Но ето че и ти неси се писал помак а EvroPOMAK? затова нека не определяме всички а всеки сам да определи само себеси, .......
Така е записано, щото требва да се спазват европейските закони и граници, щото пак някой ще каже, че ще сепарираме и Европата!
Когато главното е ПОМАК, то би требвало да значи, дори и за Ахмак, че всеки Помак, който се смята за такъв, е такъв и никой не трябва да налага на другият да се чувства такъв, или не такъв!
Ако, се чувства друг, значи се определя за друг, не съм аз този, който като някой друг, който ще каже как се чувства той и определя другият такъв!
На последното преброяване, по ЧЕЧ-а, имаше доста в повече и турци, и китайци и марсианци!
То значи, че те се чувстват такива и са такива като единични или много хора и екземпляра, щом ги има и са казали, че са такива, аз да ги отричам ли!
Помакът си остава Помак!
Другият си остава Друг!
Никой с налагане и насилие на е спечелил, нищо добро, и нищо похвално, това би трябвало да го знаят и най-добрите националисти, било то Български, било то Турски, или пък Помашки или Марсиански!
Малцинството е затуй, малцинство, щото неговият глас е по-малък и трудно се чува и трудно ще го разберат, че е правилно, но когато е мнозинство, то вече всичко е толкоз лесно, просто и логично, а всичко малцинствено и дребно, все нявгажь можь дьа бидье и епично!
Та тугазье, по-правилно и значи:
ПОМАК = ПОМАК !