Author Topic: 16.12.2009  (Read 5255 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rahmie

• Charter member
16.12.2009
« on: December 16, 2009, 09:49 »
Скъпи приятели, съфорумци и гости на www.pomak.eu!

Животът на помака и по принцип на човека на тая планета земя, никога не е бил лесен. Днес в началото на 21 век все още има места по света, където има войни, глад, мизерия...

Аз съм пирво човек и жена-помакиня при това хуманист.
Сайтът ни вместо място за срещи, опознавания, приятелста...
Събиране, съхраняване и представяне пред света на нашата помашка традиция, култура, бит, както във миналото, но така и днес.

Много исках в този период да обогатим нашите знания съъирзани най-вече със помашкото, понеже във миналото тези познания бяха много оскъдни.

Имах голямо желание тука ние заедно ръка за ръка да обсъждаме също така и днешят живот и бита, проблемите, успехите на помацие. Ако може по някъкъв начин да сме от полкза едни за други...

Както и да е мечтите никога не умират...
За мене тука моят път стигна краят си.

Не обичам постоянни крамоли и караници, постоянни недоволства или оплаквания от едни или други...

В живота има и по важни неща...
Така че желая по добър успех и по-мирно бъдеще на сайта www.pomak.eu.

Аз се оттеглям от длъжноста админ. Нека да остана, като редови член или даже и модератор...
Админската отговорност не е по силите ми.
Благодаря на всички

Лек и спорен ден!

Рахмие

ТРИ НЕЩА...

Никога не бива да забравяме, че:

три неща не се връщат обратно

- ВРЕМЕ, ДУМА, ВЪЗМОЖНОСТ;

три неща не трябва да губим

- СПОКОЙСТВИЕ, НАДЕЖДА, ЧЕСТ;

три неща са най-ценни

- ЛЮБОВ, УБЕЖДЕНИЯ, ДРУЖБА;

три неща никога не са сигурни

- ВЛАСТ, КЪСМЕТ, СЪСТОЯНИЕ;

три неща определят човека

- ТРУД, ЧЕСТНОСТ, ПОСТИЖЕНИЯ;

три неща разрушават човека

- ВИНО, ГОРДОСТ, ЗЛОБА.

Понякога обаче, докато разберем всичко това, минава целият ни живот.

Offline Шали

• Advanced member
Re:16.12.2009
« Reply #1 on: December 16, 2009, 11:27 »
Рахмие  :-*,
ти ще решиш как би се чувствала най-добре в сайта, но....да ти дам поглед от друга призма. Дискусиите, с известни изключения, са част от ежедневните вълнения на "помаците" и като такива обсъждането им тук ни най-малко не отклонява целите на форума. Ти винаги си доказала и с делата си тук, че държиш на думата си и че изповядваш тези ценности, които мнозина само си ги преписват, за което си пример за форумско поведение и не приказване изпразнено от съдържание. Сама виждаш, че дори модераторите и Глобъла спамят и участват в нарушаване на правилата. Но каквото и да недоволстваме, това няма да престане. Много пъти се правеха опити да се изчисти лицето на сайт-а от такива  дискусии и лични дребнавости, които не занимават никому, но....видяхме, че резултат не ще има.
Повярвай, разказите ви за традициите, обичаите и празниците ви, за религията са много, много ценни. Човек никога не може да си даде сметка как с действията си влияе върху живота на другите.
Дори факта, че доста съфорумци в колебанието си дали да продължат участие, решиха да останат заради приятелското отношение на админите, е показателен, че ти си ценна с администраторските правомощия.

:-*

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #2 on: December 16, 2009, 13:30 »
Много хубави думи, Pepito. Дано в тях да няма скрит подтекст.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Re: 16.12.2009
« Reply #3 on: December 16, 2009, 16:13 »
Пепи, аз самия съм тук заради приятелското отношение на Назми и Рахмие. Много си права.
А ти како Рахмие, не ни оставай моля те! Знаеш колко много държа на теб. Ти си лицето на нашия форум, в теб са въплатени доброта и положителност. МОЛЯ ТЕ ОСТАНИ!!!!!

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #4 on: December 16, 2009, 19:23 »
Скъпи приятели, съфорумци и гости на www.pomak.eu!
Животът на помака ....... за срещи, опознавания, приятелста...
.......нашата помашка традиция, култура, бит, ..... Не обичам постоянни крамоли и караници, постоянни недоволства или оплаквания от едни или други... В живота има и по важни неща... се оттеглям от длъжноста .... Админската отговорност не е по силите ми.
ТРИ НЕЩА...
не се връщат обратно

- ВРЕМЕ, .... (няма да го примемем за изгубено време, твоето присъствие в земите на Помаките, дори напротив! );  ::)

три неща не трябва да губим

- СПОКОЙСТВИЕ, (за Помаците, май си струва понякога, чилякь да си изгуби дири и спокойствието и съня, отьи  те са млогьу каматньи орьа, па за убость може и да сме безспокойни понекогашь);  ::)

три неща са най-ценни

- ЛЮБОВ, (ех, не винаги може да сме любими на другите етноси и ора, даже некавь път и на наштье дори, но либовтьа сьи иье особена черта на Помацитье и тя май, че присъства при тех повече, отколкото при другите народьи);  :-*

три неща никога не са сигурни

- ВЛАСТ, (ту иья имашь, ту иья немаш, и с нея и без нея, важно е да останеш не властолюбив а човеколюбив);  :-\

три неща определят човека

- ТРУД, (досьяшния труд не е изцьело изгубен, все е останала неква светльа диря по тевньитье пътечки на Помаклъка); 8)

три неща разрушават човека

- ВИНО, (или ВИНА - нема никаква, чье остава човека неразбран за свойтье мечтьи и стремлениья за добруване и арньо хортуване на Помаклъка):(   :'(

Понякога обаче, докато разберем всичко това, минава целият ни живот.
[/i][/size]

Така си е, затьува, ти даваме само адньа седмица отпуска, но не повече, че след тувьа наближават общоетническите празници, ако не за Дедо Коледа, шье попразнуваме за Дедо Мраз или в крайень случьей за сичкьи Нас!  ;)

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #5 on: December 16, 2009, 20:34 »
Rahmie,sama kazvash che pytia e truden.Ti kato nezhna zhena,ne mozhesh da ponasiash tezi myzhki grubi svadi.Vseki chlen v tozi sajt nosi svoia zhitejski bagazh.Tova e silata na tozi sajt.Pomalko imociite shte namaleiat.Horata shte se poznaiat i viarvam che shte se spriiateliat.Zhenite pomakini tuk pokazvat krasotata na tradiciiata i kulturata na pomacite.Bylgarite piseshti tuk iskat da vi poznaiat.Nachaloto e tezhko,no nakraia shte razberem che ne sme na barikadite i mozhem da razgovariame kato priiateli.Tozi sajt ima nuzhda ot Rahmie.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #6 on: December 16, 2009, 23:53 »
 Рахмие,ти си неразделна част от сайта! Разбираемо е душата ти и абсолютно те подкрепям.г-н Касапов ме помоли  да предам първите ви стъпки  преди 3 години....В момент в който сайта се опитва да намери лице и себе си имаме нужда от теб,с опита ти ,с годините ти стоене пред компа  в името на помашката истина,....само и само да си полезна вярвай ми Рахмие си заслужила уважението тук във Форума.Знам,че като майка помакиня на две дъщери,работа,семейство,отговорност в сайта си разпъната  и се отразява на всеки нека си го кажем. От името на Екипа Админи и Модератори   имаш силната подкрепа,почини си,отдай се на семейството,релакс, и нека заедно продължим започнатото.С уважение- Назми.

Shumarov

• Guest
« Reply #7 on: December 17, 2009, 07:55 »
Рахмие, моля те не се оттегляй от ръководството на сайта!
Оттеглянето ти ще бъде загуба за нас помаците.Ти с твойте лични качества придаваш по-цивилизован облик на сайта и на помаците! Аз осъзнах, че не притежавам такива качества и се оттеглих от поста на Модератор, но в твоя случай не е така.Ти си толерантна персона и много мила жена! Оттеглянето ти ще бъде загуба за всички нас!Моля те преосмисли решението си и остани!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #8 on: December 17, 2009, 08:40 »
Рахмие, разбирам те отлично! Знам, че твоите намерение са изключително хуманни. Но самото формулиране целите на сайта, и дори само заглавието www.pomak.eu, обрича начинанието ти с много трудности и неволи. Сайтът и форумът към него са прицел №1 на националистите.

Не можеш да си добра с всички. Ако си такава, излиза че противоречиш на целите на сайта, в очите на някои дори продаваш идеала на помаците. Ако пък си по-твърда по отношение на провокаторите (с над 100 ника) пак ставаш лоша.

Моето скромно мнение е, че един Администратор в сайт с толкова комплициран характер като www.pomak.eu, трябва да държи преди всичко на политиката на сайта. А за да върви сайтът напред, трябва да се следи за спазване правилата му. Принципът преди всичко. Личните качества остават на заден план.

Съвсем различно биха стояли нещата, ако сайтът се казваше "Жената днес". Всичките тези проблеми нямаше да ги има и ти би била идеалния Администратор в очите на всички посетители и членове.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Ynt: 16.12.2009
« Reply #9 on: December 17, 2009, 10:05 »
Рахмието помоли да предам благодарности на всички за подкрепата.
Но, ще се възползва от съвета на ЕВРОПОМАК "ти даваме само адньа седмица отпуска". Ще е на линия отново след седмица ;)

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #10 on: December 17, 2009, 10:33 »
По въпроса мога да кажа само, че Рахмие е идеалният администратор и в работата и тук. Ако беше обратното финландците щяха да го забележат преди нас. Те са хора, които не говорят много, но си гледат много съвестно работата. Мустафа, продължава ли в небето да опира Пирин? Предполагам, че Рахмие скоро не го е виждала. Скоро правил ли си зимни снимки? Пролетните бяха много хубави.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #11 on: December 17, 2009, 10:36 »
Всеки човек понякога има нужда от почивка.
Едно е обаче почивката като естествена потребност, друго е когато е вследсвие  претоварване или определено напрежение.
Понякога човек има свръхочаквания , или нереално очаквания от себе си.
Понякога човек има свръхочаквания или нереални очаквания от другите, близките си.
И когато това не става, тези моменти се разпознават като криза .
Но в желанието си човек да оцелее такъв какъвто е в условията на криза , той просто може така да направи че да спечели.

Аз не одобрявам оставката на Рахмие от гледна точка на нейните нереализирани идеали.
Но според мене оставката която подавя тя е добра идея за да се съхрани.
Понякога една оставка е нещо което запазва достойнството на другите и на този които я подава.
За да живеем в хармония със съвеста ни понякога е нужно да се реагира по този начин.
Желанието за власт в този случай на Рахмие показва че не е самоцел.
Тоест това показва че власта не е най важното нещо.
Хората които са обучавани да оцеляват в администрацията на всяка цена, аз ги наричам - Лузъри.
Такива лузъри особено в днешна България ги има навсякъде, под път и над път.
Това не са хора които са обучавани да се развиваме , а хора които знаят само едно - как да оцеляват във админстративната система, която е  скъпо платена и дава много благини.
Рахмие обаче не е лузър.
Това разбира се не означава че сред нас админите няма лузъри.
И въпреки това трябва да се знае че админите тука сме на доброволен принцип и за това не получаваме финансови дивиденти.
Именно за това аз считам че нейната оставка е нещо което би подействало здравословно върху нейната изчерпаност.
Би могло да се обмислят по свежи идей.
Показателен е примерът със Шумаров, които според мене успя да се съхрани и сега е по силен.
Желанието ми даже е отново да се влее в редиците на админите, отпочинал.
Това може да се случи и с Рахмие.
Не считам че една оставка е катастрофа за когото и да е било.
Напротив , понякога такава постъпка освен че е достойна, тя прави така че човек преминава на друго ниво .