадохте оставката защото се убедихте че да си независим в преценката не е за вас.Ако тези обиди които сипете по адрес на админите бяха излезли от други даречем не от нашата религия щяхте да ни приглушите ушите от писъци и сръдни да ги Баннем.Аман от такива.Загрижили сте се за Метка и други..ваше право е но няма да допуснем да настройвате хората.Най-лесно е да си дигнете чукалата,така както го направиха други.Значи Админите са ОК когато си затварят очите към вас,нали!
Жалко! Сайте не ви гони нито вас,нито mustafa_b,subigi kurt,Metka..или който и да е!.
Сайта не толерира никого.И ако наистина искаме сайта да е в реална полза за нас помаците то е важно да се научим да уважааваме и мнение различно от нашето,да се научим да уважаваме и хора с религия различна от нашата-Исляма.Нали така е записано и в Корана! За истината са нужни две страни,ако не можем с аргументи да оборим тезите,значи ли че трябва да ги гоним наред.Тук в сайта има добри историци и учени хора.Сайта и преди сме имали подобни проблеми.
 Истината е една,който милее за помаците,който иска да научи всичко за помаците е длъжен да чуе различни позиции,както и този който и в трудни времена е тук в сайта означава,че е искрен и цени факта,че помак.еu го има по света!
Уважаеми г-н Шумаров,с такова поведение и отношение ние не помагаме на помаците,напротив настройваме обществото към нас!
 С този си отговор към всички ясно изразих позицията на Ръководството на сайта- Правилата са за всички еднакви да се спазват,не делим хората!
      П.С:- Темата е изчерпана и безмислена!

Offline Metka

• Forum fan
Пасков, с цялото си нахалство провокираш като искаш този форум да стане обект на междуфорумни кавги което е силно нарушение на правилата.
От там беше изгонен поради доказани твои расистки убеждения спрямо Ромския етнос в БГ което стана повод да се оттеглиш за известно време и от тук. Въпреки че никаде не съм се определял като какъвто и да е пак с лъжа предпочиташ да провокираш.
Удряли сме се по кокалчетата но виждам сега че биеш под кръста.
Аз се оттеглям да не пиша повече в този форум докато се нормализират нещата ( Метка, Мустафа_б  и  Шумаров на които много държа постоянно да бъдат тук) Дотогава пожелавам на Пасков пълното превземане на форума.
Селам Алейкум на всички форумци тук.

Селям Алиекум на всички форумци и от мене.
Считам за свой братя всички  цигани,турци,българи - онези от тях които Ни приемат такива каквито сме и се чустваме - безусловно.
Искам да благодаря на всички онези съфорумци които са ме подкрепяли и насърчавали.
Поради това че в момента от страна на админите има Толерастия към расизма и ксенофобията, Аз спирам за известно време да пиша и смятам да последвам примера на мойте духовни  братя - Шумаров,Мустафа и Субиги Курт.

Тази политика на толерастия към ксенофобите и расистите според мене е трайна политика която спъва всякакъв опит за създаване на дългосрочни връзки между нас помаците и осъществяването на междукултурен диалог между нас помаците и истинските представители на останалите етнорелигиозни групи и националности - добронамерени към нашата устна традиция и история.

Очевидно е че за поредeн път се прави неуспешен опит, в този сайт за подменяне на помашката ПУБЛИЧНОСТ, нещо което само всевишният може да спре.Ако това бе възможно да се случи , през последните Сто и косур години, Възродителите щяха да го реализират, щеше да заличат неизчерпаемата Ни УСТНА ТРАДИЦИЯ.

В момента тече процедура за приемане на Декларация от Народното Събрание, осъждаща Възродителния Процес като ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ, извършено на територията на нашата Родина Република България.
Вместо тука сайта да стане място , където да се разкаже и изрази съпричастност към този срамен Акт от Българската История, Ние трябва да проявяваме ТОЛЕРАСТИЯ към ксенофобията и заличителите на устната ни традиция.

Призовавам всички онези съфорумци които спорделят нашето поведение, просто да не одговарят или да не коментират изобщо провокативните и километрични публикаций на провокаторите които са превзели сайта.
Тоест, МЪЛЧАЛИВО ПРИСЪСТВИЕ,подобно на това което нашата уважавана съфорумничка  с ник - Saleika прави много одавна.

Искам да ви кажа и друго много интересно - в момента разполагаме със уникални стари черно бели снимки , правени на площада в село Корница , по време на кървавите Корнишко- Брезнишки събития през 1972 -1973 г.
Тези снимки не са публикувани никъде досега , и явно е че ще предизвикат огромен медиен интерес.
Поради тази политика на админите , които позволяват , тука в "Нашия" форум , да ставаме за посмешище от шепа  провокатори, тези снимки за сега няма да се публикуват .

И още една новина:
От утре стартира европейски проект на историци - османисти от катедрата по история на Софийският Университет за съхраняване на устаната ни традиция и преживени от нас рецидиви,репресии извършени по време на Възродителният процес и предишните преименувания в България.Проектът включва работа на терен.
Аз съм поканен да участвам в този проект и смятам да осъществя прозрачност без граници по него.
Имам  нужният контакт с тези хора и бих желал всеки от вас, които иска да участва в този проект да се свържи с мене или наша съфорумец с ник - @amet , които всяка вечер идва в чата.
Благодаря Ви предварително!