Расате,изглежда четеш само Евангелието,не и Корана!
Кой си ти да определяш един народ като помаците под общ знаменател,тебе питам. Цитирал си по горе това..Цитат от- Расате по горе...
"П.с. Помаците са наследници на българи който не са понесли ангарията на хараджа,камо ли унижението на тези от равнината,които са се сблъсквали с унижението да си второ качество човек-каур,неверник и винаги слуга на правоверните. Хайде,докажи това твърдение.!.?Правиш ли разлика между Етнос,произход,националност,етническа група,самоопределение. ?Това ,че сме родени в България и сме български граждани които обичаме родината си не ни ли дава право да се чувстваме различни от българите,това е наше право на самоопределение,и колкото такива като теб разберат това е положително за всички ни.Не ми казвай кой съм,аз също не искам теб да определям но горното твърдение е прах в очите,извинявай. Не си човека да определиш без доказателства такъв един изстрадал народ като ПОМАЦИТЕ!
Трагедията на един град като Стара Загора а и други такива е трагедия,факт което се е случило.Но факт е и трагедията на един народ-ПОМАЦИ на който един век все се опитват да го претопят,да сменят 6 пъти името му,да сменят религията му,да го разделят в днешните граници на Балканите!
Всеки един строй,режим, за времето си има положителен и отрицетелен смисъл,зависи кой и от какъв ъгъл вижда нещата.!
И понеже стана дума за Османската империя,всеки е в правото си да отрича или критикува,но е факт.Ровейки се обаче никъде не видях в учебниците извън България,където и до днес е представено като Османско робство,наследство от измислената история останала от Комунизма.
Навсякъде по световните библиотеки се пише и чете като Отоманска империя,такава каквато е била преди това Византийската... и предходни във времето.!
Ottoman Empire.
http://www.infoplease.com/ce6/history/A0860176.html Вземи се разходи повечко между хората от помаклъка, за да узнаеш за този народ вместо да се оповаваш само и единствено на Евангелието и грешний Софроний.....!!!