Author Topic: Здравейте братя !  (Read 35541 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Re:Здравейте братя !
« Reply #30 on: December 15, 2009, 10:30 »
- Колко е голяма сумата пари изляти в тази антибългарска, антитурска и проруска ксенофобия?

1.Кое от всичките ? Спонсори-Община Пловдив.Членски внос и встъпителни такси,всичко друго си е от момчетата.
2.Това си е наша работа,но повярвай ми,крайно недостатъчна и малка е.

Нима община Пловдив спонсорира този срам и позор за европейското ни самочуствие като български граждани?
Как се казва проекта и от коя институция точно е финансиран?

И коя е тази ваша работа?
- Ислямофобията,помакофобията,туркофобия и българофобията ли?
Разбира се че за вас тези средства са малко.
- Кво ще кажеш да направим тук една банкова сметка да ви подпомогнем?

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #31 on: December 15, 2009, 10:34 »
- Кой те покани тука и защо?
Това да не е апартамента на съседа,че да ме канят ? Нали сайта е в интернет...Ако има някаква покана обаче-тя е итереса,който споделяме с тебе брате,към помашката общност.И също като теб,тук намерих много приятели сред помаците ;)
Бъди здрав !

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #32 on: December 15, 2009, 11:05 »
Нима община Пловдив спонсорира този срам и позор за европейското ни самочуствие като български граждани?
Как се казва проекта и от коя институция точно е финансиран?

И коя е тази ваша работа?
- Ислямофобията,помакофобията,туркофобия и българофобията ли?
Разбира се че за вас тези средства са малко.
- Кво ще кажеш да направим тук една банкова сметка да ви подпомогнем?
Понякога не знам дали не пиша на марсиански,че не ме разбират...
Тази "антибългарска,антипомашка" и т.н. получава спонсорство от Община Пловдив.Отдел "култура" отпуска парите (колко загадъчно и агентурно звучи,нали ?)
Както написах,наша работа е точната сума.
"- Ислямофобията,помакофобията,туркофобия и българофобията ли?" - По точно не мога да се изразя,дори и аз :) :) :)
"Разбира се че за вас тези средства са малко." - Така е братко,малко са,а имаме толкова много идеи,но всяко нещо с времето си ;)
"- Кво ще кажеш да направим тук една банкова сметка да ви подпомогнем?" - Винаги съм знаел,че тук се крият патриоти като тебе,братко,които са готови да помогнат ;) Но недей да организираш още,засега сме що годе добре ;) Берекет версин ! (или както се казва там)
Бъди здрав и спри с обидите,нали това го пише в правилата на форума,че е забранено !

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #33 on: December 15, 2009, 11:42 »
Благодаря ти Бай Митре.
Обаче прозрачноста относно този проект потъна в още по гъста мъгла.
Анонимноста ти е доказателство за това. Българският данъкоплатец на практика гладува и мизерствува за да може
да се вихри антитурска  шовинистична кампания.И тва докато магистрални воеводи и бандити ограбват минаващи европейски граждани през Родината ни.
Същата въстановка както е било в Батак преди "прословутото клане".

Хората правят такива въстановки но по европейски.
И не дават пари за висене пред компютара с цел провокаций в наша сайт.
Иначе такива примери на наши съфорумци тука бол:
  Ето един такъв пример:

случка в Родопите
Бях с приятели, украинци, устроих им екскурзия: ходихме на Перперек, после с двете коли продължихме за с. Татул, до гроба на Орфей.
Аз лично и българските ми приятели специално сме били там много пъти. И "пътя" е всъщност една горска пътека, по кято се стига до светилището.
Само че този път, на пътеката между скалите и гората, иззад храстите изведнъж, посред дивото, изскочи някакъв мушмурок и казва
- Добър ден! 2 лева вход!
Гледам го аз, зад него, в храсталака, сложили една платсмасова будка, като общественните биотоалети, и там още един се мъдри. И там такъв, потурнак, дето българския го сече на "родопски", разбирай, анадолски "диалект"
- 2 лв за какво? - питам аз. Все пак за първи път ни е насред гората да ти искат пари...Кърджалийските времена, ако трябва да вярваме на историята, са свършили преди 200 години.
- Ами за това, че ще гледате скалите! - разпери ръце недоумяващо "портиерът".
 - За това, че ще гледаме скалите ли? - на мене почна да ми кипва - Че те ваши ли са, тези скали? Къде ви е оградата, къде ви е пътеводителя, гида, кой ще ни разкаже историята, къде и кой ви каза, че вие с това трябва да се занимавате и насред гората и полето пари да ни искате? Какво сте направили вие за този археологически обект, като той се разработва, както и Перперек, с пари и фондове на Евросъюза?
- Ами, ето...- извади той кочана -  тука билети, общината ги е разпечатала, нас тука са ни сложили, всичко е законно! - Тоя, освен че ме ядосваше, започна да ми става и забавен с опитите си да ни продаде своята търговска инициатива за "законна"
- Законно ли? И къде ви е касовият чек, от фискален касов апарат? Такива билети аз мога и по-красиви да ви направя!
- Ами...няма...- аргументите му свършиха, но част от ината му още държеше - 2 лв вход! - пристъпва от крак на крак, ама пробва да последно туземецът.
- Ти луд ли си, бе? - скарах му се аз, на една ръка разстояние, и тоя стреснато отстъпи - Къде се е чуло и видяло българи и руснаци да дават пари за вход на потурнак за достъп до тракийско светилище в България! - тоя яко се ококори, явно го засегнахме за жива рана...направо се виждаше, че се чуди: на бой ли да скача ли (ама не му стиска) или да се възмущава, и ДПС да вика на помощ. - Нищо няма да ти дам! - отсякох му аз - или ще се бием, ако искаш, или бягай да викаш полицията, и с тях ще се разправяме, няма проблем! - обърнах се и си тръгнахме.
Моите гости от Украйна се подсмихваха...Аз съм им разказвал за отношението ми към безродниците в Родопите и за историята на народа ни.
На самото светилище видяхме много хора...нарочно ги питах - хората чистосърдечно платили, и даже вярвали, че тези пари наистина отиват за обекта. А когато ние си тръгвахме, цял училищен клас идваше с рейсовете...И те платиха... но като видяха, че ние се връщаме, "портиерите" се върнаха в пластмасовата си тоалетната...то ест, в будката си...
Качихме се на колите и си тръгнахме.
След 1 седмица други приятели ходиха до Татул - вход и такива с билети повече нямало.

И това сте се "наши" братя!

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #34 on: December 15, 2009, 13:35 »
Бай Митре, клипът и замисилът на организацията заслужават приветствие. Счетох за необходимо да обърна внимание на представеното оръжие върху Библията  ::) Ясно какъв е символа, но ако рекламата е насочена и към младежи, не съм убедена, че посланието ще бъде правилно разчетено. Религиозното невежество се шири у нас и трябва по-засилено внимание при боравенето с подобни многозначни внушения. :o

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #35 on: December 15, 2009, 13:55 »
Възстановка обединението На България
Искам да обърнеш внимание на добрите намерения с които опасваме пътя към ада.Айде,аз сега ставам,че ме търсят от КГБ...
Адньо вапростчье камь видейо-клепчето за вазсатновката на обедньението!  ???
Почти всеки, знае и големата заслуга на Ахмед Ага Барутинлията за случване на Съединението!  :o
Точно преди Съединението - болгарския писател Захари Стоянов лично е ходил в една от крепостите и конака му в Родопите да моли Ахмеда, да не взема страна с неговата войска, да не бастисвьа будещето възстание и да не се противопоставя на този акт на обединяване!  :o
Ахмед Ага Тъмрашлията е дал честната си дума, че няма да се противопоставя и да се меси в този процес, защото е бил прозорлив държавник, макар и по-малък от другия голям Помак Мустафа Кемал Паша, че по този начин се улеснява и неговата малка "Помашка република" в търговията и пътуванията с тези по-големи разширени ново-български територии!  ::)
Всеизвестен с неговата "честно дадена дума", която е била равносилна на "нотариално заварен договор", в знак на дадената дума и за това съдействие, Захари Стоянова му подарява неговият уникален и скъп бинокъл!  :o
И след това, Захари отива да обявява и да дава начало на действията за Обединението, и това Обединение наистина става мирно, тихо и успешно, иначе пак щеше има един куп пресилени измислици като "Съединистките кланета", отьи некои историчари незнаят какь да преразказват!  :o
Та, за вапросчето, че заслуга за Съединението и то голема, има и Ахмед Ага Тъмръшлията, но що на постановката не го сложихте и него Ахмеда, като заслужил, не много, че да дразни пак шовинистите , но поне малко, нейде в декорите!  :o
Например, да го бехте сложили там нейде нависоко покрай джамията на "Джумаята", да си пие само кайвето и да наблюдава Съединението, че да напомня на сички, че това Съединение се е случило и с неговото активно "Участие" или "Безучастие"!  ::)
Ама, то как да стане това, като някъде нейде някой, да посочи пример или постановка или филм, да са показали Помака в добра светлина, или да е направил нещо хубаво за тая держава!
После се чудим, що Помаците са "турчеели", "турцизирали", "балканизирали" или "епропеизирали"? :o
Н-Е-М-А, за повечето ора, ПОМАКА Е ПРАВИЛ САМО ЛОШИ РАБОТИ в България, а след се чудим, защо требва да има освен "Етно-Българско" и "Етно-Помашко" РОДОЛЮБИЕ!  :o  :(
Ами, сигурно от подобни филми, истории, постановки и възстановки на действителността, а и от един куп простотии по адрес на Помаците, коментирани по разните интернет български форуми!  :(  >:(
Ех, тогава да не се чудим много, че Помаците ги ценят навсякъде другаде по света, само не и не в своята "Родина", но това нема нищо общо с онази "Родина"!  ???  :-X

Offline abc

• Forum fan
Re: Здравейте братя !
« Reply #36 on: December 15, 2009, 14:04 »
Добре казано.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #37 on: December 15, 2009, 14:21 »
Де гиди ,
комито, ле комито Фелибейска,
как би се комито, почуствал
ако такваз постановка
само че - опака, зърнеш
кат идеш на отмор
в Туркия, на Куша Дасъ?
- Как би пил там
турско кааве
правено и топлено
в джезве на горещ пясък?

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #38 on: December 15, 2009, 16:43 »
"Благодаря ти Бай Митре."- няма защо.
"Обаче прозрачноста относно този проект потъна в още по гъста мъгла." - Да пуснем халогените ли,какво ? Каква е сега таз мъгла,я кажи че ми е интересно ?
"Анонимноста ти е доказателство за това."- Хмм,обясни какво значи "анонимността" ми ! Голи снимки ли трябва да си кача ???
"Българският данъкоплатец на практика гладува и мизерствува за да може
да се вихри антитурска  шовинистична кампания."-На практика,парите отиват за култура,бюджета е гласуван от партиите.Не е нужно да се кахариш за парите.Те са стотинки в сравнение с ограбеното в родината ни.И с тях се работи по предназначение,а не за лични облаги.
"И тва докато магистрални воеводи и бандити ограбват минаващи европейски граждани през Родината ни." - Напълно си прав за това братко.Само дето последният гражданин,май е от друг континент,а не европеския.Все тая,човек е.
"Същата въстановка както е било в Батак преди "прословутото клане"."- КЛАНЕ-БЕЗ КАВИЧКИ !!!

"Хората правят такива въстановки но по европейски." - Разбира се,където има повече пари,се правят по професионално.
"И не дават пари за висене пред компютара с цел провокаций в наша сайт." - Не виждам защо си се загрижил за 25-те лева дето майка ми ми плаща интернета ???
"Иначе такива примери на наши съфорумци тука бол:" - не съм го писал аз,следователно не е моя работа.
"И това сте се "наши" братя!" - Както и да ти звучи-според мен е така.Всеки си преценя за себе си и на никой не си налагам мнението.

Offline gece yolcusu

• Adviser
« Reply #39 on: December 15, 2009, 16:46 »
Европомак - аку не съ ти казували, казувам ти - земи да писуваш книга, аку още не си зафател давай!  ;)

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #40 on: December 15, 2009, 16:47 »
Бай Митре, клипът и замисилът на организацията заслужават приветствие. Счетох за необходимо да обърна внимание на представеното оръжие върху Библията  ::) Ясно какъв е символа, но ако рекламата е насочена и към младежи, не съм убедена, че посланието ще бъде правилно разчетено. Религиозното невежество се шири у нас и трябва по-засилено внимание при боравенето с подобни многозначни внушения. :o
Надявам се хората да ме разбират,както ти ме разбираш.То всичко може да се покаже,трябва да мислим как ще се изтълкува от всеки един ли ?!Затова и публикувам информация за комитета,за да няма различни теории за целите ни,но явно някои се правят на неразбиращи и правят провокации с това.

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #41 on: December 15, 2009, 16:54 »
Почти всеки, знае и големата заслуга на Ахмед Ага Барутинлията за случване на Съединението!  :o
Точно преди Съединението - болгарския писател Захари Стоянов лично е ходил в една от крепостите и конака му в Родопите да моли Ахмеда, да не взема страна с неговата войска, да не бастисвьа будещето възстание и да не се противопоставя на този акт на обединяване!  :o
Ахмед Ага Тъмрашлията е дал честната си дума, че няма да се противопоставя и да се меси в този процес, защото е бил прозорлив държавник, макар и по-малък от другия голям Помак Мустафа Кемал Паша, че по този начин се улеснява и неговата малка "Помашка република" в търговията и пътуванията с тези по-големи разширени ново-български територии!  ::)
Всеизвестен с неговата "честно дадена дума", която е била равносилна на "нотариално заварен договор", в знак на дадената дума и за това съдействие, Захари Стоянова му подарява неговият уникален и скъп бинокъл!  :o
И след това, Захари отива да обявява и да дава начало на действията за Обединението, и това Обединение наистина става мирно, тихо и успешно, иначе пак щеше има един куп пресилени измислици като "Съединистките кланета", отьи некои историчари незнаят какь да преразказват!  :o

Ама, то как да стане това, като някъде нейде някой, да посочи пример или постановка или филм, да са показали Помака в добра светлина, или да е направил нещо хубаво за тая держава!
После се чудим, що Помаците са "турчеели", "турцизирали", "балканизирали" или "епропеизирали"? :o
Н-Е-М-А, за повечето ора, ПОМАКА Е ПРАВИЛ САМО ЛОШИ РАБОТИ в България, а след се чудим, защо требва да има освен "Етно-Българско" и "Етно-Помашко" РОДОЛЮБИЕ!  :o  :(

Наистина този факт не ми беше известен и ще го проуча.Благодаря за инфото ;)
Колкото до това дали ще турим някъде да стой Ахмед Ага Барутанлията във възстановка за Съединението-нема как да стане това.Мястото му е във възстановката на клането в Батак.
А за това че повечето ора мислят лошото на помаците,не съм съгласен,аз ги ценя,познавам и много хора които ги ценят.
И да-има филми и книги в които ги представят като добри хора-четете Хайтов.(Айде сега само да не отваряме темата за Хайтов отново,щото съм се написал за него...)

Offline Бай Митре

• Member
  • **
« Reply #42 on: December 15, 2009, 16:56 »
Де гиди ,
комито, ле комито Фелибейска,
как би се комито, почуствал
ако такваз постановка
само че - опака, зърнеш
кат идеш на отмор
в Туркия, на Куша Дасъ?
- Как би пил там
турско кааве
правено и топлено
в джезве на горещ пясък?
Бил съм братко,бил съм и кайвето беше много арно :)
Че и съм участвал в такива възстановки :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #43 on: December 15, 2009, 17:20 »
Бил съм братко,бил съм и кайвето беше много арно :)
Че и съм участвал в такива възстановки :)

Явно си падаш по филмови декори.
Но защо реши че ние помаците тука трябва да сме жертви на "Войната на клонингите"?

Клонингът "Селча", "река въча", сега пък и "Бай Митре" ти кво си мислиш че сме ги забравили?
Цецко върху съвеста ти има много грехове.
Ние не сме тези които трябва да ги изкупуваме.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Ynt: Здравейте братя !
« Reply #44 on: December 15, 2009, 17:25 »
Ахаммм Кикит! Кикит? Абе цецо ти ли си пак...? Ти немаш ли работа амъ само пишеш фъф форума ? Адношъ сме зафатиили...  :D