За допуснатите технически грешки не вярвам някой да се сърди!Аз споделям огорчението на цитираните от мустафа съфорумници и неговото огорчение! Намирам присъствието на Пасков, Фотакиев и ПЕТЕР в този форум за ненормално!За мене е обиждащо интелекта ми да очаква някой от мене да повярвам, че цитираните индивиди могат да бъдат приятели на помаците-вярващи и невярващи!
Първо, симпатията или антипатията на Шумаров, неговите приятели или някой друг не е заявена в правилата на сайта като филтър за допускане на нови членове. Ако искате да си правите
частен приятелски клуб, за тази работа и блог върши работа. Само че този форум, този сайт, този портал има съвсем други функции, амбиции и мисия, далеч по-мащабни от симпатичните и антипатичните на този или онзи.
Затова са и написани правилата.
А там такова нещо като изискване да бъдеш любим на тези или онези членове няма.
И слава богу, иначе цялата мисия и заявената амбиция на сайта отива в канализацията.
Второ: пишеш не само за вярващи, но и за
невярващи помаци.
Доколкото си спомням,
mustafa_b (а и не само) многократно е заявявал, че помак, който не вярва, не е помак, и че помаците без религията нямаше да ги има.
Аз няма да взимам страна по този въпрос, вижте там - първо се разберете помежду си, нали сте си приятели и съмишленници.
Присъствието им тука не мога си обясня с търсене и намиране на някаква истина за помашката общност! Мнението на Гелина за игнорирането им е добра, но е неприложима, защото ние сме човешки същества и е нормално да не останем безучастни!
Разбира се, не споделям решението за оттегляне от форума! Това противоречи на моята борбена натура.Надявам се ръководството да вземе възможно най-мъдрото решение!
Шумаров, още веднъж те моля да спреш с конфронтирането на личностна основа и да се фокусираш над
идеите на споровете, а не на
личностите.
Лепенето на етикети е проява на безсилие.
Искането за премахването и забраняванео на хора, които спазват правилата и не са нарушавали правилата тук, е проява на слабост и на двоен морал. Още повече, когато тези искания идват от многократни нарушители на същите тези правила.
Ако се разходиш из сайта, ще намериш тонове обиди, оскърбления, клевети и нарушение на правилата към изброените имена, моето в това число. И също така много добре знаеш, че бивши и настоящи модератори са нарушавали правилата съвършенно безнаказано, без последствия.
На този фон да искаш да представите вашия призив за изгонване на хората, кито не можете да оборите със знания и аргументи в споровете, като някакво високоморално възмущение, няма как да мине.
Прав бях само преди един ден, че основните средства на моите, на Фотакиев и на Петер опоненти е
лепене на етикети, оскърбления и шантаж от типа Сърдитко Петко: "
или те, или ние!"
Темата за
дискриминацията: колко подтискани,дискриминирани и онеправдани били помаците, стана по-голяма от дисертация.
В същото време никой не вижда, че вие (няколко от опонентите ни) от месеци пропагандирате и практикувате не по-малко грозна дискриминация.
Да ти напомня ли колко пъти ти лично си псувал, макар и на испански и други езици, в този форум, и никой не ти е правил забележка за такова грубо погазване на правилата и неуважението към човека отсреща?
Точно ти да ми се правиш на високоморално възмутен от присъствието на хора като мен, Петер и Фотакиев?
Пак ти казвам, моля те, призовавам те: успокой се, прекрати междуличностната конфронтация.
Нека да спорим
по същество, с аргументи, взаимноуважително.
Нека спазваме правилата, и тези правила да са едни за всички.
Нека затворим страницата с призивите "
For Pomaks Only!" и с мрънкането "
българите християни винаги ни мътят водата надолу по извора, въпреки че ние сме отгоре".
Ако имате вашата истина, вашата правда, вашите аргументи, вашите доказателства, слагайте ги на масата.
Ако ги нямате, търсете ги и пак ги слагайте на масата.
Аз не искам конфронтация.
Аз искам диалог.