Author Topic: 3абрани и банове на потребителите в нашия форум  (Read 14648 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline PETER

• Forum fan
Не знам за кво са тези експерименти. Бързо забравяте! Виждам, че някои "реабилитирани" вече са се нахвърлили като хищници на тази тема. Време е управата да помисли дали форумът е "място за среща на помаците и културен обмен" или арена на битки между противоположности. Второто може да е по-интересно, но отблъсква доста от тези, които мислят, че сайтът е техния виртуален дом.

Точно така, Мустафа. Всяка жаба да си знае гьола и ... щъркела. :)

Прав е Оскар Фрайзингер :)
"Толерантността си има граници. Защото, ако в името на толерантността отворите вратата на нетолерантността, рискувате накрая да разрушите първоначалната толерантност. Не може да приемете съществуването на нещо, крайно недемократично в името на демокрацията."

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Явно всичко е било инсценировка за да се върнат определени хора във форума. Прави се анкета за вдигане на банове, а в същото време се налагат нови забрани. Лицето Х се наказва със забрана да посещава форума, защото е употребил думата "потурнаци", а ултранационалистът Пламен Пасков продължава да бъде толериран, въпреки че в неговата "случка в Родопите" също се говори за "потурнаци" и "безродници в Родопите". Същият предлага и технологии за окончателното решаване на нашия проблем.

Господа администратори, писах ви на лични, но така и не получих задоволителен отговор. Нещо по-лошо получих копие от лично съобщение на имейла си, докато по-късно влизайки във форума се оказа, че въпросното лично съобщение е изтрито от пощенската ми кутия без да съм го прочел дори. Списъкът с разочарованите от политиката на сайта ще се увеличи с още един - mustafa_b ще бъде добавен до Чечлия, Дорсунски, Шабан, Салих и Метка. Пожелавам ви приятно прекарване в компанията на Пасков и сие. Както изглежда помаците ще научат доста неща за религията си от ПЕТЕР, за произхода си от Фотакиев и за бъдещето си от Пламен Пасков.  

Успех!

Offline rcn

• Senior member
Явно всичко е било инсценировка за да се върнат определени хора във форума. Прави се анкета за вдигане на банове, а в същото време се налагат нови забрани. Лицето Х се наказва със забрана да посещава форума, защото е употребил думата "потурнаци", а ултранационалистът Пламен Пасков продължава да бъде толериран, въпреки че в неговата "случка в Родопите" също се говори за "потурнаци" и "безродници в Родопите". Същият предлага и технологии за окончателното решаване на нашия проблем.

Господа администратори, писах ви на лични, но така и не получих задоволителен отговор. Нещо по-лошо получих копие от лично съобщение на имейла си, докато по-късно влизайки във форума се оказа, че въпросното лично съобщение е изтрито от пощенската ми кутия без да съм го прочел дори. Списъкът с разочарованите от политиката на сайта ще се увеличи с още един - mustafa_b ще бъде добавен до Чечлия, Дорсунски, Шабан, Салих и Метка. Пожелавам ви приятно прекарване в компанията на Пасков и сие. Както изглежда помаците ще научат доста неща за религията си от ПЕТЕР, за произхода си от Фотакиев и за бъдещето си от Пламен Пасков.  

Успех!

Aз също се присъединявам към mustafa_b. Похвално е желанието за "междукултурен обмен" със ислямофоби и туркофоби, но се надявам да се реализира с по-нормални представители на българския етнос, които не страдат от тези неизличими "болести".

Offline gece yolcusu

• Adviser

Успех!

Напълно си прав Мустафа.Понякога даже  изчезват и цяли страници от темите.Видно е че този сайт се води целенасочено.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Напълно си прав Мустафа.Понякога даже  изчезват и цяли страници от темите.Видно е че този сайт се води целенасочено.
gece yolcusu,това съвсем не е" целенасочено",моля да проверите.
Как може да не цените това което се прави от сърце,и при най-малката грешка само това чакате.Рахмие писа за това
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2956.0.html#quickreply

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!

Успех!
Мустафа_b,писах ти на лични.Не е вярно и недопустимо ние Админите да толерираме хора като Пасков,Фотакиев,ПЕТЕР,..!!!
 Това са много силни думи на упрек!
Тук сме от години заедно аз,Ондер,Рахмие,Метка от по старите.Къде има написано правило че ние,ти,други точно какво е истината.Конкретно и ние се учим така както живота.Обидно е да не се цени старанието ни за да превърнем сайта помак.еu в място за диалог,където основните теми и въпроси за произхода ни,култура,традиции,религия да намерим отговор тук! Трябва да се научим да изслушваме и друго мнение.Естествено е,че ако е целенасочено и с цел провокативно или обиди както днешните рег се " Манияк" и Selamin_87 ние реагираме веднага според силите ни.
  Моля ви,сайта има нужда от хора които наистина са готови да помагат със силата на аргумента.Имаме нужда сега!

Offline Gelina

• Forum fan
Назми е прав! Рахмие предупреди и се извини още преди два-три дни за изчезналите постинги. И като си знаете Петер какъв е ,защо му се връзвате? 8) Пишете си каквото вас ви вълнува,пък ако някой иска нека си му отговаря. Не е нужно да се следи кой,какво написал и веднага да се реагира. Пишете по темите,които вас ви вълнуват и отговаряйте само ,на когото вие желаете. Това го казвам от личен опит! ;)

Shumarov

• Guest
За допуснатите технически грешки не вярвам някой да се сърди!Аз споделям огорчението на цитираните от мустафа съфорумници и неговото огорчение! Намирам присъствието на Пасков, Фотакиев и ПЕТЕР в този форум за ненормално!За мене е обиждащо интелекта ми да очаква някой от мене да повярвам, че цитираните индивиди могат да бъдат приятели на помаците-вярващи и невярващи!Присъствието им тука не мога си обясня с търсене и намиране на някаква истина за помашката общност! Мнението на Гелина за игнорирането им е добра, но е неприложима, защото ние сме човешки същества и е нормално да не останем безучастни!
Разбира се, не споделям решението за оттегляне от форума! Това противоречи на моята борбена натура.Надявам се ръководството да вземе възможно най-мъдрото решение!

Offline Сидхарта

• Historian
Разни хора разни- идеали- разни позиции, интересни виждания  и тълкувания и пр. та нали за това е форум-какъв би бил той ако на всички другомислещи се отнеме думата -би било място в което демократичните ценности са нещо порочно и нека не се бърка с понятия които не са чужди, но и не са изключени при по запалените спорове.
В такъв смисъл, за провеждането на дискусия на каквато и да е тема е хубаво да се чуят всякакви мнения, да се осветли проблема от всички страни, за да се получи наистина истинска дискусия и резултата да претендира за истинен в някаква степен.
Ръководството ,според мен действа според принципа на демокрацията като дава форум на различни позиции-изключвам разбира се обидни писания и краиности.
В този смисъл се надявам ,че принципите на толерантност и демократичност ще са ръководни за ръководството на сайта-в крайна сметка много хора който не знаят кой са помаците ще получат някаква представа от сайта и хубаво е ако тя е обективна и точна а това няма как да стане ако информацията е еднопосочна.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
 Ей,ама много докачлив народ сме това помаците!Що не изчакаме малко,пък да видим какво ще излезе?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Аркадашлар, аз съм тук в този сайт защото е Помашки и искам да си споделя  нещо общо с тях.Чувствам се като гост и се съобразявам със статута си. Пасков, Фотакиев, Петер и няколко още като тях постоянно предпочитат конфронтацията вместо приятелско беседване. Тези лица като чуят нещо за Ислямската религия, Османската Империя или Турция постоянно се дразнят и забравят че са гости в този форум. Същите лица не се съобразяват и с международния принцип за самоопределяне на личността и постоянно натрапват възродителни идеи. На последно тяхното присъствие във форума стана повод да не пишат тук едни от най-авторитетните форумци които се стараят да запазят Помашкия етнос като цяло. Май-че на някои не им се хареса това.
За да отговаря този сайт на името който носи явно се нуждае от някакви ограничения които ги има във всички форуми. Предполагам че достатъчно време им се отдели досега за да се изявят но вече стига. Поета не напразно е казал '' Какво тук значи някаква си личност''. Форума е над личностите и принадлежи на Помашлия етнос. Който не му утърва да си търси по-удобен за него. Това е толкоз просто и логично. Накрая цитирам израз на П.Пасков свързан с приемането на ТР в ЕС Р.'' Всяка жаба да си знае гйола'' 
Пасков, Peter i nihpodobnite айде сега всеки джумбурлоп в своя си гйол. Май че така ще е най-изгодно за всички. Когато се наложи може да им поискамe мнението им. Те са открити лица , не като мен анонимни.Аз също предпочитам борбенността но този народ много тегли бе хора. Вярвайте ми че раните ни още кйрвят. Чесно казано писнало ни е.

Offline Шали

• Advanced member
Пак се е надигнало недоволство...Всички са прави, но какъв е изходът от ситуацията...Много затруднявате Админите, според мен. Гел е дала добра идея, но разбира се кой до къде може да владее емоциите си и дали въобще иска. Утрото е по-мъдро... :)

Пламен Пасков

• Guest
За допуснатите технически грешки не вярвам някой да се сърди!Аз споделям огорчението на цитираните от мустафа съфорумници и неговото огорчение! Намирам присъствието на Пасков, Фотакиев и ПЕТЕР в този форум за ненормално!За мене е обиждащо интелекта ми да очаква някой от мене да повярвам, че цитираните индивиди могат да бъдат приятели на помаците-вярващи и невярващи!
Първо, симпатията или антипатията на Шумаров, неговите приятели или някой друг не е заявена в правилата на сайта като филтър за допускане на нови членове. Ако искате да си правите частен приятелски клуб, за тази работа и блог върши работа. Само че този форум, този сайт, този портал има съвсем други функции, амбиции и мисия, далеч по-мащабни от симпатичните и антипатичните на този или онзи.
Затова са и написани правилата.
А там такова нещо като изискване да бъдеш любим на тези или онези членове няма.
И слава богу, иначе цялата мисия и заявената амбиция на сайта отива в канализацията.

Второ: пишеш не само за вярващи, но и за невярващи помаци.
Доколкото си спомням, mustafa_b (а и не само) многократно е заявявал, че помак, който не вярва, не е помак, и че помаците без религията нямаше да ги има.
Аз няма да взимам страна по този въпрос, вижте там - първо се разберете помежду си, нали сте си приятели и съмишленници.

Присъствието им тука не мога си обясня с търсене и намиране на някаква истина за помашката общност! Мнението на Гелина за игнорирането им е добра, но е неприложима, защото ние сме човешки същества и е нормално да не останем безучастни!
Разбира се, не споделям решението за оттегляне от форума! Това противоречи на моята борбена натура.Надявам се ръководството да вземе възможно най-мъдрото решение!

Шумаров, още веднъж те моля да спреш с конфронтирането на личностна основа и да се фокусираш над идеите на споровете, а не на личностите.
Лепенето на етикети е проява на безсилие.
Искането за премахването и забраняванео на хора, които спазват правилата и не са нарушавали правилата тук, е проява на слабост и на двоен морал. Още повече, когато тези искания идват от многократни нарушители на същите тези правила.
Ако се разходиш из сайта, ще намериш тонове обиди, оскърбления, клевети и нарушение на правилата към изброените имена, моето в това число. И също така много добре знаеш, че бивши и настоящи модератори са нарушавали правилата съвършенно безнаказано, без последствия.
На този фон да искаш да представите вашия призив за изгонване на хората, кито не можете да оборите със знания и аргументи в споровете, като някакво високоморално възмущение, няма как да мине.
Прав бях само преди един ден, че основните средства на моите, на Фотакиев и на Петер опоненти е лепене на етикети, оскърбления и шантаж от типа Сърдитко Петко: "или те, или ние!"
Темата за дискриминацията: колко подтискани,дискриминирани и онеправдани били помаците, стана по-голяма от дисертация.
В същото време никой не вижда, че вие (няколко от опонентите ни) от месеци пропагандирате и практикувате не по-малко грозна дискриминация.
Да ти напомня ли колко пъти ти лично си псувал, макар и на испански и други езици, в този форум, и никой не ти е правил забележка за такова грубо погазване на правилата и неуважението към човека отсреща?
Точно ти да ми се правиш на високоморално възмутен от присъствието на хора като мен, Петер и Фотакиев?

Пак ти казвам, моля те, призовавам те: успокой се, прекрати междуличностната конфронтация.
Нека да спорим по същество, с аргументи, взаимноуважително.
Нека спазваме правилата, и тези правила да са едни за всички.
Нека затворим страницата с призивите "For Pomaks Only!" и с мрънкането "българите християни винаги ни мътят водата надолу по извора, въпреки че ние сме отгоре".
Ако имате вашата истина, вашата правда, вашите аргументи, вашите доказателства, слагайте ги на масата.
Ако ги нямате, търсете ги и пак ги слагайте на масата.
Аз не искам конфронтация.
Аз искам диалог.

Пламен Пасков

• Guest
Аркадашлар, аз съм тук в този сайт защото е Помашки и искам да си споделя  нещо общо с тях.
Аркадашлар?
От глобалния модератор на ПоСерКоФ?
При това, назначен за такъв, след като беше свидетел на тоновете помия, която там се изливаше към Pomak.eu като сайт и към ръководството като личности?
И то, в продължение на месеци, когато аз вече не пишех тука? И която само се усили след като спрях да пиша?
За другите не знам, на мен нещо не ми се връзва.

Чувствам се като гост и се съобразявам със статута си. Пасков, Фотакиев, Петер и няколко още като тях постоянно предпочитат конфронтацията вместо приятелско беседване.
Дай пример, стига общи приказки: къде и кога съм "предпочитал конфронтацията"?
Когато някой първи ме е обиждал, клеветил или оскърбявал ли?

Тези лица като чуят нещо за Ислямската религия, Османската Империя или Турция постоянно се дразнят и забравят че са гости в този форум.
Кой от какво се дразни, нека сам ще си каже. Няма какво да ми се натискате за говорител.
Вие оставете етикетите настрана за малко, не сме в детската градина с боичките и с четките, дайте по същество с аргументи и факти.
Останалото, както казват покрай Босфора, е бошлаф.

Същите лица не се съобразяват и с международния принцип за самоопределяне на личността и постоянно натрапват възродителни идеи.
Дали ние, или пропагандираната постоянно от теб югоизточна съседка не се съобразяваме с този принцип, е въпрос на спор, в който ти традиционно бягаш по тъча от липса на аргументи.
Дали "натрапваме", или вадим историческата истина с документи и факти, с която са злоупотребили други (за които традиционно мюсюлмание гласуват вече 20 години) не по наша вина и инициатива, е въпрос без неизвестни.

На последно тяхното присъствие във форума стана повод да не пишат тук едни от най-авторитетните форумци които се стараят да запазят Помашкия етнос като цяло. Май-че на някои не им се хареса това.
Интересно, щом са толкова авторитетни, подготвени, сериозни, уважавани, големи мъже и хора, защо постоянно си играят тогава на детската игра "Сърдитко Петко?"

За да отговаря този сайт на името който носи явно се нуждае от някакви ограничения които ги има във всички форуми.
Какви по-точно ограничения?
Като тези в "демократичния" задокеански ПоСерКоФ ли?

Предполагам че достатъчно време им се отдели досега за да се изявят но вече стига. Поета не напразно е казал '' Какво тук значи някаква си личност''.
Поета правилно е казал.
Личностите тук трябва да бъдат оставени настрана и да се спори с идеите, с тезите, а не с тях.
Ама и ти традиционно си тълкуваш поетите както на теб ти изнася.

Форума е над личностите и принадлежи на Помашkия етнос.
Ако това го каже Ондер, Рахмие, Назми или друг член на ръководството, които са похарчили стотици часове, пари, нерви в създаването на този ресурс, да го приеме на сериозно човек.
Ама когато това звучи от "гост" от ръководството на ПоСерКоФ, за мен тава е фалшив звук.

Който не му утърва да си търси по-удобен за него. Това е толкоз просто и логично.
Правилно.
Защо не го съотнесете и към себе си?

Накрая цитирам израз на П.Пасков свързан с приемането на ТР в ЕС Р.'' Всяка жаба да си знае гйола''  
Пасков, Peter i nihpodobnite айде сега всеки джумбурлоп в своя си гйол.
субиги, не чувстваш ли, че като "гост" в този форум не си в позицията да ни отправяш такива покани?
Пак ти казвам - объркал си се нещо и тук не е ПоСерКоФ - тук не ти си ръководството.

Май че така ще е най-изгодно за всички. Когато се наложи може да им поискамe мнението им. Те са открити лица , не като мен анонимни.
Още един анонимен, който говори от името на "ние"
Кои сте вие?
Ръководството на ПоСерКоФ?
Всички помаци? Че ти винаги си се опрделял като турчин!
Всички мюсюлмани? Кой ти го е делегирал?

Аз също предпочитам борбенността но този народ много тегли бе хора. Вярвайте ми че раните ни още кйрвят. Чесно казано писнало ни е.
Вай-вай...Крокодилски сълзи.
Айде, верно нямаше нужда от толкова подсмърчане точно от другия глобален модератор.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Доколкото си спомням, mustafa_b (а и не само) многократно е заявявал, че помак, който не вярва, не е помак, и че помаците без религията нямаше да ги има.

Това твърдение е долна лъжа! Казвал съм второто и то единствено в контекста на зараждането на помашката общност, а именно приемането на ислямската религия в миналото. Днес обаче помаците са си помаци без значение дали са вярващи или не!

И малките деца разбират що за мисия може да има участник във форума на помак.еу, който съвсем открито заявява в националистически форум - "къде се е чуло и видяло българи и руснаци да дават пари за вход на потурнак" и който на много места е разказвал за отношението си към "безродниците в Родопите".

Последните ми думи в този форум ще бъдат адресирани към администраторите - "Къде се е чуло и видяло в помашки форум да се гонят истински помаци за сметка на техните главорези."