Все пак не съм съгласен със това че, не трябва да има спорове.Споровете са място за закалка и интерес от много форумци.Тук много помаци-историци доказаха себе си и показаха на света и особено тук в България че,историята ни е написана със краката на горе,каквато си е и самата Божидар Димитровщина.Някой ще каже,яяяяя стига със тоя Божидар Димитров...все него го давате за пример.Ние не даваме самата личност на Божидар Димитров а популистично-лъжовното и прекалено "възрожденското" му явление.(като чуя тази дума все ме удря на смях защото, каквото е написано под това заглавие , всичко е лъжа,насилие,присвояване и асимилиране на културата на други народи.Със една дума нищо добро) И когато пиша със тези думи със едната си мисъл внимавам и си мисля дали няма да ме режат и мен?Нима мислите че, други постоянно оклеветяват нас малцинствата .....а ние дори на нашите си хора няма да си можем да кажем дори някои дребни истини,които парят душите ни и за които със абсолютна сигурност знаем че,не е истина.Кажете ми къде да ги разкажем?Всеки може да направи "смарт" форум който е безплатен.Виждате че, тук не влизат много помаци които са историци.Защото "дискусията " е бледа.Нека някои хора да изкарват "възрожденските" си "идеи"!На тях тук много помаци-историци ще дадат добър и блестящ отговор.Защо не даваме това което трябва да се знае?Само със песни?Да но,.... и на това "възрожденците" викат че, са български фолклор.А къде и как да запазим автентичноста на помашката култура тогава когат нямаме дори минимален шанс да се защитим.Тогава всеки може да пита.....за какви цели е създаден този сайт?