Всеки човек понякога има нужда от почивка.
Едно е обаче почивката като естествена потребност, друго е когато е вследсвие претоварване или определено напрежение.
Понякога човек има свръхочаквания , или нереално очаквания от себе си.
Понякога човек има свръхочаквания или нереални очаквания от другите, близките си.
И когато това не става, тези моменти се разпознават като криза .
Но в желанието си човек да оцелее такъв какъвто е в условията на криза , той просто може така да направи че да спечели.
Аз не одобрявам оставката на Рахмие от гледна точка на нейните нереализирани идеали.
Но според мене оставката която подавя тя е добра идея за да се съхрани.
Понякога една оставка е нещо което запазва достойнството на другите и на този които я подава.
За да живеем в хармония със съвеста ни понякога е нужно да се реагира по този начин.
Желанието за власт в този случай на Рахмие показва че не е самоцел.
Тоест това показва че власта не е най важното нещо.
Хората които са обучавани да оцеляват в администрацията на всяка цена, аз ги наричам - Лузъри.
Такива лузъри особено в днешна България ги има навсякъде, под път и над път.
Това не са хора които са обучавани да се развиваме , а хора които знаят само едно - как да оцеляват във админстративната система, която е скъпо платена и дава много благини.
Рахмие обаче не е лузър.
Това разбира се не означава че сред нас админите няма лузъри.
И въпреки това трябва да се знае че админите тука сме на доброволен принцип и за това не получаваме финансови дивиденти.
Именно за това аз считам че нейната оставка е нещо което би подействало здравословно върху нейната изчерпаност.
Би могло да се обмислят по свежи идей.
Показателен е примерът със Шумаров, които според мене успя да се съхрани и сега е по силен.
Желанието ми даже е отново да се влее в редиците на админите, отпочинал.
Това може да се случи и с Рахмие.
Не считам че една оставка е катастрофа за когото и да е било.
Напротив , понякога такава постъпка освен че е достойна, тя прави така че човек преминава на друго ниво .