Author Topic: Здравейте братя !  (Read 35936 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ficinka

• Adviser
Re:Здравейте братя !
« Reply #45 on: December 15, 2009, 21:15 »
На мен идеята ми харесва, все пак живеем в християнска държава ,какво лошо има че е сложена библията и т.н. ,идеята е добра , нека да има хора които да напомнят на младежта за нашата история, повечето не знаят кой е Левски , Ботев и т.н. , християни , помаци , турци и т.н щом живеем в България трябва да обичаме Родината си, това е моето мнение , и не ми харесва това че постоянно се търси вражда , трябва да се уважаваме взаимно .

Offline Бай Митре

• Member
  • **
Re: Здравейте братя !
« Reply #46 on: December 15, 2009, 21:28 »
На мен идеята ми харесва, все пак живеем в християнска държава ,какво лошо има че е сложена библията и т.н. ,идеята е добра , нека да има хора които да напомнят на младежта за нашата история, повечето не знаят кой е Левски , Ботев и т.н. , християни , помаци , турци и т.н щом живеем в България трябва да обичаме Родината си, това е моето мнение , и не ми харесва това че постоянно се търси вражда , трябва да се уважаваме взаимно .
Най-накрая едно зряло мнение...
Колкото дотова,дали съм Цецко или река Въча-не съм !!! С цецко дори се запознахме,макар и в нета,но не мога да го изкарам на една ракия,та да се видим :)
Метка,брате,благодаря ти за дискусията.Беше толкова изчанчена,че ми хареса ;) Иначе аз се въздържам от коментари в този сайт,не се притеснявай,не съм новия цецко или река въча или кой да е друг :)
Останете със здраве милии братя ! Отеглям се в моята си ксенофобска среда :)

Offline muti6

• Adviser
« Reply #47 on: December 15, 2009, 22:18 »
Най-накрая едно зряло мнение...
Колкото дотова,дали съм Цецко или река Въча-не съм !!! С цецко дори се запознахме,макар и в нета,но не мога да го изкарам на една ракия,та да се видим :)
Метка,брате,благодаря ти за дискусията.Беше толкова изчанчена,че ми хареса ;) Иначе аз се въздържам от коментари в този сайт,не се притеснявай,не съм новия цецко или река въча или кой да е друг :)
Останете със здраве милии братя ! Отеглям се в моята си ксенофобска среда :)

Лудостта е това, което ни кара да правим едни и същи неща отново и отново, очаквайки всеки път различен резултат.Сполай ти,пътниче!!!

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #48 on: December 15, 2009, 22:29 »
Наистина този факт ....... някъде да стой Ахмед Ага Барутанлията във възстановка за Съединението-нема как да стане това. Мястото му е във възстановката на клането в Батак.
За случването на Съединението онзи принос е на Ахмед Ага Тъмрашлията, тъй като Захари Стоянов е ходил при него да се моли а не при Ахмед Ага Барутилията, неволна моя грешка!  8)
Иначе и за Ахмед Ага Барутинлията има какво положително да се каже, чуе и да се запише, не само онова със "зверствата на картината" , че е предвождал потушаването на "Баташката кавга"!
Мисля, че част от този въпрос го изследва проф.Петър Япов, нека Всевишния Аллах да му дава здраве, години и сили да представи нещо ново на заинтересованите людье!  ::)
По-добре е да се търси и отговора на въпроса - ЗАЩО се е стигнало до това!  ???  8)
Пък, да не говорим за кланетата на Помаците през 1878г. и особено през "Голямото Покръстване" през 1912г.-1913г., 100-кратно на Баташкото клане!  :(
Някои неща са наистина неудобни и за едни и за други, но все пак трябва да се изследват допълнително!  8)  :)

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #49 on: December 16, 2009, 04:40 »
Въпросите ми засега:

- Кой финансира това мероприятие?
- Колко е голяма сумата пари изляти в тази антибългарска, антитурска и проруска ксенофобия?
- Вие споделяте ли Европейската ценностна система изобщо?
- Колко човека в екип тука в сайта си правите експерименти с Нас наследниците на жертвите от Възродителния процес?
-Кой е вашият ГУРУ? ; Да не би да е Пламен Пасков, които е бил в сръбски концентрационен лагер пълен с босненци които са били измъчвани там?
- Какво искате от нас - да ви ръкопляскаме ли?
- Защо сте против нашата интеграция в българското и европейското общество?
- Защо избрахте нашият сайт чийто цел е да насърчава общуването между нас пръснати по цял сват вследствие прогонването ни от България и съседни нам държави?

Одговори на тези въпроси първо, после имам още..
Ондер, Рахмие, Назми, Мустафа (bogutevolu), това вече е безобразие!
Няма да мълча повече!
И ако не вземете мерки, да се спазват правилата, още повече няма да мълча! И тук, и във всички сайтове и средства, където имам възможности и достъп!
Метка по стар навик лъже и клевети грозно името ми, позовавайки се единственно на ментално нестабилния и морално чупливия Ведат Хасан Мурат, който много иска да го приемат като Serbest Korkmaz. И точно като откачения и разпенявен Ведат вярва, че щом сте направили грешката да го закичите с Глобален Модератор, и сте му пределегирали доверие още веднъж, може да обърне сайта на бащиния и да гази правилата, написани от създателите на сайта.

1- Във нашият сайт, религиозна пропаганда, расизъм, сексуалност, политическа пропаганда, клевети, нарушение на етиката в смисъл на цинични статии визуално е забранено.

Същите правила, които той като глобален модератор постоянно напомня на другите (щото те не са глобални и не са модератори, вероятно).
Същите правила, на които се позовава без основание когато трие наред каквото не му хареса.
Същите правила, които неговите собственни регистрации продължават да нарушават и на днешен ден. Напомням: Метка има точно 4 регистрации в този форум: Boshnak, Whitesnake, Metka, Nashenec.
Ако и вие сте плюли на правилата си и сте решили, че това е правилната и морална политика на сайта, ваша си работа.
Аз спазих правилото

4. Моля, информирайте отговорните за съответния раздел на форума администратори, ако преди тях забележите публикувани неприлични коментари (постове) или получите лично съобщение, съдържащо такива.

Информирах ви и през форума, и през скайп.
Спазих и спазвам и другите правила.
Реакция - нула.
Сигурно, защото става дума за "свещенната крава" Метка.
Той е над тия неща. Той по земята не ходи. И сянка не хвърля.
Но може да споменава децата ми в чат. Мафията даже казва, че не може и не бива. Метка обаче може - той е над, нали така.
Може да мята проклятия: да ги пуска като спътници в орбита и да ги изстрелва като крилати ракети над главите на каурите. Пак в чата.
Може да лъже и клевети, колкото му душа сака...А тя сака много, както е видно от горчивия опит.
Но къде остава тогава мотото и заявената мисия и политика на сайта: място за съхраняване и показване на културата, традициите, обичаите, бита на помаците?
Сайтът, колкото и да не си признавате или колкото и да не искате, се превърна в яростен антибългарски емисионен център, в място за злостно българомразие, плюене по България, и верска нетърпимост. "От свиня постелка и от каурин приятел"...
Място, където двойните стандарти са оръжие номер едно!
Място, където заявленията, че сме търсели истината, историческите документи и доказателствата за произхода си, се оказаха  лицемерие!
Място, където думите "добре дошъл е всеки, който спази правилата" и че "сме много толерантни" се оказаха измама!
Как иначе да наречеш разминаването между думи и дела?
Място, където глобалния се занимаваше с политическата пропаганда на начинанията на отявлен антибългарин, човек, който призовава за сепаратизъм, възхищава се от Хитлер, настояващ за разкъсването и преименуването на България, който в крайна сметка се оказа двукратен документиран и осъждан пладнешки крадец!
Това е бившият работодател, настоящият приятел, и мераклията за политически "лидер" на антибългарска и антиконституционна партия, за който дълго време лобираше Глобалния ви модератор тук!
Нищо, че Глобалният се скъса да се тръшка и декларира, че с политика не се бил занимавал. Неговите думи и дела се разминават перпендикулярно не за първи път.

В същото време: колко помаци бяха отсвирени и изгонени с бан, само задето не са съгласни с "гледната точка" на Метка и няколко съмишленници-антибългари?
Колко българи не-мюсюлмани останаха в сайта не изгонени с бан, или с изискана забрана или обещание да не пишат? abc и Фотакиев? Само че абс и той е пътник, защото Метка и на него отдавна му се кани и ви врънка да го банирате, знаете много добре! А Фотакиев вече отнесе също 2 бана, и съм сигурен, че Метка и шепата антибългари изгарят от желание да го изгонят пак. Вижда се с просто око по обидите, провокациите и отношението към него.
И то, не заради нарушение на правилата (както и другите впрочем) а за това, че на някой му скимна, че е по-просто да бъде баниран, отколкото да се спори с него и да се търси отговор на въпросите му.
То, какво да се лъжем, си има добре известен вече чат на част от ръководството, където е взето решението сайтът да се обезбългари така, както някои хора си обезпаразитяват кучетата.
Така ли е, Метка?
mustafa_b, така ли е?
Не казвайте, че не е така, щото ще публикувам и чата, ако ме предизвикате!

Това лице, тази култура, този глас на помаците ли смятате за достойни за тиражиране чрез сайта?
Това ли ще е политиката на сайта?

Метка е ясен.
За него, да бъде наречен българин за него е кръвна обида, а българин се ставало само като се плюе върху ислямските символи.
За него добър българин е само мъртвият каурин. Или, в краен случай: обруганият, унизеният, оплютият, смачканият българин.
Българин, който доброволно е приел вменяването на колективна вина, въпреки, че сам лично няма нищо общо нито с възраждания, нито с преименувания.
Който да бъде с виновно наведена глава пред Метка и компания... който "безпристрастно", "обективно" е готов да се съгласи с него, а още по-добре, да му приглася в плюенето срещу Род и Родина.
И не само това, ами от "добрия българин" се изисква праволинейно, разбирай, правоверно като Метка и шепата съмишленници да каже:
"Една е османската империя и по-добро и по-велико от нея няма!
По-голямо благо за народите и няма, не е имало и няма да има!
Българите-християни са неблагодарници, възродители, шувенисти и шейтани! Източник не само на всички злини на мюсюлманите по Балканите, ами са виновни и за първата, и за втората, и за третата, и за четвъртата световна война (чорик, дотук има само две, ама и за следващите две 100% пак те ще са виновни!), и за глобалното затопляне, и за глобалното захлаждане.
Баташкото клане е било махленска свада, в която гадните българи са тормозели мирните и беззащитни мюсюлмани, за което са ги понашамарили, пък те нагло лъжат, че тия кости там били техни.
Не!
На мюсюлмани са, щот българите нямат уважение към мъртвите, разпердушинили са ветераните и орлите на Ахмед Ага Барутанлията и даже не са дали на оцелелите мюсюлмани да си погребат човешки жертвите, които са дали при нападението над гадните батачани."

Пак повтарям: Метка и шепата около него са ясни.
Ами вие, останалото ръководство, защо cи траете?

P.S.
5:48. И ти низпослахме Корана с истината, за да потвърди Писанията преди него и да бъде техен свидетел. И отсъждай помежду им според онова, което Аллах е низпослал, и не следвай страстите им вместо истината, която си получил! За всеки от вас сторихме закон и път. И ако желаеше Аллах, щеше да ви стори една общност, но [така стори] за да ви изпита в онова, което ви е дарил. И надпреварвайте се в добрините! Завръщането на всички вас е при Аллах и Той ще ви разкрие онова, по което бяхте в разногласие.

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللّهُ إِلَيْكَ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللّهُ أَن يُصِيبَهُم بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيراً مِّنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ (٤٩)

И не смесвайте истината с лъжата,
И не скривайте истината, когато /я/ знаете.

Корана, Сура 2. Ал-Бакара

Offline abc

• Forum fan
« Reply #50 on: December 16, 2009, 08:12 »
Не знам дали темата Здравейте братя е подходяща, но може би е такава.

Има много истина в думите на Пламен колкото и да е persona non grata. С изненада разбрах, че онази Петя, дето писа оня ден е с бан. Върнах се, прочетох и постовете, но не намерих повода, освен, че не се пише "правилно"!

ПС е добър, затова ще го повторя

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللّهُ إِلَيْكَ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللّهُ أَن يُصِيبَهُم بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيراً مِّنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ (٤٩)

Аман момичета и момчета. С цялото си уважение към съворумци и управа ще каза, че усещането ми за поведението на Сербест и това на Метка са ми осезателно сходни. Той не е Гласът на Помаците. Неговете постове не спорят, нито носят уважение към отсрещния.

Другото е казано. Амин.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #51 on: December 16, 2009, 08:23 »
То, какво да се лъжем, си има добре известен вече чат на част от ръководството, където е взето решението сайтът да се обезбългари така, както някои хора си обезпаразитяват кучетата.
Така ли е, Метка?
mustafa_b, така ли е?

Пасков, не разбра ли, че не си желан тук. А на мен не си ми приятен даже и на лични. Помолих ръководството да вземат мерки срещу нежеланата поща, която ми изпращаше в последните дни. Явно е, че не можеш да държиш нервите си. Шовинизмът е опасна болест. Избликът ти на емоции в настоящата тема, съвсем ясно го потвърждава.

Пиши си в сайтчето си и престани да се вживяваш като "спасителя на българското в интернет пространството".

ПС - Моля модераторите да почистят спама.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #52 on: December 16, 2009, 08:28 »
В смисъл, че може да бъде обиждан, клеветен и мачкан, без значение дали е прав или не е прав? Всеки човек си има достойнство. Обективността тежи повече от субективността. Нечии теглилки се калиброват, а други са китайски. И всеки с теглилките си.

Offline rado

• Senior member
« Reply #53 on: December 16, 2009, 08:30 »
Ехе, ша са взривите от злоба.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #54 on: December 16, 2009, 08:44 »
Пасков, не разбра ли, че не си желан тук. А на мен не си ми приятен даже и на лични. Помолих ръководството да вземат мерки срещу нежеланата поща, която ми изпращаше в последните дни. Явно е, че не можеш да държиш нервите си. Шовинизмът е опасна болест. Избликът ти на емоции в настоящата тема, съвсем ясно го потвърждава.

Пиши си в сайтчето си и престани да се вживяваш като "спасителя на българското в интернет пространството".

ПС - Моля модераторите да почистят спама.
Мустафа, Корана трябва не само да се прочита, но и да се почита.
Щото и вашата работа същата като на Селим I и другите султани.
Отговори на въпросите: що е това мюсюлманин при определените исторически факти намери ли?
Или пак ще се изплъзваш със сръднята: "Аз с Пасков не говоря".
Бъди рахат, на ЛС повече няма да ти пиша. Обещах на модераторите.
На вас с Метка няма угодия.
Ако ви отговарям в своя ресурс, ме обвинявате, че съм го правел тихомълком и се опитвате да ми вмените подлост. Какво опитвате: крещите, колкото можете, че и в Босна ме командировате.
Когато ви държа в течение на тази задочна кореспонденция (избрана и наложена не по моя воля, така че, не е моя вината за избраните формати на общуване) - пак крив.
На вас с Метка вечно ще ви е виновно агнето, че мъти водата на вълка, въпреки, че е надолу по течението.
"Чистенето на "спама" няма да помогне. Има си копия и архиви.
И спама, както обикновенно, го инициира, ако имаш очи да видиш и съвест да го признаеш, господин Глобалния, не аз.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #55 on: December 16, 2009, 09:10 »
Уважаеми съфорумци!

В един не малък период от време, и напоследък получавам странни писма в личните ми съобщения.
Знаете че съм максимално открит и прозрачен.
Знаете че в сайта се регистрират непрекъснато шовинисти които проповядват расизъм и краен национализъм.
Една част от тях се е обособила като клика , която генерира блъфове, подигравки и пречи всячески на опитите ни за междукултурен диалог и се опитва да пречи на опитите ни да опазим фолклора, историческо и културно наследство , под формата на устната традиция.
Писмата които ги получавам са под формата на вопли, прелъстявания или пък покани да участвам в дискусий в чужди форуми.
Някой от авторите на тези писма , толко са отчаяни че дори ми преписват участие в определена политическа партия.
АЗ съм декларирал неведнъж че не упражнявам никаква политическа активност и считам себе си за агент на Гражданското общество.
Кликата която ме е нарочила и ме клевети , предполагам разпраща писма и на други съфорумци дори и админи.
Мога да ви уверя че между нас няма раздори или напрежение.
Но ако проследиме историята на сайта ще се види че опитите на тази клика за разединение понякога са успявали.
Личните съобщения са нещо много лично и интимно и именно поради този факт те са  любимият обект за прилагане на тактиката - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ".
Някой съфорумци се хващат на тази въдица и после стават лесна плячка в ръцете на шовинистите.
По този начин се цели всяване на ужас и страх в съответната жертва , така че жертвата да "изпява" всичко свързано с онези форумци които са техни идеологически противници на шовинистичната им доктрина.
И така между нас се появява раздор.
Гражданската ми позиция, предполага да ви призная че аз познавам мой съфорумци които са били обект на такава психоатака и в момента изпитват срам.
Срам, защото замисъла на кликата е успял и това кара жертвата да "мрази" помаците а със "тях" да е в добри , приятелски отношения.
Може да се уверите в това ако проследите и прочетете съответните теми във форума.
Именно тука и това е трибуната, където аз казвам че не отговарям на онези който ми пращат писмо след писмо
на лични събщения  за да им "обърна" внимание.
Аз считам себе си за свободен човек и нямам намерение да злоупотребявам с моите братя и сестри тука, и затова пиша тези редове във форума.
А на онези които упорито продължават да прилагат неуспешно засега тактиката - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ",
бих им казал следното :

Разединението (Splitting) е начин да поддържаш положителен АЗ, не като облагородяваш територията му , а като прокарваш границите му по такъв начин, че оставaш след негативните му части.

Проекцията (projection) е механизъм чрез които тези негативни части се вменяват на другите.

Тоест , тези които ни атакуват , било с агресията си, било със психоатаки или "прелъстителни" писма на лични събщения целят освен "Разделяй и владей", но и проектиране на техният проблем върху нас.
Ако сайта не се развива, аз считам че това е една основна причина за това.
Помислете например,  защо само няколко човека пишат за родствената си устна традиция?
Страхуват ли се?
От кой?
Затова се замислете и се освободете от страховете си и травмите.
Иначе онези ще си имат работа с нас - админите...

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #56 on: December 16, 2009, 09:21 »
Уважаеми съфорумци!

В един не малък период от време, и напоследък получавам странни писма в личните ми съобщения.
Знаете че съм максимално открит и прозрачен.
Знаете че в сайта се регистрират непрекъснато шовинисти които проповядват расизъм и краен национализъм.
Една част от тях се е обособила като клика , която генерира блъфове, подигравки и пречи всячески на опитите ни за междукултурен диалог и се опитва да пречи на опитите ни да опазим фолклора, историческо и културно наследство , под формата на устната традиция.
Писмата които ги получавам са под формата на вопли, прелъстявания или пък покани да участвам в дискусий в чужди форуми.
Някой от авторите на тези писма , толко са отчаяни че дори ми преписват участие в определена политическа партия.
АЗ съм декларирал неведнъж че не упражнявам никаква политическа активност и считам себе си за агент на Гражданското общество.
Кликата която ме е нарочила и ме клевети , предполагам разпраща писма и на други съфорумци дори и админи.
Мога да ви уверя че между нас няма раздори или напрежение.
Но ако проследиме историята на сайта ще се види че опитите на тази клика за разединение понякога са успявали.
Личните съобщения са нещо много лично и интимно и именно поради този факт те са  любимият обект за прилагане на тактиката - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ".
Някой съфорумци се хващат на тази въдица и после стават лесна плячка в ръцете на шовинистите.
По този начин се цели всяване на ужас и страх в съответната жертва , така че жертвата да "изпява" всичко свързано с онези форумци които са техни идеологически противници на шовинистичната им доктрина.
И така между нас се появява раздор.
Гражданската ми позиция, предполага да ви призная че аз познавам мой съфорумци които са били обект на такава психоатака и в момента изпитват срам.
Срам, защото замисъла на кликата е успял и това кара жертвата да "мрази" помаците а със "тях" да е в добри , приятелски отношения.
Може да се уверите в това ако проследите и прочетете съответните теми във форума.
Именно тука и това е трибуната, където аз казвам че не отговарям на онези който ми пращат писмо след писмо
на лични събщения  за да им "обърна" внимание.
Аз считам себе си за свободен човек и нямам намерение да злоупотребявам с моите братя и сестри тука, и затова пиша тези редове във форума.
А на онези които упорито продължават да прилагат неуспешно засега тактиката - "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ",
бих им казал следното :

Разединението (Splitting) е начин да поддържаш положителен АЗ, не като облагородяваш територията му , а като прокарваш границите му по такъв начин, че оставaш след негативните му части.

Проекцията (projection) е механизъм чрез които тези негативни части се вменяват на другите.

Тоест , тези които ни атакуват , било с агресията си, било със психоатаки или "прелъстителни" писма на лични събщения целят освен "Разделяй и владей", но и проектиране на техният проблем върху нас.
Ако сайта не се развива, аз считам че това е една основна причина за това.
Помислете например,  защо само няколко човека пишат за родствената си устна традиция?
Страхуват ли се?
От кой?
Затова се замислете и се освободете от страховете си и травмите.
Иначе онези ще си имат работа с нас - админите...
Джам прайм - буркан става...
Ти ли ме бутна, или сам паднах?

Метка, не се прави на ударен, отговори ми на въпроса: къде са ти доказателствата, че съм бил в Босна, където ти и Ведат ме командировахте?
Имаш ли 4 регистрации в този форум или не?
Нарушение ли да имаш повече от една регистрация в тоз форум или не?
Нарушение ли е да клеветиш?
Нарушител на правилата може ли да бъде Глобален модератор? Поне от морална гледна точка.
Лобираше ли ти лично, и то от позиция на глобален модератор, за сепаратист, антибългарин, който ти е платил за свършена от тебе работа 100 евро за един ден работа в Белгия?
Лобираше ли за крадец, двукратно осъждан?
Отправял ли ти е той предложения за политическо сътрудничество?
Пропагандираше ли ти тук неговите "политически инициативи"?
Морално ли е това?
Или срещу каури не се брои и минава?

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #57 on: December 16, 2009, 09:21 »
http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=2961.msg44015#msg44015

Пламен Пасков
Account Disabled
Friend of Bulgarian Nacionalist Forum

случка в Родопите
Бях с приятели, украинци, устроих им екскурзия: ходихме на Перперек, после с двете коли продължихме за с. Татул, до гроба на Орфей.
Аз лично и българските ми приятели специално сме били там много пъти. И "пътя" е всъщност една горска пътека, по кято се стига до светилището.
Само че този път, на пътеката между скалите и гората, иззад храстите изведнъж, посред дивото, изскочи някакъв мушмурок и казва
- Добър ден! 2 лева вход!
Гледам го аз, зад него, в храсталака, сложили една платсмасова будка, като общественните биотоалети, и там още един се мъдри. И там такъв, потурнак, дето българския го сече на "родопски", разбирай, анадолски "диалект"
- 2 лв за какво? - питам аз. Все пак за първи път ни е насред гората да ти искат пари...Кърджалийските времена, ако трябва да вярваме на историята, са свършили преди 200 години.
- Ами за това, че ще гледате скалите! - разпери ръце недоумяващо "портиерът".
 - За това, че ще гледаме скалите ли? - на мене почна да ми кипва - Че те ваши ли са, тези скали? Къде ви е оградата, къде ви е пътеводителя, гида, кой ще ни разкаже историята, къде и кой ви каза, че вие с това трябва да се занимавате и насред гората и полето пари да ни искате? Какво сте направили вие за този археологически обект, като той се разработва, както и Перперек, с пари и фондове на Евросъюза?
- Ами, ето...- извади той кочана -  тука билети, общината ги е разпечатала, нас тука са ни сложили, всичко е законно! - Тоя, освен че ме ядосваше, започна да ми става и забавен с опитите си да ни продаде своята търговска инициатива за "законна"
- Законно ли? И къде ви е касовият чек, от фискален касов апарат? Такива билети аз мога и по-красиви да ви направя!
- Ами...няма...- аргументите му свършиха, но част от ината му още държеше - 2 лв вход! - пристъпва от крак на крак, ама пробва да последно туземецът.
- Ти луд ли си, бе? - скарах му се аз, на една ръка разстояние, и тоя стреснато отстъпи - Къде се е чуло и видяло българи и руснаци да дават пари за вход на потурнак за достъп до тракийско светилище в България! - тоя яко се ококори, явно го засегнахме за жива рана...направо се виждаше, че се чуди: на бой ли да скача ли (ама не му стиска) или да се възмущава, и ДПС да вика на помощ. - Нищо няма да ти дам! - отсякох му аз - или ще се бием, ако искаш, или бягай да викаш полицията, и с тях ще се разправяме, няма проблем! - обърнах се и си тръгнахме.
Моите гости от Украйна се подсмихваха...Аз съм им разказвал за отношението ми към безродниците в Родопите и за историята на народа ни.
На самото светилище видяхме много хора...нарочно ги питах - хората чистосърдечно платили, и даже вярвали, че тези пари наистина отиват за обекта. А когато ние си тръгвахме, цял училищен клас идваше с рейсовете...И те платиха... но като видяха, че ние се връщаме, "портиерите" се върнаха в пластмасовата си тоалетната...то ест, в будката си...
Качихме се на колите и си тръгнахме.
След 1 седмица други приятели ходиха до Татул - вход и такива с билети повече нямало.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #58 on: December 16, 2009, 09:26 »
Моля, прекратете дискусията и почистете от спама! Личните нападки са в разрез с правилата на форума. Най-малкото един модератор трябва да нарушава тези правила.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #59 on: December 16, 2009, 09:28 »
Е, и?
Писал съм го!
В друг форум, в друго време, което по никакъв начин не нарушава правилата на този форум и не съм обиждал никого тук не предизвикан.
Така ли е?
Тези остап-бендеровски търговски инициативи на местните тарикати бързо спатъхнаха като пробит плондер.
Не бяха готови за коректна фискална политика.
И наистина нямат нищо общо, ама никакви заслуги за светилището, че да искат пари в пътечка в гората, сякаш отново се е върнало времето на пладнешките разбойници и на кърджалиите.

Това по какъв начин е отговор на въпросите ми, гусин Глобален Модератор?
Или по какъв начин те прави бял, пухкав, чист, невинен и прекрасен?
Който е безгрешен, нека той първи хвърли камък срещу мен!
Ти за такъв ли се имаш, Метка?