Не знам защо време е да помислин аджеба докога все ще търсим спасение,обединение,означава или да се причислим осъзнаем към даден народ било турци,помаци,тракиийци,..или каквото и да е! Това да се говори със хиляди години назад за нашия произход означава едно действие за грешки.!
Кой ще ми докаже днес днешните потомци населяващи територия на дадена страна са такива каквито държавата ги определя съгласно политиката съответно служаща за интерес! Да се чака исторически документ днес за това кои сме ние ПОМАЦИТЕ е все едно да чакаш писмо от" умрял кон" !
Не знам защо,но се изопачава историческа истина за това,опитват се с данни преди хиляди години да се подмени историята.Хора пишман историци като Николай Хайтов,като псевдо Божидар Димитров/ министър без портфейл в сегашното Бойково правителство/.
Хора тук в сайта националисти се опитват всеки ден,всяка минута да подменят исторически факти,хора които вместо да погледнат реалноста за Помаците денонощно висят тук в сайта,и объркват обикновения отруден помак,дето цял живот бъхти по барчините за хлебец с тютюна или да продаде 2 кубика дървен материал за да загърпи семейния бюджет.!!!
Ако така продължи,ако всеки от нас не се осъзнае ще робуваме на измислени имена,на политици,на ДПС дето от нема избор народа гласува...!
Истината е една,обединение и спасение под един флаг Румелия,дето днес обединява един народ- Помаци не само от България, Торбеши наши братя и сестри от Македония,Горанци от Косово,Босна,Албания...Това е името което може да ни обедини да запазим нашето културно наследство,общ живот през 19 век,песни,еднакви обичай в името на тази организация.Прави чест на наш Модератор Шериф от Екипа ни избра най-верен вариант за обединение.