90% от нашите тревоги са свързани с нещо, което никога няма да се случи
Правилата на живота според Желязната лейди!
# Маргарет Тачър е родена в не много богато семейство. Баща ѝ е бил собственик на две бакалии, майка ѝ – шивачка. Тя е първата жена министър-председател на Обединеното кралство. Заема тази позиция от 1979 до 1990 г. Тя е лидер на Консервативната партия от 1975 г. до края на мандата си. Още преди да дойде на власт, тя е наричана Желязната лейди отначало от съветската пропаганда — прозвище, останало до днес. Носител е на титлата „Орден на жартиера".
# Ако искате да обсъдите нещо с някого – вървете при мъж, ако искате реално да направите нещо – обърнете се към жена.
#Когато една жена проявява характер, за нея казват, че е „кучка". Когато мъж проявява характер, за него казват – „прекрасен човек".
#Няма никакъв смисъл да бъдеш жалка мека субстанция в креслото. Не е ли така?
#Петелът може би кукурига добре, но яйцата все пак снася кокошката.
#Ако тези, които ме критикуват, видеха как вървя по вълните на Темза, биха казали: прави това само защото не може да плува.
#Сиренето е безплатно само в мишия капан.
#Вежливостта днес се цени високо, а нахалството изобщо няма цена.
#Всяка жена, запозната с проблемите на домакинството си и имаща опита да управлява семейния бюджет, с лекота ще разбере и проблемите, свързани с управлението на държавата.
#Днес жените имат море от възможности да се изявят. Някои от нас даже управляват държави. Но ако честно си говорим, повече ни отива дамската чанта, отколкото щикът.
#Искаш да си прережеш гърлот90% от нашите тревоги са свързани с нещо, което никога няма да се случи.
#Аз се радвам на личните нападки срещу мен. Това означава, че на противника не са му останали други политически аргументи.
#Добре е да се изучат слабите места на врага. Тогава може да дойде момент, в който той да се превърне в приятел.
#Не е задължително богатството на една страна да се базира върху собствени природни ресурси. То е достижимо и при пълната им липса. Най-важният ресурс е човекът.
# Държавата само трябва да създаде основа за разцвет на човешките таланти.
# Не идвай при мен за превръзка.
#Никой нямаше да помни „добрия самарянин", ако той имаше само добри намерения. Той също така е имал и пари.
#На всички нас по някое време ни се налага да станем баби.
#Домът трябва да е центърът, но не и границата за живот на жените.
#Съвсем не е задължително да се съгласяваш със събеседника си, за да намериш с него общ език.90% от нашите тревоги са свързани с нещо, което никога няма да се случи.
#Аз се радвам на личните нападки рещу мен. Това означава, че на противника не са му останали други политически аргументи.
#Добре е да се изучат слабите места на врага. Тогава може да дойде момент, в който той да се превърне в приятел.
#Не е задължително богатството на една страна да се базира върху собствени природни ресурси. То е достижимо и при пълната им липса. Най-важният ресурс е човекът. Държавата само трябва да създаде основа за разцвет на човешките таланти.Без икономическа свобода не може да съществува никаква друга свобода.
Маргарет Тачър !